Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Na miejscu wypadku były uszkodzone inne drzewa. Samolot się wzbijał w chwili uderzenia w brzozę.

Samolot rozbił się 80 metrów w bok od osi pasa bo raz, że pilot nie widza dokąd leci a dwa, że ruscy dysponując słabym sprzętem sprowadzali go informując o ścieżce. Oni nie mogli i nie chcieli zabronić lądowania. Decyduje zawsze pilot. Tutaj decydowały jeszcze względy polityczne. Lądował polski prezydent. Jak chciał koniecznie lądować to ruscy nie wzbraniali. Pilot popełnił błąd schodząc poniżej 100 m do czego nie miał uprawnień w przypadku braku widoczności na tym pułapie.

Dlaczego rozebrani drugi samolot. Bo nikt im latać nie chciał. Utrzymywanie jednego nie miało sensu. Politycy chcąc jakoś zatuszować winy różnych ludzi woleli insynuować, że to może przez samolot się stało. A sprzedać go tez nikt by nie kupił.

Zdjęcia brzozy.

https://mapio.net/images-p/35690087.jpg

44118326.jpg

i jeszcze jedno

d22329494a1ee910a795c46289a64dbf.jpg

Najlepiej było to widać na filmie paralotniarza ale nie chce mi się go szukać, kiedyś go tu wstawiałem chyba.

Po pierwsze widać że drzewo nie został do końca przecięte, tylko się trzymało na fragmencie. Zostało ścięte na wysokości ok. 7 m od ziemi. Rozmiar Tupolewa to długość prawie 50 metrów, rozpiętość 38 metrów. Nawet gdyby zaczął się wznosić to i tak przy tych rozmiarach powinien przyciąć kolejne drzewa na torze lotu a tak się nie stało. Co do kontrolerów, nie znam procedur ale mogli poinformować że Ił nie wylądował i nie zgadzają się na lądowanie w tych warunkach, decyzje zostawiają pilotom i są kryci. Pytanie ogólne. Czy prezydent wiedział że IŁ nie wylądował ze względu na złe warunki atmosferyczne i kiedy był poinformowany o złej pogodzie nad lotniskiem ? Co do drugiego Tupolewa, jeżeli politycy bali się nim latać, to świadczy to o tym, że coś z tym samolotem jest nie tak. Pytań miałbym więcej ale nie chce mi się ich zadawać. Ogólnie zawiniła logistyka przy planowaniu lotów premiera i prezydenta a po katastrofie był zupełny chaos. Katastrofa przerosła ówczesny rząd a skutki obserwujemy do dzisiaj.

Jeszcze jedno zdjęcie nad którym się zastanawiałem

_eZktkqTURBXy82ZTQzOGIyNTc0MWUwMDc5OGM0M

ale to wczoraj Macierewicz wyjaśnił, że to wina heksogenu :ph34r:.

Przed chwilą, witejus napisał:

kto powiedział że jest nieobliczalny ?u niego wszystko jest przemyślane ,tylko czeka na odpowiednią chwilę

co by mu to dało?robi to co daje mu korzyści lub zaspokaja chęć zemsty

a doprowadził ?wcześniej na Gruzji przetestował na ile może sobie pozwolić i wiedział że nikt palcem nie kiwnie by nacisnąć spust ,wiedział że w Polsce rządzą strachliwe kundle które pozabijają się o budę gdy tupnie nogą

Właśnie, Putin nie robi podjazdów pod Szwecję bo nie ma z tego żadnej korzyści. Podobnie z Polską. Dlaczego miałby wywoływać konflikt, skoro strzyże nas jak baranów na ropie i węglu. Podobno nie zarzyna się kury znoszącej złote jaja. Druga sprawa poco ma nas atakować jak wystarczy tylko nas skłócić i sami się możemy pozabijać.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

Co do kontrolerów, nie znam procedur ale mogli poinformować że Ił nie wylądował i nie zgadzają się na lądowanie w tych warunkach, decyzje zostawiają pilotom i są kryci. Pytanie ogólne. Czy prezydent wiedział że IŁ nie wylądował ze względu na złe warunki atmosferyczne i kiedy był poinformowany o złej pogodzie nad lotniskiem ? Co do drugiego Tupolewa, jeżeli politycy bali się nim latać, to świadczy to o tym, że coś z tym samolotem jest nie tak.

