Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak PiS dobrze rządzi 😎

7 minut temu, Ulman napisał:

Zabolało......😁 Szkoda za na błyskotliwą  ripostę nie masz potencjału i się musisz tak  denerwować. Skoro są pro socjalne lewicowe świniopasy  to i panicze dla równowagi by muszą. 👍 Taki jest ten swiat

O czym ma świadczyć wg ciebie ten link który wkleiłeś? 

😜

Opublikowano

Przypominam że biblijny Syn Marnotrawny również przez chwilę piastował stanowisko świniopasa. Jak widać jest to funkcja z długą tradycją i tu należy się szacunek. Zwłaszcza że ostatnio silnie chciano ratować ginące zawody, więc może i jaka kasa z programu rządowego by się trafiła,

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Zabolało......😁 Szkoda za na błyskotliwą  ripostę nie masz potencjału i się musisz tak  denerwować. Skoro są pro socjalne lewicowe świniopasy  to i panicze dla równowagi by muszą. 👍 Taki jest ten swiat

O czym ma świadczyć wg ciebie ten link który wkleiłeś? 

🤭

Opublikowano
14 minut temu, jarecki napisał:

jest zima pada snieg a każdy by chciał mieć poodsnieżane nie da sie tak ,  jak mie denerwują ci  co mówią że zima zaskoczyła drogowców niestety ,, taki mamy klimat ''

Da się da tylko wystarczy chcieć często na wsiach odśnieżaniem zajmują się zaufane osoby wójta i zanim skończą to mogliby zaczynać od nowa ale kasa wpłynie tam gdzie powinna jakby koła osób się tym zajmowało to w godzinę czasu było by odśnieżone

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@henio2 wyżej masz pokazane jak odśnieżane są drogi klasy S, na autostradach było wczoraj podobnie ;) A teraz zgadnij kto odpowiada za nadzór odśnieżania dróg ekspresowych i autostrad ;) Podpowiem ci, że GDDKiA nad którą nadzór ma minister ds Infrastruktury i Budownictwa ;) Więc kończąc wasze PiS-iorki dbają o odśnieżanie tak samo jak znienawidzony Czaskoski ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, henio2 napisał:

Jak PiS dobrze rządzi 😎

😜

Górale bankrutują bo PIS dobrz rządzi? Możesz rozwinąć ta wybitna myśl? 

2 minuty temu, henio2 napisał:

Da się da tylko wystarczy chcieć często na wsiach odśnieżaniem zajmują się zaufane osoby wójta i zanim skończą to mogliby zaczynać od nowa ale kasa wpłynie tam gdzie powinna jakby koła osób się tym zajmowało to w godzinę czasu było by odśnieżone

Wszędzie układ i sPISek i korupcja a mądrala wioskowy jak zwykle wie lepiej. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@henio2 odniesiesz się do tych nieodśnieżonych dróg "państwowych" ? Czy będziesz unikał tematu ? 

Widocznie tam też kolesiostwo i PiS-iory swoich po znajomości zatrudniają do odśnieżania xD 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@henio2 wyżej masz pokazane jak odśnieżane są drogi klasy S, na autostradach było wczoraj podobnie ;) A teraz zgadnij kto odpowiada za nadzór odśnieżania dróg ekspresowych i autostrad ;) 

co należy zaznaczyć że nikt o te białe autostrady podczas śnieżycy przy kilkustopniowym (poniżej -5 gdy sól już nie działa) mrozie nie ma do nikogo pretensji

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Nie no, taki @henio2 ma pretensje, że w Warszawie nie po odśnieżane, to daję mu kontrprzykład jak jego władza dba o drogi ;) I to drogi, gdzie teoretycznie zgodnie z prawem można rozwijać o wiele większe prędkości niż w takiej Warszawie.

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@henio2 odniesiesz się do tych nieodśnieżonych dróg "państwowych" ? Czy będziesz unikał tematu ? 

