Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, gustaww napisał:

właśnie też mnie to zdziwiło ale okazuje się że jest, skąd to się wzięło to nie wiem, 3 razy pytałem o skład i albo sprzedawca się 3 razy pomylił albo coś takiego jest produkowane. 

Niema 8 napewno, na stronie procam masz wszystkie dostępne profoski. Dobrze dopytaj bo może jakiego Piasta wciska. 

• Root Admin
Opublikowano
45 minut temu, mysza103 napisał:

O jasny uj . Prawie drugie tyle co w zeszłym roku . Dziś dzwoniłem za 26+s . Dostałem odpowiedz że na stanie nie ma , puławy w czerwcu miały przestój i ceny nie znają , i żeby dzwonić na początku lipca . Ale jak takie ceny podajecie , to normalnie strach dzwonić i się pytać o cenę . Ach , żeby ten azot nie był potrzebny na ścierń i rzepak , to można by się wstrzymać , bo podświadomość mi mówi że pózniej by się kupiło taniej .

rok temu brałem po 700, teraz po 1150 :P a inflacja w PL to nie całe 5%

Opublikowano
5 minut temu, yacenty napisał:

rok temu brałem po 700, teraz po 1150 :P a inflacja w PL to nie całe 5%

Nie tylko w PL. 10 lat temu kupiłem nową ładowarkę w DE za 40 euro netto, dziś taka sama kosztuje 54 euro i jeszcze trzeba czekać prawie rok jak dziś zamówisz

Opublikowano
11 minut temu, Tomek90 napisał:

Niema 8 napewno, na stronie procam masz wszystkie dostępne profoski. Dobrze dopytaj bo może jakiego Piasta wciska. 

niech tylko przywiozą jakieś dziadostwo to nawet nie zdejmie tego.

Opublikowano
8 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

coo?? zapomnij. jedynie może azot będzie delikatnie spadał

Wszystko zależny od żniw jak będą płacić za zboże, jak będą te ceny, co teraz to do góry a jak spadną to i nawóz potanieje.

• Like 1
Opublikowano
Strongman napisał:

Wszystko zależny od żniw jak będą płacić za zboże, jak będą te ceny, co teraz to do góry a jak spadną to i nawóz potanieje.

i co myślisz że jeśli w żniwa zboże będzie po 500zł to automatycznie Polifoske kupisz po 1600zł ???

Opublikowano (edytowane)

albo i taniej to nie tylko w rolnictwie się dzieje majstry nie mają co robić nikt nic nie kupuje jedynie jak musi.Jak jaka wichura dach sciąngnie czy z innych przyczyn Bo zarobki takie same a ceny dwa razy droższe i ceny powoli spadają wszędzie.I każdy czeka.

Ogólnie jest wszędzie bunt na te ceny.

Nawet widzicie z tym tankowcem co w tym kanale sueskim się zaklinował i zablokował drogę i przez to tez wszystkiego zaczęło brakować, bo inne statki nie mogli przepłynąć,powoli wszystko się ustabilizuje.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Strongman napisał:

albo i taniej to nie tylko w rolnictwie się dzieje majstry nie mają co robić nikt nic nie kupuje jedynie jak musi.Jak jaka wichura dach sciąngnie czy z innych przyczyn Bo zarobki takie same a ceny dwa razy droższe i ceny powoli spadają wszędzie.I każdy czeka.

Ogólnie jest wszędzie bunt na te ceny.

Nawet widzicie z tym tankowcem co w tym kanale sueskim się zaklinował i zablokował drogę i przez to tez wszystkiego zaczęło brakować, bo inne statki nie mogli przepłynąć,powoli wszystko się ustabilizuje.

Masjstry nie maja co robic:d

Jest tani kredyt hipoteczny ponizej inflacji. Udzielono rekordowych kredytow. Mam znajomych majstrow i w trakcie budowy. Jest takie sanie na material ze go brakuje a kazda nowa dostawa 10- 20 % do gory. Majstry maja zlecen na 2 lata i kazdy ich pogania bo chce szybciej ze bedzie drozej.

Znajomi maja fundamenty dopiero. Sciany zaczynaja i juz okna zamowili bo cena co miesiac 10% w gore. Jak wszystko.... bloczek w styczniu po 2 zeta kupili dzis to co im zostalo sprzedali po 3 bo w skladach po 3.5 juz jest. Stal 4tys za tone w marcu dzis 5,8 i caly czas do gory.

To jest jakas masakra.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Niech ci pokażę tą fakturę jak w styczniu kupił bloczek po 2 zł . W styczniu 2020 bloczek był po 2,8 brutto bo kupowałem więc nie opowiadaj bajek. Może z nowymi idą bo muszą gdyż kredytu nie cofnie ale z remontem lub modernizacja czekają. 

Opublikowano (edytowane)

W mojej okolicy mieli ludzie termit zwalać i blachą przykrywać budynki ale jak z 25zł za metr kwadratowy skoczyło na 48zł za metr blachy trapezówki to każdy czeka bo tanieje.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

A ja 2,5mc temu dałem za blachodachówkę w połysku 43zł brutto. Ceny idą w górę jak szalone, a ruda żelaza na tak samym wysokim poziomie z tendencją wzrostową więc taniej raczej nie będzie 

Opublikowano
2 godziny temu, tomhim1 napisał:

Niech ci pokażę tą fakturę jak w styczniu kupił bloczek po 2 zł . W styczniu 2020 bloczek był po 2,8 brutto bo kupowałem więc nie opowiadaj bajek. Może z nowymi idą bo muszą gdyż kredytu nie cofnie ale z remontem lub modernizacja czekają. 

Nie pokaze bo  od producenta bez vatu bylo.

Opublikowano

Osiągnęli to co chcieli, napędzili paniki ludzie wzięli kredyty i część ruszyła oszczędności. Teraz przyjdzie czas spłacania tych długów a bankierzy i budowlanka będzie pić i bawić się za pot i krew kredytobiorców. Za 10-15 lat znowu koniec świata i czyszczenie magazynów

• Like 2
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v