Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
57 minut temu, RU68 napisał:

ciekawostka to tak samo jakbyś sprzedawał teraz pszenicę po 700 bo była z poprzednich zbiorów - litości z tymi bajkami 

Przecież handel wcale na tym nie polega, żeby kupić taniej a drożej sprzedać, to handlowiec taki dobry był nad rolnikiem się zlitował 😆

Opublikowano
1 godzinę temu, RU68 napisał:

ciekawostka to tak samo jakbyś sprzedawał teraz pszenicę po 700 bo była z poprzednich zbiorów - litości z tymi bajkami 

Jest jak jest, może odjebie na czym innym??? 

Opublikowano
18 godzin temu, Murphys napisał:

Przecież handel wcale na tym nie polega, żeby kupić taniej a drożej sprzedać, to handlowiec taki dobry był nad rolnikiem się zlitował 😆

Akurat każdy handlowiec ma procent od wygenerowanej marży -O naiwności ludzka ty nie masz granic .:Tak samo jak chciwość ludzka też nie ma granic .Politycy -chciwość służba zdrowia, przedsiębiorcy ,duchowni itd wszystkimi kieruje chciwość a tu handlowiec się lituje i nie jest chciwy -więc nie normalny do leczenia 

Opublikowano

propozycja na Profoskę 8,15,30 1500 netto  to dobra cena?

Opublikowano
Dnia 26.06.2021 o 13:58, KarolaKarotka napisał:

zgadzam się w 100%

byłam dziś w punkcie, nawet nie pytałam o nasiona do siewu, te jeszcze nie wyprodukowane a już straszą co się dzieje z cenami ... "nasiona rzepaku to masakra" słyszę ... i się pytam a dlaczego co się stało ... "no jak to co zobacz sobie na ceny rzepaku w tej chwili", nie chcąc dyskutować po prostu uśmiałam się, ale widać wszędzie taka nagonkę na kupowanie na zapas, zapisy, morze jeszcze w kolejce będziemy stać, ustawiają sobie klienta i korzystają z ogólnego popłochu i dezinformacji.

C1 nasion zbóż tez pewnie zdrożeje?

14 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

wiadome było że tak będzie po udupieniu Białorusi

To może do 2tysi za sól dojść?

Opublikowano

nasiona rzepaku bez zmian, mieszaniec  o 20zł drożej jak rok temu. Wg mnie ceny nasion raczej w normie.

Opublikowano
3 godziny temu, casefarmer napisał:

Mam propozycję na ultrę 8 1900 netto cały sam, lubelskie. Co wy na to?

miesiąc temu miałem ofertę na 1800 netto. Dopiero w zeszłym tygodniu przyjechała. Zapytaj się jaki termin realizacji.

rsm 30 1040 netto

Opublikowano

Lubelskie okolice Puław Polifoska 6/ Ultra 8 od 2040 do 2080 w zależności od punktu 🙆‍♂️

W maju była po 1700 z groszami ale czekałem na obniżkę po sezonie 😂🤷‍♂️

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Tomek90 napisał:

A od kiedy to profoska 8 jest 🤔

właśnie też mnie to zdziwiło ale okazuje się że jest, skąd to się wzięło to nie wiem, 3 razy pytałem o skład i albo sprzedawca się 3 razy pomylił albo coś takiego jest produkowane. 

Opublikowano
4 godziny temu, Tomek90 napisał:

32 po 1000 75t

coś za tanio. Miałem z kolega brać razem i więcej jak 30 zł nie chcieli spuścić przy 50t. To chyba oferta z maja

Opublikowano
6 godzin temu, yacenty napisał:

RSM32 - auto - 1200 netto :P

O jasny uj . Prawie drugie tyle co w zeszłym roku . Dziś dzwoniłem za 26+s . Dostałem odpowiedz że na stanie nie ma , puławy w czerwcu miały przestój i ceny nie znają , i żeby dzwonić na początku lipca . Ale jak takie ceny podajecie , to normalnie strach dzwonić i się pytać o cenę . Ach , żeby ten azot nie był potrzebny na ścierń i rzepak , to można by się wstrzymać , bo podświadomość mi mówi że pózniej by się kupiło taniej .

Opublikowano

Taaa Puławy to nie miały przestoju tylko zmianę w produkcji mocznika, ponoć śmierdzi bardzo ten nowy mocznik. Trochę rodziny tam pracuje więc coś w tym prawdy jest. Ponoć ma być bardziej przyswajalny ten nowy mocznik. Na tą zachętę do kupna powiedziałem że po nowych cenach to mnie nie stać :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v