Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja córka już wypowiedziała się w tym temacie parę dni temu. Zrobiła to ( jak na córkę żołnierza przystało) w krótkich niewieścich słowach. 😂

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Prawda jest taka czy zgodzicie się zemną .

Oczywiście że się zgodzę. Te 35% ślepo wierzy w prawdę serwowaną w TVP. Reszta jeszcze się opiera.😂

Oto nowa gwiazda programu "Nie mam domu, nie mam renty ale jestem pi,,donięty". Brawo Pani Marszałek tak trzymać.😂

https://wiadomosci.wp.pl/krzyki-i-wymachiwanie-rekami-ekspertka-mowy-ciala-tlumaczy-zachowanie-elzbiety-witek-6662648643943200a

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Brednie piszesz , powiem krótko tych co bronisz a robisz to po przez atak na Piotrowicza to 4 władza oni kreują politykę maja wpływ na np. młodzież a nie Piotrowicz którego w mediach nie widzę . Czep się komunistów z TSUE na pewno cię poprę .

.

Prezesa Jarosława też niezbyt dużo w tv jest a całym rządem steruję.... 

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Brednie piszesz , powiem krótko tych co bronisz a robisz to po przez atak na Piotrowicza to 4 władza oni kreują politykę maja wpływ na np. młodzież a nie Piotrowicz którego w mediach nie widzę . Czep się komunistów z TSUE na pewno cię poprę .

Ty już dawno łyknąłeś propagandę Gazety Wyborczej .

Taaa, zgodnie z doktryną Patologii I Socjalistów  kto ośmiela się mieć inne zdanie jest Niemcem, komunistą, masonem lewakiem albo ruskim agentem. Źródło cnót wszelakich to niepokalany Jarosław i jego sekta. 

No i kto sie śmie nie zgadzać z jedynie słuszną linią partii rządzącej z pewnością musiał łyknąć propagandę GW.  W logice PISu dla ułatwienia dla wątłych intelektów , są jedynie dwa bieguny - prawda wg PIS  i kłamstwa GW i TVN🤣

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Ty już dawno łyknąłeś propagandę Gazety Wyborczej .

Co ty chcesz od wyborczej, wyśmiewa się z całej opozycji (a najbardziej z po), a jak pisze coś krytycznego o PiS, to z kulturą a nie z zawzięty jadem, jak to mają w zwyczaju media narodowe w stosunku do opozycji.

Weź choć raz do ręki gazetę, a nie powielasz stare utarte slogany.

Opublikowano
1 godzinę temu, akooo napisał:

Niech się oburzają,tylko niech nie płaczą jak na starość nie będzie miał kto im szklanki wody podać.

Albowiem zaiste powiadam Ci do cnót niewieścich należy podawanie szklanki wody,😂Dobrze że sumienia nie posiadam albowiem dylemat miałbym wielki. 🤣

Opublikowano

Podawania szklanki wody mają nauczyć rodzice i pan minister niech się w to nie wtrąca. Jego zadanie winno obejmować matematykę , logikę,  naukę języków ,  filozofię, historię  i resztę przedmiotów wedle preferencji i potrzeb.   Facet ma ewidentne ciągoty do indoktrynacji zgodnej z potrzebami politycznymi. Kiedyś tak w Niemczech było.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, damian303 napisał:

Co ty chcesz od wyborczej, wyśmiewa się z całej opozycji (a najbardziej z po), a jak pisze coś krytycznego o PiS, to z kulturą a nie z zawzięty jadem, jak to mają w zwyczaju media narodowe w stosunku do opozycji.

a no właśnie zapomniałem tam wcześniej w swoim poscie gdzie rodowodem do małpy wielu by u innych chcieli się dokopać

czasem można by wysnuć teorię że niektórym ewolucja pominęła etap stałocieplnych bo w wielu mediach wydają się pracować pochodzący od razu od gadów

z resztą nie tylko w mediach tacy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
mirro napisał:

1 godzinę temu, akooo napisał:

Niech się oburzają,tylko niech nie płaczą jak na starość nie będzie miał kto im szklanki wody podać.

Albowiem zaiste powiadam Ci do cnót niewieścich należy podawanie szklanki wody,😂Dobrze że sumienia nie posiadam albowiem dylemat miałbym wielki. 🤣

Wniosek jest prosty - nie masz córki to albo żegnasz się ze szklanką wody na starość albo wyznaczasz do roli niewiasty jednego z synów. Jest jeszcze konieczność pozostania niewiastą do późnej starości rodzica albowiem cnota rzecz ulotna.

