Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na szczescie w soboty przewaznie dwie dniowki obskakuje wiec caly polski lad mnie ominal-do tego burza i imieniny zofii i zupelnie nie jestem w temacie .

musze sprawdzic co i komu daja za pieniadze u niemcow pozyczone na wieczne nieoddanie..

jeden taki program juz byl w usa-ciekawscy sobie poszukaja nowy lad.

z historii to pamietam II etap reformy gospodarczej jaruzelskiego-  w 87 roku wprowadzono-nawet referendum bylo a w 89 r to wszystko jeblo i prl poszedl w pis-du co i teraz jako parodia sie powtorzy i wreszcze prezesa internuja[jak gierka] w 81 mu sie nie udalo niedlugo go docenia-ludzie zera najpewniej.

13 godzin temu, nie napisał:

koledzy, na których kapował, raczej nie zapomną :D 

jak na razie tylko jeden sie zglosil do kurwizji wiec obstawiam ze wiecej ich nie bedzie-do tego na szczegolnie przesladowanego nie wygladal, do tego biologia robi swoje.

Opublikowano

Historia jest potrzebna ale niezbędna tylko specjalistom, którzy z resztą będą wygodni i niewygodni bo obiektywny historyk to już niemal filozof. Weź mnie mirro nie denerwuj z własnościami. Praktycznie to sprzedano w latach 30 no i w Polsce żydzi letko nie mieli a w Niemczech najpopularniejszym zakupem był bilet w jedną stronę do Hong Kongu. Ale gminy żydowskie obecnie ba kanwie niesprawiedliwości szarpią. Był ktoś w Polsce kto sprowadził sprawę do pata i powiedział, że gmina może zamienić w razie możliwości o ile temat leży w jej zasobach ale w miarę możliwości. Roszczenie roszczeniem ale grzeczne "spier...j" załatwiało temat. Ostatnie wydarzenia potrzebowały dodania do sentencji "na drzewo" ale kurcze obecnej "prawicy" nie było na to stać.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Taa, proletariat zawsze wie lepiej. Sądy ludowe pewnie jeszcze powinny wrócić i partyjny komisarz  po uważaniu orzekać.

28 minut temu, mirro napisał:

Bo to ciecie malinowe są a nie żadna prawica. 

Społeczeństwo mamy  ewidentnie lewicowe. Niestety lewica się kojarzy z komuną i mimo ze większość PISowców za nią tęskni to nie honor sie do tego przyznać i dlatego lewicowy PIS jest samozwańczą prawicą. Jeśli lud wierzy że PIS to prawica  to uwierzą też że wszystkim dadzą więcej i jeszcze nikt nie straci, ze szczepionki to spisek i chca nas wytruć , że dostaniemy reparacje, że wsadzą do więzienia ekipe Tuska a nawet że Powstanie Warszawskie to sukces

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

nieco "liznąłem" na temat tego ":nowego ładu"

pierwsze wnioski
o ile miałem wątpliwości czy zaczynać nową działalność gospodarczą w Polsce to teraz mam pewność że nie

PiS wysłał kolejne pokolenia Polaków na emigrację zarobkową jeśli tylko będzie ktoś miał wyższe aspiracje zarobkowe od minimalnych.

Historycznej selekcji na "ludzkie odpady" pozostałe w Polsce ciąg dalszy
tylko tym razem sprawcą nieustającego chyba już nigdy "drenażu mózgów" z tego terytorium jest władza nie zewnętrzna a własna.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, DTaras napisał:

Światowcy - ośmiorniczki w zakupie są tańsze od kurczaka. jprd...

gdzie takie cuda ?? kilogram najtanszych 23 zl byly na promocji .

20 godzin temu, DTaras napisał:

Wrocław to i mnie się podoba i zostawiam go sobie na starość.

moi rodzice kupowali pole od bylych sasiadow ktorzy po wojnie zalapali sie na kamienice na rynku.. chyba 2\5 to bylo

Dnia 15.05.2021 o 09:10, Ywa napisał:

nie próbuj.....bo nie jesteś w stanie ogarnąć

iwona jest troche dziwna-to fakt ..

