Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Wobec tego uzasadnij dlaczego takie a nie inne środki.

Bo  są  skuteczne 

Tak  Enrofloksacyna  bodaj 10%   bardzo dobry  antybiotyk z tego co  pamiętam  1cm  na 20kg  podskórnie  co 24h

Opublikowano
12 minut temu, Denwer napisał:

Pectopro pectospeed  pectolit  Betawet C  Enterol  Stoperan.    Biotyl  Erofloksacyna

jakoś mi się skojarzyło:D

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

Bo  są  skuteczne 

Tak  Enrofloksacyna  bodaj 10%   bardzo dobry  antybiotyk z tego co  pamiętam  1cm  na 20kg  podskórnie  co 24h

Odpowiedź godna ciebie 

Na tyle dobra że powoduje karłowacienie

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Na tyle dobra że powoduje karłowacienie

jak stosujesz  na  pałę  to może  i tak.  Ale  jak  stosowana zgodnie  z ulotką  nic  takiego  nie  ma  miejsca   stosowałem to  od  lat  nigdy  żadnego  karła  nie  miałem  :P 

Opublikowano
9 minut temu, Denwer napisał:

jak stosujesz  na  pałę  to może  i tak.  Ale  jak  stosowana zgodnie  z ulotką  nic  takiego  nie  ma  miejsca   stosowałem to  od  lat  nigdy  żadnego  karła  nie  miałem  :P 

Może wszystkie były karłami i porównania nie miałeś. Zresztą ty za wzór stawiasz prezesa więc mogłeś tego nie wyłapać.

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

A na ulotce jest to napisane?

Mi osobiście się wydaje że masz skutki uboczne stosowania Enrofloksacyny

A co czytać  nie  umiesz  ???  Na każdej ulotce  masz napisane  dawkowanie.  A  że  rolnicy  nie  ważą   cieląt  tylko  na  oko  doktorowi mówią  ile  kg  ma  potem  są  różne  cuda.  Każdy  antybiotyk  w  za wysokich  dawkach  uszkadza  wątrobę  zwierzaka  potem  zwierzę  nie  rośnie.

No  właśnie  to  cały  ty   wydaje  ci  się. 

Opublikowano

A co czytać  nie  umiesz  ???  Na każdej ulotce  masz napisane  dawkowanie.  A  że  rolnicy  nie  ważą   cieląt  tylko  na  oko  doktorowi mówią  ile  kg  ma  potem  są  różne  cuda.  Każdy  antybiotyk  w  za wysokich  dawkach  uszkadza  wątrobę  zwierzaka  potem  zwierzę  nie  rośnie.

Teraz już jestem pewien że nie masz pojęcia o czym piszesz

Enrofloksacyna uszkadza stawy a nie wątrobę 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Enrofloksacyna uszkadza stawy a nie wątrobę

chyba  tobie  mózg  uszkodziła    :P  :P  

Opublikowano

chyba  tobie  mózg  uszkodziła    :P  :P  

Weśno zapodaj jakiegoś mema odnośnie antybiotyku o którym nie masz bladego pojęcia. 😉😜

Opublikowano

Dla twojej wiadomości nie stosuje tego

bo  to  nie  dla  amatorów :P  :P  

Opublikowano

amatorów nie stać na wtopy

Widać  stać  skoro  nie  potrafią  stosować  dobrych  antybiotyków  a  co  najważniejsze  skutecznych 

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

bo  to  nie  dla  amatorów :P  :P  

Znalazł się profesjonalista od wklejania memów. 😩

Widać  stać  skoro  nie  potrafią  stosować  dobrych  antybiotyków  a  co  najważniejsze  skutecznych 

Taki ku🤬 dobry antybiotyk że mało albo wcale skuteczny i dlatego już nie stosuje tego antybiotyku. 🤨

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, PRIMO napisał:

Taki ku🤬 dobry antybiotyk że mało albo wcale skuteczny i dlatego już nie stosuje tego antybiotyku.

Jak  nie  potrafisz  stosować  to  nie  mój  problem po drugie  to  nie  lek  na wszelkie  zło  ale  jeden  z najskuteczniejszych  po podlaskich  partaczach krowiarzach.   U mnie  się  sprawdza    tak jak  marbovet    zeleris  czy draxin

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Wedle zaleceń weta stosuje a nie według własnego widzimisię. 🤨

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v