Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, jarecki napisał:

też mam , a czy mi szkoda to szkoda mi tych co dają na taki cel jakim trzeba być debilem , rozumiem ludzi potrzebujących ale andrzej ma dwie ręce i dwie nogi sprawne i spora gosdpodarke i brak wydatków , 

a co powiesz np o podatniku który daje na utrzymanie urzędasa który za to przyjdzie np na kontrolę do firmy podatnika i będzie się czepiał byle czego aby jeszcze łapówkę wydębić?
Polska "awansowała" w rankingach korupcji i jest na siódmym miejscu od końca w ue (nie chce mi się źródeł szukać ale gdyby tzw "publiczną służbę zdrowia objąć to ....)

Ci co dali na cokolwiek innym dobrowolnie sami sobie winni ale co powiesz o podatniku rabowanym siłą na utrzymanie np na państwowy aparat przymusu który jest m. in i po to aby siłą z niepokornych ten haracz zdzierać "zgodnie z prawem". to ja pytam - zgodnie z czym? jeśli tak wygląda prawo to jak opresje?

4 godziny temu, galan99 napisał:

Ach k**wa jak wam szkoda że Andrzej ma .

a to zależy na ile akceptujemy bogacenie sie cwańszych nie na własnym wkładzie czy to pracy czy Wiedzy a bogacenie sie na zdzierstwie ze słabszych , wyżebraniu od głupszych (patrz m. in szamani)

czy za rządów prawicy poprawiło sprawiedliwe rozdzielanie profitów w/g zasług? ja jestem pewien że nie choćby na polskim przykładzie
czyli: albo prawica z założenia jest aparthaidem, segregacją kastową
         albo to nie jest prawica

i tutaj @Ulman zapewne powiesz - zdecydowanie to drugie
no ja nie jestem tak jednoznaczny w ocenach i - co prawda - ta polska prawica to żadna prawica ale może i nie jest to takie najgorsze bo prawica jako taka z założenia jest sama w sobie nie mniejszym złem jak lewica a im bardziej są skrajne tym bardziej do siebie podobne a tylko różnią się kastami które preferują.
Lewica pospolitych głupawych przeciętniaków a prawica cynicznych i zarozumiałych cwaniaków.
Siła prawicy wynika z wysokiej skuteczności zła użytego przez rozum a lewicy siła leży w ilości tych co prawda prawie zer a od zera różni ich jednak posiadana przez nich masa własnego mięsiwa która daje siłę samą swą masą.

Bardzo trudne jest utrzymanie złotego środka między tymi skrajnościami a w Polsce tak po prawdzie to może ze trzy lata z całego swego życia pamiętam gdy znajdowaliśmy się w jego okolicach.
teraz spadamy w przepaść„ ciemnoty różnych Suskich, Czarnków ,jak temu chamowi było co go z parlamentu unijnego za mordę niewyparzona wywalili? kolejnym jest ten marszałek od sejmu ....oj nawymieniał bym niemało kreatur z wierchuszką włącznie z oszołomem naczelnym Antonim.
Groźne jest to że nie my zwalczymy te kreatury bo są za silne jak na szarego obywatela.
Ich podłość budzi obawy u silniejszych z zewnątrz i kwestią czasu gdy profilaktycznie zostaniemy "wykoszeni" bo sobie kreatury podłe i świńskie za władców wybieramy.
Co z tego że sprawiają wrażenie że dobrze chcą dla własnego kraju i gdyby im się zamiary powiodły to rzeczywiście tak by było i nie pisał bym tego ale oni poruszają siły zewnętrzne które lawiną kolejny raz zduszą ten kraj uprzedzając profilaktycznie wizję zagrożenia jakie może stąd wyjść na zewnątrz dla wszystkich wokół.Nawet gdybyśmy byli otoczeni przez słabszych od siebie pojedynczo to gdy zmusimy ich do zjednoczenia przeciwko nam nie mamy szans i przecież jest na to Historia za dowód a nasza wręcz podręcznikowo.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

dysydent - nie wpędzaj gościa w depresję. Jarecki. Mieli to dali. Ja daję na operacje serca w Niemczech. Wybieram kilkoro dzieci na siepomaga. Chcę, mam to daję. Czego tu się czepiać?

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, dysydent napisał:

a co powiesz np o podatniku który daje na utrzymanie urzędasa który za to przyjdzie np na kontrolę do firmy podatnika i będzie się czepiał byle czego aby jeszcze łapówkę wydębić?
Polska "awansowała" w rankingach korupcji i jest na siódmym miejscu od końca w ue (nie chce mi się źródeł szukać ale gdyby tzw "publiczną służbę zdrowia objąć to ....)

