Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

w cale  że  nie   nadal  mają  moje  poparcie  w wyborach 

Szkoda tylko że tak ch*jowych dokonują wyborów.😂

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Nie zapał  a brak  czasu     doba ma tylko 24h 

Ruska doba jest dłuższa. 😂 Pracuj według doby pracodawcy.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

45 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Musiałbyś partyjna flagie wywiesić? 

A to podziękuję .🤦‍♂️

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano

35 minut temu, mirro napisał:

Szkoda tylko że tak ch*jowych dokonują wyborów.😂

Ruska doba jest dłuższa. 😂 Pracuj według doby pracodawcy.

niedawno europe zalali ruscy trolle-  mieli dobry sprzet i programy ze nikt nie wiedzial skad ida ataki, ktos sie skapowal ze to ruscy bo 9 maja nic nie pisali a to w swiecie byl zwykly dzien roboczy.

Opublikowano
17 godzin temu, racyl napisał:

Ten co pracuje musi oddawać temu co łapy wyciąga tylko dla tego że dzieci narobił

a ty po kursowe nie wyciągasz ? a kto w przyszłości bd na ciebie pracował ? 

mocznik za 2200zł/t czy polifoska 6 za 2250zł/t😂😂

17 godzin temu, mirro napisał:

Tona mocznika i polifoski w koszyku sklepowym się nie mieści. Dlatego badacze nie biorą pod uwagę tego. 😂 A poza tym kto by pchał tak ciężki koszyk.😂

czy komuś tu kiedyś bardzo się niby opłacało za poprzedniej władzy9chyba 2012 ) jak poli była 2500 a ropa prawie ktoś marzył o tym .. ?   kto to pisał ? 🤐

mocznik za 2200zł/t czy polifoska 6 za 2250zł/t😂😂

17 godzin temu, mirro napisał:

Tona mocznika i polifoski w koszyku sklepowym się nie mieści. Dlatego badacze nie biorą pod uwagę tego. 😂 A poza tym kto by pchał tak ciężki koszyk.😂

czy komuś tu kiedyś bardzo się niby opłacało za poprzedniej władzy9chyba 2012 ) jak poli była 2500 a ropa prawie ktoś marzył o tym .. ?   kto to pisał ? 🤐

14 godzin temu, jacus napisał:

troche ??? ze 3 miliony polakow wyjechalo zachlebem od lat 70 ,  sam gierek wypuscil do raichu 2 miliony slazakow za 2 miliardy marek .

tylko Polaków po wojnie było chyba 12  ...  wtedy mieli promować lgbt niebyło by nas tyle 

6 godzin temu, mirro napisał:

Przy plonie 12 ton z hektara😂 

rzepaku 🙄

13 godzin temu, Ulman napisał:

I właśnie dlatego Pisowski socjal jest patologią i tworzy słabych nieporadnych i coraz głupszych ludzi, którzy zgotują nam ciężkie czasy. 

Czy nie czas wyciągać wnioski? Ano już od dawna jest na to czas ale socjaliści wybrani przez leniwy lud niczego nie zmienią. 

eee zgadzam tylko kiedy były te dobre za komuny ?

13 godzin temu, Ulman napisał:

I właśnie dlatego Pisowski socjal jest patologią i tworzy słabych nieporadnych i coraz głupszych ludzi, którzy zgotują nam ciężkie czasy. 

Czy nie czas wyciągać wnioski? Ano już od dawna jest na to czas ale socjaliści wybrani przez leniwy lud niczego nie zmienią. 

eee zgadzam tylko kiedy były te dobre za komuny ?

7 godzin temu, racyl napisał:

jakbyś napisał że pszenica po żniwach będzie po 800-1000 to jeszcze można przymknąć oczy na takie duże podwyżki.

już widzę jak pszenica będzie po 800zł /t 😂.

miało być tyle dobrobytu od PIS dla wsi a jest gorzej

tak zle ze na zakup przyczepy czekasz rok u producenta , a ciągniki oszz ...

volvo xc 80 7 miesięcy oczekiwania 😁 gratis za to opony zimowe

7 godzin temu, racyl napisał:

jakbyś napisał że pszenica po żniwach będzie po 800-1000 to jeszcze można przymknąć oczy na takie duże podwyżki.

już widzę jak pszenica będzie po 800zł /t 😂.

miało być tyle dobrobytu od PIS dla wsi a jest gorzej

tak zle ze na zakup przyczepy czekasz rok u producenta , a ciągniki oszz ...