Podali wysokośc decyzyjną załodze, tu nie ma nic więcej do podawania. Mgła była w tym rejonie, bo tu wystapiła jako zjawisko lokalne. Wszyscy zostali poinformowani o pogodzie jak znaleźli się nad lotniskiem i zobaczyli jak to wygląda. 

Co jest nie tak z tymi samolotami? Ano wszystko. Od systemów nawigacji, przez systemy łaczności, po brak systemów pasywnej obrony. Durnych wyrzutni flar nie mają ani nie przewidywano możliwości doposażenia . Wszystko się starzeje a chęci zestrzelenia takiego czegoś potencjalnie rosną. 

Opublikowano (edytowane)

@Denver największą porażką kadencji Tuska był brexit a akurat UK było doskonałą przeciwwagą w UE dla hegemonii Niemiec w tym nad Polską

jakoś tego argumentu nawet najwięksi Tuska adwersarze nie wykorzystują w nagonkach propagandowych; czego - przyznam - za bardzo nie rozumiem dlaczego.

Inna sprawa że to właśnie rozszerzenie UE o beneficjentów na niekorzyść płatników netto z/do budżetu UE z Polską włącznie a że za kadencji Polaka to wręcz urasta do rangi symbolu (gdzie UK należało do największych płatników netto) było jednym z kilku powodów brexitu; o czym też nigdzie nie słychać

a katastrofa smoleńska to dwuznaczny temat bo - załóżmy - udowodniono by że Rosja czynnie i świadomie ją spowodowała (dowolnymi sposobami )
i co gdyby to udowodniono bezsprzecznie oraz że winne tu są najwyższe szczeble rosyjskich władz.
trzeba by to było potraktować jako akt wojny, wojny niewypowiedzianej ale faktycznej

i co dalej?

no wiem - zawsze można podpisać rozejm lub coś podobnego

nawet teraz w sytuacji gdy jakieś niesnaski narastają w kontaktach Rosji z Ukrainą temat katastrofy smoleńskiej może być jeszcze dlugo tematem "odwodowym" na ew pretekst przez co nawet USA nie są zainteresowane rychłym tematu zamknięciem tak że ... dłuuugo jeszcze....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

a co pisowski klamco i durniu ma rada europejska wspolnego z parlamentem europejskim??? tyle co ty z prawda i rozumem czyli nic

moze jakies osiagniecia sedziego stanu wojennego zwanego komisarzem rolnictwa ?

Opublikowano

Tu-154M przez kilkanaście ostatnich lat wykonywał nie tylko misje reprezentacyjne, ale i transportowe. Poza wożeniem najważniejszych osób w państwie, na pokładzie maszyny gościli piłkarze reprezentacji, lecący na mistrzostwa w Azji, żołnierze udający się na misje w Iraku i Afganistanie, ale również ratownicy medyczni, przerzucani na miejsca katastrof.

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-lech-kaczynski-nie-zyje/komentarze/news-rzadowy-demobil-zawodzil-juz-wczesniej,nId,878004#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

3 godziny temu, Denwer napisał:

Czyli  bredzisz  bo  TU154M  nie  woził  żadnych  żołnierzy.     

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, jacus napisał:

a co pisowski klamco i durniu ma rada europejska wspolnego z parlamentem europejskim??? tyle co ty z prawda i rozumem czyli nic

moze jakies osiagniecia sedziego stanu wojennego zwanego komisarzem rolnictwa ?

Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał:

tak wyglada parlament europejski ?? kurna byle w brukseli ale troche inaczej to pamietam.

ty nigdy pijanemu koledze nie pomogles ??nie dziwota jak na pisowska gnide.

a poza tym -w domu wszyscy zdrowi ?? bo widze ze masz problemy z odpowiedzia na najprostsze pytania.

poczytaj troche zanim znowu zaczniesz sie osmieszac, 

https://pl.wikipedia.org/wiki/Rada_Europejska

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Denwer napisał:

Ale  masz urojenia. Widać  żeś  ograniczony umysłowo i  to  poważnie  :D  :D  :D.

To jak gdzie  te  głośne   linki  masz  już  czy jednak  nikt  ich  nie widział  jak  tych  z Dziwiszem  czy  Kaczyńskim  mówiącym że  Rokita  będzie  premierem  :D  :D  :D  

Linki są tu.

https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-lech-kaczynski-nie-zyje/komentarze/news-rzadowy-demobil-zawodzil-juz-wczesniej,nId,878004#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Poradzisz sobie z przeczytaniem czy w następnym wpisie zacytować pogrubionym drukiem żeby dotarło. Po raz kolejny się samo zaorałeś. Do tego wyzywasz co jest przejawem twojej słabości i tego. Jak się samo zaorałeś po raz któryś z tą dysortografią. Zamiast definicji dysortografia wklej se w podpisie definicję słowa kłamca.

3 godziny temu, nie napisał:

po co słuchać, czytać, poznawać, przecież "Prawda już została ustalona, żadne fakty jej nie zmienią". :D

typowe zachowanie wyznawcy sekty, w tym przypadku sekty pancernej brzozy :) (podobno żeby do niej należeć  trzeba przekopać ziemię na głębokość minimum 1 metra)

Skoro jest coś wyjaśnione to po co słuchać jakiegoś bredzącego kolesia? Jeśli jest wyjaśnione, że ziemia krąży dookoła słońca to słuchasz kolesi co mówią, że jest płaska? MI na te brednie szkoda czasu. Chłop mówi, że Tusk oddał śledztwo czy coś. A czy gdyby śledztwo prowadził polski rząd to pis by przyjął jego ustalenia? Skoro Kaczyński już po samej informacji Sikorskiego powiedział wyraźnie, że zabiliście mi brata. To uważasz, że przyjął by do wiadomości inny wynik śledztwa niż zamach czy zabójstwo? Pis uznał by śledztwo tylko wtedy gdyby na jego czele stanął Obłąkany Macierewicz a na to żaden myślący przywódca kraju nie mógł by się zgodzić.

2 godziny temu, dsbh napisał:

Najlepiej było to widać na filmie paralotniarza ale nie chce mi się go szukać, kiedyś go tu wstawiałem chyba.

Po pierwsze widać że drzewo nie został do końca przecięte, tylko się trzymało na fragmencie. Zostało ścięte na wysokości ok. 7 m od ziemi. Rozmiar Tupolewa to długość prawie 50 metrów, rozpiętość 38 metrów. Nawet gdyby zaczął się wznosić to i tak przy tych rozmiarach powinien przyciąć kolejne drzewa na torze lotu a tak się nie stało. Co do kontrolerów, nie znam procedur ale mogli poinformować że Ił nie wylądował i nie zgadzają się na lądowanie w tych warunkach, decyzje zostawiają pilotom i są kryci. Pytanie ogólne. Czy prezydent wiedział że IŁ nie wylądował ze względu na złe warunki atmosferyczne i kiedy był poinformowany o złej pogodzie nad lotniskiem ? Co do drugiego Tupolewa, jeżeli politycy bali się nim latać, to świadczy to o tym, że coś z tym samolotem jest nie tak. Pytań miałbym więcej ale nie chce mi się ich zadawać. Ogólnie zawiniła logistyka przy planowaniu lotów premiera i prezydenta a po katastrofie był zupełny chaos. Katastrofa przerosła ówczesny rząd a skutki obserwujemy do dzisiaj.