Ci co dali na cokolwiek innym dobrowolnie sami sobie winni ale co powiesz o podatniku rabowanym siłą na utrzymanie np na państwowy aparat przymusu który jest m. in i po to aby siłą z niepokornych ten haracz zdzierać "zgodnie z prawem". to ja pytam - zgodnie z czym? jeśli tak wygląda prawo to jak opresje?

urzednik to ten dobry , dba żęby sąsiad złodziej nie miał za dobrze  to styczny cel i na to żałowac nie można 

10 minut temu, DTaras napisał:

Jarecki. Mieli to dali.

ich kasa i nic mi do tego ale dobrze jednak pomagać tym którym zły los spłatał figla 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jarecki napisał:

urzednik to ten dobry , dba żęby sąsiad złodziej nie miał za dobrze  to styczny cel i na to żałowac nie można 

a ktoś zadał sobie trud aby wyważyć kto rzeczywiście większy złodziej? czy ten nawet prawdziwy ścigany z paragrafów prawa karnego czy ten urzędnik którego broni coś co on śmie nazywać prawem? ile nakradli złodzieje w napadach
rabunkowych i oszustwach jawnych (nie podatkowych bo to już okradanie złodzieja) a ile zdarł ten złodziej fiskalny z nas wszystkich i zniszczył na widzimisię z którego nic? no i na własne utrzymanie.
Dlaczegoi upadały największe gospodarki?
Bo rozpasanie złodziejskie władców wyniszczało tych którzy na prawdę te gospodarki budowali

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

to propagandowe slogany bo można uzupełnić - ile podatków nie zapłaca zagraniczne koncerny takie jak Amazon, Google i mało kto wie jakie jeszcze zwolnione ulgami przez PiS?
ile podatków zdarto z nadinterpretacji przepisów z polskich przedsiębiorców w nagonce "antyzłodziejskiej" po "nowej zmianie" oraz ile podaatków Polacy przepłacili dla świętego spokoju w obawie przed owa nadinterpretacj=ą wynikajacą z propagandowej nagonki mimo możliwości prawnych  ich niepłacenia po czym ... zlikwidowali lub przenieśli firmy z Polski na zewn czy wręcz fizycznie wyjechali?
no i można o nieszczelność vat tez zapytać - dlaczego nie usprawniono prawa podatkowego że nadal te same przepisy umożliwiają takie zjawisko jak zwrot nadpłaty? przecież to jest jawna wada prawa podatkowego nadal nienaprawiona.
Nadal prawo podatkowe jest niejednoznaczne , interpretacyjne i korupcjogenne i co kogo obchodzi że trudnym jest stworzenie przejrzystego , trudnym ale możliwym i jaka różnica czy partactwo prawa jest ze złej woli czy nieudolności jego twórców?

przyganiał kocioł...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

marchewka wsiana odmiana koral  , producent jakiś z śrem i sporo marchewki nie jest wybarwionej , w inne lata wszystkie były ciemnego koloru  a w tym  roku są kolorowe jedne blade  a inne ciemniejsze chodzi mi o korzeń co jest przyczyna ?

Opublikowano

Taki jest świat nic dodać nic ująć .

Nie trafili w karnych, więc zostali zaatakowani na tle rasistowskim. Obrzydliwe zachowanie Anglików

Anglia przegrała w finale Euro 2021 po karnych z Włochami. Swoich jedenastek nie wykorzystali trzej czarnoskórzy piłkarze: Marcus Rashford, Jadon Sancho i Bukayo Saka. To stało się pożywką dla Anglików (nie można nazwać ich angielskimi kibicami), którzy całą trójkę zaatakowali w Internecie, zwracając uwagę przede wszystkim na ich kolor skóry. Jest to kolejne już w ostatnich dniach zachowanie Anglików, które przez swój bardzo negatywny wydźwięk trafiło na czołówki mediów.

Opublikowano

Ja pitolę, sensacja pierwyj sort.😂 Jakby biegał po Dubroniku z AK47  i lodem w ręce to dopiero byłby widok.🤣

1 godzinę temu, jarecki napisał:

jedne blade  a inne ciemniejsze chodzi mi o korzeń co jest przyczyna ?

Niska cena nasion.😂

Powiem tyle. Dobrze że córki uczę łamania rączek, bo jak widać może im się to przydać. Już One im cnoty niewieście zaprezentują. 

https://wiadomosci.wp.pl/minister-czarnek-przygotowal-priorytety-na-nowy-rok-szkolny-jego-doradca-mowi-o-cnotach-niewiescich-6660524126505504a

"Dr Skrzydlewski przypomina w nim, że przedmiot ten wprowadzono już prawie 20 lat temu i jest on "trafnie osadzony na zdrowej antropologii, która widzi w człowieku osobę, a nie wyłącznie płeć". 

