Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
19 minut temu, Ulman napisał:

Dlaczego ma sie wstydzić?

A tobie by nie było wstyd gdyby twój ojciec , czy dziadek zamiast bronić własnego kraju ,  ,, sprzedał się ,,  i wstąpił do wojska innego kraju żeby zabijać własnych rodaków .?

Opublikowano
24 minuty temu, mysza103 napisał:

A tobie by nie było wstyd gdyby twój ojciec , czy dziadek zamiast bronić własnego kraju ,  ,, sprzedał się ,,  i wstąpił do wojska innego kraju żeby zabijać własnych rodaków .?

i pewnie z tego powodu strzeliłbyś samobója albo się pochlastał ? 😂

Opublikowano

Podrzucam dla debili (bo już innego określenia znaleźć nie można), którzy uważają, że na wojnie jest jakiś wybór. Inna sprawa, że niektórzy mogliby w końcu pojąć, że takie tereny jak Mazury, Warmia, Pomorze, czy Górny Śląsk to była kulturowa mieszanka, gdzie Niemiec mieszkał obok Polaka i każdy miał święte prawo do swojej tożsamości. Może gdyby takie szczekające dziś debile trafiły na front zrozumiałyby, że jak tam trafiasz to albo zabijasz, albo ciebie zabiją i nigdy nie masz gwarancji, że nawet jak zdezerterujesz, to ci jakiś snajper albo oszołom kulki w łeb nie wpierdzieli zanim zdążysz podnieść ręce.

Opublikowano
10 minut temu, lukasz222 napisał:

Podrzucam dla debili (bo już innego określenia znaleźć nie można), którzy uważają, że na wojnie jest jakiś wybór. Inna sprawa, że niektórzy mogliby w końcu pojąć, że takie tereny jak Mazury, Warmia, Pomorze, czy Górny Śląsk to była kulturowa mieszanka, gdzie Niemiec mieszkał obok Polaka i każdy miał święte prawo do swojej tożsamości. Może gdyby takie szczekające dziś debile trafiły na front zrozumiałyby, że jak tam trafiasz to albo zabijasz, albo ciebie zabiją i nigdy nie masz gwarancji, że nawet jak zdezerterujesz, to ci jakiś snajper albo oszołom kulki w łeb nie wpierdzieli zanim zdążysz podnieść ręce.

Tak jak bym słyszał Mazgułe 

Opublikowano
15 minut temu, Dariowola napisał:

A w czym się różni Donald od dziadka? Wstyd przepraszać kogo Polaków? Dziadek miał misje do wykonania i wnuczek też ma.

A po co ma przepraszać kogokolwiek ? pedofile w sutannach niech przeproszą za to że krzywdzą dzieci

donald, kaczor, biedroń to jeden sort, dojść do władzy i nachapać się

Synku mazguła to jak obajtek chciał tak samo w życiu coś osiągnąć a to czy robił to brudną czy czystą pało to już go nie obchodziło

Opublikowano
17 minut temu, lukasz222 napisał:

Nie wytłumaczysz...... Propaganda wpoiła zbitkę Tusk + Wermacht i tak ciemnota będzie do końca świata powtarzać. Wielokrotnie pytałem czy to nie gorszy obciach gdy rodzony brat Kurskiego wysługuje się wrogom najgorszym naszej ojczyzny. Czy imć Jacek Kurski nie ma powodów do wstydu że brata na którego ma wpływ na dobrą drogę nie sprowadził? Czy się w ogóle starał? Czy próbował?  Jeden i drugi żyje tu i teraz i maja wzajemny wpływ na siebie a taki Tusk jaki miał wpływ na dziadka gdy go jeszcze na swiecie nie było? Za co ma sie wstydzić? 

Opublikowano

kurski to w penym sensie taki mazguła czy jemu podobny. robi to co w danej chwili jest dla niego korzystne.

był pokłócony z jarkiem to opowiadał że macierewicz to świr i wykorzystuje smoleńsk do celów politycznych a teraz nagle spełnia zachcianki macierewicza i puszcza kolejny gniot o smoleńsku

Opublikowano

Ja bym zapytał jak to się stało, że dwaj bracia, którzy za głębokiej komuny (i to jeszcze w okresie stalinizmu) mieli rodziców z AK, mieszkali w willi w stolicy, żyli, uczyli się i studiowali bez najmniejszych kłopotów, gdzie w tym samym czasie większość powiązanych z AK lądowała w zbiorowych mogiłach po "przesłuchaniu"...