Jeszcze jedno zdjęcie nad którym się zastanawiałem

ale to wczoraj Macierewicz wyjaśnił, że to wina heksogenu :ph34r:.

Właśnie, Putin nie robi podjazdów pod Szwecję bo nie ma z tego żadnej korzyści. Podobnie z Polską. Dlaczego miałby wywoływać konflikt, skoro strzyże nas jak baranów na ropie i węglu. Podobno nie zarzyna się kury znoszącej złote jaja. Druga sprawa poco ma nas atakować jak wystarczy tylko nas skłócić i sami się możemy pozabijać.

W miejscu katastrofy były pościnane inne drzewa. Samolot nie leciał idealnie prosto nad ziemią. Nie chodzi tu tylko o wznoszenie ale i wysokość obu skrzydeł nad ziemią. Tj był pochylony w lewo.

Co do konkretów prezydent nie jest od sterowania samolotem. Wiedział dokładnie, że na lotnisku jest mgła bowiem wiadomo to było już przy wylocie z Warszawy. Ale to pilot miał wysokość decyzji wynoszącą 100 m i jeśli na niej nie widział pasa powinien odejść od lądowania na lotnisko zapasowe. 

1 godzinę temu, Denwer napisał:

172531293_276580667268595_36682405826334

I znowu kłamiesz on tam pracował 5 lat. To jest dwie kadencje po 2,5 roku.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Fajnie  że  nie  ty  go  znalazłeś  boś  miernota   :D  :D    daj  kolejne skoro  tak głośno było  :D  :D   tylko  sam znajdź  

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Fajnie  że  nie  ty  go  znalazłeś  boś  miernota   :D  :D    daj  kolejne skoro  tak głośno było  :D  :D   tylko  sam znajdź  

Chciałeś linka masz linka.  Ja nie ja. Media donosiły, że tu 154 latali żołnierze. Masz potwierdzenie i tyle  temacie. Nie mam czasu na spełnianie twoich głupich zachcianek by udowadniać ci ,że białe jest białe a czarne jest czarne. Pomógł inny forumowicz za co mu dziękuję. A ty się po raz kolejny ośmieszyłeś. I wyzywanie mnie w niczym ci nie pomoże. Bo jak pisałem to wyraz słabości osób, które nie radzą se merytorycznie.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Media donosiły, że tu 154 latali żołnierze. Masz potwierdzenie i tyle  temacie.

Ostatnio  media  doniosły  że  Prezydent  miał nie  podłączony telefon  po czym  przepraszały  także  mało  wiarygodne  źródło  informacji  ;)

10 minut temu, hubertuss napisał:

I znowu kłamiesz on tam pracował 5 lat. To jest dwie kadencje po 2,5 roku.

A gdzie  niby  masz  tam napisane  że  pracował tylko 3 lata.  Czytaj  ze  zrozumieniem  ;)

Opublikowano

a teraz dawaj jak twojego prezesa godnie witaja i szanuja podczas wizyt miedzynarodowych.. 😂 pokaz jak rzadzacy calego swiata z nim dyskutuja i wysluchuja jego poglady 😂'

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Ratyfikacja Funduszu i przyspieszone wybory w jednym pakiecie

Istnieje jednak inne rozwiązanie, które wygląda korzystniej dla wszystkich. Opozycja musiałaby zawrzeć z Jarosławem Kaczyńskim układ (zdaję sobie sprawę z tego jak nieprawdopodobnie to brzmi) polegający na tym, że najpierw Sejm decyduje o skróceniu kadencji, do czego potrzeba 2/3 głosów (wystarczy PiS i KO nawet bez Ziobry), a następnie opozycja, mając już w ręku decyzję o wcześniejszych wyborach, popiera ratyfikację przepisów dotyczących Funduszu Odbudowy. W tym momencie ryzyko międzynarodowe i gospodarcze związane z brakiem funduszu znika, możemy dzięki temu iść w stronę wyborów spokojniej.

