Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Portfel nie jest pusty aczkolwiek właściciel portfela zamożniejszy też nie jest. Jeżeli masz pieniądz na przejedzenie to bez różnicy. Jeżeli pieniądz na służyć zmaterializowaniu pomysłu musisz iść do Banku. Z tym że Bank nie staje się obecnie usługodawcą tylko praktycznie wspólnikiem... Lada chwila odczują to i konsumenci.

Opublikowano

od dawna stoimy nad przepascia a dzisiaj zrobilismy kolejny duzy krok naprzod...................

13 minut temu, jacus napisał:

od dawna stoimy nad przepascia a dzisiaj zrobilismy kolejny duzy krok naprzod...................

04o_drobnych_przej_zyczeniach~1.jpg

Opublikowano
18 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

ty jesteś produktem tzw. elit trzeciej RP jebać chłopa jebać robotnika jebać kościół zostać europejczykiem czyli murzynem na rynku pracy UE praca do 70 roku życia za 5 zł na h. pełna prywatyzacja za 1 zł wolne media i dziennikarze typu lis olejnik żakowski itp . tak powstaje produkt o ps.ulman

Potwierdzasz tylko jak sterowalny i ubogi intelektualnie jesteś. Nie napisałeś nic od siebie a jedynie litanię wpojonych ci haseł i zwrotów. Trzeba było jeszcze dodać że liberał gospodarczy, znienawidzony przez pisowska lewicę wolnościowiec  a na dodatek zwolennik zmiany polityki wschodniej. 😅😂🤣

Opublikowano

A jak powstaje produkt Mariusz? Ludność wywala oszczędności i bierze kredyty kupując działki, budując się na potęgę. Przyszedł czas realizacji i w tym zamieszaniu materiały budowlane hop - cena w górę. Korekta będzie ale niewielka. Przy okazji przednówka zdrożeje i żywność, ludzie ruszą na wakacje i popchną tę kulę - bo jest w portfelu. Koniec końców pieniądz się zeszmaci i Mariuszu zarabiając wielokrotności z Twojego wpisu ludność wróci na miejsce startu.

Opublikowano
22 godziny temu, hubertuss napisał:

Kurski po raz kolejny robi w durnia wyborców pisu. Po raz kolejny serwuje im kit a ci po raz kolejny łykają to jak pelikany. W sumie nie dziwne. Nie wielu prawdziwych profesorów podpisze się pod łgarstwami tvp i propaganda pisu. Muszą więc sami ich wymyślać.

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

A jak powstaje produkt Mariusz? Ludność wywala oszczędności i bierze kredyty kupując działki, budując się na potęgę. Przyszedł czas realizacji i w tym zamieszaniu materiały budowlane hop - cena w górę. Korekta będzie ale niewielka. Przy okazji przednówka zdrożeje i żywność, ludzie ruszą na wakacje i popchną tę kulę - bo jest w portfelu. Koniec końców pieniądz się zeszmaci i Mariuszu zarabiając wielokrotności z Twojego wpisu ludność wróci na miejsce startu.

mam 50 lat zostało aktywności niewiele trzeba się cieszyć małymi rzeczami życie jest za krótkie żeby przejmować się inflacją czy ociepleniem klimatu

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

mam 50 lat zostało aktywności niewiele trzeba się cieszyć małymi rzeczami życie jest za krótkie żeby przejmować się inflacją czy ociepleniem klimatu

Taaa, najważniejsze żeby socjal dostać, wierzyć że jest za***iście bo tak w TVPis mówią i jakoś żyć.  Idealny produkt socjotechniki miłosciwie panujących Żadnych ambicji. 

Opublikowano

Coś dla wyznawców pisuaru: z oficjalnego pisma rządu pis do ue wynika, że w ciągu 2lat (2020-2021) zadłużenie Polski wzrośnie o 400mld pln . To więcej niż w ciągu poprzednich 10lat. Na koniec roku zadłużenie wyniesie 1,5bln pln, co daje średnio ok. 40000pln na każdego Polaka. Inwestycje spadły z poziomu ok.20% pkb do 17%pkb. Tak wygląda cud gospodarczy pis. Ale w kurwizji tego nie powiedzą.

• Like 2
Opublikowano

ursus stracił licencje na produkcje autobusów i trolejbusów , miała firma ursus  swoje 5 minut dalej tylko na cześciach zamiennych orginalnych chcą zarabiać ?  oni w ogóle coś swojego robią ?

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Bo żeś leń bez ambicji. 😩

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

ursus stracił licencje na produkcje autobusów i trolejbusów , miała firma ursus  swoje 5 minut dalej tylko na cześciach zamiennych orginalnych chcą zarabiać ?  oni w ogóle coś swojego robią ?

Ło matko, a skąd oni oryginalne części zamienne wezmą? Z Pakistanu?😂

Opublikowano

W Pakistanie to jak byś chciał dorobić felgę do Rosomaka albo załatać dziurę po erpegu wystarczy zapytać i Cię skierują na właściwą przecznicę - zatem stwierdzenie że mają tam oryginalne części jest trafione w punkt...

Bo może trzeba zacząć od podstaw i wyjaśnić: złoto ma wartość bo nie każdy je może mieć i pieniądz aby miał wartość musi być jak złoto?

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, mirro napisał:

Ło matko, a skąd oni oryginalne części zamienne wezmą? Z Pakistanu?😂

napisałem zamienne orginalne  , ale nie rozumiem  tej firmy zamiast mieć miejszy asortyment i postawić na jakość to robią wszystko co się da 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

A czy teraz w Polsce robi się jeszcze części do ursusów?

Opublikowano
2 godziny temu, jacek1296 napisał:

Coś dla wyznawców pisuaru: z oficjalnego pisma rządu pis do ue wynika, że w ciągu 2lat (2020-2021) zadłużenie Polski wzrośnie o 400mld pln . To więcej niż w ciągu poprzednich 10lat. Na koniec roku zadłużenie wyniesie 1,5bln pln, co daje średnio ok. 40000pln na każdego Polaka. Inwestycje spadły z poziomu ok.20% pkb do 17%pkb. Tak wygląda cud gospodarczy pis. Ale w kurwizji tego nie powiedzą.

jest sposób jedyny i sprawdzony na zadłużanie się Polski leszek balcerowicz 

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Bo żeś leń bez ambicji. 😩

pracuje od 5 rano 

2 godziny temu, Ulman napisał:

Taaa, najważniejsze żeby socjal dostać, wierzyć że jest za***iście bo tak w TVPis mówią i jakoś żyć.  Idealny produkt socjotechniki miłosciwie panujących Żadnych ambicji. 

jestem ambitny jak napoleon 

Opublikowano (edytowane)

Pomyłka dziennikarki w audycji na żywo to co innego niż przygotowanie felietonu gdzie autor lub redakcja ma czas na zweryfikowanie i sprawdzenie czy to profesor czy magister. I dodanie odpowiedniego podpisu czy tez odpowiednie przedstawienie. Sęk w tymże w tvo mylą się specjalnie. Bo nie wielu profesorów chce autoryzować te brednie tam puszczane. Z kolei autorom bredni zależy by ludzie z tytułami naukowymi te brednie aktualizowali.

6 godzin temu, nie napisał:

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v