Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

no pęknę ze śmiechu jakby nikt wcześniej nie było na nic promocji w sklepach 😂 może sprzęt rtv agd czy inny nie był np w media markt i nikt sobie go nie wyrywał, może ludzie nie stali od północy przed wyprzedażami ? 😂

te tańsze rzeczy były ponad 5 lat temu 😂 tylko rolnicze produkty jak nie wysuszy czy nie umarzną to są w cenie

13 to prawda działa na wyobraźnie ale jakaś kasa to w końcu jest

Taka jest prawda że ani jedni ani drudzy dla rolnictwa nic nie zrobili

Opublikowano
50 minut temu, Mariusz2903 napisał:

jest na ziemi taki ląd to na niego nikt nie lata 

Ta 🤨 co San Escobar się zowie. 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan675 napisał:
Antypolskie szczujnie medialne, przez miesiąc nadawały że obostrzenia są zbyt duże i to wina rzadu 😡 Od wczoraj nadają, że wzrost zachorowań to też wina rządu bo popuścił obostrzenia 😱
Wcale się nie dziwię, że lemingi dostają pierd**ca 😂😂

Ja w tvn słyszałem że ludzie powinni się odpowiedzialnie zachowywać ze względu na swoje zdrowie i przyszłość finansową tych biznesów co im pozwolono się otworzyć .

to bydło co pojechało wypocząć nie umie tego docenić że ci ludzie co im pozwolono zarabiać w końcu pieniądze zaraz z powrotem przestanie zarabiać

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, racyl napisał:

to bydło co pojechało wypocząć nie umie tego docenić że ci ludzie co im pozwolono zarabiać w końcu pieniądze zaraz z powrotem przestanie zarabiać

Ich to wali, Przeżyłem turystykę powodziową, to wiem coś o tym.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

teraz to mówią że trzeba było to stopniowo wypuszczać regionami polski i może coś w tym jest

Opublikowano (edytowane)

Przecież było wiadomo że jak nikt nie pojedzie to potem wywalą wszyscy. Stado to stado.  A że nadają ocieplenie to nie będzie zmiłuj.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
4 godziny temu, henio2 napisał:

Masz jakieś dowody czy to tylko twoja wyobraźnia?🌻😋

Widze że masz nieaktualnej dane nie wklejaj wszystkiego co ci przyślą Zan nie sprawdzisz 😜 http://m.mowimyjak.se.pl/newsy/fakty/premie-i-nagrody-wyplacone-ministrom-tuska-w-2012-ile-nagrod-od-2008-roku-wypaci-premier-donald-tusk,22_56005.html

a gdzie tam stasiu masz napisane ile tusek i ministry wzieli ???? 

to juz bylo pare razy walkowane- sami ministrowie to chyba jeden czy dwoch premie dostali, reszta to premie dla pracownikow minsterst.

https://www.onet.pl/informacje/onetolsztyn/olsztyn-przekaz-dnia-w-sprawie-podatku-od-mediow-od-dzialaczy-pis/51sy2e1,79cfc278

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@Cebulj  A to ty Sabuliga ?

Mówię ci idź na koparke co bedziesz logistykował czy tam z ekonomią się bawił 😜

Te premie to wszystko grosze w porównaniu do tego jakie podatki dowalają od wszystkiego. Niech oni sobie biorą i 10x większe nagrody ale niech takim szaraczkom  dzadzą trochę  wytchnienia i nie dowalają kolejnych zezwoleń,pozwoleń,zakazów.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

mlody  jestes- ja sie wychowalem w komunie wiec widze ze ta wladza -nie wiem czy swiadomie czy nie-parodiuje wladze prl , wszystko co robia od poczatku to jest nieudolne nasladowanie pzpr-u, jota w jote- choc na razie strzelaja gumowymi kulami ale to na razie..

jesli masz czas na przemyslenia to  i poczytaj troche- na poczatek "folwark zwierzecy"  to taka ksiazka ktora opisuje jea z "normalnego" czlowieka staje sie politykiem,nie tylko dojne zmiany.

wladza demoralizuje-wladza absolutna demoralizuje absolutnie- posluchaj tasm z walbrzycha,jelsi masz jakie swatpliwosci.

edytowales post ale ja komentarz do niego zostawie, nawet cos wstawie nie ma marecka wiec brakuje obrazkow.😛

458---dziadku-jak-bylo-za-komuny-niedlugo-sam-zobaczysz.jpg

Edytowane przez jacus
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, racyl napisał:

te pisiory mnie nawet wk***iają ale nikt mi nie powie że jak przyjdzie budka to pozdejmuje wprowadzone podatki przez pis

w tą całą konfederacje nie wierzę bo tak samo tusk obiecywał wszystko łatwe, proste i przyjemne podatki i doskonale wiemy jak to się skończyło

Budka teraz ma takie poparcie, że sam to g...  znaczy i mam nadzieję, że do następnych wyborów będzie mieć jeszcze mniejsze. Można się śmiać i nie agituje, ale gdyby nie psl, to po, by rolnictwo zniszczyło, bo nie ich wyborcy.

