Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, hubertuss napisał:

Według wielu pis sobie nie radzi jak najbardziej. Ale rząd swoja twardą postawą przyciąga do siebie z powrotem te kilka procent wyborców,

hehehehe  dobre   PiS  sobie  nie  radzi   ale  twardą  postawą  przyciąga  kilka procent    dobre    :D  :D  :D  :D  

Covid szkodzi rządowi lub pomaga zależy od sytuacji.

Covid  tylko  i  wyłącznie   szkodzi   temu  rządowi  w niczym  nie  pomaga.  :D  :D  :D  

Jak była na zachodzie fala zachorowań to pomagał bo u nas ludzie nie chorowali i wielu chwaliło rząd, że szybko zamknął granice itd.

Przecież  ty   przekonywałeś  od  początku  że  rząd  sobie  nie  radzi  że  za granicą  zachodnią  jest  lepiej    a teraz  piszesz  coś  innego   dobre  :D  :D  :D.    

Bo UE z powodu korony zniosła rygor zadłużenia.

za  czasów  tuka   Polska  przekraczała  ten rygor  zadłużania   i  UE  wprowadziła  mechanizmy  kontrolne  na  Polskę  jak  byś  zapomniał ;)

jak pokazał dzisiejszy dzień na kaskę z UE pis też liczyć nie może.

taaa  uważaj  żebyś  się  nie  zdziwił  jak  kasa  z UE  popłynie  do  Polski  :D 

Nie  tak   dawno   @Tomasz0611  wpadał  w euforię   że  PiS  wywalił  gowina  i  rząd  się  rozpadnie   a tu  nagle  przyszło  wielkie  rozczarowanie.

I  gdzie  macie   te sankcje  po lexTVN   co  :D  :D  :D  

łatwo  wami  media manipulują    widać  0  własnego  myślenia.  W mediach  coś  powiedzą  a wy  w  euforię  a  potem przychodzi  wielkie  rozczarowanie  czy  też   kolejny  "Gambit Kaczyńskiego  " ;)

241055130_4230027133732319_3741859238330

8 godzin temu, hubertuss napisał:

Dajcie spokój z tym Olechowskim. Nie umiał większości znaleźć i utrzymać to do kogo pretensje.

Daj   spokój   w końcu  to  jeden  z  ojców  założycieli  Pogardy  Obywatelskiej

241151309_2960433190883476_6549876554301

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

akooo- jest i dal ciebie nadzieja ,moze pojdziesz sladem tego zakonnika i dasz sobie szanse

https://www.onet.pl/informacje/onetwarszawa/warszawa-byly-jezuita-obrabowal-zakon-i-wzial-slub-z-91-latka/nccq31d,79cfc278

kurna-dopiero teraz sie dowiedzialem ze polska w latach 80 prowadzila wojne chybrydowa z rfn i austria,wysylalismy im na wizach turystycznych miliony emigrantow, ktore koczowaly potem na lotniska i dworcach a nawet w kukurydzy. tysiace polakow forsowalo nielegalnie granice tych panstw. lukaszenko zarabia na irakijczykach a gierek na slazakach ,za lebka bral 1000 dm.

• Haha 1
Opublikowano

widzę że wiesz już @Denwer że Kozidrakową CocaCola wykopała ze swojej kampanii reklmowej bo pija napoje od konkurencji. Oj chyba więcej straci Ona na profitach z reklam niż na karze za .....

gdzie nie spojrzy to straty bo
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,27525823,kaczynski-wraca-z-urlopu-a-dom-stoi-w-ogniu-komisja-europejska.html

Bruksela daje do zrozumienia że nie pozwoli aby propisowskie sądy decydowały o tym czy subwencje unijne które trafią do przydupoasów PiS-u to słusznie przyznane czy defraudacja polityczna

Można by robić zakłady czy tym razem cofną się przed Brukselą czy "pójdą w zaparte" bo tak czy inaczej to unijnych pieniędzy tak łatwo między swoimi rozepchać się nie uda.

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

propisowskie sądy decydowały

240593182_2344256165710618_7883163514591

Opublikowano

a to z kolei przydupasy innej kliki co tylko potwierdza mechanizmy jakie rządzą państwami zbyt socjalistycznymi gdzie o statusie biznesmena nie decyduje jego wartość rzeczywista a to z kim trzyma z władzy.
Dla tego polscy biznesmeni to nawet nie płotki a a plankton w światowej skali.
Tak - w sporej części się z Tobą @Denwer zgadzam tylko ja "mam szersze horyzonty" oceny polskiej rzeczywistości gospodarczej gdzie nadal pozwalamy aby to polityka bardziej decydowała o statusie polskiego przedsiębiorcy niż jego wartość ... umiejętności stricte zawodowe.
Ja nie rozróżniam klik polityczno gospodarczych jakoby jedna była cokolwiek lepsza od drugiej

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

240593182_2344256165710618_7883163514591

i ciekawi mnie jeno co im przez 6 lat rządów przeszkadza w tym by działać zaczęło.🤣

3 godziny temu, Denwer napisał:

241055130_4230027133732319_3741859238330

Po pierwsze - PISowskie wymachiwanie szbelką nikogo juz nie rusza bo finalnie i tak zawsze ktoś ich sprowadza do parteru.