Widocznie tam też kolesiostwo i PiS-iory swoich po znajomości zatrudniają do odśnieżania xD 

🤷‍♂️

Opublikowano (edytowane)

@Ursus932 tylko ja nie mam pretensji do tego, że te drogi są/były nie odśnieżone. Chodzi o jawną propagandę TVP, gdzie pokazuje się nieodśnieżone drogi Warszawy, podczas gdy na tych zarządzanych przez PiS, najważniejszych drogach w kraju jest podobnie/identycznie ;) 

Chociaż taki PiS-owski imbecyl nie ma pojęcia, że za np drogi ekspresowe, krajowe i wojewódzkie przebiegające przez Warszawę miasto stołeczne Warszawa nie odpowiada ;) W gestii Warszawy są tylko drogi klasy "powiatowej" i niżej.

@henio2 i co się śmiejesz ? 

• Haha 1
Opublikowano

No popatrz to za ścieki z Czajki pewnie wody polskie odpowiadają 😋😜  mogli by je puścić przez miasto to by strajki kobiet popłynęły gdzie ich miejsce

Opublikowano

Ale ja się odniósł Ulman twierdzi że górale bankrutują nie wiem na jakiej podstawie że jakiś lewacki redaktor dał artykuł kłamliwy 😋😜 by nakarmić swój lewacki elektorat ?

Opublikowano (edytowane)

I znowu nie odnosisz się do tematu i go zmieniasz, co tylko pokazuje bezsens twoich wypowiedzi. Odnieś się do nieodśnieżonych dróg ekspresowych, nad którymi nadzór ma PiS. Tak cię razi brak odśnieżania w Warszawie, a na drogach ekspresowych jest ok ? 

Opublikowano
3 minuty temu, henio2 napisał:

No popatrz to za ścieki z Czajki pewnie wody polskie odpowiadają 😋😜  mogli by je puścić przez miasto to by strajki kobiet popłynęły gdzie ich miejsce

Mocne ale dobre 

Opublikowano

Wczoraj obejrzałem wiadomości  w tvp1 o 19:30.

Kuźwa tam nie ma żadnych wiadomości co się dzieje tylko szczucie na opozycję i propaganda. To kuźwa gorzej niż u Putina. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, henio2 napisał:

Przypominam, że to Lech Kaczyński odpowiada za projekt Czajki i rur pod Wisłą ;) 

I Lech Kaczyński, wasz mentor, mówił, że kompromisu aborcyjnego nie należy ruszać.

Opublikowano
14 minut temu, henio2 napisał:

A na jakiej podstawie wnioskujesz że bankrutują ? Ty się naucz czytać ze zrozumieniem 😋😜

Przychodzą do nich ludzie z kasą i chca kupić za ułamek wartości bo biznesy góralskie kwitną. Logika rodem z sekty PIS.

3 minuty temu, henio2 napisał:

Nienawistna sekta niczym nie rózni sie od strajku kobiet oprócz tego że ma strukturę mafijną i kasę z naszych podatków.

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@Ursus932 tylko ja nie mam pretensji do tego, że te drogi są/były nie odśnieżone. Chodzi o jawną propagandę TVP, gdzie pokazuje się nieodśnieżone drogi Warszawy, podczas gdy na tych zarządzanych przez PiS, najważniejszych drogach w kraju jest podobnie/identycznie ;) 

Chociaż taki PiS-owski imbecyl nie ma pojęcia, że za np drogi ekspresowe, krajowe i wojewódzkie przebiegające przez Warszawę miasto stołeczne Warszawa nie odpowiada ;) W gestii Warszawy są tylko drogi klasy "powiatowej" i niżej.

@henio2 i co się śmiejesz ? 

A TVN obejrzałeś ? Może tam było w drugą stronę pokazane 🤔 i równowaga w przyrodzie jest 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Wczoraj obejrzałem wiadomości  w tvp1 o 19:30.

Kuźwa tam nie ma żadnych wiadomości co się dzieje tylko szczucie na opozycję i propaganda. To kuźwa gorzej niż u Putina. 

Ja już nie oglądałem wiadomości 🤔,kuźwa z pięć lat będzie,odkąd zajmuje się zwierzętami w tych godzinach jestem w pracy😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v