Opublikowano
37 minut temu, Ulman napisał:

Jak mozesz się wstydzić za cos na co nie miałeś żadnego wpływu? To jest debilizm w najczystszej formie.  Za sąsiada pijaka też byś się wstydził?

Ja nie mówię żeby się ktoś wstydził za to co dziadek zrobił , tylko za dziadka , że to zrobił . Ja mogę się wstydzić za swoją rodzinę , jeśli mają jakieś grzechy na sumieniu  , a za sąsiadów niech się wstydzą ich rodziny .

I żeby nie było , na pis nigdy nie głosowałem .

@lukasz222 Oczywiście nie piszę o kimś kto siłą zastał wcielony do armii , a potem próbował uciec , tylko o takich którzy wstąpili na ochotnika i póżniej się tym szczycili .

30 minut temu, racyl napisał:

i pewnie z tego powodu strzeliłbyś samobója albo się pochlastał ? 😂

jak ty porównujesz wojnę do gry w piłkę , no to wybacz .

Opublikowano
1 minutę temu, mysza103 napisał:

no to wybacz .

gdzie tu mowa była o piłce 😂 trochę trzeba sie myśleniem wykazać a nie powtarzaniem paplaniny z tvp

Opublikowano

Że Wam się chce stresować i sobie ciśnienie podnosić tym bagnem zwanym polityką. Tusk, Kaczyński, Tusk, Kaczyński, Tusk, Kaczyński, a prawda jest taka, że jeden drugiego warty, tak samo jak zaślepieni wobec siebie nawzajem wyznawcy PO i PiS-u. Najlepiej, gdyby obie te opcje polityczne popadły w niebyt i byłby spokój.

A co do II WŚ, to znaleźliśmy się w takim położeniu, że Niemcy traktowali nas jak bydło, a Rosjanie zachowywali się u nas jak bydło. Jako pasjonat historii uwrażliwiłem się tak, że niektórych wspomnień, relacji, czy innych zapisków nie potrafiłem dokończyć z racji tego, jak mogą zachowywać się ludzie i czy nadal można nazywać ich jeszcze ludźmi.

Opublikowano
2 minuty temu, AroniowyLiść napisał:

Najlepiej, gdyby obie te opcje polityczne popadły w niebyt i byłby spokój.

Myślisz, że to by pomogło? Raczej pojawiłyby się nowe opcje, które od starych różniłyby się tylko nazwą. 

Opublikowano
1 minutę temu, mysza103 napisał:

Ja nie mówię żeby się ktoś wstydził za to co dziadek zrobił , tylko za dziadka , że to zrobił.

Wprowadźmy tu trochę logiki. Uważasz że nie należy się wstydzić za czyn dziadka ale za dziadka który popełnił ten czyn?  W obu przypadkach powodem do wstydu jest określony czyn który popełnił dziadek   a nie sam dziadek jako taki. Dziadek i jego czyn wystepuje zawsze łącznie wiec jaka logika sie kierujesz oddzielając dziadka od popełnionego przez niego czynu. Czemu czyn+ dziadek = wstyd a dziadek + czyn już nie ? 

Jaki masz / miałeś wpływ na to co zrobił dziadek?

• Haha 1
Opublikowano
34 minuty temu, lukasz222 napisał:

Ja bym zapytał jak to się stało, że dwaj bracia, którzy za głębokiej komuny (i to jeszcze w okresie stalinizmu) mieli rodziców z AK, mieszkali w willi w stolicy, żyli, uczyli się i studiowali bez najmniejszych kłopotów, gdzie w tym samym czasie większość powiązanych z AK lądowała w zbiorowych mogiłach po "przesłuchaniu"...

tak naprawde to wiekszosc ak-owcow zyla normalnie- jak na tamte czasy. robili kariere. sporo zmienilo tozsamosc, wyjechalo na ziemie odzyskane,kto sie nie wychylal to mial male szanse na spotkanie z ub.

