Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, henio2 napisał:

Widzisz honor u rolnicy nie mają bo kombinują jak najwięcej kasy z UE wydoić dzieląc ziemię czy zwierzęta pomoc Covid też każdy grabił bez skrupułów więc nie mów o honorze bo nawet nie wiesz co to znaczy bo ty go na pewno nie posiadasz 😎

A co ma honor do kasy z UE? Tylko debil i nieudacznik będzie  honorem tlumaczyl to że z kasy UE ni skorzystał 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, henio2 napisał:

Widzisz honor u rolnicy nie mają bo kombinują jak najwięcej kasy z UE wydoić dzieląc ziemię czy zwierzęta pomoc Covid też każdy grabił bez skrupułów więc nie mów o honorze bo nawet nie wiesz co to znaczy bo ty go na pewno nie posiadasz 😎

Ty umiesz odpowiedzieć na temat? Jakby Duda miał choć trochę honoru, to by sobie darował w tym roku wyjazd na narty. 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

pokażcie mi jeden sukces w dowolnej dziedzinie zbudowany li tylko na tzw "honorze"
Często jest mylony z honorem pragmatyzm obrony interesów grupy kosztem własnych, wybór formy porażki gdy nie ma się opcji na sukces? to nazywacie honorem? to co najwyżej nieudolność
"powodzenia"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, henio2 napisał:

Masz w sobie tyle nienawiści do PiS i prezydenta że żadne argumenty nie dotrą do Ciebie

Weź sobie daruj. Dla mnie nie ważne czy PiS czy PO, oceniam ludzi a nie partie polityczne. A że PiS jest teraz przy władzy i robi wiele rzeczy które mi nie pasują, to ich krytykuje. 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

Często jest mylony pragmatyzm obrony interesów grupy z honorem, wybór formy porażki gdy nie ma się opcji na sukces? to nazywacie honorem?
"powodzenia"

Święte słowa.

Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał:

pokażcie mi jeden sukces w dowolnej dziedzinie zbudowany li tylko na tzw "honorze"

Oczywiscie, że na samym honorze nic się nie osiągnie. Ale czasem jego dodatek jest wskazany. 

Opublikowano (edytowane)

u innych na pewno
najwięcej pomników honorowi cynizm zbudował

weźmy przykład holokaustu. to typowy przykład "maszyny Trurla" z 'Wielkiego lania" od Lema - faszyści ją tylko wcześniej skończyli a że akurat u Niemców to jeszcze inna sprawa

jakie maszyny i kto teraz buduje?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
14 godzin temu, Ywa napisał:

Dla pisu ważna jest ilość pozwów jakimi mogą poszczycić się się przed opinią niż jakość dbania o ich zasadność. 

Sama to przerabiałam więc wiem, że nawet korporacje gubią się w namnożonych własnych przepisach i nie są w stanie ich ogarnąć na bieżąco. Tak, że sąd jest w stanie odprawić je z kwitkiem a i zasądzić odszkodowanie na rzecz powoda wraz ze kosztami rozprawy.

Przykład Stonoga ile ma umorzonych spraw, które oni w zemście wymyślają, aby uprzykrzyć życie.

Dnia 22.02.2021 o 08:47, Ywa napisał:

Henio używasz tak prostackich słów, tylko indoktrynacja, zero odpowiedzialności. A problem jest wielopłaszczyznowy. Ty masz klapki na oczach ewidentnie-nie dopuszczasz innych płaszczyzn problemu, bo nie jesteś w stanie tego pojąć. Powinieneś znać swoje ograniczenia i w pewnych kwestiach mieć takt i nie wypowiadać się, bo wstyd.

Kto używa to używa otwórz oczy         

A ile ma prawomocnych wyroków 😜

Opublikowano
2 godziny temu, henio2 napisał:

Ale z czego chcesz się śmiać  że ktoś takie bzdury wypisuje by uwagę na artykuł taki leming jak ty zwrucil 😋😜

A 🤨 teraz to ci nie do śmiechu jak będą zmieniać i ograniczać socjal. 

