Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, marulekk napisał:

Jutro niedziela A jak niedziela to z samego rana Marecekr z 10 krotnie większą siłą będzie szambo Propagandy rozlewał

a dzięki
bym zapomniał że w niedzielę szkoda czasu na politykę na af i sobie może jakie inne zajęcie zaplanuję

• Haha 3
Opublikowano
45 minut temu, jacus napisał:

masz juz informacje ile z geth-backu dostana ???

a rolnicy z bielmleku ile doplaca do fantazji bylego vice-ministra rolnictwa ?? z jakiej partii nie musze pisac..

a bielmlek  no i czy lepszy jakiś krewny morawieckiego czy szydło czy jakiś  nie wiadomo kto i co  , i takich z PIS-u można na peczki wymieniać co do koryta sie dorwali a jesc z niego nie potrafią powoli  i z gracją .

Opublikowano

- "Zmiany klimatyczne wyrastają na jeden z głównych czynników ryzyka systemowego dla banków oraz szerzej całego sektora finansowego - uważa wiceprezes Europejskiego Banku Centralnego. Dlatego też EBC chce nowych stress-testów dla branży, co może ją sporo kosztować."
https://businessinsider.com.pl/finanse/makroekonomia/zagrozenie-klimatyczne-a-polityka-bankow-centralnych-bankow-komercyjnych-i/rgl5xx5

skojarzyło mi się bo kiedyś tacy jedni taki jeden "stress-test" zrobili

w Czarnobylu do katastrofy doprowadziło sprawdzanie zabezpieczeń ... przeciwawaryjnych

nawet by się smiać wypadało tylko jakoś ....

gdzie to wszystko tałatajstwo szkoły i jakie kończyło? przecież nie da się przewidzieć ani skali ani skutków ocieplenia klimatu a skutki wszelkich "testów" czy to ustrojowych czy wszelkich innych widać w ruinach pozostałych po tych testach gdzie nie spojrzy

Opublikowano
galan99 napisał:

To nie są bzdury to prawdziwa prawda władza chciwość , żądza władania nad innymi czy w władca pierścieni tego niema jest a rzeczywistość w życiu jest inna nie .

Czyli Ty zamiast "Władcy pierścieni" wolisz "Włatcy much"? Czesio jest w porządku...

• Haha 1
Opublikowano
58 minut temu, jacus napisał:

Jak się nie chce czegoś zrobić, co się obiecało, to trzeba zrobić wszystko aby do tego nie dopuścić.😂

54 minuty temu, marulekk napisał:

Jutro niedziela A jak niedziela to z samego rana Marecekr z 10 krotnie większą siłą będzie szambo Propagandy rozlewał

Najpierw przeanalizuje ewangelię i czytania a potem dobierze memy.🤣

• Haha 1
Opublikowano

E tam działkę może upatrzył sobie jakiś pisowski pociotek w dobrej cenie to i nie chcą pozwolić na wycinkę. A w Puszczy Białowieskiej jakoś nie ma problemu z wycinką. Znowu będą ciąć. To jest Polska właśnie.

Opublikowano (edytowane)

jeżeli teren pod inwestycje przekracza powierzchnie co najmie 50 ha to powinna  być ona lokowana na terenach leśnych , choć jestem sceptyczny co do inwestycji w ten samochód to jesli już musi być to niech wytną las .             polska jest dośc dobrze zalesiona to lasów i tak nie zabraknie , ostatnio gdzieś czytałem żę inwestor chce ze 100 ha lasu wyciąć pod powiekszenie kopalni kruszywa to mieszkańcy decyzje zaskarżyli i weś prowadz działalność w tych czasach . sorka tylko 18 ha lasu                                jest problem urbanistyczny od dawna , każdy możę się budować gdzie chce i na uciążliwe dla mieszkanców inwestycje zabraknie miejsca .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

12 minut temu, hubertuss napisał:

Niby projekt jest fajny i auto całkiem całkiem. Ale gdzie cała logistyka? Gdzie serwisy? Na tym ten projekt się wyłoży.

ursus kilka lat temu już doszedł do logistyki w miare rozwinietej ,  wiec możę i Izera dała by rade , tym bardziej żę coraz wiecej firm serwisowych i dilerskich stawia na kilka   marek w jednym punkcie .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Artur Łącki z Koalicji Obywatelskiej uchodzi za najbogatszego parlamentarzystę

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/oswiadczenia-majatkowe-2020-artur-lacki-najbogatszy-posel/drhnmdr

obajtkowi jeszcze trochę brakuje do takiego  majątku jaki ma poseł PO nawiasem mówiąc po co ludzie głosują na takich bogaczy 

kiedyś zadałem takie pytanie znajomej to odpowiedziała mi że bogaty nie będzie kradł bo już ma a biedny odwrotnie 

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Nie mieszka się w starej chałupie z gliny to po pierwsze. A po drugie, w tamtych czasach, gdy Rajmund dostawał ten "betonowy klocek" to taki dom był marzeniem 95% mieszkańców tego kraju.

