Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a gdyby nie PiS to by i tych amerykańskich nie było ani caracali. Co jak co ale armię wzmocnili

Opublikowano

Dajcie już spokój z tymi "wolnymi ludzmi " bo mnie na śmiech bierze xD

Opublikowano
V12 napisał:

Dajcie już spokój z tymi "wolnymi ludzmi " bo mnie na śmiech bierze xD

Żałosne to jest. Wczoraj oglądałem trochę ta hece na TVN to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać. Ale dużo w kraju pseudointeligentow którzy łykaja ten przekaz.

DTaras napisał:

akooo napisał:

a gdyby nie PiS to by i tych amerykańskich nie było ani caracali. Co jak co ale armię wzmocnili

yyyyy.... ale gdzie?

wszędzie 😊

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, akooo napisał:

Żałosne to jest. Wczoraj oglądałem trochę ta hece na TVN to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać. Ale dużo w kraju pseudointeligentow którzy łykaja ten przekaz.

Mi nie do konca o to 

lewo , krzyczy moje ciało ... moja ...  a chce zmuszac do regularnych medycznych zabiegów 

bez komentarza 

pozostaje tylko xDxD z hipokrytów "wolnych ludzi" 

Edytowane przez V12
Opublikowano
42 minuty temu, akooo napisał:

Jak się zrobi ciepło to amerykanie są spakowani  i blisko zachodniej granicy -przecież oni nawet samochodami nie potrafią  jeździć  .Do polski wysłali te łamagi bo szkoda im kasy na ich utylizację 

• Like 1
Opublikowano
mirro napisał:

34 minuty temu, akooo napisał:

Dogłębna analiza.😂

Bardziej wygląda na wgłębną. Ślisko - wgłębną bym powiedział.

Opublikowano

mBank

Ale bomba! Produkcja przemysłowa wzrosła w listopadzie o +15,2% r/r. Samo przetwórstwo przemysłowe +13,0%, a więc wynik jest autentycznie rewelacyjny. Dynamika PKB w 2021 roku z łatwością osiągnie 5,5%.

Bank Pekao

Boom! Gigantyczny wzrost produkcji przemysłowej w listopadzie (+15,2% r/r, + 6,5% m/m s.a.). To chyba największa pozytywna niespodzianka w danych o produkcji, jaką pamiętamy (konsensus: ~8% r/r).

Stopa bezrobocia wg BAEL spadła w 3Q21 do 3% z 3,5% w ubiegłym kwartale wracając tak naprawdę do przedpandemicznych poziomów. Z tą różnicą, że wracamy z rekordową stopą aktywności zawodowej (79,9% w wieku produkcyjnym).

a zastępy leszczy zmanipulowanych przez tvn, onet, itp. powtarzają brednie o nierobach 500+; nie mogą znieść w zawiści swej, że wielu ludziom żyje się lepiej (co powiedziała nawet jedna z wiceprzewodniczących po :) ), żółć ich zalewa :D 

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, nie napisał:

a zastępy leszczy zmanipulowanych przez tvn, onet, itp. powtarzają brednie o nierobach 500+; nie mogą znieść w zawiści swej, że wielu ludziom żyje się lepiej

Lepiej, to mało powiedziane. Żyje się im za***iście.😂 Kraina szczęśliwości wszelakiej normalnie.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, nie napisał:

mBank

Ale bomba! Produkcja przemysłowa wzrosła w listopadzie o +15,2% r/r. Samo przetwórstwo przemysłowe +13,0%, a więc wynik jest autentycznie rewelacyjny. Dynamika PKB w 2021 roku z łatwością osiągnie 5,5%.

Bank Pekao

Boom! Gigantyczny wzrost produkcji przemysłowej w listopadzie (+15,2% r/r, + 6,5% m/m s.a.). To chyba największa pozytywna niespodzianka w danych o produkcji, jaką pamiętamy (konsensus: ~8% r/r).

Stopa bezrobocia wg BAEL spadła w 3Q21 do 3% z 3,5% w ubiegłym kwartale wracając tak naprawdę do przedpandemicznych poziomów. Z tą różnicą, że wracamy z rekordową stopą aktywności zawodowej (79,9% w wieku produkcyjnym).

a zastępy leszczy zmanipulowanych przez tvn, onet, itp. powtarzają brednie o nierobach 500+; nie mogą znieść w zawiści swej, że wielu ludziom żyje się lepiej (co powiedziała nawet jedna z wiceprzewodniczących po :) ), żółć ich zalewa :D 

Jak jesteś taki mądry, to powiedz ile wyniosła inflacja w listopadzie 2021 ;) Tylko nie ta GUS-owska, a taka bardziej "życiowa" ;) Bo te banki które cytujesz(Pekao i mBank) to mówią bardziej o inflacji rzędu 15% ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
29 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Bo te banki które cytujesz(Pekao i mBank) to mówią bardziej o inflacji rzędu 15% ;) 

Jesteś defetysta i malkontent. Cały czas tylko rzucasz kłody pod nogi piewcom tego ustroju. Oj weźmie się władza za takich, już niedługo, oj weźmie.

