Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Była kiedyś w Paskach jak jeszcze Jednostka Wojskowa była na Majdanku a teraz krzaki rosną .

Nigdy nie była w Piaskach. W tamtych okolicach był tylko rejon mobilizacyjnego rozwinięcia nie istniejącej już 3BZ. 3BZ nigdy nie miała też bronić Lublina bo wejście do dzałań w składzie 1Dywizji było planowane całkiem gdzie indziej.

Opublikowano
37 minut temu, witejus napisał:

Wciskam ciemnotę? to ty wciskasz kit.Myślisz że takie rzeczy załatwia się w tydzień czy miesiąc?To trwa latami,jeśli Niemcy widzą i słyszą że w Polsce są ludzie którzy kpią i szydzą z reparacji to sami z siebie na pewno nie dadzą.Aby uzyskać reparacje wszyscy muszą mówić jednym głosem,a ty i inni zachowujecie się jak jurgieltnicy na niemieckim żołdzie

Tak tak latami. Tak sobie to tłumacz czyli na święte nigdy. Jak mówią. Pewnie wyrównanie dopłat tez ma trwac latami. Najapierw latami liczyli straty a teraz latami będa pisać wezwanie do zapłąty dla Niemców. A potem to wezwanie latami będzie szło. A na końcu winni będa ci co się z idiotów smieją. I ty twierdzisz, że się tu nie ośmieszasz. Gdyby odszkodowanie Polsce sie nalezało to bez względu na głosy takie jak mój pozwali by Niemców przed instytucjami arbitrażu międzynarodowego i by dostali . Sęk w tym że kiedyś państwo Polskie zrzekło się wszelkich odszkodowań i guzik nam się nalezy. Ale pis dalej ciemnotę wam będzie wciskał tak jak z tym wyrównaniem dopłat. A ty będziesz głupio tłumaczył, że NIemcy widzą,że w Polsce mądrzy się z kretynów smieją i dlatego nam płacić nie chcą

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Już to Ci wyjaśniłem że nie honorem jest by żołnierz pyskował lub lał cywila.

Czyli co,żołnierz ma stać jak goła d*pa w krzakach gdy taki typ na niego pluje?nie podoba mi się to.

5 minut temu, mirro napisał:

Przełożeni stawiają mu zadania i on je wykonuje.

JAk najbardziej zgoda.

4 minuty temu, Ulman napisał:

Łooo matko, co to za bzdury...... Znowu pieszczenie sie bólem i świętowanie porażek? Dzieciaki na poczatku swojej drogi zyciowej bedą słuchały jak gineli ich rówieśnicy? Na co to komu? Ma ich to przestraszyć czy o co chodzi?

Wyjaśnisz po co młode Żydki jeżdżą do Oświęcimia ?pieścić się bólem?przestraszyć się?

Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

Czyli co,żołnierz ma stać jak goła d*pa w krzakach gdy taki typ na niego pluje?nie podoba mi się to.

Widzisz lanie własnych obywateli nie należy do zadań żołnierza i ręce nam się nie wyciągają do tego. Trzeba ważyć użytą siłe bo szybko mozna skończyć w prokuraturze. Prywatnie nie wahałbym się nawet chwili tylko gościa sprowadził do parteru, ale wykonując zadanie juz nie. Dlatego jestem przeciw wykonywania przez wojko zadań policyjnych. Żołnierzy nie obejmuje ustawa o funkcjonariuszach, więc i naruszenie nietykalności jest problematyczne. 

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

.a tak, zapomniałem to wszystko przez tych co nie mówia głosem naiwnych ciemnych mas🤣

To miej pretensje tylko do siebie i z siebie kpij jak Niemcy nic nie dadzą

Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał:

Wyjaśnisz po co młode Żydki jeżdżą do Oświęcimia ?pieścić się bólem?przestraszyć się?

Młode są wysyłane do Polski zgodnie z przyjętym sposobem hodowli przez Izrael. Podstawą tego jest wychowanie w duchu iż cały świat zabija Żydów, więc mają trzymać się razem i wszystkich uważać za wrogów..  To tak w skrócie.

Opublikowano

Niemcy i Ruskie dadzą nam ale drogi mega Gaz to jest wielki sukces Rosji i Niemieć .

1 minutę temu, daron64 napisał:

A jak określić kogoś, kot by strzelał do innych?

Obrońcami kraju bohaterami .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Gaz to jest wielki sukces Rosji i Niemieć .