A konfederacja, jak po wyborach jarkowi będzie brakowało posłów, to na 100% zrobi koalicje z ZP, czy jak to się będzie nazywało, bo wątpię by porozumie z nimi startowało. Więc też nie warto głosować.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Ursus932 napisał:

Ciekawe czy to dziecko jeszcze teraz niepełnoletnie, będzie się wstydzić za 20 lat że stary nie głosował na pisiorów 🤔 

o ile dożyje

puszczały sobie kaczki nad rzeką dzieciaki a tu z szosy w rzekę pakuje się samochód z samym Kaczyńskim i te dzieciaki we wodę i jakoś tam uratowali.
No to ich pytają te niedotopione borowcy co by które chciało?

jedno 1500+ - dostało
drugie smartfona z abonamentem na bezlimitowanego neta - też obiecali że przyślą

a trzeci chłopaczyna chce pogrzeb na koszt państwa
- a co zmarł ci ktoś w rodzinie? - pytają

- jeszcze nie - odpowiada wystraszony chłopaczyna - ale jak ojciec się dowie kogo uratowałem to mnie zabije

kiedyś podobne Pietrzak opowiadał o Gierku a tu patrz jak i dziś pasuje

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,26801821,tlumy-podziwialy-wysadzenie-trump-plaza-w-atlantic-city-pobliskie.html

parę lasek dynamitu jesteśmy do przodu

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 godzin temu, dysydent napisał:

parę lasek dynamitu jesteśmy do przodu

Ale laska zrobiona samemu Trumpowi przez miłościwie panujących, to już mistrzostwo świata,:lol:

Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

a gdzie tam stasiu masz napisane ile tusek i ministry wzieli ???? 

to juz bylo pare razy walkowane- sami ministrowie to chyba jeden czy dwoch premie dostali, reszta to premie dla pracownikow minsterst.

https://www.onet.pl/informacje/onetolsztyn/olsztyn-przekaz-dnia-w-sprawie-podatku-od-mediow-od-dzialaczy-pis/51sy2e1,79cfc278

Tą pracowników 😋😜

26 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Artykuły napisane przez autora co świnie na zdjęciu widzieli najwięcej o opłacalności i hodowli wiedzą ci co ich nie hoduje

Opublikowano (edytowane)

stasiu-jeszcze raz pokaz podobne zestawienie z czasow po-psl, na pewno na jakiej cebuli czy prawym znajdziesz bez problemu , stawiam flaszke za fatyge 😂

1 godzinę temu, dsbh napisał:

i co przeniesili go do innego pprzedszkola czy awansowali do zerowki ??? czy moze umorzyli sledzctwo- gdyby nie wolne meidia sprawe by zamietli pod dywan jak zwykle.

za deptanie papieru wyrok - kurna stos mu sie nalezy, na ognisko z nim, gdzie jest swieta inkwizycja-pardon ordo juris ??

powrot prl epizod 2344

https://sport.onet.pl/mariusz-blaszczak-niedlugo-powstanie-centralny-wojskowy-zespol-sportowy/k1ygvnw

cwks stara k.rwa jest- pamietacie o jakim zespole tak skandowano ??

Edytowane przez jacus
Opublikowano

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/kiedy-skonczy-sie-pandemia-koronawirusa-covid-19/h8lr9y5

Pandemii COVID-19 nie uda się opanować przed latem 2022 roku - powiedział w czwartek w radiu France Inter epidemiolog prof. Didier Pittet. Profesor ostrzegł również przed nowymi wariantami koronawirusa zaznaczając, że do ich opanowania najprawdopodobniej potrzebne będą nowe szczepionki.

Rozumiem, że szczegółowo planują liczne fale i ich warianty do 2023 r; Hm tylko jakie to fale: https://pl.wikipedia.org/wiki/Dyspersja_fal

'gdy fala znajdzie się na jeszcze płytszej wodzie, to:

• na fali tworzą się „bałwany”.' A to to interesujące

Dyspersja jest nazywana normalną, gdy współczynnik załamania w sposób ciągły zmniejsza się wraz ze wzrostem długości fali. Gdy materiał wykazuje selektywną absorpcję, wówczas dla pewnych zakresów długości fal współczynnik załamania może rosnąć przy wzroście długości fali. Taką dyspersję nazywa się anomalną.

