Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

etam nuda , kurier to prawie jak listonosz  tylko lepiej może bedzie trzeba nieraz cięzkie zakupy wnieść a  o listonoszach chodzą legendy , a sam zainteresowany twierdzi że nie może żony znaleść to  tylko korzystać B|.

• Haha 1
Opublikowano

A kumputyr "widzi". Nawet w maseczce o ile uszy widać to nawet skutecznie. Chcąc oddać Sikorskiemu z pół procenta sprawiedliwości to był MONem w ujowym dość czasie. Druga sprawa na jakieś 15 procent to posiadanie Macierewicza za podwładnego, który zarządza jego bezpieczeństwem. A reszta to, że... on jest pospolitym bucem.

Cebul - planujesz coś korzystać z umysłu w czasie między egzaminami oraz po złożeniu pracy?

Opublikowano (edytowane)

Cholera śmiać się czy płakać?

Do kwestii wyższych rachunków za prąd odniósł się Krzysztof Tchórzewski, poseł PiS i były minister energii.

- Czy energia drożeje? Możemy odpowiedzieć tak: drożeje, jeżeli w koszyku naszych dochodów jej udział się zwiększy. A udział cen za energię w koszyku dochodu Polaków jednak spada. Więc nie można mówić, że drożeje, jeżeli w ogólnych wydatkach cena energii robi się procentowo na rachunku niższa. Nie da się złotówkami tego zmierzyć. Trzeba popatrzeć, ile w koszyku naszych dóbr i w koszyku naszych wydatków stanowi energia. A na razie energia systematycznie tanieje, zmniejsza się procentowy udział i w koszyku przedsiębiorcy i w koszyku obywatela. W takich sytuacji oskarżanie, że energia drożeje bo w złotówkach się zwiększa... to przecież jest normalny proces gospodarczy

https://tvn24.pl/biznes/z-kraju/ceny-pradu-2021-co-z-rekompensatami-krzysztof-tchorzewski-na-razie-energia-systematycznie-tanieje-5034938

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

😁 Ja pier... Bo jak kupujesz sobie instalację foto albo zmieniasz sprzęt na wydajniejszy to za wszy. A gdy paliwo drożeje i żywność yo po to aby żyło się lepiej bo dzięki temu relacja do energii elektrycznej jest korzystna...

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, DTaras napisał:

A kumputyr "widzi". Nawet w maseczce o ile uszy widać to nawet skutecznie

już lepszych warunków do identyfikacji twarzy nie ma jak w smartfonach a odblokowywanie twarzą jest uznawane za najmniej bezpieczne.

Jeszcze daleko do tego aby można było na pewniaka uwierzyc że uliczna kamera trafnie psa od człowieka odróżniła

tego psa co szczeka a nie mandaty za brak masek daje :D

3 godziny temu, agromatik napisał:

Do kwestii wyższych rachunków za prąd odniósł się Krzysztof Tchórzewski, poseł PiS i były minister energii.

- Czy energia drożeje? Możemy odpowiedzieć tak: drożeje, jeżeli w koszyku naszych dochodów jej udział się zwiększy. A udział cen za energię w koszyku dochodu Polaków jednak spada. Więc nie można mówić, że drożeje, jeżeli w ogólnych wydatkach cena energii robi się procentowo na rachunku niższa. Nie da się złotówkami tego zmierzyć. Trzeba popatrzeć, ile w koszyku naszych dóbr i w koszyku naszych wydatków stanowi energia. A na razie energia systematycznie tanieje, zmniejsza się procentowy udział i w koszyku przedsiębiorcy i w koszyku obywatela. W takich sytuacji oskarżanie, że energia drożeje bo w złotówkach się zwiększa... to przecież jest normalny proces gospodarczy

https://tvn24.pl/biznes/z-kraju/ceny-pradu-2021-co-z-rekompensatami-krzysztof-tchorzewski-na-razie-energia-systematycznie-tanieje-5034938

no tak. dla tych matołów inflacja to naturalny proces gospodarczy a procentowy spadek udziału w wydatkach to już na pewno tanienie energii a nie spadek zużycia bo lockdowny i powoli coraz większe oszczędzanie bo podatkmi tak podnieśli koszty utrzymania że ceny energii za tym już nie nadążają,

ani śmiać ani płakać
qwa KLĄĆ!!!