Pani Witek nie pokazała się w Otyniu za to była była w Lubsku. Taka jest w domyśle relacja Gazety Lubuskiej. Skąd inąd prawdziwa bo w tym Otyniu faktycznie się "niepokazała". Nie mniej zakup Polska Press przynosi korzyści.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, DTaras napisał:

Wniosek jest prosty - nie masz córki to albo żegnasz się ze szklanką wody na starość albo wyznaczasz do roli niewiasty jednego z synów. Jest jeszcze konieczność pozostania niewiastą do późnej starości rodzica albowiem cnota rzecz ulotna.

podanie szklanki wody może i było realnie wartościowe gdy jedna studnia na korbę była na cała wieś.
Wynaleziono wodociągi, krany w domach z możliwością nawet doprowadzenia do łóżka jakiego poidła ( z rolnictwa można podpatrzeć np takie dla świń bo na te krowskie człowiek ma za krótka szczękę ;) :D  ) i wiele innych rzeczy w zupełnie innej rzeczywistości stechonologizowanego otoczenia bo

taniej już jest skonstruować robota do tego "podawania szklanki" niż wychować dziecko.
Wiele podobnych spostrzeżeń można i długo jeszcze ale ja nie z tym

dawno nie widziałem tak kretyńsko wewnętrznie sprzecznego artykułu
https://wiadomosci.wp.pl/pogoda-alert-przed-katastrofa-nagla-powodz-i-susza-jednoczesnie-6662623837219584a

bo tutaj z kolei zdecydowanie za daleko oczekuje się sprawczości owej technologizacji.
z resztą każdy niech sam oceni bo kolejny post tasiemiec by musiał....

ludzie to idioci i to bez względu na ilość tytułów naukowych która to o niczym nie świadczy

już wolę bardziej pokornych choćby wyznaniowców byle materialnych działań nie uzależniali od religijnej celebry niż takich zadufanych w nieomylnej stuprocentowej sprawczości własnych poczynań bo zwykle to tym pokorniejszym więcej się udaje jak tym co wszystko planują bo najczęściej na wyrost i statystycznie częściej błędnie niż trafnie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
16 godzin temu, damian303 napisał:

Czytam wersję elektroniczną jeden z wielu opozycyjnych anty polskich portali , weź tylko komentarze pod spodem poczytaj , samo gestapo i SS , ja w życiu takich słów bym nie powiedział a nawet i nie napisał , to świadczy o poziomie tego środowiska mam nadzieję że nie podpisujesz się w takim tonie , rząd można krytykować a nawet trzeba ale życzenia śmierci , zsyłki w kosmos itp.

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Mariusz2903 napisał:

weź tylko komentarze pod spodem poczytaj , samo gestapo i SS , ja w życiu takich słów bym nie powiedział a nawet i nie napisał , to świadczy o poziomie tego środowiska

Nigdy, przenigdy nie wyrabiaj sobie opinii na podstawie komentarzy pod publikacjami. Możesz poczytać, z politowaniem pokręcić głową. Nic więcej.

18 minut temu, Mariusz2903 napisał:

rząd można krytykować a nawet trzeba ale życzenia śmierci , zsyłki w kosmos itp.

Życzenie śmierci stało się ostatnio codziennym elementem ( tu chciałem napisać dysputy ale to nie to) pyskówki między oponentami. Mnie to już spowszedniało i pozostawiam akcję odpowiednim słuzbom. Za to zsyłka w kosmos zdaje się być obiecującą, bo wymusza skok technologiczny naszego kraju.😂

2 godziny temu, dysydent napisał:

dawno nie widziałem tak kretyńsko wewnętrznie sprzecznego artykułu
https://wiadomosci.wp.pl/pogoda-alert-przed-katastrofa-nagla-powodz-i-susza-jednoczesnie-6662623837219584a

Jakoś rano głowiłem się nad tym artykułem, ale stwierdziłem iż jestem za głupi aby rozwiązać tę łamigłówkę. 🤣

Opublikowano

wyższość człowieka nad człowiekiem zawsze była jest i będzie tak samo jak rasa człowieka .

termin „rasa” został wprowadzony w XVIII w. do języka naukowego przez G. Buffona; w antropologii, gdzie był przede wszystkim używany, przeżywał rozkwit w XIX w., a od początku XX w. zaczął budzić kontrowersje i obecnie zanika, przynajmniej w pierwotnym znaczeniu; w języku potocznym jest używany często i błędnie. Pierwotnie rasami ludzkimi określano grupy ludzkie charakteryzujące się specyficznymi dla nich właściwościami biologicznymi, przejawiającymi się w wyglądzie zewnętrznym; do cech wyglądu najchętniej wykorzystywanych w celach klasyfikacyjnych należały zawsze rozmiary i pigmentacja ciała, kształt twarzy i jej części składowych (oka, nosa, ust), uwłosienie głowy, a także wiele innych, np. wskaźnik głowy (stosunek jej szerokości do długości). Podstawowym kryterium wydzielania tak rozumianych ras było ich rozmieszczenie geograficzne, ale stosowano także kryteria kulturowe, takie jak przynależność plemienna, język czy religia. Opisany sposób rozumienia ras nazywa się typologicznym (lub esencjalistycznym). Konsekwencją typologii rasowej była zgoda na wartościowanie ras (rasizm)

