Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/zygmunt-solorz-majatek-jaki-ma-2020-rok-wlasciciele-techland-cd-projekt-ten-square-games-i-playway-z-wiekszymi-wzrostami.    Taki Rydzyk przy nim to nędzarz   https://superbiz.se.pl/wiadomosci/tak-zyje-rydzyk-zbiory-muzealne-za-90-milionow-auta-za-6-milionow-majatek-ojca-rydzyka-zdjecia-aa-of2W-Qsyi-zcN2.html

5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@henio2 a czy ja komuś bronię wysyłać swoich pieniędzy Rydzykowi ? Niech mu dają ile chcą, ale z prywatnej kieszeni a nie budżetu państwa. Wtedy mi to będzie zwisać.

Ale każdy bierze z budżetu tylko solorz twn Michnik nie przeszkadza Ci to?

Opublikowano (edytowane)

@henio2 Solorz dobrze zainwestował to i się bogaci, co w tym dziwnego ? Patrząc twoim tokiem myślenia, to jak zarabiałeś dużo na świniach to też ci państwo powinno zabierać pieniądze, bo za szybko się bogaciłeś ;) Dopóki nie dotuję czegoś pośrednio poprzez podatki to jest mi to obojętne.

Solorz ma prywatną telewizję, wykupił koncesję za 30mln zł, opłacając w ten sposób państwowy nadajnik TV z którego korzysta.

3 minuty temu, henio2 napisał:

Ale każdy bierze z budżetu tylko solorz twn Michnik nie przeszkadza Ci to?

Pokaż mi w jaki sposób. Udowodnij swoją tezę.

Można powiedzieć, że ja i ty też bierzemy z budżetu, bo jeździmy po państwowych drogach, korzystamy z państwowej służby zdrowia itd. Państwo nam wypłaca dopłaty, fundusze typu Modernizacja, niektórym 500+, niektórym 13-nastki.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

No wiem jak jest, państwo nie dotuje telewizji Solorza, w przeciwieństwie do Kurskiego. Jeżeli jest inaczej to przedstaw dowody, jeżeli będą sensowne to zmienię zdanie. Bo z tego co wiem, to Polsat zapłacił 30mln zł za koncesję na nadawanie. Zresztą tak jak i TVP, ale to bez sensu, bo to transakcja typu jakbym z jednego swojego konta w banku przelał pieniądze na inne.

Daj link do jakiegoś artukułu, publikacji jakiegoś ministerstwa czy czegoś innego gdzie było by opisane jak nasze państwo dotuje telewizję Solorza.

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, dysydent napisał:

i to na skalę co najmniej europejską
tylko ja akurat nie mam z czeg... czym się chwalić bo żadnego udziału w tym sukcesie nie mam.
Jakimś sposobem ocalał profesjonalizm pewnej grupy fachowców profesjonalistów. tylko nie wiem jak Im się udało obronić przed polskim pazernym fiskalizmem odkąd pamiętam?

33 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Polscy przedsiębiorcy są tą potęgą, nie ja czy ty ;) I taki np. Solaris nie ma nic wspólnego z rządem Morawieckiego. Robi te autobusy bo jest na nie popyt a nie bo Pinokio im kazał. Pierwszy elektryczny autobus zaprojektowali bodajże w 2011r, kiedy Pinokio i jego ekipa nawet jeszcze nie śniła o autobusach elektrycznych.

32 minuty temu, mirro napisał:

Albo ni ma z tego piniędzy i fiskus to widzi. 

Albo widzi że są i czeka żeby się przyjebać.

:lol:

Wtedy. to Pinokio na księdza jeszcze wołał Zorro.:lol:

no morawiecki się dotknął do autosanu a co z tego dotyku wyjdzie lub wyszło to już wiadomo . no dobra nie beda taki i pomogę https://motoryzacja.interia.pl/news-pasmo-kompromitacji-autosana-tak-upada-legenda,nId,4926259

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jarecki napisał:

no morawiecki się dotknął do autosanu a co z tego dotyku wyjdzie lub wyszło to już wiadomo

A co wyszło ?? Coś tam niby produkują, ale przy takim Solaris-ie można powiedzieć, że to margines.

Ooo widzisz, dobrze, że dodałeś, czyli dopłacamy do wydmuszki Morawieckiego.

Opublikowano (edytowane)

@jarecki no widzę, generują straty i PGZ chce się tego pozbyć. Czyli wyszła z tego klapa zamiast sukcesu.

