Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, racyl napisał:

to jest zwyczajne sk***ysyństwo !!!

nie dać nic prywatnym mediom z abonamentu i jeszcze wyciągać łapy do ich dochodów z reklam

Bo PIS to neokomunistyczny motłoch i pazerna swolocz. 

33 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Ciekawe jak Henio ten protest skomentuje???? 

Dokładnie tak samo jak propaganda TVPis

26 minut temu, dysydent napisał:

Francuzi jak googla opodatkowali to wzrosły ceny za usługi google we Francji
poprawiło się Francuzom?

U nas ciemnota jest uświadamiana że jak koncerny będą opodatkowane to one zapłacą ze swoich pieniędzy a nie ze środków pozyskanych od widza. 

Prawda jest taka żę socjalistyczna swolocz rozpaczliwie szuka pieniędzy bo pusto w kasie a sekta ich jeszcze popiera bo nie rozumie że sami za to płacą a nawet twierdzi że wysokie podatki wzbogacają ludzi.  Głupota jest pielęgnowana przez propagandę bo głupkami łatwo rządzić. Wydają na to 2 mld rocznie ale efekty są 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

https://www.interia.pl/ tak wygląda dn 10 02 2021 godz 7,00 (zapewne inne portale też lub podobnie, przynajmniej niektóre)

Screenshot_2021-02-10 Interia - Polska i świat informacje, sport, gwiazdy .png

Może przyrost naturalny wzrośnie ,a nie każdy tylko w sieć ,tv  🙆‍♂️  , mnie tam koło uja lata ten ich  strajk mają do tego prawo to korzystają  ,trza swoje zajęcia i dzień pracy zaplanować 😉, żyjemy dalej nic się nie dzieje B|

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

bardziej neta "wolny świat"
SpaceX satelity już rozmieszcza

Wolny świat w necie🤦‍♂️ 🤗

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, DTaras napisał:

Dysydent - nie idź w tym kierunku. Niczego nie zmienisz a staniesz się częścią sporu ku uciesze starego tetryka.

obiecałem/rozważałem pożyczyć fasoli na siew 10 ha ze zwrotem po żniwach
teraz - płatne z góry po cenach rynkowych z teraz (w tym roku fasola potanieje i bym stracił ale chciałem pomóc
nie ma pomocy dla idiotów bo i tak zmarnują i chcecie uczciwie to macie uczciwie

ja jestem zerem ale taką postawę obiorą np google czy KE bo dla nich to my wszyscy jesteśmy zwolennikami partii która pazerność wobec własnych obywateli fiskalną chce rozszerzyć na cały świat
i co  tego że POprzednicy ograniczali się tylko do nas tutaj skutecznie trzymając nas w kapitałowej nędzy?
tamci oleją nas i zostaniemy z tym co mamy a co my takiego mamy?

Dociera do świata że Polska staje się coraz gorszym miejscem na biznes i to musi mieć konsekwencje w najbliższych latach
jeszcze sankcji wobec Polski nie ma ale kilka podobnych pomysłów jak ten i będą a powód zawsze się jakiś oficjalny znajdzie.
O ile Węgry to pryszcz i nikt nie chciał tworzyć precedensu to Polska jest zbyt duża aby cwaniakowanie z mediami obeszło bezboleśnie.

powtarzam - nie zdają sobie sprawy z czym zadarli i jakie standardy tworzą.
Profilaktycznie tuzy światowej gospodarki muszą zareagować bo trend gotów rozlać się szerzej i zareagują na pewno

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, pafnucy napisał:

@jacus  tak na wschodzie

IMG_20210210_064858.jpg

a tak na poludniu-droga powiatowa 

149093807_1368568020158377_2801064187520

1 godzinę temu, jarecki napisał:

trzeba poszukać radio wolna europa .

na wegrzech jest juz radio-glos ameryki za pieniadze kongresu usa ,jak za dawnych lat. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Ursus932 napisał:

Wolny świat w necie🤦‍♂️ 🤗

takie sformułowanie (ikony też istotne) zwalnia mnie z komentarza, jest automatyczny

o dzięki @jacus
nie wiedziałem o madziarach

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

to jest zwyczajne sk***ysyństwo !!!

