Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, mirro napisał:

Jeżeli Suworow miał rację , a z moich obserwacji (nie zawsze trzeźwych, ale jednak) wynika że ją miał, to obecnie już czas na serię z Pepeszy,😂 

nie za piękny ten żyd podobny do chłopa a niby kobieta ale czuje się mężczyzną 

Masha Gessen / autor: YouTube/The New Yorker; newyorker.com; Facebook

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano (edytowane)

16171758961d3a3fff9e90f37a15a1de260cc0b3

https://niezalezna.pl/388215-pomnik-grety-thunberg-za-24-tys-funtow-brytyjscy-studenci-mowia-nie

powinni ją zamknąć w szpitalu psychiatrycznym a nie za 18 lat pomnik jej postawili świat oszalał do reszty

https://dorzeczy.pl/kraj/177812/wiadomosci-krytykuja-prezesa-pfr-pawla-borysa.html

dla przeciwników TVP jest krytyka wiadomości pod adresem urzędnika rządowego to w publicznej 

wczoraj  postanowiłem obejrzeć FAKTY w TVN i niestety od ponad 10 lat to samo najpierw w kościół potem w PIS lub na odwrót współczuje ludziom codziennie oglądającym fakty w TVN  żyd żyda żydem pogania szczujnia nagonka na kościół katolicki na rząd na zwykłych ludzi jak młodzież  to ogląda to wyrobią im opinię  super 

Edytowane przez Mariusz2903
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

mariusz - o ""niezależnej"" i "dorzeczy" można powiedzieć tak samo. Podwójny cudzysłów zasadny to współczuję potrójnie.

porównujesz małe portale internetowe do dużej prywatnej antykościelnej antyrządowej stacji telewizyjnej 

Opublikowano
21 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

doły w LP to same dzieci leśników 

Czyli ciężko tam robote dostać?

Opublikowano

ciężko robote dostać jako lesniczy , chyba żę do zrywki czy gałezi układania to wtedy chyba chetni  przyjąć jelenia . Znam temat tam od dawna kumoterstwo i układy . I znowu  PO troche przykreciło sruby im ale za mało choć platforma dostrzegła tam troche zła chyba  PO wprowadziła przepis że lasy państwowe mają troche na drogi lokalne wpłacać . 

Opublikowano

Ale PO chciało przecież sprzedać lasy państwowe. Swoją drogą czy aby rozbić namiot w lesie potrzebne jest pozwolenie?

@Denwer Czy ty wierzysz tak szczerze w PiS że chce coś dobrego zrobić dla Polski i czy wg siebie robi? Pytam poważnie i ciekaw jestem twojej opinii i argumentacji.

Opublikowano
4 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

porównujesz małe portale internetowe do dużej prywatnej antykościelnej antyrządowej stacji telewizyjnej 

Kuźwa, dla Ciebie wszystko jest antykościelne i antyrządowe. Jakby rząd przestał ślinić się do kościoła, to byłyby tylko antyrządowe. A tak robią niedźwiedzią przysługę kościołowi, bo pakuje się ich do jednego wora.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Kuźwa, dla Ciebie wszystko jest antykościelne i antyrządowe. Jakby rząd przestał ślinić się do kościoła, to byłyby tylko antyrządowe. A tak robią niedźwiedzią przysługę kościołowi, bo pakuje się ich do jednego wora.

Te niektóre programy w TVP,przecież one w wychowaniem moralnym KK nie mają nic wspólnego więc nie przesadzajmy że ten rząd jest jakiś szczególnie konserwatywny po mojemu on bardzo instrumentalnie traktuje Kościół Katolicki i wiernych. Po co ludzie z rządu byli na "ślubie" Kurskiego przecież to jawne zgorszenie. A te filmy propagujące rozwiązłość na TVP,co to za konserwatyzm. To takie nie wiadomo co. Oni nie potrafią się opowiedzieć ani za Kościołem i jego wartościami ani przeciwko nim bo może mają wyrzuty sumienia albo boją się utraty wyborców. Takie rozdwojenie jaźni. A Chrystus mówił aby być gorącym albo zimnym,letnich wypluje. Trzeba się modlić za nawrócenie swoje i innych.

@Mariusz2903

Edytowane przez akooo
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, akooo napisał:

Czy ty wierzysz tak szczerze w PiS że chce coś dobrego zrobić dla Polski i czy wg siebie robi? Pytam poważnie i ciekaw jestem twojej opinii i argumentacji.