Osiem autobusów zamówionych, dostarczonych pół roku po terminie.

Musi im bardzo nie zależeć na tym Autosanie, skoro Ziobro nie umorzył śledztwa prokuratury ;)

Kolejny raz się tylko potwierdza teza, że biznes najlepiej się rozwija, jak państwo w nim nie miesza i nie podkłada kłody pod nogi przedsiębiorcom.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Dariowola napisał:

Co ma ta czy inna osoba do całego kościoła to tak jak twoje urojenia do poglądów całego forum. 🤣

No jak to co ?

jakby się kościół szanował to tatusiom trojga dzieci nie dałby rozwodu a potem kolejnego ślubu.

tak samo odprawiłby Mszę św za matkę jarka kaczyńskiego bez politycznego kozania i nie pozwoliłby mu wygłaszać manifesty polityczne z ambony kościoła

Takich Mszy jest więcej i w dodatku leci to na żywo w tvp

A ilu was pisozaślepieńców  tutaj jest ?  🤣

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

nie ma ludzi nieomylnych i potrzebna jest jakaś kontrola i jest mi obojętne czy PO czy Biedroń czy nawet korwiniści patrzą na ręce aktualnej władzy bo w obecnym stanie komplikacji społeczeństw coraz większą rolę odgrywa majątek tzw komunalny tzn taki który nie przynosi zysków a jest konieczny dla funkcjonowania społeczności jak chociażby te drogi czy cokolwiek innego gdzie np w/g zasad rynkowych lekarz nie powinien mieć zapłacone bo pacjent mu zmarł czy nauczycielowi debil się w klasie trafił i oblał wszystkie egzaminy a nawet i te emerytury przecież niczego na przyszłość nie dają co by ... ty bardziej że majątek wypracowany przez obecnych emerytów został w dowolny sposob roztrwoniony...dobra - wiecie o co chodzi
Pomysły z policją jako sędziami i tymi mandatami, utrudnianie mediom "zewn" podatkiem domiarowym bo nijak nie spiętym z dochodami tych mediów, tyranizowanie sądów jakimś dyscyplinującymi tworami politycznie nominowanymi i wiele podobnych każe powiedzieć - stop
tym sposobem szybko dojdziemy do bezkarności i niekontrolowalności władzy i trudno będzie taki stan naprawić bez rozwalania całości.

każda władza może się zdeprawować a jeszcze częściej zwyczajnie pomylić.
Zgoda - obrona treści w necie co do idei jest słuszna ale co do praktycznego rozwiązania prawnego kretyńska bo przecież i na af nie będzie można z dowolnego tematu stricte fachowego usunąć np politycznej propagandy
i wiele innych przykładów

ktoś musi i mieć interes i możliwość do krytykowania władzy bo nigdy dobrze się jednostronność polityczna i nigdzie nie kończyła dowolnych opcji politycznych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
37 minut temu, racyl napisał:

No jak to co ?

jakby się kościół szanował to tatusiom trojga dzieci nie dałby rozwodu a potem kolejnego ślubu.

tak samo odprawiłby Mszę św za matkę jarka kaczyńskiego bez politycznego kozania i nie pozwoliłby mu wygłaszać manifesty polityczne z ambony kościoła

Takich Mszy jest więcej i w dodatku leci to na żywo w tvp

A ilu was pisozaślepieńców  tutaj jest ?  🤣

Cały czas piszesz o kościele a nie o idwidulnych przypadkach to tak jak u Ciebie w rodzinie był by złodziej i pisał bym że twoja rodzina to złodzieje miejmy szacunek dla siebie. 

Opublikowano (edytowane)

no ale jeśli "rodzina" zamiast ubezwłasnowolnić pedofila ukrywa i maskuje jego pedofilię pozwalając na procedowanie tego zboczenia już może sporo z tego szacunku utracić
dopiero złapana za rękę niechętnie i niejako z łaski przyznaje że zło ale przyznaje dopiero gdy musi
czyli z kościołem już nigdy a przynajmniej długo; inaczej jak pod przymusem nie będą inne środowiska rozmawiać

no i religia to specyficzne "medium społeczne' co do którego zarówno innowiercy jak i zwyczajni sceptycy z natury rzeczy szacunku szczerego mieć nie mogą. co najwyżej tolerancję