Opublikowano
12 godzin temu, PRIMO napisał:

Ta 🤨 co San Escobar się zowie. 😁

To ARKTYKA  dlaczego tam nie wolno latać ?  a no chyba dlatego że ziemia tam jest płaska  i zwykły człowiek by to dostrzegł po co zdobywać K2 czy MOUNT EWEREST iść do góry jak na ARKTYCE też są szczyty do zdobycia a ile gazu  ropy i innych bogactw temat tabu no ale MARS to już coś dla mnie fikcja

Opublikowano

kufa. Bo smaru i paliwo zamarza,bo niema lotnisk, bo są szczeliny.. Jestem skonfundowany. Napisałem żesz że publicystyka nie powinna przynosić dochodu to mi wytkneli, że potworzą się stacje i gazety "branżowo" powiązane. I to prawda o ile kasę od tej branży wezmą a nie sami zarobią. I na samym końcu przechodząc z idealisty na realistę przyznaję rację jako to reklamodawcy mogą zachować się jak sponsorzy... Dupa zbita bo przypomniało się mnie też o tzw. "opiniotwórczości mediów". Czyli @ulman jednak ma rację.

Niema to jak Ursus. I takie drugie dno w części o Poczcie Polskiej. Repolonizacja V2.

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

To ARKTYKA  dlaczego tam nie wolno latać ?  a no chyba dlatego że ziemia tam jest płaska  i zwykły człowiek by to dostrzegł po co zdobywać K2 czy MOUNT EWEREST iść do góry jak na ARKTYCE też są szczyty do zdobycia a ile gazu  ropy i innych bogactw temat tabu no ale MARS to już coś dla mnie fikcja

to Mars też jest płaski?! :o

(sorry ale samo się prosiło)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, DTaras napisał:

reklamodawcy mogą zachować się jak sponsorzy.

no tak za wyrok TK w sprawie aborcji caufland zrezygnował oficjalnie z reklam w tvp , amerykanskie firmy też wybierają emisje reklam w koncernie discowery [ grupa tvn ]  a napewno mc donalds

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/kiedy-skonczy-sie-pandemia-koronawirusa-covid-19/h8lr9y5

Pandemii COVID-19 nie uda się opanować przed latem 2022 roku - powiedział w czwartek w radiu France Inter epidemiolog prof. Didier Pittet. Profesor ostrzegł również przed nowymi wariantami koronawirusa zaznaczając, że do ich opanowania najprawdopodobniej potrzebne będą nowe szczepionki.

Rozumiem, że szczegółowo planują liczne fale i ich warianty do 2023 r; Hm tylko jakie to fale: https://pl.wikipedia.org/wiki/Dyspersja_fal

'gdy fala znajdzie się na jeszcze płytszej wodzie, to:

• na fali tworzą się „bałwany”.' A to to interesujące

Dyspersja jest nazywana normalną, gdy współczynnik załamania w sposób ciągły zmniejsza się wraz ze wzrostem długości fali. Gdy materiał wykazuje selektywną absorpcję, wówczas dla pewnych zakresów długości fal współczynnik załamania może rosnąć przy wzroście długości fali. Taką dyspersję nazywa się anomalną.

Zjedz schabowego będziesz miała światły umysł a nie zwidy 😜

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

stasiu-jeszcze raz pokaz podobne zestawienie z czasow po-psl, na pewno na jakiej cebuli czy prawym znajdziesz bez problemu , stawiam flaszke za fatyge 😂

i co przeniesili go do innego pprzedszkola czy awansowali do zerowki ??? czy moze umorzyli sledzctwo- gdyby nie wolne meidia sprawe by zamietli pod dywan jak zwykle.

za deptanie papieru wyrok - kurna stos mu sie nalezy, na ognisko z nim, gdzie jest swieta inkwizycja-pardon ordo juris ??

powrot prl epizod 2344

https://sport.onet.pl/mariusz-blaszczak-niedlugo-powstanie-centralny-wojskowy-zespol-sportowy/k1ygvnw

cwks stara k.rwa jest- pamietacie o jakim zespole tak skandowano ??

Jacuś załóż Adblocka i spróbuj wejść na wolne media, zobaczysz co Ci się wyświetli i czy w ogóle coś przeczytasz. Na WP już dawno nie wchodzę. Na Onecie jeszcze walczę z reklamami. To tak na marginesie. Wracając do tematu, myślisz że TVP by to przemilczała ?

Odnośnie Nergala. Satanizm jest oparty o inne religie nie tylko o Chrześcijaństwo. Skoro jest taki mocny, pomijając już Koran, może z Torą spróbuje. Ciekawe jaki miał by wydźwięk ten przekaz artystyczny ? Wiesz kto to jest Piotr Wiwczarek ? Gra taką samą muzykę jak Nergal, tylko że nie pajacuje i robi swoje. Muzyka sama się broni.

Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Jaki temat tabu. Putin już sprawdzał na ile sobie może pozwolić w tamtych okolicach. Prędzej czy później ktoś się do tego dobierze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v