Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

w pilce rzadzi pieniadz- teraz wszystkie wielkie kluby sa wlasnoscia albo szejkow arabskich albo szemranych biznesmenow, tak jak w polsce bylo w legii i wisle..

ja jestem kibicem cracovii wiec dobrze wiem co to jest upadek na dno- za tamte 40 lat za okregowej ligi smak-to z jednej z klubowych przyspiewek. a i teraz choc filipiak ma kase to slabo sie doi.

0_1_110479_Uzdrowiciel_przez_Kilmister.jpg

Edytowane przez jacus
Opublikowano
Dnia 8.12.2021 o 22:56, Roman176 napisał:

jadłeś ? kiedyś jadłem nic specjalnego 😜

no oni interesy mają do polski , tylko czekają aż dostaną w łapę a nasi nic 🙄

a na co się Tusk nie zgodził ? emisje, normy eko ciapa ci wszystko .... za pisu jeszcze unia nie płacimy ... tylko podpisujemy a wiesz ile to warta deklaracja 

Nie byłem godzien spróbować 😆

Opublikowano
5 godzin temu, jarecki napisał:

w zasadzie tvp ma podstawy by bojkotować  filmy z stuhrem .

wydaje mi się żę reszta ziemi nie powinna być sprzedawana a pozostać w zasobach skarbu państwa . to kupowanie czy posiadanie czegoś na własność to domena biednych państw , no bardziej ludzi zamieszkujących te kraje 

Czyli tak jak za Gomułki , Gierka i Jaruzelskiego tylko treści i artyści sprzyjający władzy? Stare nawyki z komuny jak widać w elektoracie PIS  nie zardzewiały 

Nie domena biednych państw ani ludzi  tylko wysokich cen ziemi a co za tym idzie niewspółmiernego zaangażowania kapitału do wartości produkcji. W kraju takim jak Polska państwo nie powinno mieć ziemi bo jest niestabilne. Wystarczy że zmieni się władza i jeden debil z drugim debilem pozmienia przepisy tak ze może ci zakłócić  biznes.  

Opublikowano
22 minuty temu, Ulman napisał:

Czyli tak jak za Gomułki , Gierka i Jaruzelskiego tylko treści i artyści sprzyjający władzy?

przede wszystkim honor  i wygląda na to że stuhr tego honoru nie ma bo skamla , współpracował byś z firmą która by na ciebie narzekała lub odwrotnie ty na firme , jeżęli sie sobie nie podobamy to nie współpracujemy . 

25 minut temu, Ulman napisał:

Wystarczy że zmieni się władza i jeden debil z drugim debilem pozmienia przepisy tak ze może ci zakłócić  biznes.  

i tu jest problem , bo nie wiadomo czego oczekiwać .            

Opublikowano

Największy statek transportowy z żaglami nowej generacji zredukuje emisje o 90 proc. i pomoże wielorybom

Czy era statków napędzanych paliwami kopalnymi przeminęła z wiatrem? Szwedzi twierdzą, że tak. Już w 2025 r. na wody Bałtyku wypłynie Oceanbird — statek z żaglami nowej generacji. Jest to sytuacja win-win, ponieważ na bezgłośnej technologii skorzystają także zwierzęta morskie, w tym wieloryby.

https://www.onet.pl/informacje/swiat-oze/najwiekszy-statek-transportowy-z-zaglami-nowej-generacji-zredukuje-emisje-o-90-proc-i-pomoze-wielorybom/n062tgv,30bc1058

W ROLNICTWIE wrócą konie i będzie też ekologia .

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Czy era statków napędzanych paliwami kopalnymi przeminęła z wiatrem? Szwedzi twierdzą, że tak. Już w 2025 r. na wody Bałtyku wypłynie Oceanbird — statek z żaglami nowej generacji. Jest to sytuacja win-win, ponieważ na bezgłośnej technologii skorzystają także zwierzęta morskie, w tym wieloryby.

Szczególnie jeśli to będzie statek wielorybniczy,:lol:

Opublikowano

Krowa wedle eurodurni nie jest eko bo dużo metanu wydziela.

Więc co do konia miałbym również obiekcje z uwagi że już dawno funkcjonowało powiedzenie - pierdzisz jak przerwana kobyła🤭

Opublikowano
mirro napisał:

3 minuty temu, galan99 napisał:

Szczególnie jeśli to będzie statek wielorybniczy,

A to będzie przywoził te wieloryby na Bałtyk... achaaa... chytry plan

Agrest napisał:

Krowa wedle eurodurni nie jest eko bo dużo metanu wydziela.