zaufanie w tym wszystkim to już czysta utopia

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

no ale jeśli "rodzina" zamiast ubezwłasnowolnić pedofila ukrywa i maskuje jego pedofilię pozwalając na procedowanie tego zboczenia już może sporo z tego szacunku utracić
dopiero złapana za rękę niechętnie i niejako z łaski przyznaje że zło ale przyznaje dopiero gdy musi
czyli z kościołem już nigdy a przynajmniej długo; inaczej jak pod przymusem nie będą inne środowiska rozmawiać

no i religia to specyficzne "medium społeczne' co do którego zarówno innowiercy jak i zwyczajni sceptycy z natury rzeczy szacunku szczerego mieć nie mogą. co najwyżej tolerancję

zaufanie w tym wszystkim to już czysta utopia

Kościół uznał go za winnego prokuratura nie.https://wiadomosci.onet.pl/szczecin/ks-andrzej-dymer-oskarzany-o-molestowanie-odwolany-z-funkcji-szefa-instytutu/zp22f0n

Opublikowano (edytowane)

złośliwie mogę skwitować - wyjątek potwierdzający regułę
ale... - to właśnie dzięki takim przypadkom kościół ma jeszcze "jakieś szanse" (jego frakcje bo takowe są i nie ma co do tego wątpliwości)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Henio po raz drugi ponawiam pytanie - kto i w jaki sposób płaci za mnie abonament w Polsacie?

•  

Nie doczekasz się odp. Od Henia... On  niewygodne pytania ignoruje..... Ja od wczoraj czekam na odp na moje pytanie... Ze strony Henia cisza jak wogule ich nie było..... 

1 godzinę temu, henio2 napisał:

Dalszy ciąg wrogości Henia w kierunku Solorza i Polsatu....... Ciekawe jutro kto będzie Henia wrogiem....???? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

No wiem jak jest, państwo nie dotuje telewizji Solorza, w przeciwieństwie do Kurskiego. Jeżeli jest inaczej to przedstaw dowody, jeżeli będą sensowne to zmienię zdanie. Bo z tego co wiem, to Polsat zapłacił 30mln zł za koncesję na nadawanie. Zresztą tak jak i TVP, ale to bez sensu, bo to transakcja typu jakbym z jednego swojego konta w banku przelał pieniądze na inne.

Daj link do jakiegoś artukułu, publikacji jakiegoś ministerstwa czy czegoś innego gdzie było by opisane jak nasze państwo dotuje telewizję Solorza.

Henio i tak nie odpowie..bo by musiał tobie rację przyznac. On tylko potrafi zament rozsiewać.. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Dariowola napisał:

Cały czas piszesz o kościele a nie o idwidulnych przypadkach to tak jak u Ciebie w rodzinie był by złodziej i pisał bym że twoja rodzina to złodzieje miejmy szacunek dla siebie. 

wszyscy widzimy jakie jest stanowisko kościoła chociażby do spraw pedofilii. wychodzi rydzyk akurat w takim czasie gdzie nikt go nawet o to nie pyta a on przy wszystkich ważnych ludziach w państwie i obecności kamer mówi że księdzu wolno zgrzeszyć jak każdemu i zamiast go potępiać to takie rzeczy należy wyciszać

jednostki to są gdzieś na małych parafii na wioskach a nie takie kościoły i tacy księża co są stale obecni w mediach.

Te przypadki aż nadto się mnożą

Podobnie jest z mszami przy każdej mięsięcznicy. biorą sobie księdza, kazanko polityczne, a potem pisowiec wychodzi na ołtarz albo pod pomnikiem i nawala pogadankę polityczną nie do czasu tragedii smoleńskiej tylko miesza go z terażniejszą polityką. to jest miesiac w miesiąc a nie jakieś jednostkowe sytuacje

w rodzinie każdy od złodzieja trzyma się z daleka, tak samo od pedofila a w kościele mówią że jeszcze on jest męczennikiem

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

a w kościele mówią że jeszcze on jest męczennikiem

gdzie tak?

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Dla Pana Vasyla to nawet czas biegnie inaczej, Twierdzi że dwa lata, przez pandemię nie koncertuje. To ciekawe, bo zaraz minie dopiero pierwsza rocznica pandemii. 

No i musi pracować w domu a to przeszkadza rodzinie. Chyba zapomniał że praca zdalna to praca z domu, czyli dzieli niedogodności tysięcy Polaków.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v