Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Tak to było kiedyś. Teraz jak socjalem lud napaśli to jeżdzą do Kazimierza a potem pretensja że kotlet za drogi😄

ja pier**le aleś ty głupi a zawisły 

Przed chwilą, Ulman napisał:

W tym

co tam jest dziwnego ? ze leki z chin sprowadzamy i wszystkie komponenty czy ze szczepionki łubu du i sru są ? 

Opublikowano

Co to jest zawisły? Zza Wisły,  czy o coś innego chodzi?

Co jest dziwnego? Zasadniczo nic bo taki bełkot dla ciebie to norma ale ja po prostu nie rozumiem co ty chciałeś tym komentarzem wyrazić i przekazać.

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Co to jest zawisły? Zza Wisły,  czy o coś innego chodzi?

cham po twojemu 

czujący silną niechęć, nienawiść do kogoś z powodu jego sukcesów, powodzenia, kierujący się tym uczuciem.

11 minut temu, Ulman napisał:

Co jest dziwnego? Zasadniczo nic bo taki bełkot dla ciebie to norma ale ja po prostu nie rozumiem co ty chciałeś tym komentarzem wyrazić i przekazać.

to co ty niby się szczepisz i obwiniasz pis ze sieją postrach , a po 2 pierwszy raz w historii świata szczepionkę zrobili w 6 miesięcy bez testów na zwierzętach 

• Like 1
Opublikowano

Ludzi którzy osiągneli sukces podziwiam i szanuje a niechęć odczuwam w stosunku do neokomunistycznego ludu który wie lepiej ile powinien kotlet czy ryba kosztować. Jak nie pasuje to noga- d*pa - brama  i sp***rzaj dziadu jak mawiał były prezydent. 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Ludzi którzy osiągneli sukces podziwiam i szanuje

dziękuje 

2 minuty temu, Ulman napisał:

neokomunistycznego ludu który wie lepiej ile powinien kotlet czy ryba kosztować.

niech kosztuje ile chce , ważne czy kleci są 

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Jak nie pasuje to noga- d*pa - brama  i sp***rzaj dziadu jak mawiał były prezydent. 

no i sp***rzają na południe Europy ,bo w Bułgarii ,czy Chorwacji nad morzem taniej jak w Sandomierzu czy nad Bałtykiem,i beczenie że turyści uciekają za granicę

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, witejus napisał:

no i sp***rzają na południe Europy ,bo w Bułgarii ,czy Chorwacji nad morzem taniej jak w Sandomierzu czy nad Bałtykiem,i beczenie że turyści uciekają za granicę

No i dobrze. Będzie mały ruch to ceny spadną. Rynek się sam wyreguluje. 

Opublikowano (edytowane)
Opublikowano
38 minut temu, agromatik napisał:

Mowa na razie że nowych właścicieli ale znajdą sposób i na starych właścicieli ale w swoim czasie .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

tak się zastanawiam czy to nie niemcy rekoma czechów odgrywają się za nord stream , do tego jeszcze balic pipe coś tu smierdzi 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

Ale o B.Pipie jest szum który jest niepotrzebny.

A Czesi grają o piniądz i nic więcej. Teraz trzeba ogłosić: "Spoko, zamkniemy. W zamian postawimy atomową. Może być?" Bo jakaś elektrownia musi tam być i to w zasadzie dla dobra Niemców jak się sprawie przyjrzeć...

Opublikowano
14 godzin temu, Agrest napisał:

Jakby tak utworzyć ministerstwo depopulacji to tekę ministra masz pewną🤣

Ministerstwo Od Bytu ?? ☺☺☺☺☺☺☺☺☺

14 godzin temu, Agrest napisał:

Jakby tak utworzyć ministerstwo depopulacji to tekę ministra masz pewną🤣

Ministerstwo Od Bytu ?? ☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Opublikowano

Spokojnie i tak was pierdolną wspominałem o tym już nie raz i będzie kto ma wile posiadłość będzie bulił w h*j .

Będziemy płacić podatek katastralny? Senator Bury: PiS wprowadzi go jeszcze w tej kadencji .

Podatek katastralny, liczony od wartości nieruchomości, nie obowiązuje aktualnie w Polsce, chociaż temat jego wprowadzenia powraca w debatach publicznych .

W wielu krajach Unii Europejskiej obowiązuje podatek katastralny, liczony od wartości nieruchomości. Wartość ta jest ustalana przez rzeczoznawców okresowo .

właściciel mieszkania o wartości 600 tys. zł mógłby płacić podatek wysokości ok. 20 tys. zł w skali roku. Zdaniem senatora PiS nie będzie miał skrupułów, bo podatek katastralny w takim kształcie uderzyłby przede wszystkim w zamożniejszą część społeczeństwa, tych, którzy postanowili ulokować gotówkę w nieruchomościach.

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

tak się zastanawiam czy to nie niemcy rekoma czechów odgrywają się za nord stream , do tego jeszcze balic pipe coś tu smierdzi 

A za co mają się odgrywać? Przecież doskonale wiedzą że bedziemy musieli kupić gaz z NS2 dla bloków gazowych. Niemcy rżą ze śmiechu jak koń Karino na wybiegu. 

6 minut temu, galan99 napisał:

Zdaniem senatora PiS nie będzie miał skrupułów, bo podatek katastralny w takim kształcie uderzyłby przede wszystkim w zamożniejszą część społeczeństwa, tych, którzy postanowili ulokować gotówkę w nieruchomościach.

A pewnie, pewnie. Szczególnie nie uderzy w tych co mają kredyty na 30 lat.:lol:

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v