Pewnie  mieszkasz  z tego wynika.

Człowieku  mamy  2021  rok   a nie  lata  60  te  ubiegłe wieku   obudź  się  wreszcie   co ma do rzeczy  to  że  niedojdy  w latach  60 -70 czy 80  tych  nie potrafił  domu  zbudować. 

Nazywanie  dziś  starego  klocka  betonowego  willą  jest  dobre  dla  "idiotów"

2 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

Żeby ludzi ud***ć i pozamykać na święta........ 

Żeby zwalyc, że wszystko zaczęło się od impry na kropowkach. 

Żeby otumanić pisowkich ulubieńców i im wsiskac ciemnotę..... 

Powiedz mi dlaczego nie ma informacji ile jest robionych testów.....????? 

Tak jak było zawsze pełna informacje ilość testów zrobionych

Ilość zachorowań i zgonów....... 

Teraz ilość testów nie jest podawana no powiec dlaczego?????????? 

Ty  się  dobrze  czujesz   toć  codziennie  słyszę  w RMF  ile  testów  było  robione.   

Kto  ci  takich  głupot  nakład  do  głowy  że  nie  podają  ilości  testów  ???   Konfederacja  ????

"Ciemnota"  w Polsce   jest  przerażająca 

Opublikowano (edytowane)

ee gorszy byłby biedak który nie potrafi zarobić sam a chce zarzadzać krajem .            tak na mrginesie USA  podskoczyły 4 miejsca do góry z 18 na 14 miejsce  w rankingu krajów gdzie ludzie są szczesliwi ,  ciekawe kiedy robili te badania , czy to szczesie sprawił trump swoimi rządami czy swoim odejsciem .              bez przesady z tymi starymi domami akurat polska poprzez wojne  ma w miare nowe budownictwo , co by było gdyby stolica nie była zniszczona  , ano było by za***ista do zwiedzania .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
6 minut temu, Denwer napisał:

Ty  się  dobrze  czujesz   toć  codziennie  słyszę  w RMF  ile  testów  było  robione.   

Kto  ci  takich  głupot  nakład  do  głowy  że  nie  podają  ilości  testów  ???   Konfederacja  ????

"Ciemnota"  w Polsce   jest  przerażająca 

Lepiej swoje zdrowie sprawdź i głupiego nie udawaj dobrze wiesz o czym mówię..... no chyba że jesteś... No to już na to nic nie poradzę....

Opublikowano
2 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Lepiej swoje zdrowie sprawdź i głupiego nie udawaj dobrze wiesz o czym mówię.....

O moje  zdrowie  się  nie  martw.  ;)

Piszesz  bzdury  co  ci udowodniłem   lepiej  się  przyznaj  gdzie  ci tych głupot    nakładli  do głowy  że  nie  podają  informacji  o  liczbie  testów  ??

Opublikowano

Studiowałem w Wawie więc realia znam. Żoliborz i Mokotów były tradycyjnie najlepszymi i najbardziej prestiżowymi dzielnicami. Na Woli był przemysł, Ochota handelek a na Pradze bieda i złodziejstwo. Kto ma pojęcie o Warszawie ten doskonale wie że tatuś bliźniaków musiał gorliwie i z pełnym zaangazowaniem uslugiwac władzy ludowej i nie ma żadnego innego wytłumaczenia.  Nic nie zmieni taż faktu że chałupa w której mieszka Jarek była w czasach gdy tam zamieszkało willa i wielkim luksusem w prestiżowej dzielnicy stolicy. Mieli na to błogosławieństwo komuchow i z nimi współpracowali. Nie ma innej mozliwosci

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Pewnie ze sie o Twoje zdrowie nie martwię miałbym o co........ Mi nikt nie mosi czegoś nakladac do głowy..tak jak tobie..... To powiedz jaka jest przyczyną wzrost zachorowań????? 

Bo pewnie nie jest to kilku krotnie zwiększona liczba testów....? 

Edytowane przez PRZMAS19821982
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v