Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A miałbym to w d*pie 😂

Taka ilość nie robi na nikim wrażenia 🤣 no chyba nie umiesz liczyć bo celebrytów jest dużo dużo więcej

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

A no  za  mało.  I  zamiast  zaszczepić  lekarzy  zaszczepili  celebrytów  TVN   w ramach promowania  o  której  nie poinformowano  opinii  publicznej.

Tak szczerze mówiąc to koło fiuta mi lata tych 18 zaszczepionych. Jaka promocja, takie wykonanie. Sprawa jest taka że to już są owoce działań rządu , premiera i prezydenta. 

Jeżeli obywatele nie wierzą tym co maja ich ratować, a nie wierzą bo ratujący co chwila zmieniają zdanie albo plączą się w zeznaniach, to trzeba będzie za chwilę pokazywać wszystkich mozliwych celebrytów ze strzykawkami w ramieniu, aby zwabić ludzi do szcepienia.

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Sprawa jest taka że to już są owoce działań rządu , premiera i prezydenta. 

Ta  bo  premier  i  prezydent  kazał  szczepić  cichaczem celebrytów  z TVN    

OTYwL3VfMS9jY185MGE0Yy9wLzIwMjEvMDEvMDIv

Opublikowano
4 minuty temu, Denwer napisał:

Tylko gdyby to  byli  celebryci  z TVP  z Kurskim  na czele  to  byś  w każdym temacie na tym forum  o tym trąbił   tak jak wiosną  jak  Kaczyński na cmentarz  pojechał.

Ani Ty ani Kaczyński nie rozumiecie , co to jest przykład własny. Nie rozumiecie tez pewnych niuansów i tego że będąc na świeczniku jednak wolno mniej.

Opublikowano

Pewnie tą listę z 18 celebrytami zaniosą do IPN i za parę lat będą odgrzewać w prawicowych mediach 🤣

Opublikowano
13 minut temu, racyl napisał:

afera z celebrytami spadła im jak manna z nieba 😂

Normalnie zgłupieli 18 dawek poszło do celebrytów na tyle tysięcy dawek zamówionych 😂

ciekawe ile dawek została wyrzucona z powodu nie stawienia się chętnych 😂

Oglądaj tv PiS zlizać nie da się a może tego  niewiem! od dziś ze to

to ile zaszczepionyh  .

Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

to ujowy dentysta 

mam z tego wnioskować ze zamiast szczepić dalej  albo przeskoczyć dalej kolejkę i szczepić damy przecinek za Szczypami pierwsze prezesa tvn jady milera itp 

nie chce mi się nawet pisać co gdyby to był kurski albo Rydzyk pierwsze bił byś piane od rana do wieczora ... propagandom podsuniętą 

a propo widziałeś wczoraj jak TVN się gimnastykował i bronił swoich ? bo chodzi jednak o prezesa 

pasujesz do opozycji policzone kto co ma dostać jeszcze braknie dla wszystkich jak byś wiedział a te podziel przez 2 bo musi iść połowa na 2 dawkę do agencji rezerw materiałowych .. tak jest rozdysponowane po kraju dzielone na 2 dawki 

bystry jesteś ty byś POszczepił wszystkich a 2 dawka poczekamy 😆

a morze poświecisz swoją modrością i przyznasz sie co powielałeś o testowaniu wszystkich co szumiała peło od rana do wieczora w Czecha testowali wszystkich jakiś rezultat ? słyszałeś co się dzieje na Słowacji i czechach ?

I co im dało to całe ogólnopaństwowe testowanie? Nic ! ! ! dlatego to bardzo mi przypomina jak dobrze ze peło nie rządzi 

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-dramatyczna-sytuacja-w-czechach-i-na-slowacji-pelne-kremator,nId,4966551#comments4-1utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Dramatyczna sytuacja w Czechach i na Słowacji: Pełne krematorium, a ciała na lodowisku

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-dramatyczna-sytuacja-w-czechach-i-na-slowacji-pelne-kremator,nId,4966551#comments4-1utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Roman niestety ciężko mi się ciebie czyta. Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi w niektórych wątkach.

