Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tytułują się Panie Profesorze , Panie docencie słychać  na wypowiedziach jak zabierają mowę jak pan profesor odnosi się do czegoś tam .

Ten ład został zakłócony i wywrócony przez opryszków .

LGBT i typ .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, galan99 napisał:

KLASA pochodzenia społeczna Arystokracja czy biedota , robotnik czy  inteligencja .

To nie znikło to jest tylko uśpione .

Tak samo jak tytuły szlacheckie są zakazane ale są .

W Niemczech  zachodnich po wojnie nie stracili ziemi Pany jak barony i tym podobnie .

A czemu ma znikać podział na klasy społeczne? Co ty komunista jesteś że takie bzdury ci się marzą?  Bardzo dobrze że to jest, być musi i do tego jak najdłużej bo to jest norma od poczatku wszelkich cywilizacji. Dziad musi wiedzieć gdzie jego miejsce i kto nim ma zarządzać. Tylko wtedy będzie porządek bo jak mówi przysłowie  -  "jak dziad odżyje to cie kijem obije"

Zakazane tytuły szlacheckie? Co ty nienormalny jesteś ? Skąd takie idiotyzmy ci do głowy przyszły?

W Niemczech nie stracili bo niby czemu mieli stracić? Własność jest własnością i właśnie na tej podstawie żydy domagaja sie majątków które mają żyjących spadkobierców.

8 minut temu, galan99 napisał:

Ha ha ha możesz być kim chcesz jak ci pozwolą na to świat może i wielki ale nie dla wszystkich .

To jest Polityka czy wy tego nie widzicie jak jest Polska atakowana  ze wszystkich stron i oskarżana za mordy na Żydach i zmienianie biegu Historii to wam nie przeszkadza .

A mi przeszkadza za 20 lat okaże się że to Niemcy byli mordowania w obozach .

Taaaa, Polska atakowana ze wszystkich stron szczególnie w propagandowym straszeniu baranów wierzących obecnej władzy. Syndrom oblęzenia należy nieustannie wzmacniać.😁

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, mirro napisał:

Jakoś rano głowiłem się nad tym artykułem, ale stwierdziłem iż jestem za głupi aby rozwiązać tę łamigłówkę.

a to "witam w klubie" bo tam są takie sprzeczności gdy lamentuje jeden z drugim jak to nikt ich nie słucha i zaleceń nie wdraża tylko nie wymieniono w tym ani jednego z tych zaleceń  a na koniec takie coś -

"- Trzeba zaznaczyć, że lokalnie - w Polsce czy w innym kraju - nie zmienimy wiele, bo przeciwdziałanie wymaga decyzji globalnych. Tymczasem rządy najbogatszych państw nic sobie nie robią z problemu gazów cieplarnianych. Nawet jeśli w Unii Europejskiej nie mamy wielkich emiterów, to przecież importujemy na potęgę wszystko z Chin, które w znacznej mierze odpowiadają za te emisje - zauważa dr Maciej Lenartowicz."

czyli co? my ,mamy sobie śrubować normy które i tak nic nie dadzą bo Chiny i podobni i tak doprowadza do zmian jakie przez to i tak nieuchronne

przecież to coś w stylu postawy pustelnika co wylazł na słup aby trawy nie deptać i siedzi tam z góry wiedząc że to jego żywot skróci ale słup wybrał w najbardziej uczęszczanym miejscu aby go więcej przechodniów widziało którzy te trawę już dawno ze szczętem wydeptali a teraz jeszcze budują betonowy chodnik aby im łatwiej było dotrzeć tego dziwoląga obejrzeć xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
mirro napisał:

A w Lubsku jest bardzo ładnie właśnie. Szkoda że przybyciem swojem zepsuła cały urok .😂

Żonę sobie stamtąd zaimportowałem... ale czy tam tak ładnie? Chyba cuś nie za bardzo jarzę..

mirro napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/pogoda-alert-przed-katastrofa-nagla-powodz-i-susza-jednoczesnie-6662623837219584a Jakoś rano głowiłem się nad tym artykułem, ale stwierdziłem iż jestem za głupi aby rozwiązać tę łamigłówkę. 🤣

Kurcze... A ja rozumiem albowiem są na świecie strefy z porą suchą i deszczową albo i deszczami zenitalnymi. A Amerykanie mają porę cyklonów gdzie upalne lato przechodzi w nieprzyjemności. Wszystko to napędza energia buzująca w atmosferze a im tej więcej tym zjawiska gwałtowniejsze czyli upalne lato z burzami zmienia się w katastrofalną suszę przerywaną nadmiarem deszczu. I żem zgłupł teraz... albo zawsze byłem nie ten tego.