Więc co do konia miałbym również obiekcje z uwagi że już dawno funkcjonowało powiedzenie - pierdzisz jak przerwana kobyła🤭

eee "trzeszczysz" chyba...

Opublikowano
34 minuty temu, jarecki napisał:

przede wszystkim honor  i wygląda na to że stuhr tego honoru nie ma bo skamla , współpracował byś z firmą która by na ciebie narzekała lub odwrotnie ty na firme , jeżęli sie sobie nie podobamy to nie współpracujemy . 

i tu jest problem , bo nie wiadomo czego oczekiwać .            

Gdyby wariatów nie było przy władzy to obydwa problemy by nie istniały 

15 minut temu, galan99 napisał:

W ROLNICTWIE wrócą konie i będzie też ekologia .

Babą będziesz oral a konia to najwyżej swojego będziesz mógł męczyć 🤣

Opublikowano (edytowane)

nie chce mi sie cytować a o powrocie koni do prac polowych tam było wcześniej.

żeby powrócił koń jako siła pociągowa czy tam wół a nawet "baba" ludzie musieli by zapomnieć jak się silniki robi wszak silniki mogą bazować i na paliwach pozyskanych z roślin uprawnych. Z resztą jak koń czy te inne...
Koń był pośrednią przyczyną (jedną z wielu ale jednak też) głodu wśród ludzi bo sporo pola "podjadał" z plonów ludziom i ew paliwa produkowane z plonów rolnych to co najwyżej powrót do idei gdzie energia na uprawę pola pochodzi z niego samego tylko silnik kieedy nie pracuje niczego nie zużywa a konia woła trzeba i przez zime utrzymać
że o babie już.... :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

żeby powrócił koń jako siła pociągowa czy tam wół a nawet "baba"

Spórek na to nie pozwoli...

Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

że o babie już.... :D

No tak, ale baba może zimą, z nadmiaru czasu, to i związki zawodowe założyć, co tylko przemawia na korzyść konia.:lol:

Opublikowano (edytowane)

Ten świat już zwariował całkiem co zakazują a za nimi będą następni i nie tylko w papierosach co będzie następnym zakazem .

Nowa Zelandia zakaże kupowania papierosów całym pokoleniom. Urodzeni po 2008 r. nigdy legalnie nie zapalą

Nowa Zelandia przedstawiła projekt ustawy, która zakaże dożywotnio sprzedaży papierosów osobom, które urodziły się w 2008 r. i później. Zamierza też drastycznie zmniejszyć liczbę sklepów, które będą mogły handlować wyrobami tytoniowymi. Przepisy miałyby wejść w życie już w przyszłym roku.

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,27893691,nowa-zelandia-planuje-zdelegalizowac-papierosy-dla-calych-pokolen.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta&fbclid=IwAR07b7OKYYBoPiuRT8KoOMomI00F3w-4R2MTxb0jXkEXt4EBO

Trzy Przypadki, W Których Ludzkość Niemal Została Zniszczona

https://www.facebook.com/watch?v=1497151747318448

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Ten świat już zwariował całkiem co zakazują a za nimi będą następni i nie tylko w papierosach co będzie następnym zakazem .

Nowa Zelandia zakaże kupowania papierosów całym pokoleniom. Urodzeni po 2008 r. nigdy legalnie nie zapalą

Nowa Zelandia przedstawiła projekt ustawy, która zakaże dożywotnio sprzedaży papierosów osobom, które urodziły się w 2008 r. i później. Zamierza też drastycznie zmniejszyć liczbę sklepów, które będą mogły handlować wyrobami tytoniowymi. Przepisy miałyby wejść w życie już w przyszłym roku.

beż tego można żyć. Koszty leczenia palacza też spore. Już lepiej walnąć stakana wódeczki niż jarać to cuś przez całe życie.😂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

lepiej walnąć stakana wódeczki 

a jak też zabronią w "trosce" o zdrowie ??  :S:(:S

Edytowane przez V12
Opublikowano

Niech nasi będą pionierami i zniosą coś takiego jak immunitet. Wówczas byli by bliżej społeczeństwa, rzec można na wyciągnięcie pięści, to i decyzje byłyby bardziej przemyślane, a konsultacje społeczne przebiegałyby na bieżąco🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v