Dentystka jest dobra dlatego ją wybrałem i porzuciłem poprzednią. Na tyle dobra, ze przy mnie odmówiła kilku klientom i pozwala sobie  by kilka godzin w południe nie pracować. Ale myśl sobie co chcesz nie moja broszka.

Możesz wnioskować co chcesz. Ale w skali Polski te 18 nazwisk to pryszcz. Rząd i tak nie wyrabia się ze szczepieniem. Mamy ponad 600 tys dawek a zaszczepionych ledwie 85tys osób.

Co do Kurskiego i Rydzyka skąd wiesz, ze nie są zaszczepieni. Ministerstwo nie chce ujawnić pozostałych nazwisk z listy. Dziwne co? Skoro tam są sami z opozycji. A na terenie Polski nawet politycy pisu szczepili się poza kolejką.

Piszesz mi, ze jestem bystry i masz rację. W przeciwieństwie do ciebie niestety. Gdy to pisałem wczoraj oficjalne info było takie, ze w PL jest 310 tys dawek. Od początku akcji zaszczepionych 48 tys. Czyli 1/3 tego co można było zaszczepić by zostawić połowę na drugi raz. Przy czym rząd wiedział, ze w poniedziałek dotrze drugie 310 tys dawek. Przez tydzień akcji szczepienia zużyto 1/3 posiadanych dawek a w necie kręci się g burze o 18 poza kolejką.

54 minuty temu, Denwer napisał:

W bardzo głębokim miejscu mam poprawność polityczną. Jestem lekarką, pracuję na WUM. Za ten wpis pewnie mnie zwolnią ale KUR*A MAĆ. Oto historia, w środku pandemii gdy nagle decyzą, nazwijmy go Kogoś wróciły zajęcia hybrydowe. Czyli studenci mają uczęszczać na zajecia kliniczne. Ok. Jestem w stanie to zrozumieć. Ale moj poziom irytacji wzrósł, gdy zapowiedziano nam hospitację(moment sprawdzania nauczyciela akademickiego). No więc, ja - nauczycielka akademicka, nasi studenci 18chyba osób (nie pamietam) przybyliśmy na oddział w celu odbycia zajęć pod czujnym okiem Innego Kogoś. Okazałosię, że IK był tylko wirtualnie. My standardowo się narażamy ale kontroling bezpiecznie z domu. No więc idźmy do słynnej afery szczepionkowej na WUM. Jak mnie wkurza ta tektura, która się zadziała. To ratowanie, ta akcja promocyjna szczepień, to dupczenie kotka za pomocą młotka. I zaznaczam to moja opinia, nie kliniki w której pracuję(jeszcze). Dziękuję osobom za to odp., że pozwoliły mi znowu poczuć się jak nikt. Gdy oglądam zdjęcia moich netowych znajomych, szczepiących się, skręca mnie z zazdrosci i przykrosci.Bo pracuje w jeszcze jednym miejscu, nie zapisałam się tam na szczepienie, żeby medycy pracujacy tam codziennie byli pierwsi i dlatego też, że pomyślałam, WUM tak zbieral szybko pisemne oswiadczenia (zaledwie pare dni), to pewnie szybko bede zaszczepiona. I przyslowiowe. Gówno. Nikt nie zadzwonił, nikt nie zapytal. I teraz jeśli chcemy mieć akcje promocyjną wykorzystajcie medycznych influencerów, ktorzy mają zasiegi, sa medykami i zrobią nam dobrze.A jeśli jesteście małe wstręciuchy i chcecie sobie +100do celebrytctwa dodać, to się pomyliliście. Znam swiat celebrytow b. Dobrze. Ich życie gna milion razy szybciej niż nasze i do tego na innej orbicie. Większość z nich uwazay, że im sie należy wszystko., wdzięczności nie będzie. Więc podsumowując.1. zabraliście dla mnie szczepionkę. I tego wam nie zapomnę, 2 Spróbjcie wywalicie mnie z pracy za ten wpis to będę mogła w końcu poopowiadać co tam robicie.Chcę uczyć, chcę byc opiekunką @skn_psychiatria ale mam dość, że nikt nie potępił imiennie tego bagna, które sie zadziało. OPAMIĘTAJCIE SIĘ. To czasy MS, PATRZYMY WAM NA RĘCE.

