Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jesli nie przyjadą ukraincy polskie PKB za wiele nie urosnie , rozmawiałem z gosciem z masarni mogli by przerabiać z 10-15 % wiecej  miesa  bo jest zbyt za granice ale brakuje pracowników zarobki za normalne godziny pracy  około 4 tys netto , praca na dwie zmiany tak samo producent mebli w węgrowie też ma zamówienia na eksport ale brak pracownika ten akurat 2,5 tys tylko a w ogłoszeniach nawet wiecej ofert jak przed koronowirusem .

Opublikowano

Dokładnie powiedziane to samo mówili z rządu ze w Polsce żyje się lepiej i dane podwyżki energii o 10 % to nic takiego i tak przez 10 lat ma drożeć energia o 10 % aż Polska spełni wymogi ochrony środowiska .

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

No to pokazuj, co za problem zrobić fotkę telefonem, zamazać dane osobowe i wrzucić ? 

A co tam zamazywać jak to powszechnie znane na forum.. 😋

Opublikowano

W kontekście przejęcia Discovery przez Disneya to nawet należy podciągnąć pod politykę. Szczególnie że administracja Bidena ma wyjebane na Polaków i Polskę.

Opublikowano
42 minuty temu, mirro napisał:

W kontekście przejęcia Discovery przez Disneya to nawet należy podciągnąć pod politykę. Szczególnie że administracja Bidena ma wyjebane na Polaków i Polskę.

Zaraz się okaże, że Disney bez pomocy Pisu dokona repolonizacji mediów na zasadzie kto da więcej :P.

I jeszcze odnośnie Obajtka, tak mi się przypomniało przy okazji memów tu wrzuconych.

https://wmeritum.pl/kamil-durczok-przeprasza-prezesa-pkn-orlen-daniela-obajtka/332585

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

"ono" ma wojnę/bitwę wygrać jak nawet fotomontażu zrobić nie potrafi?

ofermy

już nie chodzi ...że nie umie ale że nie umie a się czepia

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Gdzie tam. Od obsługi annusa ma tam swoich wiernych fanów. Rękawice spożytkowała już The Salvation Army i obecnie kilku menelom nie marzną już paluszki od trzymania flakona.

Te wklejone hełmy i tak są o dupe rozbić. Trzeba sobie to poprzycinać a na paskach jest tak oszczędzone, że niema jak tego sensownie do czaszki ułożyć aby z dodatkami pracowało.

Opublikowano (edytowane)

cyt "Zdaniem prof. Ryszard Legutko, którego cytuje francuskich dziennik „Le Figaro”, europejscy konserwatyści całkowicie skapitulowali. - Cały główny nurt polityczny ma obsesję na punkcie inżynierii społecznej, tj. projektu restrukturyzacji społeczeństwa w kierunku jednorodnej tożsamości, osłabiającej narody i ich partykularyzmy"

ale tu obie strony wychodzą z błędnych założeń
konserwatyści jakoby partykularyzm narodowy czy jakikolwiek inny był pozytywną wartością
a bolszewicy że da się ten partykularyzm skutecznie zlikwidować

dala tego jedni i drudzy ponosili ponoszą i będą ponosić na przemian porażki

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Te wklejone hełmy i tak są o dupe rozbić. Trzeba sobie to poprzycinać a na paskach jest tak oszczędzone, że niema jak tego sensownie do czaszki ułożyć aby z dodatkami pracowało.

Ciesz sie że były paski. Mogło sie skończyć jak w tym przypadku.

t_hem_951.png

Opublikowano

Jeden wkleja cebulę, drugi buraka :P.

Wojsko to ma wpływ na zakupy, czy wszystko to lobby ? Ktoś testuje ten sprzęt przed zakupem ?

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

.

sorka żę  dziś bo miał napisać ale zapomiałem ale jako rolnikowi przysługuje  zniżka 8czy 9 gr na litrze paliw orlen , 

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v