Opublikowano

No i w ostatnim zdaniu to ująłeś jasno , za czyny dziadka nie możesz się wstydzić , bo nie miałeś na to wpływu , co ktoś w przeszłości zrobił . Ale za dziadka jako osobę , można się wstydzić , że się miało taką czarną owcę w rodzinie . . I tyle w temacie 

Oczywiście każdy może mieć własne zdanie , dla jednych może to być wstyd , a dla innych zaszczyt , że ktoś taki był w rodzinie , 

14 minut temu, Ulman napisał:

Wprowadźmy tu trochę logiki. Uważasz że nie należy się wstydzić za czyn dziadka ale za dziadka który popełnił ten czyn?  W obu przypadkach powodem do wstydu jest określony czyn który popełnił dziadek   a nie sam dziadek jako taki. Dziadek i jego czyn wystepuje zawsze łącznie wiec jaka logika sie kierujesz oddzielając dziadka od popełnionego przez niego czynu. Czemu czyn+ dziadek = wstyd a dziadek + czyn już nie ? 

Jaki masz / miałeś wpływ na to co zrobił dziadek?

Opublikowano

liściu - trzeba mieć rezerwę albowiem ludzie nie dość, że wszystkożerni to zachowują się w dowolny sposób i jakoś będzie. Gdy zaś dopadną rozterki - zapić z pasją w dobrym towarzystwie. Świat po resecie jest zajebisty...

Opublikowano
Dnia 13.04.2021 o 13:55, Mariusz2903 napisał:

dziwię się że chcesz pomniejszyć winę nazistów i ruskich brytole i francuzi nie tkneli palcem w 1939 roku i od wtedy ruskie mieki wpływy a przecież wydarli jeszcze NRD a że amerykanie nam pomogli chodzi o odzyskanie wolności w 1918 roku bez ich poparcia mogło być jeszcze gożej

Należy tylko dodać, że Polska walczyła w obronie Anglii a za to dostała po wojnie kopa w d..e.

Dnia 13.04.2021 o 14:23, Mariusz2903 napisał:

przecież każdy widzi co to za meja ten biden tramp nie bał się nikogo i był za polską biden to lewak doprowadzi stany do ruiny 

Tramp miał w tym interes, tylko faktycznie te relacje były chyba lepsze niż wcześniej za poprzednich prezydentów. Symboliczne zniesienie wiz było takim efektem, chociaż według opozycji to wyłącznie zasługa pani ambasador. Ciekawy jest bilans wizyt zagranicznych Dudy i Komorowskiego. Duda był 11 razy w USA i 7 w Niemczech a Komorowski 11 w Niemczech i 6 w USA. Pamiętacie jak bodajże Kerry w drodze na Bliski Wschód miał międzylądowanie w Polsce ? To był "sukces" naszej polityki zagranicznej, dowód na to, że liczymy się na świecie :ph34r:.

23 godziny temu, Denwer napisał:

172238001_768368327407340_22661848135683

Jak ta polityka postarza ludzi.

Opublikowano
56 minut temu, Ulman napisał:

Wielokrotnie pytałem czy to nie gorszy obciach gdy rodzony brat Kurskiego wysługuje się wrogom najgorszym naszej ojczyzny. Czy imć Jacek Kurski nie ma powodów do wstydu że brata na którego ma wpływ na dobrą drogę nie sprowadził? Czy się w ogóle starał? Czy próbował?  Jeden i drugi żyje tu i teraz i maja wzajemny wpływ na siebie

obstawili obie strony barykady ,zawsze któryś jest na wierzchu

Opublikowano

myszko, dzieciaku, jak Ci zajumają auto będziesz się wstydził bo nie dałeś rady zapobiec czy raczej to złodziej powinien się wstydzić co zrobił? Człeku, ja wpierdziel na ulicy dostałem nigdy się tego nie wstydziłem gdyż na piąchę jest kij, na kij - nóż, na nóż giwera i zawsze będzie coś większego. Różnica jest taka, że z uczestnika zmieniasz się w ofiarę a to ani nie brzmi dobrze ani nie rozwija.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v