Ale bełkot zabrali jej szczepionkę. Pewnie jutro umrze biedaczka. Normalnie takich durni szuka pisowska propaganda, ze aż żal ich. Rząd ma problem by wykonywać plan szczepień w magazynach rosną rezerwy szczepionki. Dworczyk mówi, ze nie uda się zaszczepić do 15stycznia lekarzy a ty szukasz durni ze swoją durnotą, ze komuś różnice zrobiło 18 osób poza kolejką. Skoro tak się szczepili celebryci i opozycja poza kolejką to czemu pis nie pokarze całej listy? Bo tam pisiorów równie dużo jak tych z opozycji. I gdyby byli na liście tylko ci z opozycji lista już dawno wyciekła by z ministerstwa do mediów. Ale trol taki jak ty tego nie rozumie tylko wrzuca śmieci.

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Teraz to pewnie by chcieli ale jak w latach 90 tych ktoś z zachodu przyjeżdżał to sie w czoło pukali. Zresztą  tam były same pgry to kto miał sie niby rozwijać? Umnie na wsi też dziady i gamonie teraz zazdroszczą bo ktos ma ale jak mozna było brać to tylko kilku miało odwagę zaryzykować.

Przetargi tak są skonstruowane ze wygrywa ten co najwięcej płaci i może sobie wziać na przetarg 5 ochroniarzy limuzynę i dziwke jak mu przyjdzie na to ochota. Nic ci do tego

Masz rację tak było za po PSL dzięki PiS młodzi rolnicyaja szanse na powiększenie gospodarstw bo mają pietszrnstwo i taki obszarnikozr sobie palcem w bucie pomachać a nie ochrona 

• Haha 2
Opublikowano

A Holecka to zaszczepiona że takie miny do kurskiego robiła?  Może to efekt uboczny😂

Po tej szczepionce wszyscy będziemy tak reagować na pisowskich góru. 😂

To dzięki swoją dawkę chętnie komuś oddam. 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, 6465 napisał:

A Holecka to zaszczepiona że takie miny do kurskiego robiła?  Może to efekt uboczny😂

Pytanie czym ją szczepił i czy użył swojej strzykawki?

Ja już widzę pozytywy akcji z celebrytami. CO prawda nie udolnie przeprowadzona ale działa. Kumpel ,który miesiąc twemu mówił, ze się nie zaszczepi już mówi, ze się zaszczepi. Bo Polak tak ma, ze nie chce i już. Ale jak widzi, ze inni chcą lub coś dzieje się bez kolejki, ze niby załatwili to już i on chce.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał:

DLA HOLCKIEJ NIEMAszczepionki to jest lekooprny przypadek gniydy inaczej się zwalcza .

Opublikowano

@henio2daj se z tym spokój. To jest jakiś kapiszon. Zamiast mówić o banku Czarneckiego za złotówkę czy o tym jak rząd nie wyrabia się ze szczepieniem to się bije pianę z jakimiś celebrytami. A mój kolega, który miesiąc temu mówił, ze się nie zaszczepił. Jak zobaczył tą jak to piszesz Jandagate to się chce zaszczepić.

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

@henio2daj se z tym spokój. To jest jakiś kapiszon. Zamiast mówić o banku Czarneckiego za złotówkę czy o tym jak rząd nie wyrabia się ze szczepieniem to się bije pianę z jakimiś celebrytami. A mój kolega, który miesiąc temu mówił, ze się nie zaszczepił. Jak zobaczył tą jak to piszesz Jandagate to się chce zaszczepić.

