Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Ulman napisał:

...

@dysydent , ostatnio się burzyli ze to nie prawda że są w stanie bronić sie tylko 5 dni. Jak się patrzy na ich zaradność w temacie zatoru na rzece to wydaje się że te 5 dni jest wersją bardzo optymistyczną.

no no
już tam wcześniej w edycji sam się skapłem że ten zator to wina  (i problem) już wojsk okupacyjnych

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

Już tam wcześniej w edycji sam się skapłem że ten zator to wina już wojsk okupacyjnych

Niech zaminują ten zator czym prędzej bo zaraz czołgami będą na zapad jechat .🤣😂

Opublikowano
7 minut temu, bezbarwny napisał:

@dysydent, tego lodu to nie łamią, bo jak połamią, to się spiętrzy, a w jego miejsce nowy powstanie. Podobno poczekać mają, aż mróz zelży, coby nowy się nie tworzył. 

nie ma to jak na wszystko znaleźć wytłumaczenie

Opublikowano

@dysydent, to nie moje tłumaczenie, a Polsatu, przeze mnie zasłyszane jeno.  Sens ono ma, bo poniżej Płocka Włocławek położny jest, a przed nim zapora na Wiśle, przez którą, 30 km/h poruszać się można i jak sądzę, nie z racji tego, coby zalew podziwiać(piękny), a wytrzymałości/leciwości ów zapory raczej. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, PRIMO napisał:

Niech zaminują ten zator czym prędzej bo zaraz czołgami będą na zapad jechat .🤣😂

no a tak poważniej to @bezbarwny zdaje się mieć trochę racji i "dupeńki dano" gdy ten zator się zaczynał tworzyć
teraz to rzeczywiście nie bardzo wiadomo co zrobić ponad czekanie i ew modlitwę bo .bezsensownym działaniem można jeszcze co pogorszyć.

tylko można zapytać - to w przypadku normalnej zimy jesteśmy wobec niej bezradni prawie tak samo jak człowiek pierwotny?
niezbyt to pocieszające
epidemia. zima
co jeszcze? to czy jest coś nad czym panujemy co by pod cywilizację dało się...?

tam wyciszone na początku jest dwa piki a powinno być - "podpier..olili mi z piwnicy nowy rower"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

@dysydent może Ci odpowiem 🤔 sorry ....

A po drugie to bardzo dobrze że nie można zapanować nad zimą, bo przyroda ma się rządzić własnymi prawami 

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

@dysydent może Ci odpowiem 🤔 sorry ....

A po drugie to bardzo dobrze że nie można zapanować nad zimą, bo przyroda ma się rządzić własnymi prawami 

Do tej pory nie wiem co tak PISiaków strasznie bulwersowało w tej wypowiedzi.

Czemu ten Durczok z TVNu nie chwalił pani minister z PO tak jak teraz chwali TVPis ministrów z PIS?  Jak on śmiał być krytyczny i nie chwalić Bieńkowskiej za to że 3998 pociągów jechało bez problemu a czepiać się o jakies 2 sztuki ? On musiał być nasłany przez PIS. 

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

ale że poznałeś że to ona... :D

Opublikowano

galan cos dla ciebie

https://www.onet.pl/biznes/biznesalert/polskie-kable-dominuja-na-europejskim-rynku-offshore/r2qnczp,30bc1058

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

łódż to miasto lewicowe i się nie rozwija   tam wszystko padło głosują na PO tak jak warszawa  a wiesz dlaczego panicznie boją się PISu

lodz jeszcze niedawno byla wieksza od krakowa i zatonela razem z komunizmem i rynkiem zwiazku radzieckiego ktory bral wszystko jak leci , a powstala dzieki rynkowi carskiej rosji ktory kupowal wszystko co wyprodukowali.

Opublikowano

@dysydent nie oto mi chodzi , tylko wk***ia mnie gadka że ,ktoś nie odświeżył drogi ,albo lód na rzece i już koniec świata ,i to wina politykow nie zależnie kto rządzi ...  

Opublikowano
6 minut temu, soltys48 napisał:

Weź to kuwa cielsko usuń 🤦‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

@dysydent nie oto mi chodzi , tylko wk***ia mnie gadka że ,ktoś nie odświeżył drogi ,albo lód na rzece i już koniec świata ,i to wina politykow nie zależnie kto rządzi ...  

no ja tak bardziej retorycznie i filozoficznie
ponadczasowo czyli o koniunkturalizm polityczny tym razem (chociaż) się mnie nie czepiaj

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

To nie ona. Krystyna ma na tyłku sierp i młot

Wow, ależ znajomość.

Plus za szczerość, choć nie musiałeś dzielić się tym bądź co bądź intymnym szczegółem.

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

no ja tak bardziej retorycznie i filozoficznie
ponadczasowo czyli o koniunkturalizm polityczny tym razem (chociaż) się mnie nie czepiaj

Spokojnie ,ja się nie czepiam

Przed chwilą, pafnucy napisał:

no jasne. :D

A co może śniegu nawiało w rury ☺️

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

To nie ona. Krystyna ma na tyłku sierp i młot

Uuu ,chyba  pan Ulmanek  konsumował Krystyne 🤭🤭🤭 i to od tyłu 😜

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v