Opublikowano
galan99 napisał:

′′ Założyciel Dubaju, * Szejk Rashid, * został zapytany o przyszłość swojego kraju, a on odpowiedział: ′′ Mój dziadek jeździł na wielbłądzie, mój tata jeździł wielbłądem, a ja jeździłem Mercedesem, mój syn Land Rover jeździ i mój wnuk poprowadzi Land Rovera, ale mój pra wnuk znów będzie musiał chodzić po wielbłądzie..."

Dlaczego? Dlaczego?

′′ Ciężkie czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą łatwe czasy ′′ Łatwe czasy tworzą słabych ludzi, słabi ludzie tworzą ciężkie czasy. ′′

Wielu tego nie zrozumie, ale trzeba wychować wojowników...

To samo jest wtedy, gdy wszystko dajesz za darmo swojemu dziecku, które śpi przez cały dzień...

Czy nie jest prawda wyciągnąć wnioski .

Może komandosów? Sprecyzuj swoje pojęcie wojownika to post nabierze sensu.

Denwer napisał:

Ja to bym takich złym  ludziom  jak ty  kazał  płacić  po 10zł  

Gdybyśmy mieli poprowadzić razem projekt i coś takiego bym od Ciebie na temat kogokolwiek usłyszał zostałbyś spłacony i odprawiony natychmiast.

Denwer napisał:

Przed chwilą, pafnucy napisał:

nawet da się zauważyć że zapał Ci przygasł.

Nie zapał  a brak  czasu     doba ma tylko 24h 

I widzisz jaki dobrobyt? Kiedyś miałeś czas a teraz go nie masz - musisz więcej zapier....

Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, galan99 napisał:

Zaraz będzie normalnie tylko jeszcze chwila paliwa będą na zwykłej stacji po 6 zeta a Verwa po 7 zeta .

Ciekawe co wtedy nasz główny obrońca partii rządzącej powie, bo na pewno nie, że za Tuska było droższe xD 

Wtedy powie, że po to się monimalną podnosi aby można było więcej paliwa nakupić - tylko jakoś bardziej propagandowo.

Opublikowano
11 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Ciekawe co wtedy nasz główny obrońca partii rządzącej powie, bo na pewno nie, że za Tuska było droższe xD 

Powie, że to tusku z sitwą u Sowy życzył sobie żeby paliwa były nawet po 7 zeta

8 godzin temu, Ulman napisał:

Do jakiego miejsca na skali alkomatu dziś doszedłeś?  

Zepsuł się, bo jak dmucha to wyświetla się czerwony napis "error"

• Haha 1
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

A w hurcie był po 4-5 zł/kg, teraz dopiero się trochę odbiło na 6-7zł/kg, a potem my rolnicy słyszymy od miastowych, że się dorabiamy a oni nam muszą dużo płacić za żywność ...

3 minuty temu, jarecki napisał:

ok .        a bobu nie lubie  ale matka mówiła żę podrożał , na targowisku 7 zł za  0,5 kg  bo był po 5 zł

3 minuty temu, galan99 napisał:

Amerykany już się dogadali z Niemcami co do gazociągu i znowu Władek ma sukces to jest Polityka a Ukraina wściekła kto sprzedał UKRAINĘ .

Przecież to  było wiadome, że Bidon będzie miał w 4 literach jakichś Polaczków xD Za Tuska byśmy chociaż mogli kupować ten gaz od Niemców, a te barany to nawet tego nam nie załatwią, bo tylko szabelką umieją machać, a do prawdziwej polityki międzynarodowej się nie nadają.

Standard. Przenieść prawa do surowca na siebie i zacząć dyktować warunki. Handel. Miastowi, jak nas nazywasz, wcale rolnika nie kastrują w sposób jaki opisałeś - przynajmniej nie u nas. Gaz? Matołom z rządu dopiero ktoś wytłumaczył, że nawet gdyby wszystko chcieli węglem zasilać to musieliby go importować bo ni uja nie nadążą z dostawami. Tudzież dostali leki hamujące psychopatyczny brak rozwoju i po 6 latach zaczęli dostrzegać coś poza sektą...

