Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

No i co w związku z tym? Umiesz wytłumaczyć swoje twierdzenie dlaczego UE nigdy się nie rozpadnie czy tylko  jakieś wrzutki które nijak się maja do tematu?

co to egzamin 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Ulman napisał:

Nie . To jest najnormalniejsze w świecie poproszenie dyskutanta by w jasny sposób uzasadnił swoje twierdzenia.

polityczno finansowy twór zajmujący sie małostkowymi sprawami ludzi w całej Europie mało obchodzi UE frekwencja wyborcza jest maleńka jak dla mnie może się rozpaść choćby jutro 

6 minut temu, lukasz222 napisał:

Kolejny ćwierćinteligent, który jak ma rzeczowo odpowiedzieć to wstawia memy z tyłka. Nie ma bata, ten kraj musi upaść ...

jestem anty unijny od zawsze nawet głosowałem przeciw wejściu a kraj upadnie jak sądy wszystkich złodzieji z PO wypuszczą

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
41 minut temu, Mariusz2903 napisał:

jaki rozpad UE ładnie cię opozycja karmi głupotami a ty to łykasz UE to finansowy twór który nigdy się nie rozpadnie no chyba że same państwa wyjdą w co wątpie 

To, że nigdy się nie rozpadnie to nie oznacza, że Putin wraz ze swoimi sojusznikami tj Orbanem. Salwinim i Kaczyńskim nie będą w tym kierunku działać. Oni muszą i chcą szkodzić UE jak tylko się da i kiedy się da.

32 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

przecież każdy widzi co to za meja ten biden tramp nie bał się nikogo i był za polską biden to lewak doprowadzi stany do ruiny 

Tak tak każdy widzi, że Duda wygranej Bidenowi pogratulować nie chciał. Najpierw nasi politycy strzelają w stosunku do niego gafy a potem chcą by im nadskakiwał. Poza tym Biden widzi co się w Polsce dzieje i co robi nasz rząd. Spodziewaj się szybciej połajanek za łamanie prawa niż żołnierzy.

17 minut temu, Mariusz2903 napisał:

16182632606b25cd0796e0d3ebdcd5742a77fa79b3bb435aa3f6251ffad6f173c24acfc701.png

pinior skazany też wychodzi czyli doktryna neumana działa jebać POwskie sądy 

Ale Nowak nawet nie stanął przed sądem bo niedojdy pod kierownictwem Zera nie zdołały go przez 9 miesięcy o nic oskarżyć.

8 minut temu, Mariusz2903 napisał:

polityczno finansowy twór zajmujący sie małostkowymi sprawami ludzi w całej Europie mało obchodzi UE frekwencja wyborcza jest maleńka jak dla mnie może się rozpaść choćby jutro 

jestem anty unijny od zawsze nawet głosowałem przeciw wejściu a kraj upadnie jak sądy wszystkich złodzieji z PO wypuszczą

Jesteś anty unijny to znaczy jesteś prorosyjski. Patrząc na to co Rosja robi z Ukrainą. Każdy Polak który jest dzisiaj anty unijny jest prorosyjski. Gdybyśmy byli tam gdzie Hiszpania czy Włochy tez bym był anty unijny. Niestety Polska leży tu gdzie leży i anty unijność oznacza pro rosyjskość.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

Bo dzienniki regionalne nie są zarządzane centralnie. Może jeszcze niech centralnie, na regiony ustalą jak te dzienniki mają wyglądać.:lol:

tu nawet niechodzi już o przejecie a o podważenie roli UOKIK  skoro ta instytucja daje możliwość przejecia a jest za to odpowiedzialna a ktoś inny blokuje to znaczy że mamy dwu władze .  Ostatnio chyba za mało dostrzegasz ciekawych zdarzeń bo to już nie jest smieszne , ale zaczekajmy na oswiadczenie sądu .  

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Jesteś anty unijny to znaczy jesteś prorosyjski. Patrząc na to co Rosja robi z Ukrainą. Każdy Polak który jest dzisiaj anty unijny jest prorosyjski. Gdybyśmy byli tam gdzie Hiszpania czy Włochy tez bym był anty unijny. Niestety Polska leży tu gdzie leży i anty unijność oznacza pro rosyjskość.

cała UE trzyma z ruskimi a ty bredzisz że kaczyński śp lech też trzymał oj ja prorosyjski za aneksje krymu i donbasu bym nawet litra ropy czy gazu od nich nie kupił takie powinny być restrykcje a bruksela co pogłaskuje go nawet nord stremu nie chcą zablokować to jest prorosyjskość

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

To, że nigdy się nie rozpadnie to nie oznacza, że Putin wraz ze swoimi sojusznikami tj Orbanem. Salwinim i Kaczyńskim nie będą w tym kierunku działać. Oni muszą i chcą szkodzić UE jak tylko się da i kiedy się da.

