Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Premier o podwyżkach dla polityków: nic nadzwyczajnego .

Zakładany wzrost wynagrodzeń jest taki, jak w ostatnich 5 latach średni wzrost wynagrodzeń w gospodarce narodowej. Nie ma tutaj niczego nadzwyczajnego - tylko potraktowanie parlamentarzystów tak, jak każdej innej grupy zawodowej - powiedział w sobotę premier Mateusz Morawiecki.

A ja mam się przejmować co będzie za rok czy za  kilka lat nie interesuje mnie to dziś to dziś a jutro to jutro .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, galan99 napisał:

Zakładany wzrost wynagrodzeń jest taki, jak w ostatnich 5 latach średni wzrost wynagrodzeń w gospodarce narodowej. Nie ma tutaj niczego nadzwyczajnego - tylko potraktowanie parlamentarzystów tak, jak każdej innej grupy zawodowej - powiedział w sobotę premier Mateusz Morawiecki.

O jejku, jejku. Albo nie chcą robić za miskę ryżu, albo właśnie do nich dotarło jek wielka jest inflacja.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

Odbudowa tak zwany nowy ład .

Może być zdjęciem przedstawiającym 3 osoby, ludzie stoją i tekst „Solidarna Polska NIE dla likwidacji 25 tys. miejsc pracy! Solidarn -ronie KRZYSKICH CEMENTOWI mi polityki klimatycznej SRS Do 2030 roku na skutek polityki klimatycznej cznej UE wszystkie cementownie działające na terenie Polski mogÄ zostać zlikwidowane. Bronimy 25 tys. miejsc pracy w przemyśle cementowo-wapienniczym. ➦ UDOSTĘPNIJ! Mariusz Gosek Poseł na Sejm RP Janusz Kowalski Poseł na Sejm RP solidarna.org”

2 godziny temu, Ulman napisał:

Czyli życie z dnia na dzień jak śmietnikowy lump? Ambitne podejscie😂

Nie nazywaj nikogo lumpem bo jesteś taki cwaniaczek prostak .

Planujesz że będzie to i tamto a może nic nie być .

W Chinach powodzie i Turcja płonie i może spłonąć i cofnąć się o 100 lat .

Nie planuj tak pewnie bo nie znasz przeznaczenia żyj dniem dzisiejszym bo jutro może nic nie być .

Jak to powiadasz strzelić sobie w łeb  jak jest w Chinach i w Turcji to można sobie strzelić w łeb ale czy tez warto życie jest darem i tylko raz się żyje .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
galan99 napisał:

Zakładany wzrost wynagrodzeń jest taki, jak w ostatnich 5 latach średni wzrost wynagrodzeń w gospodarce narodowej.

Czyli jak sobie średnią od strony minimalnej podciągniemy i od strony maksymalnej poregulujemy spółkami narodowymi (no bo w innych rada nadzorcza jest na kontraktach) to nam wyjdzie że trzeba sobie podnieść. Tak to zrozumiałem...

Opublikowano

jeszcze nie zagłebiałem się w temat ale tak jak do tej pory to wypłaty posłów nie powalały wiec te podwyżki  są potrzebne , pewnie połowa i tak jest taka głupia tych posłów i senatorów żę ciezko miała by sobie znalesc prace dobrze płatną w gospodarce no ale czesc coś tam potrafi .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@jarecki ty tak serio ?? Córunie ciotunie wujunie poobsadzani po spółkach w radach nadzorczych, zarabiają krocie i jeszcze im mało ?? Dać im średnią krajową, im ludziom będzie lepiej to im też będzie lepiej.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
10 minut temu, jarecki napisał:

jeszcze nie zagłebiałem się w temat ale tak jak do tej pory to wypłaty posłów nie powalały wiec te podwyżki  są potrzebne

Sprawa jest bardzo prosta. Oni udają że dla nas pracują a my udajemy że im płacimy, Oni mogą wymagać podwyżek a my wznosimy modły aby przypadkiem nie wzięli sie za robotę, bo do spierdolenia juz wiele im nie zostało. :lol:.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, galan99 napisał:

pier**li mnie to co będzie za 20 lat mnie interesuje teraz by było mi dobrze .

@Ulman nie wiem ile masz lat nic nie zmienisz świata trzeba żyć w danym czasie a to co będzie tego nikt nie wie .

To jest podejście człowieka bez żadnych ambicji. bezwolnej jednostki bez żadnych dążeń.

1.Premier o podwyżkach dla polityków: nic nadzwyczajnego .

2. A ja mam się przejmować co będzie za rok czy za  kilka lat nie interesuje mnie to dziś to dziś a jutro to jutro .

1. Ale jak to? Przecież niedawno obniżali pensje posłów bo to jest służba Narodowi i Ojczyźnie a teraz podwyżki? Z jakiej racji? Inflacji przeciez nie ma więc jaki jest powód? 

2. Widocznie żyjesz jak uliczny lump żyjący z dnia na dzień.  

Nie nazywaj nikogo lumpem bo jesteś taki cwaniaczek prostak .

