Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, jacus napisał:

ojczyzne dojna...juz miedzy soba zaczynynaja sie zrec, prokuratura juz pracuje czy banas musi zadzialac ?

https://www.onet.pl/informacje/onetkielce/kielce-tarcia-w-swietokrzyskim-porozumieniu-wicemarszalek-bez-rekomendacji/62emhv3,79cfc278

@jacus czytam twoje posty i zastanawiam się czy z tobą wszystko porządku twoje myślenie jak żyd  gdyby jeden człowiek zabił na świecie twoim mniemaniu  cała ludzkość by trza było zgładzić , wszyscy źli 

drugi ciemny lud jak ty @Ulman tyle co godzin przesiedzisz na forum to byś tyle kasy zarobił tyle godzin pracy nie lepiej siedzieć i pierdzieć i pisać o ekonomii

jesteś najgorszym pasożytem do tego socjalistycznym nierobem 

Opublikowano

Jak zaczniesz pracować głową a nie tylko ręcamy to tez tak będziesz mógł. Tylko w mentalności robola jest to że jak ktos ma czas to nie pracuje. Nawet wczoraj Mariuszek miał bolszewickie pretensje że niektórym wygodne zycie za łatwo przychodzi i tak być nie może.  A tak w ogóle to mogę ci podpowiedziec że można pisać posty przez smartfon (taki telefon z dotykowym ekranem) Jak umiesz szybko czytać i mysleć to raz - dwa napiszesz posta. Dziwię sie że na to nie wpadłeś choć w sumie to można sie było tego spodziewać. 

Opublikowano (edytowane)

Roman myśli że jak on jest szczurem i fedruje wungiel to już elita..halde już se pewnie w piwnicy ma 😁😁😁😁

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
40 minut temu, Ulman napisał:

Jak zaczniesz pracować głową a nie tylko ręcamy to tez tak będziesz mógł. Tylko w mentalności robola jest to że jak ktos ma czas to nie pracuje. Nawet wczoraj Mariuszek miał bolszewickie pretensje że niektórym wygodne zycie za łatwo przychodzi i tak być nie może.  A tak w ogóle to mogę ci podpowiedziec że można pisać posty przez smartfon (taki telefon z dotykowym ekranem) Jak umiesz szybko czytać i mysleć to raz - dwa napiszesz posta. Dziwię sie że na to nie wpadłeś choć w sumie to można sie było tego spodziewać. 

odpowiedz mi jak pracować albo jaka praca daje ci cały dzień spędzania na tym forum ?

12 minut temu, ogarek napisał:

Roman myśli że jak on jest szczurem i fedruje wungiel to już elita..halde już se pewnie w piwnicy ma 😁😁😁😁

@ulman twoje 2 konto 

Opublikowano

Trzeba było sie uczyć w szkole i uczyć myśleć to byś sam do tego doszedł.  Ja nie mogę zrozumieć jak ci najbardziej zapracowani do niczego w zyciu nie dochodzą😆

Opublikowano

@Ulman nie bądź taki pewny swego bo ani się nie obejrzysz i możesz być na dole i może taki robol jak to określasz będzie jedynym który poda ci rękę. Życzę Ci jak najlepiej ale hamuj trochę z określeniem innych ludzi.

Opublikowano
11 minut temu, akooo napisał:

Życzę Ci jak najlepiej ale hamuj trochę z określeniem innych ludzi.

Potraktuj to jako próbę motywacji a nie znęcania się. Jeżeli miłościwie panujący wykonali kawał dobrej, a nikomu nie potrzebnej roboty, przekonując Naród że przedsiębiorczy ludzie, to ich naturalny wróg i pasożyt ,to teraz trzeba jakoś im to wybić ze łbów zanim wszystko nie padnie na pysk. 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Ulman napisał:

Ja pracuje swoją głową i rękami takich jak ty.

Tu masz racje. MI nie raz zarzucali, bym się za robotę wziął. Bo jak na forum piszę to pewnie nic nie robię całymi dniami. Głupolom nie przyszło do głowy, że ja se mogę tu pisać nawet jak pracuję. Mierzą wszystkich swoją miarą, że praca to jest tylko taka, że nie ma dostępu do netu ręce zajęte i czasu na pisanie nie ma.

Co do Turowa nasz Czeski sojusznik z V4 i innych pisowskich głupot domaga się byśmy płacili te kary. Takich mamy sojusnzików. Orban wydymał głupków z pisu przy 27 do 1 a teraz Czesi się nie patyczkują

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
mirro napisał:

11 minut temu, akooo napisał:

Życzę Ci jak najlepiej ale hamuj trochę z określeniem innych ludzi.