Opublikowano
48 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jak jesteś taki mądry, to powiedz ile wyniosła inflacja w listopadzie 2021 ;) Tylko nie ta GUS-owska, a taka bardziej "życiowa" ;) Bo te banki które cytujesz(Pekao i mBank) to mówią bardziej o inflacji rzędu 15% ;) 

stane w obronie GUS  i ich wyliczeń , 

• Haha 1
Opublikowano

Polski rząd hakował Romana Giertycha Pegasusem 18 razy. Dzień po dniu, godzina po godzinie

Telefon mecenasa Romana Giertycha był hakowany 18 razy, a działo się w okolicach wyborów w 2019 r.

Sprawę ujawnia Citizen Lab z University of Toronto. Oprogramowanie izraelskiej firmy NSO Group wielokrotnie służyło do inwigilacji, ale organizacja nie była w stanie do tej pory zidentyfikować ofiar ataków. Kilka tygodni temu polska prokuratorka, Ewa Wrzosek, została poinformowana przez Apple o tym, że znalazła się na celowniku polskich władz.

Polski rząd hakował Romana Giertycha za pomocą Pegasusa.

Mecenas Roman Giertych miał być hakowany w ostatnich czterech miesiącach 2019 r., czyli również przed wyborami parlamentarnymi, które odbyły się w październiku tego roku. Citizen Lab donosi, że doszło do 18 incydentów bezpieczeństwo wobec prawnika, który reprezentował m.in. Donalda Tuska oraz Radosława Sikorskiego.

Specjaliści uznali, że intensywność i temp n

Bardzo agresywne tempo i intensywność namierzania – dzień po dniu, a nawet godzina po godzinie sugerowały desperackie pragnienie monitorowania jego komunikacji

twierdzi John-Scott Railton z Citizen Lab.

Producent Pegasusa, firma NSO Group z Izraela oczywiście nie ujawnia kto wykorzystywał jej oprogramowanie przeciwko prawnikom w Polsce, jednocześnie jednak wskazując, że jest ono udostępniane wyłącznie pełnoprawnym agencjom rządowym. Można zatem śmiało zakładać, że w Polsce z Pegasusa postanowił skorzystać polski wymiar sprawiedliwości.

Stanisław Żaryn, rzecznik prasowy ministra koordynatora służb specjalnych nie potwierdził i nie zaprzeczył doniesieniom Associated Press.

Prokuratura wydała wniosek o tymczasowe aresztowanie Giertycha.

Sprawa inwigilacji Romana Giertycha została ujawniona tuż po tym, jak lubelska prokuratura  wystąpiła do sądu z wnioskiem o tymczasowe aresztowanie adwokata. Prokuratura zarzuca Giertychowi pranie brudnych pieniędzy i działanie na szkodę spółki Polnord.

Wniosek o tymczasowe aresztowanie został złożony w ubiegły piątek. Dotyczy Romana G. w związku z potrzebą doprowadzenia go do prokuratury. Prokuratura

– informował Karol Blajersk z lubelskiej prokuratury.

Opublikowano
nie napisał:

mBank

Bank Pekao

A masz dane ile spadła w zeszłym roku?

A. I wartałoby zamienić dane statystyczne na wartości pieniądza i jego względem innych wału również.

Sorki. Coś mi ostatnich postów nie wyświetliło. Już go widzę żeście pytali o szczegóły.

Opublikowano
10 godzin temu, akooo napisał:

7000 tys stron instrukcji? Kto to ogarnie :o

Instrukcji i dokumentacji. A takowa zawiera np instrukcje budowy poszczególnych komponentów instrukcje napraw itd. Oczywiście załoga nie musi znać całej budowy i całej dokumentacji. Ale np serwis naprawczy może po takową sięgnąć i sprawdzić to czy tamto.

10 godzin temu, akooo napisał:

No Caracale by były bo już wszystko podpisano i teraz za właśnie zerwanie podpisanej umowy trzeba wybulić te 80 baniek.

10 godzin temu, racyl napisał:

Będzie armia kotów tresowanych 🤣

"........ i tresowane szczury na szczycie szklanej góry" Kto oglądał Pana Kleksa?

7 godzin temu, nie napisał:

mBank

Bank Pekao

Względem czego ta produkcja wzrosłą? Jakiego okresu? Poprzedniego miesiąca? Tego samego miesiąca zeszłego roku? To jest jakaś demagogia.A Może wzrosłą o tyle względem 1945? Co to w ogóle są za dane?

A co do 500 plus nikt nie mówił, że połowa kraju z tego żyje. Ale wciąż jest sporo patusów co z tego żyją i tego nie zmienisz swoją demagogią zmanipulowany leszczu.

Idź powiedz do centrum handlowego lub na stację paliw, ze ludziom żyje się lepiej. Albo na jakiś bazar. To zobaczysz co ci powiedzą. Najlepiej pójdź tam za jakiś miesiąc dwa jak ludzie do tego wszystkiego nowe rachunki za prąd i gaz dostaną. Oraz podwyżki podatków i opłat po polskim ładzie. Tylko gdzieś z brzegu stań  byś mógł szybko uciec.

Opublikowano

Kiedyś pisaliśmy o wzroście minimalnej, że jest kalkulowana względem planowanego załamania się finansów. Tylko nikt planów po covidzie niema jak zaktualizować. Teraz podwyżka minimalnej ma sens jedynie w kalkulacji wpływów do FUZ.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v