To może pierdolca dostał uuważaj to jest  zarażliwe. 🤣👍

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Tylko lewaki nie mają własnego zdania i potrzebują pseudo celebrytów którzy wydaje się że świat się kręci wokół nich

Opublikowano
3 minuty temu, Dariowola napisał:

To może pierdolca dostał uuważaj to jest  zarażliwe. 🤣👍

Nie to czysta psychologia. Jak człowiek widzi, ze inni coś dostają bez kolejki, widzi, ze po coś jest ta kolejka jeszcze mu się daje do zrozumienia, ze oni coś załatwiali. To i człowiek zaczyna to samo chcieć.

@henio2 lewaki to głosują na pis lub lewicę. On głosuje na konfederację.

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał:

to gówno ma znaczenie te kilkanaście osób związanych czy z PIS czy PO. popatrz na dzienną liczbę zaszczepionych, ile jest w polsce ludzi potrzebnych do zaszczepienia aby opanować to cholerstwo.

idąc do sklepu to zastanawiasz się czy ludzie są z PO czy pis. Czym więcej ludzi zaszczepią tym lepiej. te 18 osób na nikim nie robi wrażenia

Opublikowano
8 godzin temu, Dariowola napisał:

🤑

............     zwiększysię sprzedaż  soków z polskich owoców i warzyw. 

Bbbbbuuuuuuuuuuuuuuuucchhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaacccchhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1 godzinę temu, Denwer napisał:
Zdjęcie profilowe maja_herman_amici

W bardzo głębokim miejscu mam poprawność polityczną. Jestem lekarką, pracuję na WUM. Za ten wpis pewnie mnie zwolnią ale KUR*A MAĆ. Oto historia, w środku pandemii gdy nagle decyzą, nazwijmy go Kogoś wróciły zajęcia hybrydowe. Czyli studenci mają uczęszczać na zajecia kliniczne. Ok. Jestem w stanie to zrozumieć. Ale moj poziom irytacji wzrósł, gdy zapowiedziano nam hospitację(moment sprawdzania nauczyciela akademickiego). No więc, ja - nauczycielka akademicka, nasi studenci 18chyba osób (nie pamietam) przybyliśmy na oddział w celu odbycia zajęć pod czujnym okiem Innego Kogoś. Okazałosię, że IK był tylko wirtualnie. My standardowo się narażamy ale kontroling bezpiecznie z domu. No więc idźmy do słynnej afery szczepionkowej na WUM. Jak mnie wkurza ta tektura, która się zadziała. To ratowanie, ta akcja promocyjna szczepień, to dupczenie kotka za pomocą młotka. I zaznaczam to moja opinia, nie kliniki w której pracuję(jeszcze). Dziękuję osobom za to odp., że pozwoliły mi znowu poczuć się jak nikt. Gdy oglądam zdjęcia moich netowych znajomych, szczepiących się, skręca mnie z zazdrosci i przykrosci.Bo pracuje w jeszcze jednym miejscu, nie zapisałam się tam na szczepienie, żeby medycy pracujacy tam codziennie byli pierwsi i dlatego też, że pomyślałam, WUM tak zbieral szybko pisemne oswiadczenia (zaledwie pare dni), to pewnie szybko bede zaszczepiona. I przyslowiowe. Gówno. Nikt nie zadzwonił, nikt nie zapytal. I teraz jeśli chcemy mieć akcje promocyjną wykorzystajcie medycznych influencerów, ktorzy mają zasiegi, sa medykami i zrobią nam dobrze.A jeśli jesteście małe wstręciuchy i chcecie sobie +100do celebrytctwa dodać, to się pomyliliście. Znam swiat celebrytow b. Dobrze. Ich życie gna milion razy szybciej niż nasze i do tego na innej orbicie. Większość z nich uwazay, że im sie należy wszystko., wdzięczności nie będzie. Więc podsumowując.1. zabraliście dla mnie szczepionkę. I tego wam nie zapomnę, 2 Spróbjcie wywalicie mnie z pracy za ten wpis to będę mogła w końcu poopowiadać co tam robicie.Chcę uczyć, chcę byc opiekunką @skn_psychiatria ale mam dość, że nikt nie potępił imiennie tego bagna, które sie zadziało. OPAMIĘTAJCIE SIĘ. To czasy MS, PATRZYMY WAM NA RĘCE.