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Mariusz2903 napisał:

rząd można krytykować a nawet trzeba

o to to
W....

no patrz , odebrałem telefon który pisanie przerwał i zapomniałem co miałem napisać.
W każdym razie tylko taki stan jest pożądany kiedy taka krytyka jest w ogóle możliwa bo weź spróbuj w Rosji czy na Białorusi skrytykowac tamte

co do formy samej krytyki to rzeczywiście - jeśli kretyńska to sam krytykujący pracuje na własna wiarygodność ale to nie krytykowany powinien o ocenie wiarygodności krytyki decydować bo z góry wiadomo ze  tej ocenie będzie stronniczy.
Nie podoba Ci się np wyborcza ? zgoda ale dla tego ze Ci się nie podoba nie masz... nie powinieneś mieć prawa jej tej krytyki zabraniać bo gdyby Ci sie udało to pozostaną tylko takie klakiery jak media skonstruowane pod akurat rządzącą klikę co Polskę nieco przynajmniej do tej Białorusi upodabnia  bo w Rosji są pewne standardy od których nawet w całej unii już dawno.... od których owa poprawność polityczna już tzw "wolny świat" pozbawiła.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

wyższość człowieka nad człowiekiem zawsze była jest i będzie tak samo jak rasa człowieka .

O czy Ty do mnie rozmawiasz?

Opublikowano

wyższość człowieka rasa Aryjski wygląd − eufemistyczne określenie zestawu cech wyglądu człowieka, dzięki którym w jak najmniejszym stopniu przypomina on stereotypowy wizerunek osoby narodowości żydowskiej, stworzony i podtrzymywany przez nazistowską propagandę przed i w trakcie II wojny światowej.

KLASA pochodzenia społeczna Arystokracja czy biedota , robotnik czy  inteligencja .

To nie znikło to jest tylko uśpione .

Tak samo jak tytuły szlacheckie są zakazane ale są .

W Niemczech  zachodnich po wojnie nie stracili ziemi Pany jak barony i tym podobnie .

Opublikowano (edytowane)

Galanku, dziecko drogie nie kłopocz się tym. Pomyśl tylko że możesz być kim chcesz, świat jest wielki i tylko czas za***rdala więc nie pieść się swoim bólem.😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano
29 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Czytam wersję elektroniczną jeden z wielu opozycyjnych anty polskich portali , weź tylko komentarze pod spodem poczytaj , samo gestapo i SS , ja w życiu takich słów bym nie powiedział a nawet i nie napisał , to świadczy o poziomie tego środowiska mam nadzieję że nie podpisujesz się w takim tonie , rząd można krytykować a nawet trzeba ale życzenia śmierci , zsyłki w kosmos itp.

Rzeczywiście jest jak mówisz, dlatego nie marnuje czasu do czytania komentarzy. Powinni to filtrować.

W mediach narodowych nie muszą pisać takich komentarzy, bo tam z głównego przekazu na każdym kroku jest nienawiść. Zero obiektywizmu.

Też się identyfikujesz z takim spaczonym środowiskiem?

Opublikowano (edytowane)

Ha ha ha możesz być kim chcesz jak ci pozwolą na to świat może i wielki ale nie dla wszystkich .

To jest Polityka czy wy tego nie widzicie jak jest Polska atakowana  ze wszystkich stron i oskarżana za mordy na Żydach i zmienianie biegu Historii to wam nie przeszkadza .

A mi przeszkadza za 20 lat okaże się że to Niemcy byli mordowania w obozach .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

czasem same komentarze pod są ciekawsze od samego artykułu i zabawne bo czytając nieraz co autor tekstu chce nam przekazać to jest dramat a tylko sam tytuł jest ciekawy a reszta sprzeczna i niewiadomo na koniec o co chodzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, galan99 napisał:

tytuły szlacheckie są zakazane ale są

w Polsce? zakazane?
nie, przynajmniej ja sie z takim zakazem nie spotkałem.
Jedyne co to nikt rozumny w obecnych czasach tych pajaców poważnie nie traktuje i - co najwyżej - nie jest ani prawnie ani w normach społecznego zachowania nie ma nakazu tytułowania kogoś np hrabio nawet jeśli każe na siebie tak mówić.

Nawet tytuły naukowe sa tylko opcjonalnym dodatkiem w języku nie wymaganym prawnie... nie sankcjonowanym karnie w przypadku tych przedrostków nie używania.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v