Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

https://niezalezna.pl/humor/3906-holownia-przygarnie

najpierw był kongres liberalno demokratyczny  potem unia wolności unia demokratyczna platworma obywatelska ruch palikota nowoczesna a teraz mamy ruch hołowni 2050 wszystkie te partie niczym się nie różnią a mają wspólny mianownik donald tusk ich programy dla polaków to walka z jednym przeciwnikiem kaczyńskim

Edytowane przez Mariusz2903
  • Thanks 1
Opublikowano
17 minut temu, racyl napisał:

Baner trochę przezorny

Jak już wspominałem kurskiemu wszystko się udało oprócz publicystyki i informacji

ten baner można "odwrócić" i byłby bardziej adekwatny
- jeśli się wysilisz i włączysz samodzielne myślenie to tvp sam/a wyłączysz

Opublikowano
23 minuty temu, racyl napisał:

Baner trochę przezorny

Jak już wspominałem kurskiemu wszystko się udało oprócz publicystyki i informacji

A chciałbyś takich oddanych pracowników 😜 , publicystyka czasami może być tylko wk***ia mnie jak grillują cały tydzień jakiś pierdołowaty temat gdzie nie włączysz  kuźwa to samo 🙆‍♂️ 

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

publicystyka czasami może być tylko wk***ia mnie jak grillują cały tydzień jakiś pierdołowaty temat gdzie nie włączysz  kuźwa to samo 🙆‍♂️ 

Bo publicystów jest wielu a temat jeden. A jak nie poruszą to jeszcze kto zarzuci , że chcą przemilczeć. A to już rodzi pytania, czemu, dlaczego i za jakie pieniądze?

Opublikowano

ZUS zapyta sąsiada, co robisz na L4 .

Projekt nowelizacji ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych kryje prawdziwą legislacyjną bombę - informuje portal Prawo.pl. Ministerstwo Rodziny i Polityki Społecznej chce dać Zakładowi Ubezpieczeń Społecznych upoważnienia do żądania informacji niezbędnych do ustalenia prawa do zasiłków, m.in. ich wysokości, od ubezpieczonych, pracodawców, organizacji społecznych oraz innych podmiotów i osób. Zapytani zaś nie będą mogli odmówić.

Teraz to sąsiad sąsiada podpierdoli i nie tylko z L4 ale i do Agencji rolnej taką nagonkę zrobią .

Opublikowano

Rysiek, zobacz możesz legalnie zgermanizowanego obszarnika podpierdolić. Nie będzie darmo z zusu zasiłku pobierał a nocami truł pola i ludzi😆

Opublikowano

Czemu tak  w Lubelskim  co zawiniło to Woj.

Paliwa znów drożeją. Na Lubelszczyźnie ceny są bardzo wysokie .

Przez trzy ostatnie miesiące paliwa podrożały o 10 proc. Średnia cena benzyny wynosi 4,76 zł za litr. 

Jest to najwyższa cena od roku.

W woj. lubelskim benzyna należy do najdroższych kraju i wynosi ok. 4,84 zł za litr.

Olej napędowy kosztuje przeciętnie 4,74 zł za litr, zaś gaz 2,33 zł za litr. Te paliwa także drożeją.

Opublikowano

Dobrze że mnie sąsiady i z lornetką nie bardzo podpatrzą🤭

Ale dziś już wezwanie dostałem

20210217_140932.jpg

Opublikowano

Bezwarunkowy Dochód Podstawowy. Co sądzą Polacy? 

51 proc. Polaków w wieku 18-64 lat poparłoby wprowadzenie w Polsce Bezwarunkowego Dochodu Podstawowego. Poparcie to znacznie spada, gdy uwzględni się konkretne możliwości finansowania tego rozwiązania:

Czym jest Bezwarunkowy Dochód Podstawowy? Jest rozwiązaniem, które przewiduje wypłacanie przez państwo każdemu obywatelowi stałego comiesięcznego świadczenia pieniężnego bez względu na to, czy wykonuje pracę zarobkową i ile wynoszą jego zarobki. Na chwilę obecną nie realizuje go żadne państwo świata, jednak jest to rozwiązanie coraz częściej dyskutowane w kontekście wyzwań, przed jakimi stoi obecnie funkcjonujący system państwa opiekuńczego.

Polakom się podoba .

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

@Agrest uważaj co piszesz w tym temacie, bo tu jeden jest co lubi prokuraturę odwiedzać xD 

W charakterze oskarżonego czy świadka?🤔

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

20210217_140932.jpg

Stachu znaczy się @henio2 wiesz coś o tym donosie na Sławka?

Opublikowano

Wszystko zgodnie z prawem. Mają prawo wymagać, a ja miałem prawo zapominać im dostarczyć🤪

Się jutro wyciągnie i się zaniesie

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jacus napisał:

wy tam w lubelskim to tanio macie-  u  nas w malopolsce ceny paliw sa o10 groszy wyzsze..

za tego smoka tu musicie więcej płacić 🤣

22 minuty temu, Agrest napisał:

20210217_140932.jpg

teraz przypierdalają się na każdym targowisku o rejestrację w sanepidzie. z owocami to normalna rzecz, no i przy sprzedaży bezpośredniej

Edytowane przez racyl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v