Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ulman napisał:

Dla PISowskiej szczujni nie jest ważne że sie coś zmarnuje.

W Opozycyjnej  szczujni   nakładli ci   takich  bredni  i  tak  bredzisz.   Lekarze  i  pielęgniarki   nie  zostały  zaszczepione  bo   ,,elyty TVN,,  przyjechały  się  wepchać  poza  kolejnością   niczym  ,,lepszy  sort,,

Jeśli  tego  nie rozumiesz  to  znaczy  żeś   gł*pi 

138600415_2916828528640131_4256579520965

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

a no mamy jednego debila z nazwiska który nie rozumie że współtworzy podwaliny pod dyktaturę albo - co gorsza  - nie debila - bo robi to świadomie i celowo
https://dorzeczy.pl/kraj/168192/posel-pis-projekt-ws-mandatow-jest-dobry-bede-go-bronil.html

powtarzam jeszcze raz
Policjant może mandat zaproponować bez prawa orzekania co do jego zasadności. Ten pomysł obniża o jedną instancję orzecznictwo i z byle krawężnika czyni de facto sędziego od którego decyzji co prawda można się odwołać ale jako od wyroku a nie propozycji czy oskarżenia. Policja jest (powinna być co najwyżej) ramieniem wykonawczym prokuratury a nie sądownictwa

To że betoniarz leje fundamenty pod burdel wcale nie znaczy że musi być kur..ą ale powinien sobie przynajmniej zdawać sprawę co buduje.
Jeśli wie co; to znaczy że albo nią jest albo chce być jej klientem.

Może ktoś wytłumaczy tym pisowskim baranom co budują bo nie rozumieją logiki orzecznictwa w społeczeństwach demokratycznych opartych na prawie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

w tych prymitywnych rozumkach pomysł zrodził się zapewne jako sposób na ostatnie nieprzyjmowanie mandatów "przeciwcovidowych" i mam nadzieję że tylko nieświadomie tworzą podwaliny pod rządy autorytarne i państwo policyjne a to jest krok w tym kierunku

teraz już nie ważne czy pomysł przejdzie czy nie bo już wiadomo jaka zaraza siedzi i w PiS

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

jak wygladalo podawanie plynu lugola- u nas 1 maja po pochodzie-jedynym na jakim bylem, pod osrodkiem zdrowia na parkingu byly stoliki z kubkami i wszyscy podchodzili i pili ,pielegniarki plukalu i nalewaly nastepnym, ilu bylo luda-sama szkola podstawowa ponad 300 , srednia tez pewnie cos kolo tego, jak pamietam to caly rynek byl zapchany .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

W Opozycyjnej  szczujni   nakładli ci   takich  bredni  i  tak  bredzisz.   Lekarze  i  pielęgniarki   nie  zostały  zaszczepione  bo   ,,elyty TVN,,  przyjechały  się  wepchać  poza  kolejnością   niczym  ,,lepszy  sort,,

Jeśli  tego  nie rozumiesz  to  znaczy  żeś   gł*pi 

138600415_2916828528640131_4256579520965

Spieszę wyjaśnić temu Panu idiocie "Grutom1965" dlaczego zabrano dozymetry. DP66 i DP70 były na wyposażeniu kompanii. DP 66 leżało w sejfie u szefa kompanii , ze względu na kontrolne żródło promieniowania co było w zestawie z wykrywaczem a DP 70 leżało w magazynku chemicznym. Nikt nigdy nie dawał żołnierzowi do kieszeni DP70, czyli nie mieli co im zabierać.

Inna sprawa że DP 70 do niczego by się nie przydał przy tym co się stało.

Dodam że DP 66 trzeba było za każdym razem kalibrować a podstawą były te właśnie żródła kontrolne, które co jakiś czas były również poddawane kontroli bo hgw co pokazywały.

DP66 reagował nawet na tarczę ruskiego zegarka co miał tarczę świecącą w ciemności.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
40 minut temu, jacus napisał:

jak wygladalo podawanie plynu lugola- u nas 1 maja po pochodzie-jedynym na jakim bylem, pod osrodkiem zdrowia na parkingu byly stoliki z kubkami i wszyscy podchodzili i pili

U nas było tak samo. Częśc od razu rzygała pod świerkami. 

