Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

słuszny argument nie zapomnij ze mamy 21 wiek możesz sobie wszystko zawiązać twoja podwiązać spirale itp koszt od 600 do tyś cały tłum tych lgbt cię morze ruchać i nic 

Tyle że edukacja seksualna leży w PL przez takich zacofańców społecznych. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał:

no ok 

Natomiast lekarz podlega odpowiedzialności karnej za wystawienie błędnego zaświadczenia o występowaniu okoliczności uprawniających do legalnej aborcji[3], karze się go również za dokonanie aborcji bez sprawdzenia stadium zaawansowania ciąży, poinformowania kobiety o możliwych konsekwencjach zabiegu bądź bez dania jej możliwości wyjawienia motywów swojej decyzji[4].

czyli cały czas lekarz decyduje pod spełnionymi warunkami 

To są tylko formułki prawne, które można raz, dwa ominąć ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@agromatik niektórzy z lekarzy w Polsce deklarują, że także będą wykorzystywać tą końcówkę, że np. takie chore dziecko/płód zagraża zdrowiu psychicznemu matki. W Polsce nadal został podpunkt dotyczący zdrowia matki, zależy teraz jak go interpretować ;) 

masz dziecko ? wiesz jak wyglądają badania prenatalne ?? 

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

To są tylko formułki prawne, które można raz, dwa ominąć ;) 

no w PL tak ale nie w GR  tak jak zauważyłeś nawet chore dzieci trzeba rodzić to my mamy bardziej luźniejsze prawo 

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

wydaje ci się ... morze zależy od regionu u mnie na pewno 

2 minuty temu, PRIMO napisał:

Opublikowano (edytowane)

Morze Bałtyckie, Śródziemne czy Północne ? A może jakieś inne ? 

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

No przeca do tego celu mają być użyte encykliki JPII. Czego się dotkną to sp***dolą.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

ustalenie trymestru ciąży nie wymaga badań prenatalnych

jeśli mamy doprecyzować stan prawny w Niemczech

co by nie deliberował poruszono temat nierozstrzygalny i trudny bo nie ma jednoznacznej recepty jak oceniać kwestie aborcji
zasiali wiatr a burza jeszcze się w pełni nie rozpętała

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Roman176 napisał:

no w PL tak ale nie w GR  tak jak zauważyłeś nawet chore dzieci trzeba rodzić to my mamy bardziej luźniejsze prawo 

Nie trzeba rodzić, Niemcy po prostu "legalnie" omijają swoje własne prawo ;) Od 25lat.

A wg stanu prawnego w Polsce, od dzisiaj trzeba, bo wątpię, żeby Kaczaffi przymykał na te sprawy oko, tak jak robią to Niemcy.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Słucham, oświeć mnie ;) Aż jestem ciekaw co zaraz przeczytam.

jeden na tysiąc z wynikami takim wynikiem morze się urodzić horę bardzo szczegółowe badania 0,1 procenta płód wysokiego ryzyka czyli co aborcja ?

tylko w Polsce musisz sobie badania zapłacić sam jak chcesz wiedzieć 

Ceny inwazyjnych badań genetycznych w ciąży wahają się od około 900 do 2000 złotych

https://zdrowegeny.pl/poradnik/badania-genetyczne-w-ciazy-cena

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Morze Bałtyckie, Śródziemne czy Północne ? A może jakieś inne ? 

bałtyckie 

Edytowane przez Roman176
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Roman176 napisał:

masz dziecko ? wiesz jak wyglądają badania prenatalne ?? 

Mam i to nie jedno , przez każde 9 miesięcy byłem obecny przy rozwoju maluszków, śmiało mogę powiedzieć ze to ja widziałem je pierwszy. B. prenatalne to nie wszystko, jest jeszcze badanie płunu, USG, USG3D  z pomiarami strew wrażliwych i nie trwa to 2-3 dni 

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

chodzi mi o badania jakie miałeś 

10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie trzeba rodzić, Niemcy po prostu "legalnie" omijają swoje własne prawo ;) Od 25lat.