Opublikowano
50 minut temu, DTaras napisał:

Żonę sobie stamtąd zaimportowałem... ale czy tam tak ładnie? Chyba cuś nie za bardzo jarzę..

Oj sorry, o ja durny penis, Lubsko z Lubniewicami pomyliłem. Za dużo wrażeń. 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, damian303 napisał:

Rzeczywiście jest jak mówisz, dlatego nie marnuje czasu do czytania komentarzy. Powinni to filtrować.

W mediach narodowych nie muszą pisać takich komentarzy, bo tam z głównego przekazu na każdym kroku jest nienawiść. Zero obiektywizmu.

Też się identyfikujesz z takim spaczonym środowiskiem?

No nie wiem co obiektywnego można mówić o opozycji która mimo wszystko powinna popierać dobre rozwiązania a nie negować wszystko , a co do obecnie rządzących to zaczynają sobie strzelać w kolano bo nie trzymają inflacji w ryzach , złoty kaput , paliwa drogie i zaostrzenie przepisów o karach dla piratów drogowych , wszystkie te rzeczy mi nie pasują a nie tam jakaś coca cola .

Opublikowano
10 minut temu, Mariusz2903 napisał:

zaostrzenie przepisów o karach dla piratów drogowych ,

co z tym nie tak ? ja bym dał najniższy mandat 1 tys . a co tam .

11 minut temu, Mariusz2903 napisał:

złoty kaput ,

czy ja wiem ,  dyskusyjne z tym ,, kaput ''

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

No nie wiem co obiektywnego można mówić o opozycji która mimo wszystko powinna popierać dobre rozwiązania a nie negować wszystko , a co do obecnie rządzących to zaczynają sobie strzelać w kolano bo nie trzymają inflacji w ryzach , złoty kaput , paliwa drogie i zaostrzenie przepisów o karach dla piratów drogowych , wszystkie te rzeczy mi nie pasują a nie tam jakaś coca cola .

No pewnie 🤣😂😅 W logice PIS dobra opozycja powinna popierać rząd bo wszyscy więdza że oni proponują tylko dobre rozwiazania .Bbbuuuchaaaachaaaaa!!!  

Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

No pewnie 🤣😂😅 W logice PIS dobra opozycja powinna popierać rząd bo wszyscy więdza że oni proponują tylko dobre rozwiazania .Bbbuuuchaaaachaaaaa!!!  

Bynajmniej tak powinno być w polityce , ja inaczej nie umiem postrzegać politycznego pluralizmu a że ty jesteś anty rządowy czyli PO to nie wszyscy tacy są ja  w przeciwieństwie do ciebie czekam w ciemno a nie odkrywam dwie dwójki , mam na myśli politycznego pokera.

Opublikowano
mirro napisał:

50 minut temu, DTaras napisał:

Oj sorry, o ja durny penis, Lubsko z Lubniewicami pomyliłem. Za dużo wrażeń. 😂

ooo no to teraz wszystko się zgadza 😁 (bez urazy)

Opublikowano
jarecki napisał:

czy ja wiem ,  dyskusyjne z tym ,, kaput ''

Nic tu do dyskusji - wysokość stóp procentowych nie jest ustalana w NBP najwyraźniej.

mirro napisał:

27 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Bynajmniej tak powinno być w polityce

Co oznacza "bynajmniej"? Jak rozumieć?😂

Nooo właśnie to co napisał - wewnętrzną sprzeczność 😃

Opublikowano

Czytam artykuł i facet to optymista. Dopisywanie cyferek Bankom to nie jest odpowiedzialność za inflację. Bogatsze o dopis banki za to siedzą i patrzą jak to ładnie wygląda... Oprócz tego, ze cały opisany proces to piramida finansowa to autor jest chyba naćpany.

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, mirro napisał:

Co oznacza "bynajmniej"? Jak rozumieć?😂

coraz częściej u niektórych oznacza przynajmniej, ale czemu?  bynajmniej ja,  nie chcę już wiedzieć.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ulman napisał:

Ale dobrze było by aby miała jakiś program i zdanie na wiekszość spraw a tymczasem są sprzecznosci i nie ma jednego zdania chodzi mi o PO możę Tusk troche nakresli ramy i  uporządkuje partie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

Ale dobrze było by aby miała jakiś program i zdanie na wiekszość spraw a tymczasem są sprzecznosci i nie ma jednego zdania 

Jedno zdanie to było w PZPR a teraz w PIS.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v