Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ale juz niedlugo podkarpacie zostanie bawaria wiec autostrada jest jak najbardziej potrzebna- wszystkie tir-y co sie nie mieszcza na obwodnicy krakowa pojada na wschod.

ja cierpie dole..alkoholizm to jeszcze ujdzie- wkoncu to choroba, ale klamstwa ??

https://www.onet.pl/informacje/onetolsztyn/olsztyn-pijana-kobieta-spowodowala-kolizje-i-uciekla-media-to-zakonnica/dt3vewn,79cfc278

Edytowane przez jacus
Opublikowano
7 godzin temu, mirro napisał:

Noooo wicie, rozumicie, bo w takim gospodarstwie to idzie sporo uprać.:roll:

z @Ulman  takie pisanie masz swoje ha czy dzierżawy ?

2 godziny temu, jarecki napisał:

A jadłeś ten chleb z biedronki ? 

to się da jeść ? 

Opublikowano
9 minut temu, Roman176 napisał:

to się da jeść ? 

biedronka bierze też chleb z lokalnej piekarni . AKURAT u mie w domu preferowane były chleby jak najbardzie wypieczone z twardą skórką , akurat ja mogę wziąść przylepke chleba dobrego i się samego najeść tylko musi on być wypieczony i ten tani chlebek z biedronki jest taki że mogę sie najesc samego a te z lokalnych piekarni to się nie gryzie tylko urywa i żuje . 

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

aha to dlatego nie objęła cię ustawa Tuska ze musisz oddać 30% jak nie odasz tracisz wszystko wygaśniecie dzierżaw bez prawa do ponownego przetargu 

Nie obejmuje mnie, bo ja startuję w przetargach gminnych albo powiatowych. 

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

biedronka bierze też chleb z lokalnej piekarni . AKURAT u mie w domu preferowane były chleby jak najbardzie wypieczone z twardą skórką , akurat ja mogę wziąść przylepke chleba dobrego i się samego najeść tylko musi on być wypieczony i ten tani chlebek z biedronki jest taki że mogę sie najesc samego a te z lokalnych piekarni to się nie gryzie tylko urywa i żuje . 

u mnie nie da się nawet smaku ... jak i bułki kruszą się jak wapno nawet myszy na kopalni go nie chcą ... chleba nawet wysuszyć się nie da zieleniej nawet strach go dać kurą 

• Like 1
Opublikowano

a ten chleb to nie jest odpiekany z mrozonego ?? jestesmy europejska potega w tym produkcie,sprzedajemy na cala europe..

u nas gmina czy agencja tez wystawia grunty rolne- wiekszosc o nieuzytki ktorych nie da sie uprawiac a cena jak za rolne.

najgorszy chleb ma u nas gs-owska piekarnia, piece maja jeszcze weglowe, gdy rozpala to smrod na pol wsi sie niesie..

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Nie obejmuje mnie, bo ja startuję w przetargach gminnych albo powiatowych. 

gdyby ci PSL i PO zajumali teraz byś się cieszył .....

u nas butror to stanie po d*pie 5 tyś ha ... jedyny dobra wiadomość top farms sie nie zgodziło a dzierżawy koczą sie za 3 lata 200 tyś ha bd w zasobach indywidualnych rolników ..... ale zła bardzo dużo RSP poleci zobacz sobie koniec filmu tam leci ile jest do likwidacji 100 dużych gospodarstw jest wymienionych 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

a ten chleb to nie jest odpiekany z mrozonego ?? jestesmy europejska potega w tym produkcie,sprzedajemy na cala europe..

biedronka Lidl i kafland mają z chin ciasto mrożone 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

gdyby ci PSL i PO zajumali teraz byś się cieszył .....

A co mi mają niby zajumać? W jednej gminie 70 ha w innej 40 Umowy z powiatem albo gminą. Mogą mi skoczyć o obtoczyć.

• Haha 1
Opublikowano
jacus napisał:

u nas gmina czy agencja tez wystawia grunty rolne- wiekszosc o nieuzytki ktorych nie da sie uprawiac a cena jak za rolne.

najgorszy chleb ma u nas gs-owska piekarnia, piece maja jeszcze weglowe, gdy rozpala to smrod na pol wsi sie niesie..

Ja bym powiedział: dopiekany. Jakość tego pieczywa może być zajebista. Zresztą, sam sobie odświeżam bochenek czy bułkę w mikrofali... Tak samo piece węglowe. Chleb z takiego pieca wymaga odpowiedniego ciastowego i piekarza co wie co robi. Jak jest właściwy człowiek to te wszystkie ropniaki i gazówki możesz złomować przy ocenie względem jakości.

Roman176 napisał:

aha to dlatego nie objęła cię ustawa Tuska ze musisz oddać 30% jak nie odasz tracisz wszystko wygaśniecie dzierżaw bez prawa do ponownego przetargu 

O. I tu jest prawdziwe działanie pro prokreacyjne. Nawet nieletnie dziecko wszak może mieć 300 ha z rodzicem w roli komisarza..

Roman176 napisał:

1 minutę temu, jacus napisał:

biedronka Lidl i kafland mają z chin ciasto mrożone 

Skąd? Przemyśl to dokładnie...

Opublikowano

To jest polityka i jak już wspomniałem Putin jest wygrany .

Gen. Polko o rozmowach Biden-Putin: „To byłby czarny, putinowski scenariusz”

Były dowódca jednostki GROM gen. Roman Polko w rozmowie z TVP Info odniósł się do rozmów Joe Bidena z Władimirem Putinem. Obaj przywódcy rozmawiali w mijającym tygodniu o sytuacji wokół Ukrainy. Pojawiły się niepokojące doniesienia o możliwych ustępstwach, na jakie poszedł Biden.

W rozmowie Bidena z Putinem pojawiła się informacja, że fragment o amerykańskich sankcjach za Nord Stream 2 (dla rosyjskich podmiotów) zniknął we wtorek z nowej wersji projektu budżetu obronnego Stanów Zjednoczonych. Natychmiast podniosły się głosy, że to element nieznanego publicznie porozumienia pomiędzy USA i Rosją.

Gen. Polko bardzo krytycznie ocenia możliwość zawarcia tego typu porozumienia. „To byłby czarny, putinowski scenariusz. Z pewnością Putina nie stać na pełnoskalową wojnę i konfrontację z NATO. Nie wytrzymałby tego militarnie i gospodarczo. Ma słabsze karty niż Sojusz. Gdyby więc wygrał oportunizm, konformizm i za cenę świętego spokoju pozwolono by Putinowi zrealizować kolejny strategiczny projekt i wygrać wojnę energetyczną, o którą mu chodzi, czyli bitwę energetyczną, to nie wróżyłoby dobrze” – mówił.

„Już czas, by to USA, Niemcy, Francja, Włochy przejęły inicjatywę i to one zaczęły dyktować warunki prezydentowi Rosji, który języka gestów dyplomatycznych za bardzo nie rozumie, ale język czynów już tak” – przekonywał gen. Polko.

Opublikowano

Ten to by tylko się napier... Gdyby świat poszedł w wojnę to gaz do Europy mogliby nagle Chińczycy sprzedawać i to tą samą rurą. To musi brać pod uwagę Putin...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Już czas, by to USA, Niemcy, Francja, Włochy przejęły inicjatywę i to one zaczęły dyktować warunki prezydentowi Rosji, który języka gestów dyplomatycznych za bardzo nie rozumie, ale język czynów już tak” – przekonywał gen. Polko.

Alem się uśmiał, prawiem się usmarkał.:lol:A gdzie w tym wszystkim demiurg Europy czyli Polska.:lol:

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v