Potraktuj to jako próbę motywacji a nie znęcania się. Jeżeli miłościwie panujący wykonali kawał dobrej, a nikomu nie potrzebnej roboty, przekonując Naród że przedsiębiorczy ludzie, to ich naturalny wróg i pasożyt ,to teraz trzeba jakoś im to wybić ze łbów zanim wszystko nie padnie na pysk. 

@mnie nie trzeba motywować na chleb zarabiam podobnie jak miliony ludzi którzy są obrażani w tym temacie. Wczoraj czytam na Olx dział z praca w ZMC pracownik budowlany do przyuczenia 1000 zł na miesiąc takie ogłoszenie wstawia przedsiębiorca? Później opinia o nich jest jaka jest nie pisze o @Ulman bo to mi wygląda na trolling a nie zaden przedsiebiorca pewnie,normalny człowiek publicznie się tak nie wypowiada .

Opublikowano

kukuł - Ulman, nawet jak już mu na maksa nie pójdzie, zawsze może się złapać łopaty czy stanowiska na taśmie. A Ci obywatele żyjący w kilcie odcisków na ręcach?

przymas - w sieci nie jest tak, że można dowolnie, w każdym punkcie sobie moc wyłączyć i będzie hulało jak ta lala. Z tego się robią kłopoty. Dodaj do tego brak alternatywy dla ogromnego regionu. A sieć mamy europejską, nie narodową jak to ostatnio jest modne...

Opublikowano
1 godzinę temu, akooo napisał:

@mnie nie trzeba motywować na chleb zarabiam podobnie jak miliony ludzi którzy są obrażani w tym temacie. Wczoraj czytam na Olx dział z praca w ZMC pracownik budowlany do przyuczenia 1000 zł na miesiąc takie ogłoszenie wstawia przedsiębiorca? Później opinia o nich jest jaka jest nie pisze o @Ulman bo to mi wygląda na trolling a nie zaden przedsiebiorca pewnie,normalny człowiek publicznie się tak nie wypowiada .

"Nazywam się Milijon – bo za miliony/ Kocham i cierpię katusze” - tak można skomentować Twoje cierpienia.😂 A że nie trzeba Cię motywować, to nawet nie powinieneś zajmować się tym tematem.

Opinia na temat przedsiębiorców z OLX? No weź mnie rozśmieszaj ba zajadów dostanę.😂 Podobne zagadnienie jak z obrazą uczuć religijnych.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, akooo napisał:

Wczoraj czytam na Olx dział z praca w ZMC pracownik budowlany do przyuczenia 1000 zł na miesiąc takie ogłoszenie wstawia przedsiębiorca

w sumie czas dobry jak ktoś by chciał praktykanta na nowy sezon szkolny  . tak z ciekawosci sobie wszedłem na OLX  praca i kazimierz dolny tam gdzie obiadek kosztował 40 zł to z 50 ogłoszeń z ofertami pracy do gastronomi wiec chyba dobrze odpisałem żę dobrze żę coś córce Mariusza udało się  zjeść bo mogło być gorzej i tylko batonik ze stacji paliw by został 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Klu tego ogłoszenia "pracownik fo przyuczenia". To budowlanka. Łopatowy pociągnie lekko cztery klocki. Nikt go tam nie chce przyuczać tylko pod stołem płacić. Chcesz lepszą pracę? Popraw proces wyszukiwania - rusz dupę. Zaangażowanie jest dobrze widziane. Czas to cenna sprawa więc jak stać Cię na jego poświęcenie znaczy, ze Ci zależy. Oczywiście coś takiego jak przygotowanie się też wymaga czasu.

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, DTaras napisał:

Nikt go tam nie chce przyuczać tylko pod stołem płacić.

a nie bo kilku młodych ze 3 lata temu z wioski poszło do zawodówki kierunek budowlanka  , 1 kierunek murarz a 2 wykończeniówka wiec szkolenie powraca .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

CZyli masz pojęcie o problemie podobne jak wieprz o gwiazdach. Przeanalizuj sobie sposób obciążania płacy wszelakiej maści opłatami i podatkami i wtedy   ukierunkuj te opinie o chciwości.

Opublikowano

Teraz Białoruś będzie nas szantażować niby to awariami .

Białoruś wstrzymuje transport ropy do Polski

Białoruś informując o wstrzymaniu dostaw ropy naftowej do Polski rurociągiem "Przyjaźń" podała jako oficjalny powód konieczność przeprowadzenia prac. - Wstrzymanie tłoczeń ropy z Białorusi jest zgodne z miesięcznym harmonogramem przekazanym zarówno do PERN, jak i do klientów w Polsce i Niemczech - mówi rzeczniczka PERN, operatora rurociągu na terenie Polski.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v