A wg stanu prawnego w Polsce, od dzisiaj trzeba, bo wątpię, żeby Kaczaffi przymykał na te sprawy oko, tak jak robią to Niemcy.

gdzie to wyczytałeś 🤣

Opublikowano

Źródło: Puls Medycyny
https://pulsmedycyny.pl/oficjalne-dane-o-legalnej-aborcji-w-polsce-1110-zabiegow-przerwania-ciazy-w-2019-r-999603

W 2019 r. roku w szpitalach w Polsce przeprowadzono 1110 zabiegów przerwania ciąży,

W 2017 roku w Niemczech wykonano ok. 101 tys. aborcji - o ok. 34 tys. mniej niż w roku 2000.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2019-01-29/informacje-o-aborcji-w-internecie-niemiecki-rzad-planuje-zmiane-przepisow/

@Tomasz0611

Opublikowano (edytowane)

Źródło: Puls Medycyny
https://pulsmedycyny.pl/oficjalne-dane-o-legalnej-aborcji-w-polsce-1110-zabiegow-przerwania-ciazy-w-2019-r-999603

W 2019 r. roku w szpitalach w Polsce przeprowadzono 1110 zabiegów przerwania ciąży,

W 2017 roku w Niemczech wykonano ok. 101 tys. aborcji - o ok. 34 tys. mniej niż w roku 2000.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2019-01-29/informacje-o-aborcji-w-internecie-niemiecki-rzad-planuje-zmiane-przepisow/

@Tomasz0611

No i sam się zaorałeś, 1tys w Polsce vs 101tys u Niemca ;) Gdyby mieli bardziej zaostrzone niż w Polsce to powinno być mniej niż u nas ;) 

Opublikowano
16 minut temu, Roman176 napisał:

No i widzisz że przez takich zacofańców społecznych edukacja seksualna leży. 

Opublikowano
1 minutę temu, agromatik napisał:

wiem też jak niszczy psychikę poronienie i jak to odbija się przy kolejnym dziecku

jeszcze raz pytam jakie miałeś badania co potwierdzały jego zdrowie 

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

No i sam się zaorałeś, 1tys w Polsce vs 101tys u Niemca ;) 

naprawdę ? w gr tyle samo co w pl ?? 

Opublikowano (edytowane)

jeszcze raz pytam jakie miałeś badania co potwierdzały jego zdrowie 

naprawdę ? w gr tyle samo co w pl ?? 

100 razy więcej niż w PL ;) Mimo wg Ciebie bardziej zaostrzonego prawa antyaborcyjnego niż w Polsce ;) 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Roman176 napisał:

tam jest podane ze chorych a nie podane za gwałt pedofilstwo i kazirodztwo bo tego się nie rejestruje a tam tak 

To po co w takim razie wklejasz takie dane których nie da się porównać ;) I tam podana jest liczba aborcji a nie liczba chorych. I w podanym Ciebie artykule podana liczba dotyczy wszystkich trzech dozwolonych do tej pory przypadków aborcji w PL, a więc ich całkowita liczba włącznie z kazirodztwem i gwałtami.

Czyli nadal PL 1tys aborcji vs Niemcy 100tys aborcji. 

Cytat z artykułu który tu załączyłeś

"W Niemczech aborcja jest legalna do 12. tygodnia ciąży. Po upływie tego terminu dopuszczane jest przerwanie ciąży, jeśli nienarodzone dziecko stwarza zagrożenie dla życia matki, ma wady rozwojowe lub gdy do zapłodnienia doszło w wyniku przestępstwa seksualnego. Kobieta przed aborcją jest zobowiązana do odbycia rozmowy w specjalnej poradni. Jest to warunek konieczny do przeprowadzenia zabiegu. Między rozmową a zabiegiem muszą minąć co najmniej trzy dni."

Czyli u Niemca do 12tyg na życzenie, a potem tylko w wyniku wad genetycznych lub jeżeli ciąża pochodzi z przestępstwa ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v