Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A była jakaś lepsza albo zanosi się na lepszą?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał:

Polacy tylko z nazwy teraz paniał .

nie , nie paniał. Nie umiesz napisać wprost,  tylko jakieś głupkowate rebusy tworzysz?  W czym masz problem?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

No było za kilku władców w czasie jak Polska jest .

Kiedy to było w czasach bitwy pod Grunwaldem?

Opublikowano

W czym ty masz problem? Boisz się napisać Niemiec, Ruski, Szwed czy Żyd ? Za pisanie o narodowości miałeś sprawę w sądzie? Pewnie jakiś głupkowaty wywód wytworzyłeś i to dlatego

Opublikowano (edytowane)

Nie za bardzo ale niezmiennie fascynuje mnie jak coś pisze i nie wie jak to uzasadnić i logicznie wytłumaczyć. Nie wiem jak można nie wiedzieć czemu ma się taki a nie inny pogląd. Totalny chaos intelektualno mentalny 

Największą tragedią jest że tak "myślą" miliony i mają prawa wyborcze z których korzystają.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Czy CBA powinno zostać rozwiązane? Myślałem że nie powinno. Ale już tak nie myślę.😂

https://wiadomosci.wp.pl/loty-marka-kuchcinskiego-zarzuty-uslyszala-osoba-ktora-ujawnila-przestepstwo-6659384912910880a

" W zamian za ujawnienie tajemnicy służbowej, a tą miała być lista lotów marszałka Kuchcińskiego, mój klient miał przyjąć propozycje pracy w spółkach Skarbu Państwa czy ratuszu warszawskim - mówił w rozmowie z autorami reportażu adwokat Marek Mikołajczyk, reprezentujący w sądzie Tomasza Ch. Prokuratura wystąpiła nawet o areszt tymczasowy dla oficera, ale sąd nie wyraził na to zgody. - Nie znalazł jakiegokolwiek prawdopodobieństwa popełnienia przez klienta czynu korupcyjnego - dodawał Mikołajczyk."

Czyli ktoś z PiS chciał listę lotów aby załatwić Pana Marszałka, bo tylko PiS zatrudnia w Spółkach Skarbu Państwa.😂

Edytowane przez mirro
  • Thanks 1
Opublikowano

a po co robić niemcom konkurencje , lepiej z nimi dobrze żyć , jak to mówiono kiedys ,, przy bogatym to nawet kość nie ogryzona spadnie  ''   firmy niech robia swoje rząd też niech nie  rzuca kłód pod nogi i njakoś to będzie ,  a Węgry są najbardziej uzależnione od gospodarki unni spośród krajów postkomunistycznych .

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Ulman napisał:

W czym ty masz problem? Boisz się napisać Niemiec, Ruski, Szwed czy Żyd ? Za pisanie o narodowości miałeś sprawę w sądzie? Pewnie jakiś głupkowaty wywód wytworzyłeś i to dlatego

Nie boję się napisać czy tam Ruski czy Polak chodzi o bardziej agresywne powiedzenie Jak Szwabskie ścierwo i typ .

O żydach to nie wspomnę i zdania co do nich nie zmienię .

Przedstawiać argumenty i wyjaśniać tylko Wrócił rudy i 40 % dostaje orgazmu w raz z tobą widocznie .

Czy to popaprańcy czy PiS jedni i drudzy jedno dno i bagno tylko z małą różnicą jedni dali ludziom i choć trochę nie za***ali wszystkiego dla siebie jak to było NIE MA I NIE BĘDZIE .

Największą tragedią jest że tak "myślą" miliony i mają prawa wyborcze z których korzystają.

Właśnie chciałbyś odebrać ludziom to prawo i żyć w swoich urojeniach o rudym i jego wielbić jak bożka .

Całe szczęście że są jeszcze ludzie odważni co stawiają opór tak jak z tymi szczepionkami kazali to polecieli zaraz będzie można 3 dawkę sobie za szprycować .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Świat w szoku! Żarty się skończyły. Putin wydał właśnie wyrok na Sorosa .

Soros i Rothschild skuci kajdankami, maszerujący przez więzienny korytarz? Takie rzeczy tylko w Rosji! Trzy lata temu Władimir Putin wydał międzynarodowy list gończy za obydwoma miliarderami.

George Soros to człowiek organizujący lub finansujący niemal wszystkie rewolucje na świecie od trzydziestu lat. Kilka lat temu próbował manipulować derywatami dewizowymi Szwecji i Danii, by zaatakować rosyjską giełdę (o tym czym  są derywaty, więcej pisaliśmy tutaj: Niemcy w tajemnicy drukują marki).

Spisek Sorosa odkryty został przez rosyjskie służby wywiadowcze. Wówczas to wydano za nim list gończy.

Drugi wystawiony został za przywódcą klanu Rothschildów, kontrolującego większość banków publicznych na świecie – a co za tym idzie, znaczną część ekonomii tych krajów.

Amerykańscy internauci komentują to wyrażając nadzieję, że takie działania ze strony Rosji otworzą oczy także ich politykom. Bobby pisze:

„Fakty są takie, że Putin jest lojalny wobec Rosji i jej obywateli i nigdy nie pozwala nikomu, nawet przywódcom narodu, sprzedać swojego kraju i wepchnąć go w szpony NWO”.

Za kilka lat okaże się że Euro zniknie a Marki będą dalej w Niemczech .

Tak jak Angole znoszą restrykcje i powiadają trzeba się nauczyć żyć z tą chorobą wiec co za raz to wszystko pierdolnie całe te szczepienia .

