Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Co się dzieje na TVP1?? Przemowa Grodzkiego będąca nie na rękę TVP?? Czy Kurskiemu coś się stało? Jakiś zamach stanu mieliśmy? Nie wierze w to co widzę i słyszę xD To nie może być TVP. Ktoś przejął im sygnał? 

Już pewnie Kurski na dywaniku na Nowogrodzkiej jest 🤣😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, witejus napisał:

wolne media🤣

Jeżeli TVP będzie to kontynuować, to nie mam nic przeciwko :) Wypowiedź polityka bez zbędnego komentarza dziennikarzyny, tak dalej. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Co się dzieje na TVP1?? Przemowa Grodzkiego będąca nie na rękę TVP?? Czy Kurskiemu coś się stało? Jakiś zamach stanu mieliśmy? Nie wierze w to co widzę i słyszę xD To nie może być TVP. Ktoś przejął im sygnał? 

Ja też nie wierzę co on pie..doli

🤣

• Like 1
Opublikowano

Tak, Denwer, to na stówę Ty i g##no mnie obchodzą inne argumenty. Taki wrzucam przekaz dnia. Dodam jeszcze, że szanuję poglądy innych pomimo, że sam miałbym nielada kłopot z podjęciem decyzji o aborcji - mieści Ci się to (i Heniulkowi) w ciasnej czaszce?

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Przekaz jest taki, że złe niemieckie media nie chcą płacić na leczenie polskich, biednych dzieci. Taki pompuje non stop Polska niezależna stacja TVP INFO :)

Co do leczenia dzieci to jakaś masakra. Syn ma skierowania pilne do neurologa i kardiologa. Żona dzwoniła do stolicy do szpitala gdzie był to do neurologa na 2024 rok a kardiologa 2027. A prywatnie wizyta już za tydzień. Więc jeśli ktoś nie ma kasy to można nie dożyć nawet wizyty.  Zamiast pchać kasę tam gdzie trzeba to wolą dać np. na rydzyka. 

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano

abstrahując. ta tarcza to kabaret. W mojej okolicy z tarczy skorzystali różni przedsiębiorcy. Wszyscy normalnie pracowali. trochę lewych faktur i cyk po kilkaset tysięcy za dramo dostali.  pisowski elektorat to pewnie tak o to musi d*pa piec.

Opublikowano

Zadzwoń do Owsiaka niech ci pomoże 😋😜

3 minuty temu, thor1984 napisał:

Co do leczenia dzieci to jakaś masakra. Syn ma skierowania pilne do neurologa i kardiologa. Żona dzwoniła do stolicy do szpitala gdzie był to do neurologa na 2024 rok a kardiologa 2027. A prywatnie wizyta już za tydzień. Więc jeśli ktoś nie ma kasy to można nie dożyć nawet wizyty.  Zamiast pchać kasę tam gdzie trzeba to wolą dać np. na rydzyka. 

Opublikowano

a finalnie i tak pracownicy sie złożyli na darme pieniądze dla firm i ich właścicieli. wydoili nas wspaniale. bo chyba nie wierzycie ze dzielili sie wsparciem koronawirusowym z pracownikami? ba pewnie im wszystkim pensje obnizali.

a agora z ta kwotą nie dziwi, patrzac na jej rozmiary. 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, henio2 napisał:

Zadzwoń do Owsiaka niech ci pomoże 😋😜

Już nieraz sprzęt od orkiestry pomógł w rodzinie więc mu odpuszcze. Piszę do rydzyka niech coś skapnie :D ksiądz szybciej poratuje

Opublikowano

U nas neurolog na początek marca. Prywatnie idź i zawnioskuj o likwidację NFZ i zwrot składek za 5 lat wstecz. Norma. NFZ zawiera kontrakty podczas gdy to Ty chorujesz czyli ogranicza Cib dostęp do służby zdrowia. Gdyby NFZ był zobowiązany do pokrywania roszczenia... to spektakularnie jebły by na pysk nierenomowane przez pacjentów placówki i miałbyś pewnie z dwieście km na wizytę. Kto raz szukał specjalistycznego leczenia zaakceptuje ten stan rzeczy reszta podniesie larum. Nie o kasę tu chodzi kolego.

Opublikowano
Przed chwilą, PRZMAS19821982 napisał:

A ile tvp????? 

Nie ma znaczenia skąd z jakiej opcji.

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Nie chcę mi się przebijać przez wszystkie posty. Mógłby ktoś streścić jaki przekaz dnia przyszedł odnośnie podatku od reklam?

Przekaz jest taki: wszystkie media telewizyjne, radiowe, internetowe i gazetowe mają zapłacić podatek 2-15% od reklam. Zebrana kasa(ok.800mln) zostanie przekazana kurskiego razem z bonusem z budżetu( oficjalnie ma iść na walkę z covidem).

Opublikowano
4 minuty temu, thor1984 napisał:

Już nieraz sprzęt od orkiestry pomógł w rodzinie więc mu odpuszcze. Piszę do rydzyka niech coś skapnie :D ksiądz szybciej poratuje

Orkiestra nie ma żadnych pieniędzy to są zebrane od ludzi i z naszych podatków

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v