19 minut temu, nie napisał:

to sprawa medialna- kiedys u jaworowicz obydwie strony sie wypowiadaly w programie i wygladalo na to ze ten rolnik rzeczywiscie jest gejem. on sam motal sie w zeznaniach i nie poddal sie testom seksuologicznym...najlepszy bylo jak doil sie dojarkom 🤣.

hej siup i od nowa polska ludowa.

rzeczywiscie wraca prl -socjalistyczny w tresci narodowy w formie.... wypisz wymaluj pozny gierek a nawet jaruzelski..polska bedzie rosla w sile a ludziom bedzie zylo sie dostatniej-na kredyt rzecz jasna..

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Ważne żeby dać ludowi łapówkę za głos. Resztę narracji dopowiedzą w TVPis. Dla neokomunistów z PIS kazdy zaradny ambitny i pracowity przedsiebiorca bedzie wrogiem.

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

to sprawa medialna- kiedys u jaworowicz obydwie strony sie wypowiadaly w programie i wygladalo na to ze ten rolnik rzeczywiscie jest gejem. on sam motal sie w zeznaniach i nie poddal sie testom seksuologicznym...najlepszy bylo jak doil sie dojarkom 🤣.

No i masz rolnik, gej swawolący z dojarką.:lol:

Opublikowano

no ale @Ulman tutaj pozostaną tylko niewydolni i słabi *niekoniecznie "śmieci" bo najczęściej znamiona słabości leżą po za wolą "słabeuszy"
Tak selekcjonowana populacja MUSI utracić suwerenność w przewidywalnej przyszłości na rzecz tych którzy owych najsprawniejszych do siebie przyciągną.

nie przemawia tu przeze mnie jakaś niechęć do określonej opcji politycznej a zwykła ocena procesów selekcji i tego nieuchronnych następstw w przyszłości.

jeśli ktoś zarzuci mi brak patriotyzmu w tej postawie to albo jest wierutnym głupcem albo interesownym lobberem na rzecz... no właśnie - na czyją rzecz?

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

jeśli ktoś zarzuci mi brak patriotyzmu w tej postawie to albo jest wierutnym głupcem albo interesownym lobberem na rzecz... no właśnie - na czyją rzecz?

W tej sytuacji to już nie tylko ciężko być patriotą ale i państwowcem. :lol:

Opublikowano (edytowane)

W lewicowej logice PISu państwo będzie silne jak sie gamoniom będzie dawać rybę a c którzy te ryby hodują będą z nich ograbiani bo maja za dużo. Wzmocnić słabych którzy nigdy nie staną sią silni i osłabić silnych to recepta na silną Polskę.  Kraj silny masami gamoni - tylko debil może w cos takiego uwierzyć. To samo było za lenina - elity nie są potrzebne, władza dla ludu bo on wie lepiej. Jak się skończyło wszyscy wiedzą.

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

najbardziej kuriozalnym hasłem jest jakoby miano budować klasę średnią w Polsce
w oparciu o co budować? w oparciu o preferowanie/obronę najniższych wynagrodzeń kosztem pozostałych?

te barany nawet haseł sensownych nie potrafią sklecić i O... one mają jakikolwiek... cokolwiek nowego zbudować?

"jedzie mi tu czołg?"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ulman napisał:

W lewicowej logice PISu państwo będzie silne jak sie gamoniom będzie dawać rybę a co którzy te ryby hodują będa z nich ograbiani bo maja za dużo. Wzmocnić słabych którzy nigdy nie staną sią silni i osłabić silnych to recepta na silną Polskę.  Kraj silny masami gamoni - tylko debil może w cos takiego uwierzyć. To samo było za lenina - elity nie są potrzebne, władza dla ludu bo on wie lepiej. Jak się skończyło wszyscy wiedzą.

