Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

ywa - w pralkach siemens wali się często zasilacz programatora. Koszt scalaczka np TNY 267GN to ok 10 zł. Naprawiasz i rzeźbisz dalej aż do wywalenia łożysk/szczotek. Pralka Amica to często to widziałem raz Samsung z autorskim programatorem. Z mojego doświadczenia problemy z pompkami i bębnem - ciekną. Nieraz wystarczy skręcić lub tylko wymienić pompkę. O. W każdym razie Siemens pralkę sobie chwalę bo chlupała 11 lat i po naprawie jeszcze podziała a Amica wymaga nowej uszczelki a to nie takie proste. Na razie dokręcenie pomogło i stoi do oddania - nikt Samsung za to w innym miejscu chuśta się 14 lat i w tym roku siadł zamek drzwi za 40 zł i jeszcze podziała. Suszarka bębnowa Bosch ale już Made in Poland - zerwane 5 pasków napędu. Dopiero po gwarancji zainteresowano się rolką i ułożyskowaniem silnika - Home Proffesional k***wa ich mać. Zatem

samsung latem naprawiany za 120zł- zapomniałam co; simens(kupiony 2011) niedawno ten sam facet wycenił na 700 zł/ poruszył tylko bębnem i powiedział, że krzyżak złamany. Ogólnie pralka zalała mi łazienkę i zaczęła latać. Podziękowałam/koszt wizyty 40zł. Teraz celowo wzięłam bez programatora, nie potrzebny mi; preferuję minimalizm generalnie.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

Pralki i lodówki i typ to większości China .

Ale polityka posły skaczą jak kozice z jednej partii do drugiej .

Lwica Lewicy idzie do prawicy. Trzęsienie ziemi po transferze Moniki Pawłowskiej

Zaskoczenie, złość, rozczarowanie – to najczęstsze reakcje działaczy Lewicy oraz polityków opozycji na wieść o przejściu posłanki Moniki Pawłowskiej z Wiosny do Porozumienia Jarosława Gowina. Transfer wiceprzewodniczącej klubu Lewicy wzburzył jej współpracowników, którzy masowo rzucają legitymacją asystencką.

Opublikowano
12 godzin temu, akooo napisał:

Każdy swoich wsadza na stanowiska i grabi do siebie. Orlenem rzadzi dobrze to co chcesz? To że na waciki sobie przygarnie?

PO kradlo inteligentnie powiadasz ,no do własnej kieszeni tak ale jak nazwać rozkładanie majątku narodowego a ze im wystarczaly koraliki i drobne na fajki to ok? Lot ledwo zipial lasy tez chcieli sprzedać wzieliby faktycznie za to jakieś drobniaki a zrobiłby kto inny zza granicy. Ci biorą czy nie biorą do kieszeni tego nie wiem ale przynajmniej te przedsiębiorstwa funkcjonują

Orlenem rządzi dobrze - ludzie przecież zysk Orlenu to okradanie obywateli - jeśli za PO był niski zysk to znaczy ,że była niska marża ,dziś wysoki zysk oznacza wysoką marżę ,czyli każdy Kowalski kupuje nieruchomość obajtkowi . Zobaczcie wartość majatku narodowego za rządów PIS spadła 40%  -pokazuje się orlen a nie pokazuje się Taurona - za rządów PIS wartość spółek skarbu państwa spadła o 40%  ,to tak jak by wartość twojego gospodarstwa zmniejszyła się o 40% a ty byś mówił,że dobrze gospodarzysz . Stadniny koni to przykład gospodarności PIS -straty i nic wiecej . Podaj mi jedną inwestycję PIS-u która przynosi zyski ,inne niż gadanie????

• Like 3
Opublikowano

Chyba chłodzi... Teraz patrzę, że jakiś ten mój post pocięty. Jak rozumiecie Romana to i sens tego wyłapaliście 😉

Tak mało skomplikowane sprawy jak pralka i lodówka sam sobie naprawiam dla rozrywki. Teraz sobie remontuję Citroena C6. Umysł się wówczas jakby oczyszcza - odwrotnie do rąk - ale jest to potrzebne.

Opublikowano

Naukowcy: pandemia nie zaczęła się na targu w Wuhan. Niespodzianek jest więcej .