Roman176 napisał:

Na wołowinę się przerzucasz? Wieprzowina Ci zbrzydła? Nawet nie wiedziałem, że jest xc80. Czas oczekiwania w normie jak nie bierzesz golasa ze stocku. Tylko co to za interes przy obecnej cenie ojro? Nie czekasz na Izere?

Roman - kto oprócz Czarnka promuje seksualizowanie, cnoty niewieście i LGBT?

Opublikowano
4 godziny temu, DTaras napisał:

Roman - kto oprócz Czarnka promuje seksualizowanie, cnoty niewieście i LGBT?

Zapewne szanowna małżonka Pana Ministra.😂

4 godziny temu, agromatik napisał:

Zepsuł się, bo jak dmucha to wyświetla się czerwony napis "error"

NIc mu się nie popsuło. Taki był nawalony że dmuchał w wężyk od pralki wirnikowej marki Frania. Dlatego nic mu się nie wyświetlało.😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

NIc mu się nie popsuło. Taki był nawalony że dmuchał w wężyk od pralki wirnikowej marki Frania. Dlatego nic mu się nie wyświetlało.😂

To stąd te bulgotanie 🤣 Dobrze że nie chciał zapisu wydrukować, bo by łapska albo cos innego w wyżymaczkę wsadził.

Edytowane przez agromatik
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

co lepsze dla gospodarki 1 mln . rowerów z dolnej półki cenowej wyprodukować  czy 250 tys ze sredniej półki ?  https://businessinsider.com.pl/finanse/makroekonomia/w-produkcji-rowerow-doganiamy-niemcy-polska-z-najwiekszym-wzrostem-w-pandemicznym/0gmcp0h                                      tak się zastanawiam NBP dokupuje dalej złoto czy powinien to robić przy tak drogim ? 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Dnia 23.07.2021 o 08:45, DTaras napisał:

Może komandosów? Sprecyzuj swoje pojęcie wojownika to post nabierze sensu.

Gdybyśmy mieli poprowadzić razem projekt i coś takiego bym od Ciebie na temat kogokolwiek usłyszał zostałbyś spłacony i odprawiony natychmiast.

I widzisz jaki dobrobyt? Kiedyś miałeś czas a teraz go nie masz - musisz więcej zapier....

Wtedy powie, że po to się monimalną podnosi aby można było więcej paliwa nakupić - tylko jakoś bardziej propagandowo.

Jak pierwszego wpisu nie rozumiesz to nie będę wyjaśniał szkoda mi czasu .

Paliwa już tylko dotknąć jak będą po 6 zeta bo są już 5, 75 zł .

Dnia 23.07.2021 o 12:51, PRZMAS19821982 napisał:

Nie będziesz tego spłacał a komu  przypadnie  spłacanie  to tego problem będzie .

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, hubertuss napisał:

No no przynajmniej w produkcji rowerów dogonimy Niemcy.

Ale co lepsze ? zazwyczaj droższe rowery powinni składać lepiej opłacani pracownicy od których wymaga się wiecej zaangażowania i dokładniejszej pracy , czasem ręcznego dopasowania zamiast tasmy produkcyjnej ?                    lepiej wyprodukować 1 kg  cukierków krówek czy 20 dag  rafaello ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Duch w sekcie zanika. Półka wygrała w tenisa z Niemką a tu żadnych głosów że pobilismy Niemców. Wiadomo że Tusk to Niemiec więc pośrednio on też został pobity a tu cicho jak makiem zasiał. Denver, galany, Romany, co wy na to? 🤪

Opublikowano (edytowane)

a wez traf na krówke dobrą  , taką która się  ciągnie ostatnio czytałem skład to nawet mleka nie było tu trzeba już dobrej marki szukać a nie pierwsza lepsza

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
41 minut temu, Ulman napisał:

A propos puszczania. Na studiach miałem wykładowcę fizyki który mówił że "raz puszczone ciało będzie się puszczało" 😋

Trochę inaczej to było, "ciało puszczone raz, puszcza się cały czas".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v