Jeżeli facet wcześniej powiedział to co zaznaczyłem, to po kija mówi to co niżej?

"Jego zdaniem kluczowe jest "właściwe wychowanie kobiet, a mianowicie ugruntowanie dziewcząt do cnót niewieścich"."Dziś obserwujemy w kulturze bardzo niebezpieczne zjawisko moralne, także religijne, pewnego zepsucia duchowego kobiety polegającego na rozbudzeniu w kobiecie pychy, która się przejawia próżnością, zainteresowaniem wyłącznie sobą, egotyzmem, zwalczaniem obiektywnego porządku na rzecz widzenia siebie" - powiedział Skrzydlewski "Naszemu Dziennikowi".

Opublikowano

akurat w angli robili badania na brytyjkach i rosnie wiek pierwszej inicjacji seksualnej czy pierwszego razu i jeszcze w kilku krajach  a czarnek chce na siłe wprowadzić ?

1 godzinę temu, mirro napisał:

Niska cena nasion.😂

akurat to matka mówiła o marchewce i sprawdziłem torebke jakiej firmy nasiona i było coś ,, śrem .... ''    bo zawsze brała z firmy ożarów 

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Taki jest świat nic dodać nic ująć .

Nie trafili w karnych, więc zostali zaatakowani na tle rasistowskim. Obrzydliwe zachowanie Anglików

Anglia przegrała w finale Euro 2021 po karnych z Włochami. Swoich jedenastek nie wykorzystali trzej czarnoskórzy piłkarze: Marcus Rashford, Jadon Sancho i Bukayo Saka. To stało się pożywką dla Anglików (nie można nazwać ich angielskimi kibicami), którzy całą trójkę zaatakowali w Internecie, zwracając uwagę przede wszystkim na ich kolor skóry. Jest to kolejne już w ostatnich dniach zachowanie Anglików, które przez swój bardzo negatywny wydźwięk trafiło na czołówki mediów.

Sam atak w Internecie to normalka czyli hejt , byli wściekli oby nie zaatakowali ich fizycznie a nawet ich rodzin . Wczoraj angielscy kibole się ujawnili , ciekawe jakie kary UEFA nałoży na związek piłki  w Anglii ? Jak pamiętam zawsze Legii Warszawa się obrywało ogromnymi karami finansowymi .

Opublikowano
8 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Sam atak w Internecie to normalka czyli hejt , byli wściekli oby nie zaatakowali ich fizycznie a nawet ich rodzin . Wczoraj angielscy kibole się ujawnili , ciekawe jakie kary UEFA nałoży na związek piłki  w Anglii ? Jak pamiętam zawsze Legii Warszawa się obrywało ogromnymi karami finansowymi .

Angolom to mogą naskoczyć .

Opublikowano
mirro napisał:

Ja pitolę, sensacja pierwyj sort.😂 Jakby biegał po Dubroniku z AK47  i lodem w ręce to dopiero byłby widok.🤣

1 godzinę temu, jarecki napisał:

jedne blade  a inne ciemniejsze chodzi mi o korzeń co jest przyczyna ?

Niska cena nasion.😂

Powiem tyle. Dobrze że córki uczę łamania rączek, bo jak widać może im się to przydać. Już One im cnoty niewieście zaprezentują. 

https://wiadomosci.wp.pl/minister-czarnek-przygotowal-priorytety-na-nowy-rok-szkolny-jego-doradca-mowi-o-cnotach-niewiescich-6660524126505504a

"Dr Skrzydlewski przypomina w nim, że przedmiot ten wprowadzono już prawie 20 lat temu i jest on "trafnie osadzony na zdrowej antropologii, która widzi w człowieku osobę, a nie wyłącznie płeć". 

Jeżeli facet wcześniej powiedział to co zaznaczyłem, to po kija mówi to co niżej?

"Jego zdaniem kluczowe jest "właściwe wychowanie kobiet, a mianowicie ugruntowanie dziewcząt do cnót niewieścich"."Dziś obserwujemy w kulturze bardzo niebezpieczne zjawisko moralne, także religijne, pewnego zepsucia duchowego kobiety polegającego na rozbudzeniu w kobiecie pychy, która się przejawia próżnością, zainteresowaniem wyłącznie sobą, egotyzmem, zwalczaniem obiektywnego porządku na rzecz widzenia siebie" - powiedział Skrzydlewski "Naszemu Dziennikowi".

Bo chce uchodzić za kogoś kim nie jest.