na samą myśl że unia mogłaby się rozpaść oblewa cię zimny pot i ogarnia przerażenie ,najbardziej szkodzą unii Niemcy,Francja,Hiszpania i ich lewackie rządy a Putin ma ubaw po pachy widząc co się odp ,,,la w tej ,,unii"

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

cała UE trzyma z ruskimi a ty bredzisz że kaczyński śp lech też trzymał oj ja prorosyjski za aneksje krymu i donbasu bym nawet litra ropy czy gazu od nich nie kupił takie powinny być restrykcje a bruksela co pogłaskuje go nawet nord stremu nie chcą zablokować to jest prorosyjskość

Ty byś litra ropy i gazu od nich nie kupił. A twój rząd mało, że gaz i ropę kupuje to jeszcze węgiel zaczął kupować. A Kaczyński L zrobił dla Rosji bardzo dobry uczynek publikując raport WSI. A mógł go zablokować i utajnić. Więcej się dla Rosji przysłużył tym podpisem jak zaszkodził lecąc do Gruzji.

Opublikowano

https://www.newsweek.pl/polska/polityka/michal-dworczyk-trzymal-pociski-i-trotyl-uratowal-go-macierewicz/z3vt5wq

Przechowywał w piwnicy trotyl. 

A co do Piniora on dostał wyrok. Został skazany tj sąd potwierdził, że jest winny. Nie idzie do puszki bo obrona stara się o bransoletkę. Ma do tego prawo i nie wiadomo czy dostanie.

Wiceszef MON Dworczyk trzymał w piwnicach pociski, trotyl i głowicę. Przed więzieniem uratował go Macierewicz.

jaką kuźwa głowicę? chyba nie atomową xD

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, witejus napisał:

na samą myśl że unia mogłaby się rozpaść oblewa cię zimny pot i ogarnia przerażenie ,najbardziej szkodzą unii Niemcy,Francja,Hiszpania i ich lewackie rządy a Putin ma ubaw po pachy widząc co się odp ,,,la w tej ,,unii"

Nic mnie nie oblewa. Ale rozumiem to czego ty pojąć nie możesz. UE to dla nas gwarancja ,że Rosja nas zaczepiać nie będzie. Oprócz NATO oczywiście. W czym  większej liczbie sojuszów jesteśmy tym bardziej dla Rosji nie opłaca się nas zaczepiać bo tym bardziej opłaca się innym sojusznikom nas bronić.

3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

sojusz orban kaczyński salwini wymysł żydowskich mediów tvn gw i tyle w temacie 

Jaki wymysł skoro oni się spotykają.

Chodzi o głowicę od pancerfausta czy jak mu tam.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Ty byś litra ropy i gazu od nich nie kupił. A twój rząd mało, że gaz i ropę kupuje to jeszcze węgiel zaczął kupować. A Kaczyński L zrobił dla Rosji bardzo dobry uczynek publikując raport WSI. A mógł go zablokować i utajnić. Więcej się dla Rosji przysłużył tym podpisem jak zaszkodził lecąc do Gruzji.

chcesz żeby wcale nie kupowali ? dobrze ale jakim kosztem dla gospodarki polskiej  powoli różnicują dostawy a pawlak z tuskiem najdrożej i najdłużej od ruskich to typowa lewacka prorosyjskość

Opublikowano (edytowane)

Wytykasz innym co kupują od Ruskich. A pis co święty? Może Pawlak Z Tuskiem też myśleli o korzyściach dla polskiej gospodarki a taniej się nie dało nigdzie indziej?

Jak różnicują dostawy? Kupując Ruski węgiel? Mieli się uniezależniać ale chyba robią odwrotnie i się uzależniają. Jak to niedojdy z pisu.

Opublikowano

. Ale rozumiem to czego ty pojąć nie możesz. UE to dla nas gwarancja ,że Rosja nas zaczepiać nie będzie.

a ty nie pojmujesz że gdyby Rosja zajęła część Polski to w unii nikt palcem nie kiwnie by nacisnąć spust przeciw rosjanom ,będą kłapać dziobami ,wyrażać głębokie oburzenie ,organizować szczyty i spotkania ,będą apelować do Putina co najwyżej nałożą jakieś pozorowane ,mało dotkliwe dla Rosjan sankcje

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Nie był bym taki pewny.

a ja jestem pewny ,co do Litwy i reszty wszystko przed nimi i nami też

3 minuty temu, jacus napisał:

wlasciwa osoba we wlasciwym miejscu..

tak to jest jak się czyta tylko nagłówki (półgłówk...) przeczytaj do końca te archiwalia

Opublikowano (edytowane)

Jakoś przez tyle lat Litwy nie ruszyli. Choć więcej jak 50 % granicy Litwy to granica z Rosją i Białorusią.

CO do Kani to widać, że sądy działają jak należy.  Bez deformy Zera.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v