Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, Agrest napisał:

Tak kupuje.

Patrząc na zainteresowanie jagodą dziwię się, że tak dużo dają, a z agrestem  nawet zainteresowanie jest, odwrotnie do ceny.

Nie mam ani jednego, ani drugiego i nie mam zamiaru sadzić pomimo, że sadzonkę dwuletnią jagody można dostać za złotówkę.

Opublikowano

Dużo za jagodę?

Plon 1-2t, ptaki potrafią wyzerować plon, wchodzą już choroby, osypywanie owocu.

Opublikowano

Kosy lubią jagody i to bardzo a jest ich aż czarno .

Kosy, zasiedlając początkowo parki i ogrody w pobliżu osad ludzkich, wkrótce przeniosły się także do centrów miast. Pożywienia szukają zwykle na ziemi. Odżywiają się przeważnie pokarmem zwierzęcym, głównie dżdżownicami i chrząszczami. Chętnie zjadają też jagody i inne owoce.

Opublikowano

Mi tego mówić nie musisz.

Zlikwidowałem jagodę wczesną jesienią. Kilka osób w okolicy również.

Opublikowano

Tunel i mroźnię ma to se poradzi. Zamrozi kapitał, kiedyś sprzeda🤣

A w Końskowoli ponoć ktoś po 10zł kupował spore ilości.

A potencjał na 20t z ha

Opublikowano (edytowane)

całkiem nowego znaczenia nabiera powiedzenie - mnożą się jak króliki
https://www.o2.pl/plotki/uderzajace-podobienstwo-czy-simon-to-syn-ksiecia-karola-6650122389113760a

dobrze że u nas udało się ten "gatunek" "wytępić" - jedna z niewielu dobrych stron komuny

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Amelanchier

?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Świdośliwa , taki owoc łudząco podobny do borówki, smakowo słodki aż mdły. Rośnie jako krzew lub drzewo, daje odrosty korzeniowe. 

Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

Dużo za jagodę?

Plon 1-2t, ptaki potrafią wyzerować plon, wchodzą już choroby, osypywanie owocu.

Jeżeli nie widzę ogłoszeń zainteresowanych kupnem, a tylko sprzedażą (w tym ponad 100ton), to te 4 zł to naprawdę dużo.

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Świdośliwa , taki owoc łudząco podobny do borówki, smakowo słodki aż mdły. Rośnie jako krzew lub drzewo, daje odrosty korzeniowe. 

łudząco podobny do borówki .

Ale nie to samo i nie ta cena .

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

To sprzedam ci różę

Malinę masz jeszcze?

W tym roku 10zł/kg realne

Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

Amelanchier? Kiedyś mnie zaatakował w lesie chyba...

Mnie kiedyś w lesie zaatakowało drzewo. Spokojnie wstałem najebany od ogniska a ono podstępnie mnie zaatakowało.:lol:

1 minutę temu, dysydent napisał:

a jakiej świdośliwowicy z tego nie upichci?

Ooooooo podoba mi się ten plan.:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v