1 godzinę temu, Bogdan675 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 8 osób i tekst „WO Now BIE CZY ZNÃW DASZ SIĘ NABRAĆ? ffb.com/andruszkiewicz.blog”

Nie idź drogą pana "mema ".😩

Opublikowano
16 godzin temu, DTaras napisał:

galan - wprowadzenie opłaty mocowej wymaga pomiaru ile jej zużywa się za dnia i w nocy. Jeżeli ogarniesz zużycie w nocy to opłaty będzie mniej. Licznik pozwala na rejestrację mocy biernej i chwilowej co spowoduje możliwość dopierdzielenia za przekroczenia oraz wywali część rolników do taryfy C gdzie już będzie trzeba zapłacić za przekroczenie tg delta tudzież zrobić kompensację.

Dodaj do tego zwolnienia tych inkasentów co da oszczędności - dla systemu.

Czy ładowarkę wykryje? Stary kółkiem nie ruszył a ten mowy i też nie powinien wskazać pojedyńczych watów. Jeden i drugi drygnie i policzy jak równolegle wlączy się np lodówka.

Jakie korzyści przyniesie taki liczniki odbiorcom końcowym, oprócz tego że będą musieli za niego zapłacić i elektrownia będzie wiedziała kiedy zużywa ile prądu ?

15 godzin temu, Dariowola napisał:

Duży kryzys musiał dotknąć TVN, że nagle takie czystki robi albo sprawa ma drugie dno. Nikt wsparcia nie oferuje zwolnionym dziennikarzom ?

1 godzinę temu, henio2 napisał:

https://youtu.be/TmBvIsXLHoE.           Zobaczcie ile nienawiści w komentarzach pod filmem widać że czysto polityczne podłoże ten film zawiera

A czym się ten pan zajmuje że go sanepid odwiedził, bo o tym na filmie nie ma nic. I znów nie przemyślane hasło Polska ponad podziałami ale nie obsługujemy policji, sanepidu. A jak się coś stanie złego, włamanie, stłuczka to policja będzie wtedy dobra czy zła ?

1 godzinę temu, Ulman napisał:

A co ma honor do kasy z UE? Tylko debil i nieudacznik będzie  honorem tlumaczyl to że z kasy UE ni skorzystał 

A jak ktoś się nie załapie na MGR , to też jest debil i nieudacznik ? Dosyć łatwo Ci przychodzi ocenianie innych osób. Druga sprawa jeżeli ktoś krytykuje Pis a następnie korzysta z pomocy którą oferuje, to się nazywa chyba hipokryzja, brak konsekwencji działania.

• Like 2
Opublikowano

https://www.money.pl/podatki/klamstwa-vatowskie-wyludzonego-podatku-raczej-nie-da-sie-odzyskac-6611182621125472a.html

O sprawie pisze "Rzeczpospolita", która powołuje się na ostatnie dane Ministerstwa Finansów dotyczące zaległości podatkowych za pierwsze półrocze 2020 roku. Nazywa je "alarmującymi", gdyż łącznie sięgnęły one wysokości niemal 140 mld złotych. Zdecydowana większość tej kwoty - 111 mld złotych - dotyczyła VAT-u.

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Weź sobie daruj. Dla mnie nie ważne czy PiS czy PO, oceniam ludzi a nie partie polityczne. A że PiS jest teraz przy władzy i robi wiele rzeczy które mi nie pasują, to ich krytykuje. 

ale chciałbyś żeby PO wróciło jak najszybciej  albo celebryta 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

PiSowcy tępią wszystko "niePiS" w myśl zasady - kto nie jest z  nami ten jest przeciwko
no ale jest jakaś równowaga z tymi "antyPiS" a że jedni i drudzy nie rozumieją że mogą być jeszcze inne opcje...
jednakowo się nie da żyć ani w Rowie Mariańskim ani na Mount Evereście i za jednakowych głupków należy uważać którzy przekonują za lepszą i jedyną przydatnością któregokolwiek.

