Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Można by powiedzieć, wreszcie. Ciekawe tylko czy się podporządkuje decyzji. No i artykuł tak napisany, jakby tylko Rydzyk umiał zarządzać radiem.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/radio-maryja-kierownik-o-rydzyk-skierowany-na-emeryture-przez-redemptorystow/dr9fkhh,79cfc278

Pewnie nie tylko on umie zarządzać ale dzieła które powstały dzięki niemu i ludziom którzy to finansowali zapisują się złotą literą w historii Kościoła Katolickiego.

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

i co tu śmiesznego? czemu Cię to cieszy?

Mnie to nie cieszy, że ktoś nasze państwowe dokumenty czytał przez ponad pół roku. Ja się śmieje z tak nie kompetentnego i tak nie odpowiedzialnego człowieka. Dworczyk już kiedyś wykazał się ekstremalną głupotą trzymając materiały wybuchowe w piwnicy zamieszkałego bloku. Ten człowiek po prostu jest intelektualnie nie kompetentny by sprawować takie stanowiska.

Opublikowano

Ty najzwyczajniej w świecie z inwektywami tu jedziesz. dlaczego Tobie wolno, a zabraniasz z nieroba się śmiać ?

Opublikowano (edytowane)

No bo jak to pisaliście o Andrzeju widzę i komentuję. Chłop dał se skrzynkę od września czytać. Coraz więcej się potwierdza info, że ktoś tam się logował. Nie było żadnego włamania do 100 polityków co kłamała pisowska propaganda. Bo niczyje e maile poza jego nie wyciekają.

Poza tym stwierdzenie, że ktoś nie ma intelektualnych kwalifikacji to nie takie wyzwisko. Są na świecie różni ludzie i nie każdy może być doktorem czy kim tam jeszcze. Bo to wymaga odpowiedniego intelektu. Taki Dworczyk mógł by se poszukać łatwiejszej pracy i było by ok. Praca by go nie przerosła. A tak ucierpiał nasz kraj.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

rosjanie chcieli się zabawić z tym czytaniem a bardziej z ujawnieniem że czytali, nic wielkiego każdy czyta amerykanie nawet za jednym list gończy wysłali a sami podsłuchiwali niemckich polityków  ja podejrzewam że w tych mejlach nic nie było to się ujawnili bo jak by coś interesującego było to by dalej sobie czytali widocznie ważne sprawy były załatwiane inaczej 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Inflacja i drożyzna też stabilnie pnąca się do góry 

Przed chwilą, jarecki napisał:

rosjanie chcieli się zabawić z tym czytaniem a bardziej z ujawnieniem że czytali, nic wielkiego każdy czyta amerykanie nawet za jednym list gończy wysłali a sami podsłuchiwali niemckich polityków  ja podejrzewam że w tych mejlach nic nie było to się ujawnili bo jak by coś interesującego było to by dalej sobie czytali 

O to właśnie.

🤔... 

A z drugiej strony jakim my jesteśmy zagrożeniem dla Rosji.... 

Opublikowano
2 godziny temu, akooo napisał:

Pewnie nie tylko on umie zarządzać ale dzieła które powstały dzięki niemu i ludziom którzy to finansowali zapisują się złotą literą w historii Kościoła Katolickiego.

Tak jakby akurat to było najważniejsze dla przetrwania KK.😂

2 godziny temu, Denwer napisał:

205185686_10225703011989953_493295059655

Yyyyyyy zajebiaszczy tweet zrobiony na zamówienie. Szczególnie w sferze edukacji skok co ponad poziomy wylata.😂 

Opublikowano
3 godziny temu, akooo napisał:

Widzisz według mnie kościół mógłby sam finansować i radio i telewizję i nic by na tym nie stracił. Z pewnych jednak względów toleruje Rydzyka, osobę jakby nie patrzeć bardzo kontrowersyjną w kościele. Nie krytykuje ani Trwam ani Radia Maryja bo nie wiem co nadają a wiem że są osoby które je oglądają i słuchają ale mam pewne zastrzeżenia do dyrektora tych stacji. Uważam że kto inny na tym miejscu też by się sprawdził i w zasadzie taka zmiana być może była by na plus.