W CHINACH BENZYNA LEKKO PONIŻEJ LUB OKOŁO DOLARA a u nas mówią że energia jest tania w Polsce i do tego tanieje
no zwłaszcza paliwa "potaniały" ...
aby rynek energetyki elektrycznej się nie zawalił musi "puścić" sztuczne utrzymywanie cen dla konsumentów detalicznych bo przemysł przytrzymany lockdownami też obniżył zużycie i gdy byt długo się za mordę będzie ceny trzymać to zaczną upadać elektrownie a dopłacać już nie ma z czego jeszcze i do nich wszak energetyka jest nośnikiem wszelkich akcyz i innych zapełniaczy budżetu jak mało co

oj szykują się duże zmiany € już ponad 4,54zl i na stabilnym trendzie wzrostowym a do tego jankesi zechcą zrealizować pokrycie pustych dolarów ceną zapasów ropy tej co ją tanio drzewiej kupili i tym razem nawet Oni będą grali na zwyżkę ceny baryłki.
ja nie wiem czy jeszcze jest szansa aby coś można było zrobić aby zapobiec bajzlowi jaki się szykuje po tym co już pisowskie rządy nawywijały albo co ich (chyba przyrodzony ) pech sprawił że się ponad Nimi samo popsuło.
Pieniędzy to może mamy więcej ale towarów zaczęło już ubywać i iskra wystarczy aby wszyscy zaczęli uciekać od pieniądza w zapasy czego się da to i z giełdy zechcą kapitał wycofać i wszyscy na raz zechcą sprzedać co oznacza tylko jedno.

nie wiem czy zdają sobie sprawę jak blisko jest do krachu wywołanego paniką bo jak już ruszy to uaktywnią się mechanizmy tylko potęgujące lawinę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dysydent napisał:

aby rynek energetyki elektrycznej się nie zawalił musi "puścić" sztuczne utrzymywanie cen dla konsumentów detalicznych bo przemysł przytrzymany lockdownami też obniżył zużycie i gdy byt długo się za mordę będzie ceny trzymać to zaczną upadać elektrownie a dopłacać już nie ma z czego jeszcze i do nich wszak energetyka jest nośnikiem wszelkich akcyz i innych zapełniaczy budżetu jak mało co

ciężko sie nie zgodzić , choć teksas w usa jest jedynym stanem w którym ceny energi uwolniono z pod wszelkich regulacji i mają najwyższą cene w usa , reszta stanów ma regulacje i jakoś elektrownie nie bankrutują . https://www.rp.pl/Energetyka/302259941-Teksanczycy-przeplacaja-za-prad-28-mld-dolarow-w-15-lat.html   .                a chyba Biden w usa rozumie żę jest nadwyżka kasy i stąd pomysł na zielony ład w usa sporo tej nadwyżki bedzie można zainwestować w nowe zrudła energi , nawet i w polsce te panele sporo wchłoneły złotówek z prywatnych gospodarstw 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jarecki napisał:

dlatego co raz wiecej naukowcy mówią o 6 G 

Starożytni (kosmici)  jak odpalili 6G, to po nich tylko piramidy zostały.😂

2 godziny temu, agromatik napisał:

Więcej takich pojebów w rządzie a bezstresowo polecimy w przepaść.🤣

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

To że robił dla Wielkiej Brytanii w Afganistanie, nie czyni go jeszcze właściwym kandydatem na MONa.

To który z ministrów był najlepszy ?

3 godziny temu, Ywa napisał:

Cebulj same cyferki nie zapewniają sukcesu, zabrakło ambicji poznawczych, łaknienia, błyskotliwości, ryzyka....może; poza tym przy takim zarobku wyjeżdża się za granicę bez skrupułów, to też wartościowe doświadczenie .

Nie każdy ma wielkie ambicje i zadowala się tym co ma. Jednemu wszystko przychodzi łatwo, drugi ma cały czas pod górę i w końcu ma wszystko w d..ie bo ile można walczyć z przeciwnościami.

1 godzinę temu, DTaras napisał:

😁 Ja pier... Bo jak kupujesz sobie instalację foto albo zmieniasz sprzęt na wydajniejszy to za wszy. A gdy paliwo drożeje i żywność yo po to aby żyło się lepiej bo dzięki temu relacja do energii elektrycznej jest korzystna...

Tak mi się nasunęło na myśl. A gdyby odwrócić tendencje podwyżek do obniżek, zaczynając od pensji, kończąc na podatkach ? Jaki byłby efekt ?

Opublikowano
19 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

O sobie to bym w pierwszej osobie pisał, ale że ty dysfunkcyjny, to mogłeś nie pomyśleć.