Targowisko w chińskim mieście Wuhan przeszło do historii jako miejsce, w którym zaczęła się pandemia koronawirusa. Czy rzeczywiście SARS-CoV-2 pierwszy raz pojawił się właśnie w tym miejscu? Naukowcy z kilku amerykańskich uczelni mają inną teorię na ten temat. Co więcej, ich zdaniem, o rozwoju pandemii zadecydował niefortunny zbieg okoliczności.

https://www.medonet.pl/koronawirus/koronawirus-na-swiecie,pandemia-covid-19-nie-zaczela-sie-w-wuhan---zaskakujace-badania,artykul,22546770.html

Opublikowano

Grupa azoty 100zł w 2015 dziś 29zł

Police 25zł 2015r dziś 12,5 zł

JSW 23zł 2015r dzis 12zł 

Kghm 80zł 2015  190zł

Enea 17zł 2015 dziś 6,9zł

Orlen max 2015r 77zł dziś po super zarzadzaniu 69zł

Gdzie tu są osiagniecia PIS-u ,każdy może hektary po ojcu sprzedawać i cieszyć się zyskiem ,wyprawiać bale i uprawiać propagandę o dobrym gospodarzeniu.

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Pralki i lodówki i typ to większości China .

Ale polityka posły skaczą jak kozice z jednej partii do drugiej .

Lwica Lewicy idzie do prawicy. Trzęsienie ziemi po transferze Moniki Pawłowskiej

Zaskoczenie, złość, rozczarowanie – to najczęstsze reakcje działaczy Lewicy oraz polityków opozycji na wieść o przejściu posłanki Moniki Pawłowskiej z Wiosny do Porozumienia Jarosława Gowina. Transfer wiceprzewodniczącej klubu Lewicy wzburzył jej współpracowników, którzy masowo rzucają legitymacją asystencką.

Trochę dziwny ruch, zważywszy na to że notowania rządu nie są najlepsze ale może chodzi o fuzje lewicy. Miller już chyba z tej okazji złożył legitymację.

Nie przepadam za Lewandowskim z racji jego występów w kadrze ale jednak  polityka bardzo źle wpływa na ludzi.

https://www.onet.pl/sport/onetsport/robert-lewandowski-odznaczony-przez-prezydenta-burza-w-komentarzach/6jn28tq,d87b6cc4

Opublikowano (edytowane)

w.g A. Einsteina "Dwie rzeczy nie mają granic..."

odznaczono krzyżem komandorskim odrodzenia Polski rasową małpę od cyrkowych sztuczek dla uciechy gawiedzi i to jeszcze kupioną/sprzedaną do obcej klatki

małpa jak małpa - rzeczywiście rasowa i sztuczki potrafi najprzedniejsze ale Bogu dziękuję że mi "nie grozi" żaden tego typu dawno zdewaluowany order

to jest typowe - "nie wiedzieć komu cześć , komu chwała"

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

ciekawe jakie komentarze beda gdy lewandowski beknie za przekrety podatkowe ??? a na to sie zanosi, nie zaplacil menadzerowi kasy wiec ten go sypnal, w polsce moze by sie rozeszlo po kosciach ale w niemczech pare -milionow-euro go to bedzie kosztowac.

tak to realnie wyglada z tymi wszystkimi zlozami surowcow ktorych w polsce pelno-co chwile pokazuja jakies sensacyjne mapy z miliardami dolarow..

Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

ciekawe jakie komentarze beda gdy lewandowski beknie za przekrety podatkowe ??? a na to sie zanosi, nie zaplacil menadzerowi kasy wiec ten go sypnal, w polsce moze by sie rozeszlo po kosciach ale w niemczech pare -milionow-euro go to bedzie kosztowac.

tak to realnie wyglada z tymi wszystkimi zlozami surowcow ktorych w polsce pelno-co chwile pokazuja jakies sensacyjne mapy z miliardami dolarow..

Na razie się jeszcze chyba broni ale w Niemczech będą mieć problem czy traktować go jak gwiazdę czy krętacza.

@dysydent mocny komentarz.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, dsbh napisał:

@dysydent mocny komentarz.

taki miał być

znak degeneracji czasów kiedy to komediantów cyrkowców i w miarę wartościowych cokolwiek z tego towarzystwa - kucharzy nadwornych; wyżej się ceni od tych którzy są rzeczywistym fundamentem społecznym

hedonizacja

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

W Polsce nic nie produkuje się własnego tylko wszystko China .

A co ty byś chciał tu produkować?

1 godzinę temu, agromatik napisał:

Przekop mierzei 😂dał aż 17kg bursztynu🤣.

Może dał 100x wiecej tylko się jakoś tak rozeszło a za pare lat jakis kolejny Obajtek dostanie wille od brata leśnika

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v