Po drugie - 10 czy 20 tys wiecej bezowych w Niemczech nie zrobi różnicy

Po trzecie - nikt tego nie zrobi bo są jeszcze dalsze wielkie kwoty do wstrzymania.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

hehehehe  dobre   PiS  sobie  nie  radzi   ale  twardą  postawą  przyciąga  kilka procent    dobre    :D  :D  :D  :D  

Covid  tylko  i  wyłącznie   szkodzi   temu  rządowi  w niczym  nie  pomaga.  :D  :D  :D  

Przecież  ty   przekonywałeś  od  początku  że  rząd  sobie  nie  radzi  że  za granicą  zachodnią  jest  lepiej    a teraz  piszesz  coś  innego   dobre  :D  :D  :D.    

za  czasów  tuka   Polska  przekraczała  ten rygor  zadłużania   i  UE  wprowadziła  mechanizmy  kontrolne  na  Polskę  jak  byś  zapomniał ;)

taaa  uważaj  żebyś  się  nie  zdziwił  jak  kasa  z UE  popłynie  do  Polski  :D 

Nie  tak   dawno   @Tomasz0611  wpadał  w euforię   że  PiS  wywalił  gowina  i  rząd  się  rozpadnie   a tu  nagle  przyszło  wielkie  rozczarowanie.

I  gdzie  macie   te sankcje  po lexTVN   co  :D  :D  :D  

łatwo  wami  media manipulują    widać  0  własnego  myślenia.  W mediach  coś  powiedzą  a wy  w  euforię  a  potem przychodzi  wielkie  rozczarowanie  czy  też   kolejny  "Gambit Kaczyńskiego  " ;)

Daj   spokój   w końcu  to  jeden  z  ojców  założycieli  Pogardy  Obywatelskiej

No cóż widzę, że mocno uparłeś się by jednak udowdnić, że nie rozumiesz czytanego tekstu. Tak więc nie będę od nowa wszystkiego tłumaczył. Masz tam napisane jasno, że poprcie zalezy od sytuacji a procentowe wahania nie oznaczają od razu, że wszyscy zaczynają popierać rząd. Ne rozumiesz trudno. Nie pierwszy to przecież u ciebie raz.

Nie obchodzi nikogo co było za czasów Tuska nawet jak przekraczali rygor. Ja ci jasno napisałem, że rygor zacznie działać w 2023. Więc skończy się zadłużanie budrzetu. Wszystko w temacie. Bedą cięcia w roku wyborczym.

Wcale się nie zdziwię jak kasa z UE popłynie do Polski. Bo pis przecież swoje szarże na ścianę nie raz już kończył na kolanach. Jeśli się wycofają z deformy wymiaru sprawiedliwości to dostaną kasę. Ale Zero może być przeciwko i znowu konflikt w rządzie. A przecieżx Pinokio zgodził się podpisać, że kasa jest za prawożądność.

Po co pytasz o sankcje za lex tvn jak jej jeszcze nie ma i nie będzie. Bo Adrian zawetuje? Znowu nic nie rozumiesz. Chcesz sankcji za ustawę, któej nie będzie? Serio? KAczyński wywalił Gowina i wziął Kukiza. Tylko już ci pisałem jaki jest Kukiz. I już zapowiedział, że jak nie bedzie ustaw to nie będzie głosował z pisem. Tego też nie rozumiesz? Z czego tu się cieszyć? Z tej większości na włosku? Gdzie każdego posła trzeba kupowac lukratywnymi posadami jak Kołakowskiego.

Jesteś ostatnią osobą która powinna się wypowiadać o manipulowaniu mediami. Bo bardziej zmanipulowanego od ciebie nie ma. Nie ma ustawy lex tvn a ty o sankcje pytasz. Zero pojęcia.

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Ja ci jasno napisałem, że rygor zacznie działać w 2023. Więc skończy się zadłużanie budrzetu. Wszystko w temacie. Bedą cięcia w roku wyborczym.

jak zacznie działać rygor i stabilizacja wydatków  to PIS tylko na tym zyska , tylko pytanie na jakim poziomie się zatrzyma obecnia inflacja 

Opublikowano
4 godziny temu, dysydent napisał:

No jak chałupa ma nie stać w ogniu, kiedy idąc na urlop ją podpalił.😂

4 minuty temu, jarecki napisał:

tylko pytanie na jakim poziomie się zatrzyma obecnia inflacja 

Dzisiaj w radio mówili że tak dużo rodzin żyjących poniżej granicy ubóstwa jeszce nie było. No i że w stosunku do ubiegłego roku ilość wzrosła. Czyli inflacja już jest na poziomie wyniszczającym i trend wzrostowy tylko wytnie tych co właśnie odzyskali godnośc dzięki działaniom PIS. 

