Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

tytułem uprzedzenia ew nadziei na ew umorzenie państwowych długów bo pewnie i takie pomysły rodzi nadzieja u wielu

zna Historia umorzenia długów państw no i tu znów jesteśmy liderem bo nam umorzono już raz co nieco bo my tylko w tym co negatywne... nev..mind

otóż można liczyć na umorzenie długów wtedy i tylko wtedy gdy wierzyciele przestali (nomen omen) wierzyć w jakąkolwiek wypłacalność czyli dopiero po całkowitym upadku gospodarki

sprawcy poprzedniego upadku uszli praktycznie bezkarnie czy ktokolwiek liczy że kiedykolwiek będzie inaczej?

Na razie rzeczywiście na rychły upadek polskiej gospodarki się nie zanosi zatem rzeczywiście to wszystko co jest po stronie ujemnej salda polskiego budżetu będzi9e ściągane z odsetkami i rzeczywiście @galan99 sporo z przyszłej pracy Polaków pójdzie na to co już zostało wydane i przejedzone miast pójść na inwestycje

tylko jest pewna nieścisłość bo jakobyśmy byli tygrysem gospodarczym regionu no to dlaczego stale rośnie dług publiczny? ale to już na inną okazję ...posta czy tam co

no tak polało że nie wiem czy w poniedziałek w pole wjedzie czyli za daleko od tego forum nie ... a stonka kartofle wpier... no szlag by to. a na środku pola jezioro że nawet tych kartofli z wody nie widać
"ciekawe" lato tego roku już na samym początku

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dysydent napisał:

. a stonka kartofle wpier...

spoko , nie Przejmuj się u mie też już na niektórych tylko łodygi został jutro spróbuje wjechać , tzn wjechać to wjade ............  a to co stonka zostawi to i tak zdycha korzeń od nadmiaru wody , po niedzieli upały to się ugotują    , z marchewki widziałem to tylko natka wystawała  w srode i czwartek 90 litrów spadło wody na metr 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
jarecki napisał:

1 godzinę temu, dysydent napisał: . a stonka kartofle wpier...

Dysydent! Ja myślałem, że Ty tylko ziemniaki bo kartofle to od sukinsynów. A tu proszę...

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, jarecki napisał:

spoko , nie Przejmuj się u mie też już na niektórych tylko łodygi został jutro spróbuje wjechać , tzn wjechać to wjade ............  a to co stonka zostawi to i tak zdycha korzeń od nadmiaru wody , po niedzieli upały to się ugotują    , z marchewki widziałem to tylko natka wystawała  w srode i czwartek 90 litrów spadło wody na metr 

no bo to sąπ/były prawdziwe deszcze świętojańskie. Ja już zaczynałem zapominać że coś takiego było coroczną prawidłowością bo za szczeniackich lat jeszcze wiedziałem że do św. Jana trzeba z sianem z łąk uciekac bo łąki może pozalewać. Mi się chałupniczy wodomierz przelał i nie wiem ile spadło no ale na tym polu jezioro pamiętam ponad 10 lat temu

dobrze że na tym kawałku stonki nie ma bo z tydzień nie przejedzie żeby opr.... zaraz zaraz; kolejną falę burz obiecują za cztery dni

dobrze że zqakończyliśmy sekwencję opryskóþw w fasoli ostatnim od trawy tuż przed tymi "świętojańskimi" bo teraz chyba tylko lotnicze ale Polska to gospodarstwa "rodzinne" i taka sieczka agrarna że nawet nie ma zaplecza technicznego na ew wynajem usługi
(o i było nawet w okolicy politycznej... no może społeczno politycznej sytuacji :) )

DSCN8705.JPG

w godzinę później tej fotki kolejna burza i na dolince zakryło i kartofle i fasolę.

robi ktoś jakieś drony chemizacyjne na podobne okoliczności? bo jak nie to zawsze jakaś tam nisza...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Rozpoczyna się era fryzjera. Będą golić co się da i jak się da

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Państwo zadba o dobro rolnika i każdego obywatela by mu krzywda się nie stała .

o to nawet nie muszę srajpapieru do kibla zabierać bo państwo zadba i ....podetrze

nawet nie będzie sie pytac czy kto zgodzi sie czy nie gołą d..ę pokazać bo i samo portki sciągnie jak kto wstydliwy oczywiście dla dobra tych portek ;)

czy mamy jeszcze szansę odegnac na bezpieczny dystans to urzędnicze bydło?
Kafka zmarnował życie bo nikt z Jego przestróg wniosków nie wyciągnął.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

czyli jak bym - dajmy na to - wziął jakiego bata aby nieco rozegnać nie przyłączysz się?

tylko na tyle te śmieci nas zniewolą na ile im pozwolimy.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

nie przyłączysz się?

tylko na tyle te śmieci nas zniewolą na ile im pozwolimy.

chętnie się przyłączę ,tylko problem w tym że we dwóch nic nie zdziałamy

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, galan99 napisał:

Za późno już ale nie liczcie na cud że jak zmieni się partia będzie lepiej , PO ZŁYM PANIE JESZCE GORSZY NASTANIE .

to zginaj kak, akceptuj wszystkie domiary jakie Ci narzucą, zakazy jakimi obłożą a ostatnio nawet myślec po "chrześcijańsku" nakażą nawet ateistom

wcześniej po antychrześcijańku co nie mniej parszywe było) nakazują za głupie śmieci nie masz prawa negocjować stawek ani wyboru sposobu ich ... utylizatora który może być tylko jeden skumotrowany z urzędasami , zwykle lokalnymi ale urzedasami że zrobiła się z tego kolejna chora sytuacja.

Jeśli my tego nie przystopujemy to samo się zawali a wtedy będzie jeszcze gorzej

pluć w oczy rentierom naszego przymusu i traktować iście rasistowsko, urzędnik to gorsza rasa człowieka i ma o tym wiedzieć czy to jaki lokalny sołtysina czy sam Duda a i cała ich reszta po Brukselach etc bez których ten świat by doskonale funkcjonował no bez nas - ich już niewolników ...

Polska to "genetyczna" demokracja m. in dla tego że to co tu piszę jest powszechniejszą postawą niż się wydaje

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

pluć w oczy rentierom naszego p[rzymusu i traktować iście rasistowsko, urzednik to gorsza rasa człowieka i ma o tym wiedziec czy to jaki lokalny sołtysina czy sam Duda ai cała ich reszta mpo Brukselach etc bez których ten świat by doskonale funkcjonował no bez nas - ich już niewolników ...

i tu masz rację ,tylko znów problem w tym że świni plujesz w ryj a ona mówi z uśmiechem że deszcz pada

Opublikowano (edytowane)

a no trzeba jej uzmysłowić że potrafimy sztuki świniobicia

teraz strasznie pierdzistołki mediów się boją i na ten czas jest to w zupełności wystarczające ale nikt nie powiedział że nie moze dojść do "eskalacji"

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v