Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, yacenty napisał:

na koniec lipca na skupię będzie 1600

To już twój problem, był czas kontraktacje zrobić.

43 minuty temu, jahooo napisał:

gorzej jak 2t z 5ha

Nie realne. 

• Root Admin
Opublikowano
Tomek90 napisał:

30 minut temu, yacenty napisał: na koniec lipca na skupię będzie 1600 To już twój problem, był czas kontraktacje zrobić.

u nas kontrakty piszą od 50ton, a nie mam 20ha rzepaku żeby się odważyć podpisać kontrakt na 50ton

Opublikowano

Resztki można dokupić. 

16 minut temu, Ziel napisał:

Ale ty masz ch*jowy charakter.

u mnie narazie rzepak ok. W sobote maja byc burze w calym kraju.

A co takiego ch*jowego powiedziałem? 

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, yacenty napisał:

u nas kontrakty piszą od 50ton, a nie mam 20ha rzepaku żeby się odważyć podpisać kontrakt na 50ton

U mnie czy to zboże czy rzepak normalnie możesz kontraktować po 1 zestawie - 25 ton i wielokrotność tej ilości . A o rzepaku min. 50 ton to 1 słyszę .

Opublikowano

U nas nawet 6-8 ton zakontraktują ,rzepaku kupują po kilka tysięcy ton

Opublikowano
37 minut temu, mysza103 napisał:

U mnie czy to zboże czy rzepak normalnie możesz kontraktować po 1 zestawie - 25 ton i wielokrotność tej ilości . A o rzepaku min. 50 ton to 1 słyszę .

To mało słyszałeś, właśnie tak kontraktuje Glencore, możesz podpisać kontrakt na min 50 ton,

Opublikowano

Podpisałem rzepak w Chemirolu - można podpisać nawet 5 ton i nikt nie robi z tego problemu....

Nie trzeba przecież tym instytucją się kłaniać w pas z ogromnymi kontraktami na 50ton!

Pamiętajcie, że to oni są zależni od nas a nie odwrotnie.

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, yacenty napisał:

a wiesz ile mam do najbliższego ich oddziału?

Choćbyś miał ten skup przez płot to co z tego jak nie masz tych 50 ton . A w jakimś promieniu na pewno znajdziesz co kontraktują mniejsze ilości od 2 składów .

Opublikowano
gomez181 napisał:

Pytanie co pomoże teraz oprysk na robaka jak to już w łuszczynie siedzi? Na grzyba to tak napewno dłużej będzie zdrowy. Ale powoli dużo ludzi robi dwa zabiegi

Powoli? ja od zawszye robie zabieg na płatka i na koniec kwitnienia, rzepak kwitnie dłużej jak 12dni więc inaczej nie ma takich środków żeby ochroniły

Opublikowano
10 godzin temu, Tomek90 napisał:

Nie tylko Glencore skupuje rzepak. 

Wiem, to była odpowiedź na wpis myszy103.  Ja też zakontraktowałem w Chemirolu i mam gdzieś Glencore.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez witek
      witam mam do was pytanie...w tym roku po raz pierwszy mam zamiar zasiac rzepak...a wiec moje pytania
      -czy rzepak na ziemni 2b i 3a urosnie??
      -jak odmiany ??
      -jak opryski nawozy i jakie dawki ??
      -jak jest opłacalnośc takie uprawy ??
      -nom i oczywiscie jak sa ceny na skupach ??...bo nigdy nie przyglądałem sie cenom bo nigdy nie siałem...a jeszce jedna rzecz jak ciąc z pnia czy z pokosu ??
    • Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez petro11
      Witam. Jakie macie sposoby na dokarmienie rzepaku siarką na wiosnę? Dostałem meila z oferą firmy Agroenergetyk z Opola. Mają tam Agrogypsum wapno siarkowe ( 16%SO3 i 21%wapnia) jest to pyliste ale nie kurzy się podobno a cena to jak w BIG BAG jakieś 210zł za tone. Tak myśle jakby pogłównie to sypnąć tak po 400gk/ha. Dodam że mam kwaśny odczyn.
    • Przez huliszek1990
      Witam. Mam do przesiania rzepak ozimy, niestety poszedł jesienia oprysk Devrinol i Matezanex subst. czynne napropamid i matazachlor. Teraz bede sial kukurydze na ziarno, pytanie mam czy ktos mial taki problem i czy jest potrzebna orka czy wystarczy gruber lub teleżówka? pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Cena rzepaku w sezonie 2019. Jak myślicie jak się będzie zmieniał rynek rzepaku? Ceny czarnego złota wzrosną? Spadną? A może ten sezon zamkniemy takim samym wynikiem jak rok 2018? Chwalcie się po ile sprzedajecie nasiona rzepaku.
      Kontynuujemy tu wątek z sezonu 2018
  • Dodaj nową pozycję...
v