Opublikowano

a jesli kobiety zrobia z niego osobe bez"binarna" co wtedy bedzie sie dzialo.😂.

tez mialem niedawno przypadek ze szkorzystalem z damskiej toalety w stanie naj-wyzszej koniecznosci, nawet nie widzialem napisow- spojrzenia kobiet -bezcenne 😎

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Ursus932 napisał:

a gdzie tam lubię i dobrze o tym wiesz
tylko Onet mnie zaskoczył że szmatławo tez potrafią tematy dobierac byle pod publikę

ten Twój link nawet mi się nie otwiera
widocznie musiałem sie już dawniej poznać na tym portalu i poblokowałem na takim Pi Hole-u swojej roboty z laptopa gdzie to ja decyduję z czym moje komputery i kto do nich może się łączyć w całej wewn sieci tej wydzielonej jako prywatna i nie chce mi sie iść do drugiego pokoju aby odblokowac co to za sensacja (bo zablokować mogę zdalnie ale skurw...ele nauczyli sie automatycznie odblokowujące skrypty podsyłać co odblokowuja... i zdalne odblokowywanie wyłączyłem :D )

z tytułu linka wynika że to rzeczywiscie jakies szmatławe śmieci dla gawiedzi i nie proszę abyś mi skracał bodaj o co tam chodzi a wręcz przeciwnie - szmatławce mnie denerwuja a nie interesuja i mam spory skrypt z listą badziewia internetowego co nigdy mi na kompy nie wlazie a u Ciebie dostrzegam złośliwość i charakterystyczne dla zwłaszcza pisiorów insynuowanie innym cech których sam wiesz ze nie posiadam
Próbuj dalej a uda Ci się mnie kolejny raz na Ciebie wku..wić i zmieszać z błotem bo o wysokiej kulturze osobistej nie swiadczy insynuowanie innym cech jednoznacznie negatywenych
Wprawdzie AF nie zablokuję ale już mi bardzo blisko do dodania Ciebie do ignorowanych i gdy na twoje posty przestane reagowac to bedzie wiadomo
taki Denwer nie jest w stanie mnie ani zdenerwowac ani obrazić bo jest niejako tłem koniecznym i ew Jego podobne sugestie z automatu traktuję jako przyrodzoną ułomność bo ... no nie potrafi inaczej ale Tych których o jeszcze jakiś takt podejrzewam... no nie lubię i nie chciał bym być negatywnie zaskakiwany.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
15 godzin temu, Ulman napisał:

Szczepienie ma powiązanie z odwagą jedynie dla głupków. Dla ludzi normalnych to kwestia logiki i kalkulacji a nie odwagi.

ze niby logiki i kalkulacji ?  po h*j się szczepić skoro to cos nawet nie wiesz ze masz a co dopiero bajkał ze cię zabije , ja miałem bardzo liczną grupą kontakt zarazoną a ja sie nie zaraziłem ? 

Opublikowano (edytowane)

chm
wielu moich rówieśników już nie żyje a ja żyję i stosując podobną logikę to ja jestem nieśmiertelny?
kwestia statystyki i prawdopodobieństwa a szczepionkl tylko owo prawdopodobieństwo zmniejszaja ... znaczy prawdopodobieństwo zachorowania
ale ani go eliminują ani nie są nieskuteczne.
I to właśnie dla tego zawsze będę przeciwko przymusowi szczepień bezwzględnemu bo - rzeczywiscie - jest statystycznie pewne że pojedynczym przypadkom sama szczepionka zaszkodzi i tu własnie o naszym człowieczeństwie decyduje nie statystyka a indywidualne podejście do kazdego człowieka z osobna ale z samej statystyki wynika ze sensowniej jest dać szanse kazdemu chetnemu do szczepienia a wrecz uzznac to za standard coś jako prawo do zaszczepienia  bo jesli posuniemy sie ze bedzie to obowiązek to bierzemy na siebie odpowiedzialność i za nieskuteczność szczepionek i ich negatywne skutki co może przerosnąc nasze jakiekolwiek możliwośći na zadośćuczynienie przymuszonym "pechowcom statystycznym"

nie wiem czy jasno wytłumaczyłem ale późno już  noc i może przy innej okazji doprecyzuję

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

😁😁😁 a wszystko to bez jednej kropki nie licząc wielokropka 😁😁😁😁 Mniej-więcej dobrze wytłumaczyłeś. Nigdy nie byłem przeciw szczepionkom. Miałem wątpliwości co do tej szczepionki ale szybko je rozwiano. Planowałem drugą dawkę w sierpniu. Życie. Przyszła ochota na wyjazd i wyszło wcześniej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v