Rozumiem, że broni nie chciałeś pokazać, ale jakąś fotkę dyplomu możesz zarzucić, dane osobowe możesz oczywiście zamazać, wystarczy np. jakaś aktualna gazeta w tle.

Nie  mam czasu  na  zabawę    jak  miałem  to  się  pobawiłem  z  ogarkiem  i wstawiłem swoje  zdjęcia  których  on  próbował usilnie  znaleźć  w necie  i  nie  znalazł  :D   :D  

18 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

@Denwer, chwalił się, że 2 kierunki studiów ma ukończone, ale jak poprosiliśmy o jakiekolwiek dowody to ślad po nim zaginął ;) 

Ja  nie  siedzę  tutaj  cały  czas  jak  wy   od  rana  do  nocy   strasznie  zje*ane  życie  musicie  mieć  że   siedzicie  całe  dnie  na forum  ;);) 

19 godzin temu, Ulman napisał:

Lepszy badylarz jak świniopas

to  u  ciebie  jeszcze  świnie  pasą   😂

155264957_113771714090350_42173371976078

Opublikowano
4 minuty temu, Denwer napisał:

Nie  mam czasu  na  zabawę    jak  miałem  to  się  pobawiłem  z  ogarkiem  i wstawiłem swoje  zdjęcia  których  on  próbował usilnie  znaleźć  w necie  i  nie  znalazł  :D   :D  

Boś człek po zawodówce i po prostu nie masz "papierów" na te studia.

Opublikowano

Wielki "uczony" a nie wie jak się pisze" póki co" bo mu edytor nie podkreśla i na każdym koncie wali te same byki.... .. 😂😂😂😂😂

Opublikowano

@Denwer , tak się zastanawiam.

czy skoro napisałeś definicję dysortografii, to Twoje błędy w pisowni są usprawiedliwione i nikt się czepiać nie powinien ???

Opublikowano
59 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Boś człek po zawodówce i po prostu nie masz "papierów" na te studia.

Nigdy  do  zawodówki  nie   uczęszczałem  :P  mam  papiery  po technikum  do  którego  także  uczęszczało  2  Ministrów  Rolnictwa  a  później  z  UTP  :P 

156429130_3820122408010164_5667433054313

Przed chwilą, pafnucy napisał:

czy skoro napisałeś definicję dysortografii, to Twoje błędy w pisowni są usprawiedliwione i nikt się czepiać nie powinien ???

Normalny  człowiek  zrozumie  a  "głupi"  będzie  się  czepiał 

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Nigdy  do  zawodówki  nie   uczęszczałem  :P  mam  papiery  po technikum  do  którego  także  uczęszczało  2  Ministrów  Rolnictwa  a  później  z  UTP  :P 

No to pokazuj, co za problem zrobić fotkę telefonem, zamazać dane osobowe i wrzucić ? 

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

Normalny  człowiek  zrozumie  a  "głupi"  będzie  się  czepiał 

oj zara gupi.

spokojnie. tak się tylko zastanawiam, czy jak napiszę co to zespół Touretta, to bluzgać będę mógł na af. :D

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

No to pokazuj, co za problem zrobić fotkę telefonem

Nie  mam czasu   na zabawę   to po pierwsze  a po drugie  jak  ostatnio  wrzuciłem  fotki  to  i  tak  pisaliście  że  to  nie  moje  więc  sensu  żadnego  nie  widzę  w  tą  zabawę  w piaskownicę 

156417917_3822802844408787_4813816794669

narka  do jutra

Opublikowano

sensu  żadnego  nie  widzę  w  tą  zabawę  w piaskownicę 

no jak nie, jak dalej błazna z siebie robisz?

Opublikowano

Nie  mam czasu   na zabawę   to po pierwsze  a po drugie  jak  ostatnio  wrzuciłem  fotki  to  i  tak  pisaliście  że  to  nie  moje  więc  sensu  żadnego  nie  widzę  w  tą  zabawę  w piaskownicę 

Bo takich fotek nie jesteś w stanie zrobić, bo nie ma czego, chyba, że świadectwa z zawodówki xD 

Opublikowano
31 minut temu, pafnucy napisał:

tak się tylko zastanawiam, czy jak napiszę co to zespół Touretta, to bluzgać będę mógł na af. :D

Pewnie że tak. Na Touretta jest zniżka przy banie. Moderator liczy 50%.:lol:

Proponuje taki wpis " Mam Touretta i nie zawaham sie go użyć":lol:

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v