Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Protesty przeciw "paszportom covidowym" we Francji. "To kwestia odpowiedzialności"

Mieszkańcy Paryża wyszli na ulicę, aby zaprotestować przeciwko zaostrzeniu reżimu sanitarnego. Od sierpnia 2021 r. wprowadzone zostaną "przepustki covidowe", a służba zdrowia będzie podlegać obowiązkowym szczepieniom.

Francja znów płonie kosze na śmieci i samochody ale to początek jeszcze jak paliwo zdrożeje przez emisję spalin to Makron od razu do makreli ucieknie .

W kwietniu 2021 r. prezydent Emmanuel Macron obiecał, że paszporty szczepionkowe „nigdy nie zostaną użyte do podziału” Francuzów. Ale w połowie lipca polityk zmienił zdanie.  Tylko dlaczego kto mu kazał i za ile .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
11 minut temu, pafnucy napisał:

@Denwer co Ty właściwie popierasz i za czym jesteś?

https://www.wnp.pl/parlamentarny/spoleczenstwo/malopolskie-punkty-szczepien-przy-kosciolach-na-podhalu,153024.html

już nic w twojej propagandzie nie jest po drodze z pis, ani z kościołem.

Ty to już musi tylko murem za murem. tylko rozpęd weź. :D

ale żeś sie wjebał w bagno.

Bo @Denwer ma może zdanie że nie ma nikogo lepszego do władzy i popiera PiS. Ja mam swoje jeszcze resztki poparcia dla PiS ze względów światopoglądowych chociaż i tak wszystko rozmydlają...

Opublikowano

no oki, ale Denwer już kompletnie niekompatybilny z postępowaniem i ideologią pis. co innego popiera niż jego ukochana partia. sie pogubił już kompletnie i nadal zachwala. to niedorzeczne. jak można być za, a nawet przeciw??

Opublikowano

W polityce to normalka,żadna nowość człowiek już sam nie wie komu wierzyć i za kim być. Coraz większa komuna z każdej ze stron

Opublikowano

nie pamietasz ze juz byl taki ze byl za a nawet przeciw ???? jeden z najwiekszych szkodnikow w historii III rp...los albo on sam wymierzyl mu sprawiedliwa kare-from hero to zero..

marecek byl na kuracji w szpitalu specjalistycznym i tam mu sie tak odmienilo 😂, znalazl sie wsrod samych swoich i to mu zaszkodzilo.

Opublikowano

coraz bardziej od rzeczywistości oderwany. prawie jak Kaczorek. 

Opublikowano (edytowane)

Żeby nie było zaraz że Polski Trybunał  źle postąpił .

Przecież Niemiecki trybunał konstytucyjny tez uznał wyższość  prawa Niemieckiego nad unijnym .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

a kto jest w malzenstwie wazniejszy zona czy tesciowa ???? to jest tego typu dylemat.

wlasnie prezes zrobil z elektryka prezydenta......wiele zlego z tego wyniklo..

Opublikowano
mirro napisał:

Pakiet logistyczny oznacza że w USA albo magazynach europejskich, ale raczej za oceanem, będą części. Wymontowujesz blok, wysyłasz producentowi a on daje drugi, albo naprawia Twój. Ktoś się zdziwi i to niedługo. 

Poza tym PGZ nie nadaje się do transferu technologii, ponieważ im zależy tylko na tym aby było tak jak było. Ale czego wymagać jak kierownikiem zostaje Pani co dowodziła PKS em chyba w Kielcach. 😂

Eeee no PKS w Kielcach jest jak kosmodrom - to wiesz..

Opublikowano

https://www.callout.pl/strona-główna/reportaż-ze-śledztwa - łatwo komuś zniszczyć życie

https://siecobywatelska.pl/urazone-wojewodztwo/?fbclid=IwAR0n2t8mxJGyEFn2DVC_RijlTOZcfaHjNdc3c6cFXt4YhpRnUGKeWVyU-3A - bareja

----------------------------------------------

tusk w wolnych mediach:

"Kiedyś Lech Kaczyński powiedział mi: "uważaj, Jarosław za bardzo Unii nie kocha". Mam wciąż w pamięci bardzo wiele ciekawych wątków. Przyjdzie czas, gdy będę o nich opowiadał".

jaki to jest podły człowiek ............

Opublikowano
3 godziny temu, nie napisał:

"Kiedyś Lech Kaczyński powiedział mi: "uważaj, Jarosław za bardzo Unii nie kocha". Mam wciąż w pamięci bardzo wiele ciekawych wątków. Przyjdzie czas, gdy będę o nich opowiadał".