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

To jest po to by ci innym i typ dać mandat bez prawa odwołania za byle co .

KAŻDY MANDAT JEST 7 DNI NA ODWOŁANIE , akurat sam pomysł skrócił by papierologie policjantów sam mandat to szybko , tu problemem nie jest nie przyjecie mandatu a sprawa karna tak mamy zjebane sądownictwo żę czasem nawet do głupiego mandatu sąd musi zasiadać kilka razy 

Opublikowano (edytowane)

sąd powinien być zainteresowany jak najczęstszym "zasiadaniem" do dowolnych spraw bo jego dochody powinny być od tego uzależnione a płaci i tak nie budżet a strona przegrana czyli od tego by się zdało zacząć a nie od d.py strony reformowanie niewydolności sądów.

napisałem jak powinno być z góry wiedząc że tak nigdy nie będzie po doświadczeniu wieloletnich i wielokadencyjnych próbach naprawy.
Straciłem wiarę w naprawę sądownictwa a ten pomysł aby z byle krawężnika robić sędziego tylko mnie w tym utwierdza.

czas na dyskusje się kończy niebawem nadejdzie czas na strzelanie bez ostrzeżenia skoro pozbawia nas się możliwości dyskusji z coraz opresyjniejszym aparatem państwowym.
Nie bardzo byłem przekonany do własnego stwierdzenia że najgorszym wrogiem obywateli jest ich własne państwo ale...

przyznawajcie się zatem dalej po kolei które tam jeszcze za zamordyzmem, będzie wiadomo...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
25 minut temu, jarecki napisał:

KAŻDY MANDAT JEST 7 DNI NA ODWOŁANIE , akurat sam pomysł skrócił by papierologie policjantów sam mandat to szybko

Dokładnie   same  plusy   tego  będą.

Wszystkie  ,,niedojdy  i  gamonie,,   będą  musiał  same  napisać  odwołanie  do  sądu  a  nie  na  Policjantów  wszystko  zwalać.

Sądy  będą  miały  miej  roboty  bo   wielu  sobie  daruje    a  tak  Policjant  napisze  wniosek  do  sądu  to  idą  na  łatwiznę  a  może  akurat  się  uda. 

Jeśli ktoś  twierdzi  że  to  prowadzi  do  dyktatury  to  jest  po prostu  debilem.  Inne  urzędy  jakoś  się  nie pytają  czy  przyjmujesz  karę  czy  nie  tylko  ją  walą  a sam  musisz  się  odwoływać   więc  i  Policja  powinna  mieć  takie  prawo.

Opublikowano

Co do mandatów - jak Marecek i Stachu dostaną wytyczne z centrali to nas wszystkich uswiadomią że to jest słuszna koncepcja i genialny pomysł władzy która o obywateli dba jak nigdy. A tak wogóle to niech sie boją inni bo oni nigdy mandatów nie dostają

A jak to jest z mandatami w innych krajach? Jakie sa regulacje bo o tym jakoś się nie mówi? Domniemuje że takich kretynizmów raczej nigdzie nie ma bo by sie powoływali na takie rozwiazanie prawne w innych krajach. 

Co do  Czarnobyla - jak zwykle Marecek wrzucił jakiegoś paranoika podsunietego w formie obrazkowej przez propagandę. Może jak to taka tragedia to PIS wystąpi o odszkodowanie do Rosji? Jako małolat piłem ten płyn bodajże 1 maja a pamiętam że dzień wczesniej juz podawali.  

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Denwer napisał:

Dokładnie   same  plusy   tego  będą.

Wszystkie  ,,niedojdy  i  gamonie,,   będą  musiał  same  napisać  odwołanie  do  sądu  a  nie  na  Policjantów  wszystko  zwalać.

Sądy  będą  miały  miej  roboty  bo   wielu  sobie  daruje    a  tak  Policjant  napisze  wniosek  do  sądu  to  idą  na  łatwiznę  a  może  akurat  się  uda. 