000AXV3EYGCBJVQ1-C122-F4.jpeg

1 godzinę temu, Denwer napisał:

135178604_3698162603564371_4399918043807

To już wiadomo kto jest obecnym wrogiem prostego ludu PISowskiego. Juz wiadomo na kogo będą szczute ptymitywne masy proletariackie. Przedsiębiorca, aktor, lekarz i prawnik to wrogowie ludu i kasta. Gamoń i luj to uosobienie wartości narodowych i wzorzec uczciwości 

38 minut temu, henio2 napisał:

Masz rację tak było za po PSL dzięki PiS młodzi rolnicyaja szanse na powiększenie gospodarstw bo mają pietszrnstwo i taki obszarnikozr sobie palcem w bucie pomachać a nie ochron

Maja pierwszeństwo do ochłapów których nikt nie chciał a teraz dzięki PISowej łasce mogą je drogo kupić Sukces jak w stoczni szczecińskiej. 

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Bbbbbuuuuuuuuuuuuuuuucchhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaacccchhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To już wiadomo kto jest obecnym wrogiem prostego ludu PISowskiego. Juz wiadomo na kogo będą szczute ptymitywne masy proletariackie. Przedsiębiorca, aktor, lekarz i prawnik to wrogowie ludu i kasta. Gamoń i luj to uosobienie wartości narodowych i wzorzec uczciwości 

Maja pierwszeństwo do ochłapów których nikt nie chciał a teraz dzięki PISowej łasce mogą je drogo kupić Sukces jak w stoczni szczecińskiej. 

Co ja ci zrobię jak lubisz Coca colę. Idź  na odwyk 🤣👍

Opublikowano
52 minuty temu, henio2 napisał:

Masz rację tak było za po PSL dzięki PiS młodzi rolnicyaja szanse na powiększenie gospodarstw bo mają pietszrnstwo i taki obszarnikozr sobie palcem w bucie pomachać a nie ochrona 

@Ulman uważaj bo Cię rozkułaczą. Czas młodych gniewnych i inwestujących sie nam zbliża.:lol:

13 minut temu, Ulman napisał:

To już wiadomo kto jest obecnym wrogiem prostego ludu PISowskiego.

Za chwilę okaże się że sami tez są swoimi wrogami. Pawlik Morozow byłby dumny.:lol:

• Haha 1
Opublikowano

Kobita się wyrzygała i w zasadzie napisała, że ma kontakt ale świadomie podjęła taką a nie inną decyzję oraz wskazała swe miejsce w kolejce a potem zgłosiła kradzież jej szczepionki - chyba lepiej aby sobie wzięła wolne na jakiś czas...

Opublikowano
16 minut temu, mirro napisał:

@Ulman uważaj bo Cię rozkułaczą. Czas młodych gniewnych i inwestujących sie nam zbliża.:lol:

Za chwilę okaże się że sami tez są swoimi wrogami. Pawlik Morozow byłby dumny.:lol:

Uuu, strach się bać , bo jak taki Staszek wziął sie za walkę z obszarnikami to niedługo powstaną bojówki lumpów pod patronatem PIS które od nowa ziemie w każdej wiosce rozpiszą i mali zaczną gospodarzyć na wielkich areałach. Oczywiście historia szybko zatoczy koło i zbankrutuja bo są gamoniami i znowu powstaną znienawidzeni obszarnicy a prosty lud po raz kolejny bedzie uciemiężony. 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v