Tu tylko słowa Pana Piotra Szczepanika mogą coś podpowiedzieć.😂

"Kochać - jak to łatwo powiedzieć
Kochać - tylko to więcej nic
Bo miłość jest niepokojem
Nie zna dnia, który da się powtórzyć

Nagle świat się mieści w Twoich oczach
Już nie wiem czy Ciebie znam
Chwile - kolorowe przeźrocza
W jedno, szybko zmienia je czas".

• Haha 1
Opublikowano

proponuje pinokiowi ubrac sobie jarmulke,przykleic pejscy i pochodzic po dowolnie wybranej miejscowosci  😛.

7 godzin temu, nie napisał:

https://www.callout.pl/strona-główna/reportaż-ze-śledztwa - łatwo komuś zniszczyć życie

-

wystarczy na telegramie wstawic nagranie z pania wiceminister w towarzystwie dwoch mezczyzn na goracej imprezie i po karierze.........

kto wymysla jakie macie dawac teksty dla przykrycia sprawy k**ewstwa poslow pis-u ????

Opublikowano

Cytaty z Churchila służą nam często do podbudowania własnego -ego lub przypomnienia, jak dzielni byli polscy żołnierze walczący u boku aliantów w czasie drugiej wojny światowej. Tu jednak cytat szerzej nieznany w Polsce z ważnego i co istotne: protokołowanego spotkania w październiku 1944 w Moskwie, na którym Stalin i Churchil uzgodnili we dwójkę kształt polskich granic, odebranie nam Kresów, przydzielenie Prus Wschodnich i ziem zachodnich, podziału Niemiec na strefy okupacyjne, ale – co najważniejsze – ostatecznie autoryzowali rząd stworzony pod kuratelą Sowietów, czyli Polski Komitet Wyzwolenia Narodowego. Jeżeli uczą nas w szkole, że stało się to w trakcie konferencji jałtańskiej 4 do 11 lutego 1945 roku to nieprawda. Cytat z rozmowy przytacza brytyjski historyk Geoffrey Roberts w swojej książce „Churchill i Stalin. Toksyczni bracia” (tytuł oryginalny został dość absurdanie przetłumaczony przez Bellonę „Churchill and Stalin: Comrades-in-Arms” to przecież „Churchill i Stalin: towarzysze broni”).

Churchill miał powiedzieć: „Polacy to mężni i dzielni ludzie. Niestety mają głupich przywódców. Gdzie dwóch Polaków, tam pojawia się spór”, a Stalin dodał pół-żartem: „Gdy Polak jest sam, zaczyna się kłócić sam ze sobą”.

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby, ludzie stoją i tekst „„POLACY TO MĘŻNI I DZIELNI LUDZIE. NIESTETY MAJĄ GŁUPICH PRZYWÓDCÓW. GDZIE DWÓCH POLAKÓW, TAM POJAWIA SIĘ SPÓR"”

Opublikowano
44 minuty temu, galan99 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba, ludzie stoją i tekst „Wczoraj o 15:40 i wpolityce.pl Premier: Polska bezpiecznym domem dla żydowskich rodaków”

No dobra, ale czy napływ żydowskich rodaków do Polski nie spowoduje zwiększenia zagrożenia terroryzmem pozostałych obywateli Polski? Przecież lepszego miejsca na porachunki żydowsko arabskie niż Polska, to ze świecą szukać na świecie. Tu nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.😂

3 minuty temu, galan99 napisał:

ale – co najważniejsze – ostatecznie autoryzowali rząd stworzony pod kuratelą Sowietów, czyli Polski Komitet Wyzwolenia Narodowego. Jeżeli uczą nas w szkole, że stało się to w trakcie konferencji jałtańskiej 4 do 11 lutego 1945 roku to nieprawda. Cytat z rozmowy przytacza brytyjski historyk Geoffrey Roberts w swojej książce „Churchill i Stalin. Toksyczni bracia” (tytuł oryginalny został dość absurdanie przetłumaczony przez Bellonę „Churchill and Stalin: Comrades-in-Arms” to przecież „Churchill i Stalin: towarzysze broni”).

Cały ten cyrk nakręcili nasi brytyjscy i amerykańscy sojusznicy. Nie było pytań do Stalina o Katyń, bo potrzebowali rosyjskich dywizji. Sikorski też pewnie zginął z tego powodu i nie zatłukli go pewnie sowieci tylko nasi towarzysze broni. Bardzom ciekaw reakcji naszych PiS odkłamywaczy historii.😂

• Like 2
Opublikowano

wydaje ci sie- dwoch kibicow pewnego klubu w sobotnia noc zaczelo pisac na murze cmentarz zydowskiego napis cracov i tyle zdazyli zanim przypadkowy patrol po cywilu i zwinal, akurat tam nieoznakowanym radiowozem przejezdzali .

jesli policji udalo sie spacyfikowac bandy kiboli -czytaj handlarzy narkotykow- to czy nie poradza sobie z obcymi ??? pare trupow,kilkanascie strzelanek,dziesiatki aresztowanych,paru kapusiow i dlugo sie nie podniosa.... taki czlowiek wyroznia sie w tlumie, rzuca w oczy, kazdy zwraca na niego uwage.

