Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Jest rekord zachorowań i obstawiam że to znowu będzie wina Tuska 

To jest wina rządu abyśmy cały czas czuli stan zagrożenia. :ph34r:

Przed chwilą, Denwer napisał:

159972976_2839528406307289_2883393249286

Miał się na Wiśniewskiego przefarbować a tak to wygląda jak .......

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

160317359_2839599182966878_5910298295171

A co rząd zrobił aby nie trzeba było tworzyć tych szpitali, albo stworzone pozostały puste? Samo tworzenie nie uzdrowi sytuacji.

Opublikowano

Jak nie uzdrowi jak uzdrowi? Ważne zeby cos się działo, cos produkować, coś budować i coś robićO.o. Czy to ma sens i logikę jest sprawą mało istotną.

• Thanks 1
Opublikowano

https://www.money.pl/gospodarka/polski-nowy-lad-rusza-20-marca-pis-juz-teraz-zdradza-szczegoly-6617625180645984a.html

"Polski Nowy Ład" to nowy program Prawa i Sprawiedliwości, ma się poruszać w kilku obszarach, to: "Plan na zdrowie", "Uczciwa praca - godna płaca", "Dekada rozwoju", "Rodzina i dom w centrum życia", "Polska - nasza ziemia", "Przyjazna szkoła i kultura na nowy wiek", "Dobry klimat dla firm", "Czysta energia, czyste powietrze", "CyberPoland 2025" oraz "Złota jesień życia".

Po tych założeniach widać że ro***bią kasę i nawet nie będą wiedzieli gdzie i kiedy.😂

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Teraz jakie mamy czasy nie warto sobie szarpać nerwów tracić zdrowie aby mieć dach nad głowa , michę , telewizję socjal dadzą poco pracować tyrać coś jeszcze dorobić i tak rok po roku leci .

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Jaja sobie  robię bo co powiedzieć trochę humoru .

tak na prawdę poziom ciemności w du..pie nie zależy wcale od koloru skóry właściciela

i (tak na prawdę) to Ty może i "se jaja robisz" ale w rzeczywistości to tak jest naprawdę bo system wręcz do tego zachęca
im więcej robisz i więcej masz tym więcej państwowych śmieci się do tej du..y przyczepia i rzeczywiście ciemnota jest dzisiaj najbardziej komfortowym sposobem na życie

PiS już powoli zaczyna ; czy to się nudzić elektoratowi czy sam na to pracuje aby zohydzić przesadnym prymitywizmem
no i gdzie przepływa ten "elektorat"?
https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-sondaz-pis-na-czele-polska-2050-ponownie-nad-ko,nId,5104706

czy Hołownia jest bardziej na prawo czy na lewo?
w/g mnie sporo na lewo od PiS bo gospodarczo niewiele się różni ale laicyzacja państwa jest wybitnie lewicowym hasłem. Tak na prawdę to jest to jeszcze jedna ku..wa co łbów nie pourywa ani pisowi ani poplatformianej bandzie ...

władza obecnie bardziej preferuje konformizm u elektoratu niż samodzielną inicjatywę bo im mniej samodzielnie może myśleć i działać elektorat tym władza ma więcej ... władzy

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

czy Hołownia jest bardziej na prawo czy na lewo?
w/g mnie sporo na lewo od PiS bo gospodarczo niewiele się różni ale laicyzacja państwa jest wybitnie lewicowym hasłem.

Laicyzacja struktur państwa, czyli określenie miejsca kościoła w państwie nie jest lewicowym hasłem, tylko przejawem zdrowego rozsądku.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

ja wcale nie twierdzę że wszystko co prawicowe jest dobre
akurat dopuszczania do współrządzenia szamana z wodzem zawsze jest postrzegane jako prawicowe.
Prawica broni lenistwa elit a lewica lenistwa reszty. światopogląd jest z tym nierozerwalnie związany bo jednym z jego elementów jest  zdefiniowanie roli władzy
Gospodarczo tym większa strata im się więcej opierd..la i tylko dla tego lewica nigdy nie utrzyma się zbyt długo u władzy bo szybko nie ma czym rządzić (elit zawsze jest mikry ułamek reszty) i o to chyba sama Przyroda już zadbała aby jednak był ciągły ruch w interesie politycznym też