nie dać nic prywatnym mediom z abonamentu i jeszcze wyciągać łapy do ich dochodów z reklam

Nie dało się znacjonalizować to znaleźli inną drogę do marginalizacji nieprzychylnych i niepokornych wydawców. Tłumaczenie będzie proste i jedni i drudzy muszą uiścić ten podatek, a te miliardy dla mediów narodowych to nędzna rekompensata za brak wpływów z abonamentów i nie ma nic wspólnego z podatkiem od reklam.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał:

Tak działają sk***ysyny z PISu

A w TVP info uśmiechnięta fałszywa gębą Jakimowicza 

Takie komentarze to krążyły  jak Urban miał swoje 15minut po dzienniku w TV. Przyszło nowe😬?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jakby Czaskoski takiego miał to by go zima nie zaskoczyła xD 

to bardziej pogromca Orlenu niż zimy bo musieli by większość produkcji pewnie ze zniżką wlac w paszcze tych "smoków" paliwożernych

"Nowe" to Premier dopiero obiecał ogłosić w jakimś ichnim planie dla Polski i to dopiero początek wywracania wszystkiego do góry nogami

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Kiedy ostatnio był taki przypadek ze ani Marecka ani Staska do tej pory nie było? Narracji im nie podali czy co?

Pewnie tematy dla nich za niewygodne to i cicho siedzą ;) Owsiak skończył to nie ma co już na niego szczuć ;) 

Opublikowano
34 minuty temu, Ulman napisał:

Bo PIS to neokomunistyczny motłoch i pazerna swolocz. 

Im akurat o pieniądze nie chodzi tylko o to żeby ich zniszczyć albo uczynić poddanymi żeby już kompletnie nic krytycznego nie mówili

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

Im akurat o pieniądze nie chodzi tylko o to żeby ich zniszczyć albo uczynić poddanymi żeby już kompletnie nic krytycznego nie mówili

W myśl starej gebelsosko- stalinowskiej zasady, że jak się o czymś nie mówi to tego nie ma, a kłamstwo powtarzane odpowiednio często przestaje być kłamstwem.

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Kiedy ostatnio był taki przypadek ze ani Marecka ani Staska do tej pory nie było? Narracji im nie podali czy co?

Wiesz  dziś są na imprezie u prezesa tvpis ma imieniny.... To jak tu za glodna to dopiero bełkot będą rozsiewać....😉😄.... 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

Zniszczyć nie tylko jak najbardziej osłabić. Oni musza mieć wroga by szczuć proletariat i utrzymywać syndrom oblężenia. Jesli ustawa  wejdzie  to będą przez najblizszy rok mówić że wszelka krytyka jest zwiazana z faktem ze ich rząd patriotycznie opodatkował żeby się na biednych ludziach nie dorabiali. Niestety nie powie ciemnocie ze to właśnie ona, z własnej kieszeni zapłaci ten podatek.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

luty przeczekają, a w marcu już można dawać ile wlezie, że to Tusk zabił Lecha w Smoleńsku xD 

I w związku z tym jaka to unia jest zła

1 minutę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Wiesz  dziś są na imprezie u prezesa tvpis ma imieniny.... To jak tu za glodna to dopiero bełkot będą rozsiewać....😉😄.... 

Pytanie retoryczne Można większy?

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Niestety nie powie ciemnocie ze to właśnie ona, z własnej kieszeni zapłaci ten podatek.

Czy powie czy nie to bez różnicy Henki i Marecki będą się cieszyć i twierdzić że to dla ich dobra.

To jest fanatyzm dostać po mordzie i jeszcze się z tego cieszyć.

• Like 2
Opublikowano

Kurcze, zapomniałem, miesięcznica smoleńska. PiS-iorki na pochodzie ;) 

2 minuty temu, jacus napisał:

marecek ma swieto- 10 przeciez... pewnie czeka na nowe ustalenia podkomisji smolenskiej a ze parowki podrozaly sporo wiec badania sie przeciagna.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v