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

pare trupow,kilkanascie strzelanek,dziesiatki aresztowanych,paru kapusiow i dlugo sie nie podniosa.... taki czlowiek wyroznia sie w tlumie, rzuca w oczy, kazdy zwraca na niego uwage.

To wymaga dużej pracy wykonanej na społeczeństwie, albo reaktywacji ORMO.😂

Opublikowano
9 godzin temu, nie napisał:

https://siecobywatelska.pl/urazone-wojewodztwo/?fbclid=IwAR0n2t8mxJGyEFn2DVC_RijlTOZcfaHjNdc3c6cFXt4YhpRnUGKeWVyU-3A - bareja

----------------------------------------------

tusk w wolnych mediach:

a dlaczego tylko w liczbie pojedynczej? ;)

Opublikowano
9 godzin temu, nie napisał:

tusk w wolnych mediach:

Którego masz na mysli? 😆 Od 6 lat TVPis  od rana do wieczora posługuje się półprawdami, wyrywa z kontekstu  i naciąga rzeczywistość  ale nie pamietam żebyś to podłością nazywał.  Dla sekty PIS niewygodne fakty zawsze będą kłamstwem i podłością.

1 godzinę temu, mirro napisał:

Cały ten cyrk nakręcili nasi brytyjscy i amerykańscy sojusznicy. Nie było pytań do Stalina o Katyń, bo potrzebowali rosyjskich dywizji. Sikorski też pewnie zginął z tego powodu i nie zatłukli go pewnie sowieci tylko nasi towarzysze broni. Bardzom ciekaw reakcji naszych PiS odkłamywaczy historii.😂

Władza o tym nie mówi więc to zapewne nie jest prawda To przecież nie możliwe byśmy mieli dobre stosunki z tymi którzy nas sprzedaliO.o PIS by tego nie wybaczył i nie kłamał na ten temat  a i jeszcze zażądał  od nich  reparcji za zdradę . Jest tak jak w TVPIS muwiom - ruskie i niemce były złe a amerykany i angliki dobre. Muwiom tez że PIS to prawca więc to musi być prawda🤣

Opublikowano

widzę, że wielu to bawi, więc życzę wspaniałej zabawy, żeby obsrywano was wykorzystując do tego waszych zmarłych rodziców i rodzeństwo - miłej zabawy

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

PISowska sekta od 6 lat zyje obsrywaniem które zapodaje im TVPis

A jak Piłsudski mówił ze naród wspaniały tylko ludzie k**wy to też obsrywał czy nie?

Jesteś pewien na 100% że Lech tak o kociarzu  nie powiedział?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

taki czlowiek wyroznia sie w tlumie, rzuca w oczy, kazdy zwraca na niego uwage.

Arab ,czarny rzuca się w oczy gdy jest ich mało i nie ma gett ,gdzie mogą zniknąć bez śladu.Gdy jest ich masa jak na zachodzie nikomu nie rzucają się w oczy i nikt na nich nie zwraca uwagi.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, nie napisał:

widzę, że wielu to bawi, więc życzę wspaniałej zabawy, żeby obsrywano was wykorzystując do tego waszych zmarłych rodziców i rodzeństwo - miłej zabawy

pragnę zaznaczyć że rodzice większości  z... "obecnie" obecnych w Polsce to rezydenci peerelu który starali się budować na ile się dało nawet wbrew logice że to nie ma sensu i większość tego co nam jeszcze służy ma fundamenty w tamtych czasach. Ba ile jest jeszcze tzw "wielkiej płyty" w uzytkowaniu czy ja daleko szukać nie muszę LHS który może być kluczowym etapem nowego ... nowej "Silk Road" tylko nie wiedzieć czemu jakiś MAERSK sie szlaja po ...
Wbrew pozorom było to pokolenie relatywnie najmniej przegrane w tzw nowożytnej Historii Polski i może i nie wykorzystało w pełni swego potencjału ale punkt wyjścia dało dla o wiele lepszym możliwościom niż je wykorzystano.
Przekreślanie Ich bo ci sprzed wojny byli lepsi? tylko tamci wojnę przegrali i to dwa razy bo pierwszy ras z hitlerem a drugi ze stalinem

to nie jest żadna zabawa czy obsrywanie ... no może i obsrywanie ale w/g racjonalnych i sprawiedliwszych proporcji.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v