2 godziny temu, Denwer napisał:

205185686_10225703011989953_493295059655

Jaki internet, skoro u mnie pierwsza lepsza burza czy deszcz i jest po internecie.

Opublikowano
Dnia 16.06.2021 o 07:49, jarecki napisał:

Akurat ja jestem jednym z nielicznych z forum którzy widzą wkład ukrainców w polską gospodarke .

nie tylko ty .. ja z nimi pracuje ... pracują gdzie Polacy nie chcą 

Dnia 16.06.2021 o 07:49, jarecki napisał:

Akurat ja jestem jednym z nielicznych z forum którzy widzą wkład ukrainców w polską gospodarke .

nie tylko ty .. ja z nimi pracuje ... pracują gdzie Polacy nie chcą 

Dnia 16.06.2021 o 09:02, jacus napisał:

czemu 70 tysiecy ludzi w krakowie i okolicach zajmuje sie finansowymi i ksiegowymi rozliczeniami wielkich miedzynarodowych firm z calego swiata ????

bo to żydy   a żydzi nie pracują rękami 

Dnia 16.06.2021 o 09:02, jacus napisał:

czemu 70 tysiecy ludzi w krakowie i okolicach zajmuje sie finansowymi i ksiegowymi rozliczeniami wielkich miedzynarodowych firm z calego swiata ????

bo to żydy   a żydzi nie pracują rękami 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

mentzen-to  staropolskie nazwisko........do lopaty to kazdy glupi sie nadaje, postukaj 8 godzin w klawiature to zobaczysz .

proponuje oddac zydom polowe reparacji ktore dostaniemy od niemcow i po klopocie 🤣😂😭

Edytowane przez jacus
Opublikowano

witejus - chcą to klepią. Jedni sobie wymieniają poglądy inni śmietnisko memami robią. Do czego zmierzasz?

mentzen - jest... charakterystyczny. Ma cel i dąży do jego osiągnięcia. Śmiszek ma rację co do dawania argumentów obcym Państwom. Nie można tego robić. Nie rozumiem przeto poco to zostało wplecione w ustawę reprywatyzacyjną, która nomen omen i tak jest tylko powrotem do tematu i zastępuje komisje.

Opublikowano (edytowane)

kolejna firma po Amazone zainwestowała w reklame w TV  w celu pozyskania pracownika od tygodnia sa emitowane reklamy biedronki jaka to praca w tej sieci jest za***ista . 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

iwonko dziecko drogie jesli film  jest dluzszy niz 3 minuty to nikt tego nie bedzie ogladal.. szczegolnie latem 😛.. moglabys w skrocie opisac o co mu chodzi i co bierze zeby takie glupoty opowiadac 🤣

• Haha 1
Opublikowano

Zasadniczo chodzi o to samo co przy aukcji grzecznościowej - sprzedaję auto grzecznościowo a reklamacje to do Turka z umowy. Tak i tu. Cofnięto decyzję z powodu rażącego naruszenia prawa przy czym rażące naruszenie prawa jest pojęciem równym z: "i już" albo "i *uj".

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

e naruszenie prawa jest pojęciem równym z: "i już" albo "i *uj".

No weź daj spokój. Przecież jako żołnierz doskonale wiesz że te dwa pojęcia dzieli ocean. "Ma być i już" to znaczy że ma być albo po drodze się zobaczy. "Ma być i ..uj" to już sprawa nie podlegająca dyskusji i każdymi możliwymi środkami.😂

47 minut temu, soltys48 napisał:

Ciekawe czy będzie miał choć trochę honoru i nie odbierze tej diety 

Ten człowiek nie ma honoru i nie powinien być sołtysem, bo to ujma dla wielu sołtysów, Zawsze byłem przeciwny nadawaniu kapelanom stopni wojskowych i nie zmienię zdania. 

Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

proponuje oddac zydom polowe reparacji ktore dostaniemy od niemcow i po klopocie 🤣😂😭

To jest niezły pomysł wystarczy odpowiednio  nagłośnić i wprowadzić kilka rozwiązań prawnych mówiacych o tym że np. 60% kwoty z reparacji wojennych od Niemców przeznaczymy na zwroty za mienie Żydom i mamy reparacje załatwione bez zbytniego wysiłku. Zawsze to ta reszta zostaje a robotę wykona kto inny😆 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v