Po drugie proszę zauważyć, że PiS organizując wybory teraz, czyli w 2021 roku uzyska w roku 2025 powtórkę z roku 2005 i z 2015. PiS może więc kalkulować, że nawet jeśli w 2021 przegra, to odda władzę tylko na cztery trudne lata, zachowując jednocześnie kontrolę nad Pałacem Prezydenckim. A w 2025 roku znów mielibyśmy wybory prezydenckie i parlamentarne obok siebie. Takie zbitki wyborcze zawsze jak dotąd były dla PiS zwycięskie i to wbrew sondażom. Pokusa, aby to powtórzyć i wiara w to, że znów się uda mogą być duże. 

nie idę na żadne przedterminowe wybory głosowałem na pis na 4 lata jak im się znudziła władza to są chętni z pozycji 

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

I wyzywanie mnie w niczym ci nie pomoże. Bo jak pisałem to wyraz słabości osób, które nie radzą se merytorycznie

Czyli  przyznasz  że  nie radzisz  sobie  merytorycznie   no  faktycznie  masz  rację   nie  radzisz  sobie  :D  :D  :D  

Opublikowano
6 minut temu, Denwer napisał:

Ostatnio  media  doniosły  że  Prezydent  miał nie  podłączony telefon  po czym  przepraszały  także  mało  wiarygodne  źródło  informacji  ;)

A gdzie  niby  masz  tam napisane  że  pracował tylko 3 lata.  Czytaj  ze  zrozumieniem  ;)

Wcale się nie dziwię, że mało wiarygodne to dla ciebie w końcu jako oczadzony smoleński lud wierzysz w zamach. 

Ty nawet nie rozumiesz śmieci, które wklejasz. 3 lata urzędował na stanowisku. Wiesz co znaczy urzędować na stanowisku? Zajmować je pracować na nim itd.

1 minutę temu, Denwer napisał:

Czyli  przyznasz  że  nie radzisz  sobie  merytorycznie   no  faktycznie  masz  rację   nie  radzisz  sobie  :D  :D  :D  

Gdzie to przyznaję zacytuj? Naprawdę się ośmieszasz. Nie masz argumentów. Chciałeś linka masz linka. Posuwasz się do coraz słabszych chwytów jak np desperacki obracanie kota ogonem i insynuowanie, że niby do czegoś się przyznaje przy pomocy jakichś głupich pytań. Ale gdzie to robię? 

Mistrzu samo zaorania. Samo zaorałeś się dzisiaj kilka razy w rozmowie tylko ze mną nie liczę innych. Ty czerpiesz z tego poniżania się jakąś satysfakcję?

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Co racja to racja. Najbardziej merytoryczne są pisowskie memy które ci centrala przysyła😆

On te śmieci wkleja bezmyślnie. Nie wnika co w nich jest. Prawda czy nie prawda. W dodatku dzisiaj udowodnił, że zasłanianie się dysortografią to w jego przypadku kłamstwo. Bo punktował mi literówki i błędy ortograficzne lub dawał like tym którzy to robili. A niby tego nie rozumie.

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

On te śmieci wkleja bezmyślnie. Nie wnika co w nich jest. Prawda czy nie prawda. W dodatku dzisiaj udowodnił, że zasłanianie się dysortografią to w jego przypadku kłamstwo. Bo punktował mi literówki i błędy ortograficzne lub dawał like tym którzy to robili. A niby tego nie rozumie.

Jak Marecek robi błędy to nie z jego winy ale jak inni je robia to trza wytknąć. Taka jest PISowska mentalność. PIS też ma same sukcesy a wina zawsze jest po stronie Tuska , Niemiec Ruskich opozycji itp

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v