Planujesz że będzie to i tamto a może nic nie być .

W Chinach powodzie i Turcja płonie i może spłonąć i cofnąć się o 100 lat .

Nie planuj tak pewnie bo nie znasz przeznaczenia żyj dniem dzisiejszym bo jutro może nic nie być .

Jak to powiadasz strzelić sobie w łeb  jak jest w Chinach i w Turcji to można sobie strzelić w łeb ale czy tez warto życie jest darem i tylko raz się żyje .

A ch*j mnie obchodzi Turcja i że może cos spłonąć.  Brak planów i dążeń to cecha swołoczy i lumpów pozbawionych jakichkolwiek podstawowych ambicji w życiu. Takie życie to dno.

Co jest w Turcji i w Chinach bo nie rozumiem albo ty ne masz pojecia o czym piszesz?

2 godziny temu, jarecki napisał:

jeszcze nie zagłebiałem się w temat ale tak jak do tej pory to wypłaty posłów nie powalały wiec te podwyżki  są potrzebne , pewnie połowa i tak jest taka głupia tych posłów i senatorów żę ciezko miała by sobie znalesc prace dobrze płatną w gospodarce no ale czesc coś tam potrafi .

Jak to jest potrzebna? Przecież prezes w  2018 czasach dobrobytu i prosperity mówił ze "Społeczeństwo oczekuje skromności i ta skromność będzie wprowadzana - przyznał. Vox populi, vox Dei. Głos ludu, głos Boga "

Kaczyński zapowiada obniżkę pensji posłom. Jest też decyzja ws. nagród dla ministrów - RMF 24 

Teraz mamy po covidową odbudowe gospodarki i podwyzki w takim momencie?  

Gdyby lud myslał to by doszedł szybko do takich wniosków ale że jest głupi to przyjmie sprzeczne narracje na przestrzeni kilku lat. Ważne co powie prezes i TVPis

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

16 lat to już nie za bardzo dziecko. Wychowanie przez pracę zawsze wychodzi na dobre. Patologia zaczyna się gdy dzieciak widzi że rodzina dostaje 500+ i inne socjale za nic i nie trzeba pracować żeby żyć. 

współczuje ci 

Opublikowano
5 godzin temu, pafnucy napisał:

Oj tylko troszeczkę

5 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Słyszeli, a żeby  ich pierony siarciste ogniste😡😬

To nic, dadzą na dziecko kolejne 1000 zł z naszej kieszeni i cyk głos mają kupiony.  A że ropa b dzie po 6 zł to ujjjj. 

Opublikowano
12 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Jeszcze z 15 lat rządów partii obecnie rządzącej i u nas też będą musiały dzieci pracować, żeby spłacić te wszystkie długi których narobili.

eeeeeeee a która nie narobiła ?  pamiętam dawno dawno temu za PO gdy socjal był 10k doszliśmy do biliona ze rudy 

https://www.prawo.pl/podatki/rzad-zawiesza-50-proc-prog-ostroznosciowy,11884.html

jak to niektórzy piszą Niewina Tuska a zaleta 

ja bym się tego obawiał 

https://gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/8207325,antypis-progrma-plan-balcerowicza-po-donald-tusk.html

Opublikowano
8 minut temu, marulekk napisał:

To nic, dadzą na dziecko kolejne 1000 zł z naszej kieszeni i cyk głos mają kupiony.  A że ropa b dzie po 6 zł to ujjjj. 

Raz dostali mój  głos, drugi raz już nie dostaną. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

30 minut temu, marulekk napisał:

To nic, dadzą na dziecko kolejne 1000 zł z naszej kieszeni i cyk głos mają kupiony.

jakiej twojej ? na twoje konto też pójdzie krus 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
Dnia 29.07.2021 o 14:24, Ulman napisał:

A po co ci jeździć pół miliona km jednym autem? 20 lat będziesz tym samym jeździł? To ma robić 200-300 tys i na złom albo niech jakiś wiejski kaskader to dobije i po temacie. Kiedyś ja Mercedes robił W123 to o mało nie zbankrutował i jedynie dzięki rdzy sprzedawali kolejne sztuki. 

Jako obywatel RP zwracam się z prośbą do Instytutu Pamięci Narodowej o zabezpieczenie i zarchiwizowanie tego materiału do zbiorów wybitnych dzieł kultury internetu polskiego.

• Haha 1
Opublikowano

Sprawa podwyżek dla posłów jest bardzo prosta do wyjaśnienia. Kłopoty w pisie. Kołakowski odszedł i wrócił na tłustą posadę za 30 - 40 tys miesięcznie. Więc pewnie w pisie zaczęli się burzyć zwykli posłowie, że jak to jest. Odszedł i wrócił by brać tyle kasy a oni są wierni i grosze mają. Więc pewnie zaczęli pytać szefostwo czy jak odejdą to też dostaną takie posady by wrócili. Kaczyński rad nie rad musiał dać podwyżki.

Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

współczuje ci 

Masz posłuchaj. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v