Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w sumie tak jak kaczyński i reszta polityków

1 minutę temu, henio2 napisał:

Orkiestra nie ma żadnych pieniędzy to są zebrane od ludzi i z naszych podatków

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, henio2 napisał:

Orkiestra nie ma żadnych pieniędzy to są zebrane od ludzi i z naszych podatków

widzisz. i tu jest problem. w normalnym kraju kazdy kto chce placi na orkiestre czy inne charytatywne. a ja sobie nie zycze by moje/ nasze pieniadze szly na partyjna telewizje, ogromne pensje pisowskich prezesow, ich zlodziejstwo, nepotyzm, kosciol i rydzyka. ale tutaj nas o to nikt nie pyta. nie mamy wplywu na to 

Edytowane przez kampl
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Jak w kopercie to nie, przekazem owszem.

9 minut temu, pafnucy napisał:

a jak na rydzyka to też się tak da odliczyć?

Henek do tablicy.

12 minut temu, agromatik napisał:

A rząd państwa polskiego?

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)

bliżej kaczyńskiemu do tuska niż myślicie 😂😂😂

EtTcTXkXcAQ06iy.jpg

Edytowane przez racyl
Opublikowano

myslem ze to zdjecie z radomska pokazywane przed chwila u jaworowicz- dzialacz pis-u oszukal na taka tabliczke ponad 100 osob na kilka milionow w piramidzie finansowej.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, henio2 napisał:

Wyraźnie napisane że na takich samych zasadach możesz przekazać darowiznę na cele kultu religijnego , Caritas , PCK czy zwierzaki, wiec nie wiem o co ci chodzi. Ty sam też chyba nie wiesz😆

I znowu wyciąganie kasy z kieszeni podatników  Składka zdrowotna. Rząd pracuje nad zmianami (businessinsider.com.pl) 

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Ulman a niech podnoszą składkę zdrowotną, pod warunkiem, im więcej płacę tym szybciej dostaje się do lekarza xD Nie mam nic przeciwko, PiS-iory socjalne siedzą w kolejce a ja jak Pan wchodzę bez kolejki do gabinetu :)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Żebyś się nie zdziwił. W komunistycznej logice powinieneś płacić jak najwięcej i finansować dziadów bo to  elektorat PIS.  Ci co więcej maja są teraz wrogami narodu bo śmieli się czegokolwiek dorobić. Tu widać że ewidentnie szukają kasy bo uzależnienie składki od zarobków jest idiotyzmem. Czemu zarabiający lepiej ma więcej płacić? Bardziej narażony na choroby jest? Inaczej się go leczy?  

• Like 1
Opublikowano

Firma ML System stworzyła urządzenie, które wykrywa koronawirusa z oddechu w ciągu mniej niż 10 sekund. Wynalazek zaprezentowano w czwartek podczas konferencji prasowej prezydenta Andrzeja Dudy w siedzibie firmy w Zaczerniu koło Rzeszowa (Podkarpackie).
Jak zaznaczył prezydent Duda, "odkrycie tego urządzenia jest dzisiaj wielką dumą całej Rzeczypospolitej".

może będzie sukces

Opublikowano
7 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

@Ulman a niech podnoszą składkę zdrowotną, pod warunkiem, im więcej płacę tym szybciej dostaje się do lekarza xD Nie mam nic przeciwko, PiS-iory socjalne siedzą w kolejce a ja jak Pan wchodzę bez kolejki do gabinetu :)

A co w takim wypadku z antypisiorami socjalnymi 🤔  

Opublikowano
5 godzin temu, nie napisał:

Firma ML System stworzyła urządzenie, które wykrywa koronawirusa z oddechu w ciągu mniej niż 10 sekund. Wynalazek zaprezentowano w czwartek podczas konferencji prasowej prezydenta Andrzeja Dudy w siedzibie firmy w Zaczerniu koło Rzeszowa (Podkarpackie).
Jak zaznaczył prezydent Duda, "odkrycie tego urządzenia jest dzisiaj wielką dumą całej Rzeczypospolitej".

może będzie sukces

U nas sukces. Jak na  produkcję kasy nie ma..... Sprzedadzą komuś i ktoś inny będzie zarabiał........ Tak samo jak ta szczepionki co niby u nas robia........ 

Opublikowano
8 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

A jakbyś nie zdążył do lekarza, to obligatoryjnie niech przekażą do grabarza.Zawsze trza mieć plan awaryjny.:lol:

7 godzin temu, nie napisał:

To ciekawe gdzie było schowane że je dopiero odkryli.:lol: Tu już parę razu "duma Rzeczypospolitej " marnie skończyła, a raczej nie było zainteresowania, więc aby ta  firma zaraz nie upadła po zainteresowaniu miłościwie panujących.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, PRZMAS19821982 napisał:

To może Grodzki by nas lepiejbronil przed podwyższeniem składki zdrowotnej  bo Owsiak cały sprzęt kupuję my płacimy krocie a kolega tam wyżej pisał że 3 lata kolejka je na badanie😋😜

8 godzin temu, Ulman napisał:

Żebyś się nie zdziwił. W komunistycznej logice powinieneś płacić jak najwięcej i finansować dziadów bo to  elektorat PIS.  Ci co więcej maja są teraz wrogami narodu bo śmieli się czegokolwiek dorobić. Tu widać że ewidentnie szukają kasy bo uzależnienie składki od zarobków jest idiotyzmem. Czemu zarabiający lepiej ma więcej płacić? Bardziej narażony na choroby jest? Inaczej się go leczy?  

Może by tak i wywóz śmieci od zarobków uzależnić bo wiadomo kto więcej zarabia więcej kupuję no ale tam już równe stawki opozycji nie przeszkadzają 😋😜

9 godzin temu, jacus napisał:

myslem ze to zdjecie z radomska pokazywane przed chwila u jaworowicz- dzialacz pis-u oszukal na taka tabliczke ponad 100 osob na kilka milionow w piramidzie finansowej.

Przecież słyszałeś że Pło za nim stało 😋😜

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

A co w takim wypadku z antypisiorami socjalnymi 🤔  

Nie ma takich. Anty pisior z automatu jest rasą panów. To ludzie zaradni, ustawieni finansowo, wykształceni, urzędnicy lekarze, pensjonariusze zk...

Przynajmniej wielu tak się wydaje.

Tak im wpojono jak malarz kominów rozpoczął wojnę polsko polską,  reaktywował słowo moher, a szczytem inteligencji była akcja zabierz babci dowód.

Opublikowano
15 minut temu, henio2 napisał:

To może Grodzki by nas lepiejbronil przed podwyższeniem składki zdrowotnej  bo Owsiak cały sprzęt kupuję my płacimy krocie a kolega tam wyżej pisał że 3 lata kolejka je na badanie😋😜

Akurat za Twoje to chyba Owsiak nie kupuje...??? ... 😄😄🧐. Na kolejki to chyba twój rząd miał zaradzić..... 🧐😄

Opublikowano

Jak już eutanazja będzie legalna to kolejną prewencją będzie podaj babci zastrzyk?🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v