Dobrze powiadasz ale UNIA tak działa jak PiS + SLD = PZPR .

Władza zdobyta prędko nie od dana bo PO samo się ROZJEBAŁO .

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Widzę pis ogłosił wczoraj nowy socjalistyczny ład. Szkoda, że zapomnieli powiedzieć skąd forsę wezmą. Bo ta z unii może nie dotrzeć bo powiązana z praworządnością. Poza tym nie jest przewidziana na rozdanie w formie zasiłków no i jest w perspektywie dłuższej niż 2023.

O czym powiadasz  skąd kasa z Unii 750 miliardów a z tego 2 ,5 miliarda  Euro na Rolnictwo nic nie słuchałeś .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

no jedno trzeba przyznać  @galan99 - w utrzymaniu się u władzy tzw "zjednoczona prawica" polska potrafi uczyć się na błędach POprzedników. tylko że ze środka zrobili cel główny. kosztem wyniszczenia intelektualnego populacji byle tylko u władzy

no klasyczny przykład populizmu wszystko co się wokół nas dzieje bo jaką siłę całości daje tłuszcza roboli bez dobrego zarządcy? co najwyżej rewolucję zrobią jak już przeżrą wszystko niczego nowego nie potrafiąc zbudować bo kto im powie jak?

Kaczyński? Ziobro? Rydzyk?
Morawiecki? nawet On nie ma w port folio stworzenia czegokolwiek samodzielnie i w oparciu o własną inwencję.

kiedy to tak było że robotnicy zabrali się za zarządzanie gospodarką?  zdaje się - po rewolucji bolszewickiej.

urzędnik państwowy to nic innego jak najemny robotnik nie ważne na jakim stanowisku ten urzędnik bo choćby i premiera czy prezydenta to zawsze jest robotnik najemny. służenie wszystkim to służenie nikomu bo motorem do działania są przede wszystkim konflikty interesów. Rolą urzędnika czy władzy jako takiej jest jedynie buforowanie tych konfliktów a nie stawanie po którejkolwiek stronie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, dysydent napisał:

w oparciu o co budować? w oparciu o preferowanie/obronę najniższych wynagrodzeń kosztem pozostałych?

A  budował będzie bankster każący pracować za miskę ryżu.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

akurat cały świat stawia na klase srednią jakby to nie zabrzmiało trzeba by śię przyjżęć dokładniej bo narazie to tylko ogólne zarysy zanim wejdzie w życie to pewnie się pozmienia , najwiecej kontrowersji budzi samo zatrudnienie ale to samo zatrudnienie to tez troche chore było bo np samozatrudnienie w służbie zdrowia ?                        od kąd pamietam ministrem rolnictwa był zawsze rolnik , teraz Puda jest chyba pierwszym nie rolnikiem i zobaczymy ale Ardanowski dawł pieniądze to też nie było dobre wiec minister czy premier który osiągnął sukces w biznesie ? czemu nie tylko taki co osiągną coś to do polityki sie zbytnio nie pcha no wyjatkim był tramp ,

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

A no obchodzi bo Unia to Komuna jak PZPR niczym się nie różni .

Przecież ty komunę lubisz więc powinno ci pasować.  

Jeśli unia to komuna to nasz prawicowy PIS też musi taka komunę wprowadzać?  Nie można inaczej?

Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał:

urzędnik państwowy to nic innego jak najemny robotnik nie ważne na jakim stanowisku ten urzędnik bo choćby i premiera czy prezydenta to zawsze jest robotnik najemny. służenie wszystkim to służenie nikomu bo motorem do działania są przede wszystkim konflikty interesów. Rolą urzędnika czy władzy jako takiej jest jedynie buforowanie tych konfliktów a nie stawanie po którejkolwiek stronie.

Urzędnik państwowy służy partii która go tam obsadziła.:lol:Przy okazji nabywa maniery nieomylności. A takie durne pały to zguba państwa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v