Wiele  dobrego  już  zrobili    także  to  nie  kwestia  wiary  a fakty 

166747304_760730928171080_13546730579595

166804507_2033205313521191_8180607555805

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
37 minut temu, Denwer napisał:

166747304_760730928171080_13546730579595

166804507_2033205313521191_8180607555805

Denwer , ale Ty też samym hejtem jedziesz. czyli w sumie to osoby Tobie bliskie...

czujesz?....

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Tobie jednak fakty mylą się ciągle z pobożnymi życzeniami,😂 Nawet licznik z ilością zmarłych już zlikwidowałeś.

Opublikowano

Właśnie jestem podobnego zdania,to są tylko nasze życzenia-konserwatystów,wmawiamy sobie że pis jest taki jakim my chcielibyśmy go widzieć.  Też uważam że ten rząd zrobił wiele dobrego szczególnie dla ludzi dotąd marginalizowanych jednak bardzo wiele też spartolił i zaniedbał.

Ale z drugiej strony czy nasz rząd jako rząd Polski ma szansę przebicia w tym świecie,może robi tylko co może?

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

jakie male- miliony dostaja od panstwa za reklame a naleza albo do kaczynskiego albo biereckiego..

juz niedlugo poznamy prawdziwe osiagniecia dojnej prawicy....

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/alfabet-banasia-nik-skontroluje-miliardowe-afery/6qwg66y

ksiadz tymoteusz zmienil nazwisko na panienskie matki.

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)

temat rzeczywiście dyskusyjny i ja bardziej zgadzam się z wiceministrem no może po za jednym jakoby Nauka się  Bogiem zajmowała bo jeśli nawet to bez żadnych efektów gdyż nie udowodniła ani za ani przeciw Jego istnienia no ale prawa zwierząt to rzeczywiście nadinterpretacja znaczenia słowa "prawo" w rozumieniu norm społecznych bo w ten sposób można prawa nadać i wirusom :P
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26936250,wiceszefowi-mein-nie-podoba-sie-pisanie-o-prawach-zwierzat-w.html

no ale chociaż jeden dowód na konserwatyzm polskich obecnych władz.
dobre i to

o, w tefałenie poszli dalej bo kontrargumenty znaleźli jakoby kłusownictwo było przeciwko tymże "prawom zwierząt"
https://tvn24.pl/polska/wiceminister-edukacji-krytykuje-podrecznik-do-trzeciej-klasy-ktory-mowi-o-prawach-zwierzat-anna-zalewska-reaguje-5057552

no to polowanie też powinno być bo kłusownictwo tylko jest innym rodzajem polowania a łamiącym jedynie prawa tzw legalnych myśliwych jak i Nauki dbającej o zachowanie równowagi w ekosystemie czy bodaj zachowania bioróżnorodności tegoż a to są prawa zbudowane przez ludzi dla ludzi  jako uprawnienie do zachowania środowiska naturalnego nie dla niego samego ale dla ludzi bo czyż zwierzęta można oskarżyć i skazać za np "bezprawne" żerowanie na plantacjach roślin uprawnych? to z ich strony przecież też kłusownictwo.

im więcej prawników tym więcej kretynów bo i tu coraz trudniej o naturalną selekcję

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Nie wiem czy w  pojęciu Prawo Boskie} mieści się też takie zagadnienie jak łańcuch pokarmowy. Co do zaś samego uśmiercania zwierzyny, to tylko kwestia semantyki. 

Zwierzę ma prawo do miski z wodą zaś właściciel ma obowiązek mu to zapewnić. Oczywiście ludzie mają w tym zakresie mniejsze prawa, bo se sami muszą ją znaleźć co widać po krajach afrykańskich. 

Zakładam że jak Pan Rzymkowski pojedzie na safari i wpierdoli go lew na obiad, to potraktuje się takie zdarzenie ze zrozumieniem jako przejaw prawa naturalnego. Wszamał go bo był głodny czyli miał prawo. To znaczy się nie miał prawa, bo lew nie ma praw, ale mógł, więc to zrobił. ALE NIE BO TO BYŁ PRZEJAW PRAWA BOSKIEGO. Przecież gdyby Bóg tak nie uważał, to kazałby Noemu wywalić lwa za burtę z Arki. To jest dopiero ideologizacja .😂 No i jeszcze zawsze można dodać że "Allah tak chciał".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v