Opublikowano
23 minuty temu, jarecki napisał:

jak zacznie działać rygor i stabilizacja wydatków  to PIS tylko na tym zyska , tylko pytanie na jakim poziomie się zatrzyma obecnia inflacja 

Na niczym nie zyska. Skończy się zadłużanie budżetu ponad limit a tak rozdmuchanych wydatków nie da się pokryć dodrukiem pieniądza, który już i tak nie jest mały. Trzeba będzie robić cięcia.

26 minut temu, mirro napisał:

No jak chałupa ma nie stać w ogniu, kiedy idąc na urlop ją podpalił.😂

Dzisiaj w radio mówili że tak dużo rodzin żyjących poniżej granicy ubóstwa jeszce nie było. No i że w stosunku do ubiegłego roku ilość wzrosła. Czyli inflacja już jest na poziomie wyniszczającym i trend wzrostowy tylko wytnie tych co właśnie odzyskali godnośc dzięki działaniom PIS. 

No ale pis wmówi tumanom, że żeby nie oni to i tego by nie mieli. Więc żyjąc w ubóstwie jakiego nigdy nie było tumany dalej się będą z pisu cieszyć.

Opublikowano (edytowane)

czytając  miedzy wierszami niektórych polityków PIS to widzą problem inflacji , o ile budownictwo można troche ograniczyć wyższą stopą % to żywnosci nie da się tak łatwo . W tym roku cena pomidora nawet nie zeszła poniżej 5 zł , cena ziemiaka też będzie wysoka , ogórki też trzymały cene  ale to wina nadmiaru opadów .                Ogólnie to wrzesień dopiero pokaż jak wygląda sytuacja w gospodarce , w pierwszej kolejnosci to bedzie widać po wydatkach w gastronomi a nawet chyba rząd te wydatki monitoruje teraz kazdy płaci kartami to łatwo te dane wyłapać z rynku .                              A budżęt zle nie wygląda .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
54 minuty temu, jarecki napisał:

Rygor powinien być taki ze nie ma nic za darmo i kto pracuje ten ma za co żyć. Stabilizacja będzie gdy skasują darmowy socjal i przestaną topic pieniądze w górnictwie, zbrojeniówce i przekopach mierzei. 

Opublikowano

To może lepiej do zalewu Zegrzynskiego? A tak na serio to wszystko bierze się z tego że ciemny  lud głosuje na jełopów którzy do niczego nie doszli bo mają za ciasno pod beretem. Potem polechtani wladzą wymyślają takie durnoty bo przecież nie za swoje będą robić. 

Tak więc wymyślą jakąś bzdurę, stworzą spółkę celową z wielką administracją w której zatrudnia kolejnych głupków że swoich rodzin. Potem te wszystkie gamonie ogłoszą przetarg który przepłaca bo się na tym nie znają, albo ukradną poprzez wykonawców wybranych wśród znajomych Na koniec okaże się że nie wiadomo po co jest ta inwestycja ale ona jest patriotyczna i podkreśla naszą potęgę gospodarczą 

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

pewnie gdyby nie CPK i obwodnica stolicy A50 I S50  to pewnie tak .  

Tylko te CPK to jedna wielka machloja szyta grubymi nićmi. Grunty nie są wykupywane na rzecz Skarbu Państwa tylko przez jakąś tam spółkę, niby z kapitałem państwowym. Ale jak wiadomo spółkę można bardzo łatwo sprzedać, wysiedli się ludzi, zabierze ich dobytek życia za grosze, a następnie jełopy sprzedadzą poniżej wartości żeby było na bombelki dla Karyny, to jest sprawa karygodna, dla prokuratury, ale prokuratura się nie zajmie tą sprawą bo kieruje nią Zero.

Przed chwilą, jarecki napisał:

dodatkowa obwodnica warszawy jest potrzebna , nieraz jest masakrycznie zakorkowana S8  .

Na razie nawet konkretnych planów nie ma, nawet starej "piędziesiątki" nie pomierzyli, spytasz się skąd wiem ? Mieszkam 2km od DK50 i 30km od planowanego CPK.

Opublikowano
mirro napisał:

Dzisiaj w a mówili że tak dużo rodzin żyjących poniżej granicy ubóstwa jeszce nie było. No i że w stosunku do ubiegłego roku ilość wzrosła. Czyli inflacja już jest na poziomie wyniszczającym i trend wzrostowy tylko wytnie tych co właśnie odzyskali godnośc dzięki działaniom PIS.

Przesunęli sztucznie granicę tego ubóstwa pozbawiając ludzi resztek zaradności to jak to miało wyglądać inaczej? Ale Ty zdaje się zdziwiony nie jesteś to bez sensu napisałem...

jarecki napisał:

Ulman Zapomnij o mierzei               jest nowy stary pomysł przekopu kanału na mazurach długość 100 km :x   

Ale to nie wyda przy obecnym poziomie wód. Ja sobie zwykłe żarty robiłem... Ktoś to wziął na poważnie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v