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ostatnio jak podnieśli kwotę wolną to tylko pracujący na minimalnej na pół etatu z tego mieli pożytek. Pozostali nic nie zyskali lub stracili ale lud wierzy że podatki obnizyli🤣 

Opublikowano

Teraz ma być podobnie, jak zarabiasz 30tys i mniej, to będziesz miał tą kwote wolna, a jak powyżej 30 to ta kwota wolna ma stopniowo spadać, aż do chyba 80 rocznie, gdzie będzie wynosić tyle samo co dotychczas. 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, galan99 napisał:

i nie trzeba będzie już płacić 14

no te wirtualne miesiące emerytalne to jest największe szyderstwo z braku rozumu pospólstwa
szyderstwo z ciemnoty a potwarz dla racjonalnego intelektu

zastanów się bezstronnie każda/y a odpowiedź przyjdzie sama

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

No ale w TVPis mówią że to za pieniądze z gospodarki albo od mafii VAT a nie od obywatela więc to nie za kasę szarego Kowalskiego. Ponieważ lud wierzy w płaska ziemię to wierzy również w to

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Ponieważ lud wierzy w płaska ziemię to wierzy również w to

Jak lud oprócz sraczyka za stodołą niewiele więcej widział i nie dąży do zmiany takowego to co się dziwić

Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał:

Ale wymyślili... degresywna kwota wolna. Idiom jak nic. Chciałem zaznaczyć, że problem w szkołach wynika także z NOP po Astrze (ew. symulacji).

Bo jakby pojeby wzięli i potestowali klasy ze szkół. to by im wyszło jaka jest w regionie transmisja przez uczniów. jakby zrobili to uczciwie, to może wydumaliby co i jak dalej.

Ale nie, bo nikogo nie interesuje jak to wygląda w stadzie, bo może trzeba by wykombinować coś bardziej finezyjnego niż szarpanie się bez końca.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

https://www.money.pl/gospodarka/polski-nowy-lad-rusza-20-marca-pis-juz-teraz-zdradza-szczegoly-6617625180645984a.html

"Polski Nowy Ład" to nowy program Prawa i Sprawiedliwości, ma się poruszać w kilku obszarach, to: "Plan na zdrowie", "Uczciwa praca - godna płaca", "Dekada rozwoju", "Rodzina i dom w centrum życia", "Polska - nasza ziemia", "Przyjazna szkoła i kultura na nowy wiek", "Dobry klimat dla firm", "Czysta energia, czyste powietrze", "CyberPoland 2025" oraz "Złota jesień życia".

Po tych założeniach widać że ro***bią kasę i nawet nie będą wiedzieli gdzie i kiedy.😂

wyraznie widać żę ten nowy ład na koszt unni to porażka w całej  europie , niemcy za tą kase  beda opłacać stare projekty które mieli robić w planach przed koronowirusem , a tak na marginesie to dobrze że kasa nie idzie na inwestycje infrastrukturalne tylko się cieszyć 

17 minut temu, DTaras napisał:

Ale wymyślili... degresywna kwota wolna. Idiom jak nic. Chciałem zaznaczyć, że problem w szkołach wynika także z NOP po Astrze (ew. symulacji).

chyba z niemiec zaporzyczyli pomysł dygresywnej kwoty , choć nic nie czytałem a pomysle rządu to takie skojarzenie z niemcami mi przyszło i tam to działa  

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

a tak na marginesie to dobrze że kasa nie idzie na inwestycje infrastrukturalne tylko się cieszyć 

No to potworzą różne instytuty badania rzeczy dziwnych i ulotnych a potem ogłoszą sukces. 😂

Opublikowano
28 minut temu, agromatik napisał:

Jak lud oprócz sraczyka za stodołą niewiele więcej widział i nie dąży do zmiany takowego to co się dziwić

Nie dziwię się ani nie wyśmiewam. Z ludzkiej tragedii drwić sie nie powinno

11 minut temu, jarecki napisał:

wyraznie widać żę ten nowy ład na koszt unni to porażka w całej  europie , niemcy za tą kase  beda opłacać stare projekty które mieli robić w planach przed koronowirusem , a tak na marginesie to dobrze że kasa nie idzie na inwestycje infrastrukturalne tylko się cieszyć 

Dlaczego się nalezy cieszyć i w co twoim zdaniem powinni inwestowac i dlaczego?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v