No i USA. Najpierw nam wmówili że jedynym ratunkiem jest kupowanie od nich skroplonego bo zatrzymają NS2 a potem powiedzieli że sorry ale NS2 będzie i to dla naszego dobra.😂

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

k**wa Paryża a obrona Polski gdzie ? .

Bądź realistą, my nie mamy do dyspozycji z rezerwą i ochotnikami takiej ilości mięsa armatniego co oni w kamaszach gotowych do wymarszu.

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Młode są wysyłane do Polski zgodnie z przyjętym sposobem hodowli przez Izrael. Podstawą tego jest wychowanie w duchu iż cały świat zabija Żydów, więc mają trzymać się razem i wszystkich uważać za wrogów..  To tak w skrócie.

czyli nic się nie zmieniło od faraonów.

• Like 2
Opublikowano

hitler był na tyle cwany żę zrobili sobie paliwo sami , bo wiedział żę dostawy mogą być zagrożone 

2 minuty temu, galan99 napisał:

Nie będzie już takiego 39 roku bo się nie opłaca ale Gaz swoje zrobi jak by była wojna na to samo wyszło kapitulacja będzie szybka .

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

To miej pretensje tylko do siebie i z siebie kpij jak Niemcy nic nie dadzą

No i widzisz jaka fajna narracje wymysliłeś😁 Znowu wina całej złej reszty bo wicie , rozumicie, my PISie chcielim ale nam nie dalim. Wiara ze coś nam dadzą od samego gadania jest dla głupków a to że nic nie dostaniemy bo nie gadamy jednym głosem to jusz szczyt zidiocenia i zaprzaństwa. 

Dowiedziałeś się już może jakie procedury i kroki przedsięwziął nasz dzielny rząd by reparacje od Niemiec zyskać?

2 minuty temu, daron64 napisał:

A jak określić kogoś, kot by strzelał do innych?

@galan99

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Denwer napisał:

240699082_207384238092132_46899381528528

padam na kolana 

3 minuty temu, jarecki napisał:

ee mogę być pewien żę afganistan przyjmie emigrantów z europy i strzelał nie bedzie , nie od razu :D

@galan99 pakuj się tam cię przeszkolą, dadzą kamizelkę i wyślą do Europy, abyś sie troszke rozerwał po bohatersku

Edytowane przez agromatik
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, Denwer napisał:

240699082_207384238092132_46899381528528

Zapomnieli jeszcze dopisac ile paliwo podrożało. Dołozą  w dopłatach 10 groszy do litra a na stacji zabiorą w podwyżce 20 groszy i pisowski ciemniak będzie się cieszył. Coraz mniej durni w to wierzy.

• Like 2
Opublikowano
26 minut temu, hubertuss napisał:

Tak tak latami. Tak sobie to tłumacz czyli na święte nigdy. Jak mówią. Pewnie wyrównanie dopłat tez ma trwac latami. Najapierw latami liczyli straty a teraz latami będa pisać wezwanie do zapłąty dla Niemców. A potem to wezwanie latami będzie szło. A na końcu winni będa ci co się z idiotów smieją. I ty twierdzisz, że się tu nie ośmieszasz. Gdyby odszkodowanie Polsce sie nalezało to bez względu na głosy takie jak mój pozwali by Niemców przed instytucjami arbitrażu międzynarodowego i by dostali . Sęk w tym że kiedyś państwo Polskie zrzekło się wszelkich odszkodowań i guzik nam się nalezy. Ale pis dalej ciemnotę wam będzie wciskał tak jak z tym wyrównaniem dopłat. A ty będziesz głupio tłumaczył, że NIemcy widzą,że w Polsce mądrzy się z kretynów smieją i dlatego nam płacić nie chcą

Z wybiórczej to wkleiłeś?

Opublikowano
4 minuty temu, agromatik napisał:

padam na kolana 

@galan99 pakuj się tam cię przeszkolą, dadzą kamizelkę i wyślą do Europy, abyś sie troszke rozerwał

Jak byłem w Wosku  zaraz po przysiędze było spotkanie z prokuratorem jak mieliśmy iść pierwszy raz na wartę to powiadał Prokurator .Jak ktoś już zamierza strzelać w razie konieczności do człowieka to niech tak strzela żeby zabić  by nic nie mógł zeznawać bo będzie siedział . 

Opublikowano
18 minut temu, witejus napisał:

Z wybiórczej to wkleiłeś?

Po prostu w przeciwieństwie do ciebie umiem wyciągac wnioski z zaobserwowanych faktów. Nie będzie ani żadnych reparacji ani wyrównania dopłat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v