Opublikowano

Tusk dopiął swego! Polska straci władzę na terenach przygranicznych . jeśli tak się stanie na prawdę a już dawno o tym wspominałem i dalej będą cieszyć się barany jaki on wspaniały że ro***erdala kraj .

Unia Europejska idzie krok dalej w swoich absurdalnych pomysłach. Najnowsza koncepcja brukselskich eurokratów jest poważną ingerencją w suwerenność państw członkowskich.

– Bruksela proponuje, by na terytoriach przygranicznych obowiązywało prawo państwa sąsiadującego. To niebezpieczne dla polskiej suwerenności – dowiadujemy się z portalu „Nasz Dziennik”. Według zamieszczonych tam informacji dowiadujemy się, że mechanizm transgraniczny ECBM zakładałby obowiązywanie prawa z sąsiedniego państwa na przykład przy współnych działaniach gospodarczych np. polsko-czeskich. 

Zapisy o ingerencji w polskie prawodawstwo prawa innego kraju muszą budzić wątpliwości i sprzeciw. Nie może być tak, że na części terytorium Rzeczypospolitej Polskiej czy każdego innego państwa członkowskiego UE będzie obowiązywać prawo innego kraju – stwierdził poseł Kukiz’15.

Projekt ma być dopiero w początkowym stadium prac. Jego pomysłodawcami są w głównej mierze urzędnicy Komisji Europejskiej.

Niestety Bruksela w niebezpiecznie szybki tempie tworzy nowe regulacje, które w coraz większym stopniu zagrażają suwerenności państw członkowskich. Na wszystko spogląda spokojnym okiem Donald Tusk, ponieważ warto wspomnieć, że to pomysł autorstwa urzędników UE, którzy znajdują się pod jego bezpośrednią kontrolą.

Unia już dawna odeszła od swojej początkoowej koncepcji europejskiej wspólnoty, która miała się przede wszystkim opierać na współpracy gospodarczej krajów Starego Kontynentu. Dziś obserwujemy ruchy Brukseli, które otwarcie dążą do stworzenia z UE państwa federalnego.

tuskgranica.jpg

• Haha 1
Opublikowano
30 minut temu, Denwer napisał:

211961189_124322253194520_74265915641405

Jakie poglądy na te sprawy Pan Więcek, to mnie wali. Ma być RPO i zakres jego działania jest określony. Natomiast że tyle trwał cyrk z wyborem Pana Więcka na RPO to już tylko zasługa PiSowskich mózgów elektronowych. Przy okazji zrewidowałem swoje poglądy na kompetencję Pani Staroń. No cóż kobita robi dużo dobrego ale Poziom RPO jest dla niej nieosiągalny.

Opublikowano
mirro napisał:

Czy CBA powinno zostać rozwiązane? Myślałem że nie powinno. Ale już tak nie myślę.😂

https://wiadomosci.wp.pl/loty-marka-kuchcinskiego-zarzuty-uslyszala-osoba-ktora-ujawnila-przestepstwo-6659384912910880a

" W zamian za ujawnienie tajemnicy służbowej, a tą miała być lista lotów marszałka Kuchcińskiego, mój klient miał przyjąć propozycje pracy w spółkach Skarbu Państwa czy ratuszu warszawskim - mówił w rozmowie z autorami reportażu adwokat Marek Mikołajczyk, reprezentujący w sądzie Tomasza Ch. Prokuratura wystąpiła nawet o areszt tymczasowy dla oficera, ale sąd nie wyraził na to zgody. - Nie znalazł jakiegokolwiek prawdopodobieństwa popełnienia przez klienta czynu korupcyjnego - dodawał Mikołajczyk."

Czyli ktoś z PiS chciał listę lotów aby załatwić Pana Marszałka, bo tylko PiS zatrudnia w Spółkach Skarbu Państwa.😂

Kapneli się, nie chciało się drugi raz pisać i dlatego dodali Warszawski Ratusz. Dżizas kurka JPRDę...

galan99 napisał:

Czy to popaprańcy czy PiS jedni i drudzy jedno dno i bagno tylko z małą różnicą jedni dali ludziom i choć trochę nie za***ali wszystkiego dla siebie jak to było NIE MA I NIE BĘDZIE .

Poproszę o wyjaśnienie kto i ile dla siebie jumnął.

galan99 napisał:

Świat w szoku! Żarty się skończyły. Putin wydał właśnie wyrok na Sorosa . Soros i Rothschild skuci kajdankami, maszerujący przez więzienny korytarz? Takie rzeczy tylko w Rosji! Trzy lata temu Władimir Putin wydał międzynarodowy list gończy za obydwoma miliarderami. George Soros to człowiek organizujący lub finansujący niemal wszystkie rewolucje na świecie od trzydziestu lat. ( ... )

Podawaj koleżko źródło. Bo to kolejny zbitek tekstu zrobiony przez AI, która dostała zadanie wyłuskania największej ilości kliknięć...

Opublikowano (edytowane)

Skoro za PiS znalazła się kasa na 500 + , 300 wyprawka , 13 Emerytura i typ .

Za PO NIE MA I NIE BĘDZIE PIENIĘDZY to gdzie się podziały te pieniądze za***ali .

Teraz Tusk powiada że nikt nic nie straci nic nie zostanie nikomu zabrane to już kasa jest a wtedy nie było wiec jak to ma być .

A masz link .

https://wlocie.pl/wiadomosci/swiat-w-szoku-zarty-sie-skonczyly-putin-wydal-wlasnie-wyrok-na-sorosa/?fbclid=IwAR27mTtAQNPO_temEikH0fuEFtx_mMfC71Jyc0J3BiNPH40puHk2pHSbWno

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v