Jeśli ktoś  twierdzi  że  to  prowadzi  do  dyktatury  to  jest  po prostu  debilem.  Inne  urzędy  jakoś  się  nie pytają  czy  przyjmujesz  karę  czy  nie  tylko  ją  walą  a sam  musisz  się  odwoływać   więc  i  Policja  powinna  mieć  takie  prawo.

poczekaj "intelektualisto" jak trafi Ci się jakiś nawiedzony policjant co Ci mandat wystawi dyskusyjny  i zobaczysz jak jesteś bezradny wobec debili w aparacie państwowym a przecież zgodnie ze zwykłą statystyką tam takowych też nie brakuje a jeszcze nie daj Ci Boże gdy by się okazało że ja jestem z tego aparatu to mogę go wykorzystać do czysto osobistych.

Nie masz wyobraźni jak szerokie skutki ta zmiana wywoła i jak będzie nadużywana.

co do tych "innych urzędów" to jak najbardziej zgoda ale czy nie wynika z Twojej nawet wypowiedzi że jednak uznajesz to za negatyw?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Juz ci pisał wczoraj że mandatów nigdy nie dostawał i nie dostaje wiec jego to nie dotyczy.😋

Intelektualista co nie potrafi nawet poprawnie naPISać  "mniej"🤣 Proletariat RULEZ!

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Co do mandatów - jak Marecek i Stachu dostaną wytyczne z centrali to nas wszystkich uswiadomią że to jest słuszna koncepcja i genialny pomysł władzy która o obywateli dba jak nigdy. A tak wogóle to niech sie boją inni bo oni nigdy mandatów nie dostają

A jak to jest z mandatami w innych krajach? Jakie sa regulacje bo o tym jakoś się nie mówi? Domniemuje że takich kretynizmów raczej nigdzie nie ma bo by sie powoływali na takie rozwiazanie prawne w innych krajach. 

Co do  Czarnobyla - jak zwykle Marecek wrzucił jakiegoś paranoika podsunietego w formie obrazkowej przez propagandę. Może jak to taka tragedia to PIS wystąpi o odszkodowanie do Rosji? Jako małolat piłem ten płyn bodajże 1 maja a pamiętam że dzień wczesniej juz podawali.  

Takie przepisy już dawno obowiązują nie możesz odmówić przyjęcia mandatu nałożonego przez sanepid i inspekcję weterynaryjna możesz się jedynie odwołać i nikt nie protestuje te zmiany to dobre posunięcie by te lewaczki prostytutki z nielegalnych protestów ukarać bo odmawiały przyjęcia mandatu i blokowały pracę sąd u a wina była oczywista

Opublikowano

W sumie nie wiem z czego sie Marecek cieszy. Skoro niedojdy i gamonie nie bedą sie odwoływać to najbardziej po kosciach dostanie ciemny lud  a cwaniacy i tak sie wymigają.

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał:

poczekaj "intelektualisto" jak trafi Ci się jakiś nawiedzony policjant co Ci mandat wystawi dyskusyjny  i zobaczysz jak jesteś bezradny wobec debili w aparacie państwowym a przecież zgodnie ze zwykłą statystyką tam takowych nie brakuje a jeszcze nie daj Ci Boże gdy by się okazało że ja jestem z tego aparatu to mogę go wykorzystać do czysto osobistych.

Nie masz wyobraźni jak szerokie skutki ta zmiana wywoła i jak będzie nadużywana.

To nie te czasy możesz wszystko nagrać telefonem i potem posłużyć się w sądzie

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A wiesz, że nagranie wykonane bez zgody nagrywanego jest nielegalne i tak samo karane ? Ukryte kamery czy podsłuchy nie są legalne, jeżeli zakładają je osoby prywatne ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano

Ta lewak swoim zwolennikom takie rzeczy opowiada by strach i zagrożenie wywołać

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A wiesz, że nagranie wykonane bez zgody nagrywanego jest nielegalne i tak samo karane ? Ukryte kamery czy podsłuchy nie są legalne, jeżeli zakładają je osoby prywatne ;) 

Kto tu mówi o ukrytych kamerach masz prawo nagrywać rozmowę które j jesteś uczestnikiem

Opublikowano
5 minut temu, henio2 napisał:

To nie te czasy możesz wszystko nagrać telefonem i potem posłużyć się w sądzie

Chyba jeszcze się taki nie urodził, który by umiał zakrzywić czasoprzestrzeń i nagrać to za co rzekomo ma dostać mandat. Henek zdradź tajemnicę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v