Każda władza jest nad kimś i konflikt interesów jest nieuchronny. Za złe mieć trudno że ktoś "swego" broni
można za to mieć zastrzeżenia jak to robi.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Nie chciałbym żeby PO wrocilo.. Tak myślicie wy, Pisowcy, kto nie popiera PiS to wg was automatycznie popiera PO. 

na to wychodzi bo dwie partie wiodą prym mi też blisko do konfederacji ale pis mocniejszy 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dsbh napisał:

A jak ktoś się nie załapie na MGR , to też jest debil i nieudacznik ? Dosyć łatwo Ci przychodzi ocenianie innych osób. Druga sprawa jeżeli ktoś krytykuje Pis a następnie korzysta z pomocy którą oferuje, to się nazywa chyba hipokryzja, brak konsekwencji działania.

Jak się nie załapał ale próbował to oczywiście ze nie ale jak mógł a nie próbował bo mu honor nie pozwala, to wzorcowy głupek który z własnej woli działa na swoja szkode.

Sprawa druga - żadna hipokryzja tylko praktyczne i logiczne podejście. Jesli płacisz bo cię do tego zmuszają a nic nie bierzesz , bo uważasz że to szkodniki, to jesteś głupkiem. Myślisz że ci co plują na UE nie biorą dopłat bo im się coś nie podoba? Biorą bo inaczej sami by sobie szkodzili a to już jest debilizm.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, agromatik napisał:

https://www.money.pl/podatki/klamstwa-vatowskie-wyludzonego-podatku-raczej-nie-da-sie-odzyskac-6611182621125472a.html

O sprawie pisze "Rzeczpospolita", która powołuje się na ostatnie dane Ministerstwa Finansów dotyczące zaległości podatkowych za pierwsze półrocze 2020 roku. Nazywa je "alarmującymi", gdyż łącznie sięgnęły one wysokości niemal 140 mld złotych. Zdecydowana większość tej kwoty - 111 mld złotych - dotyczyła VAT-u.

no to skąd wzięli na socjal  jak z vatu to kłamstwo ?

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, Mariusz2903 napisał:

na to wychodzi bo dwie partie wiodą prym mi też blisko do konfederacji ale pis mocniejszy 

POPIS jedna cholera 🤬 a jak wcześniej pisałem wywodzą się z tego samego wielkiego "G" czyli AWS-u.

Oj żebyś się nie przejechał na tej całej "konfie" .🤨

Opublikowano

@dsbh gdyby licznik miał przynosić korzyści Tobie to byś go nie miał. Duże zakłady, gdy dostaną zbyt niskie napięcie 1500 to mogą to wykorzystać ale żuczki nigdy.

Opublikowano

Czyli jeszcze nie koniec w Polsce ostrzeżeń bo młody Kulczyk będzie producentem maseczek wiec biznes będzie .

Do roku 2030 połowa ochrony roślin w Polsce zniknie wiec rolnictwo w Polsce będzie się rozwijać . Czemu  tylko w Polsce bo zagranicą będą mieli dopuszczone substancje które w Polsce nie będą sprzedawane .

Opublikowano
31 minut temu, Mariusz2903 napisał:

no to skąd wzięli na socjal  jak z vatu to kłamstwo ?

To jest tekst który dotyczy ubiegłego roku czyli wcześniejsze lata to już historia z której wnioski wyciągnęli bandyci natomiast odpowiedzialni za ściganie przekrętów podatkowych nurzając się w samozadowoleniu nie bardzo. Nie zapominaj że mieliśmy (mamy na razie?) wzrost gospodarczy, prężnie rozwijająca się gospodarka dała sporo większy wpływ z uczciwie płaconych danin w postaci akcyz, opłat przewozowych, ceł i podatków. Chwytliwe hasełko "Wystarczy Nie Kraść" ma z tym niewiele wspólnego. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v