Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Yyyyy muszę półoś w 936 , w przednim moście wymienić jedyne 13 tyś :lol:

.:lol:

Na bidnygo nie trafiło :P

Opublikowano

Nagła erupcja wulkanu, który 30 lat temu ochłodził klimat na Ziemi. Czy historia się powtórzy?

Mieszkańcy podnóży filipińskiego wulkanu Pinatubo donieśli o niespodziewanej erupcji. Wcześniej rejon góry nawiedzały liczne serie wstrząsów. Jest powód do niepokoju, ponieważ 30 lat temu doszło do potężnego wybuchu, który ochłodził klimat na świecie.

Do stratosfery wyemitowanych zostało wtedy 5 kilometrów sześciennych materiałów wulkanicznych oraz 20 milionów ton dwutlenku siarki, który spowodował przejściowe ochłodzenie klimatu o pół stopnia.

Matka natura sama sobie poradzi z durnymi ludźmi .

• Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, mirro napisał:

Zaiste dobra drogę obrałeś. Tak trzymaj.:lol:

czyli dobrze robiłem weekend w barburkę tylko ja zamieniłem na kolejną flaszkę 

16 godzin temu, mirro napisał:

Zaiste dobra drogę obrałeś. Tak trzymaj.:lol:

13 godzin temu, galan99 napisał:

Nagła erupcja wulkanu, który 30 lat temu ochłodził klimat na Ziemi. Czy historia się powtórzy?

Mieszkańcy podnóży filipińskiego wulkanu Pinatubo donieśli o niespodziewanej erupcji. Wcześniej rejon góry nawiedzały liczne serie wstrząsów. Jest powód do niepokoju, ponieważ 30 lat temu doszło do potężnego wybuchu, który ochłodził klimat na świecie.

Do stratosfery wyemitowanych zostało wtedy 5 kilometrów sześciennych materiałów wulkanicznych oraz 20 milionów ton dwutlenku siarki, który spowodował przejściowe ochłodzenie klimatu o pół stopnia.

Matka natura sama sobie poradzi z durnymi ludźmi .

cała eko teraz jebie i co teraz ?

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

H2S się nie liczy 😁 Ktoś uprościł temat bo ten kwas siarkowy musi gdzieś spaść...

To tylko SO2 wulkan emituje?a o CO2 cisza? o dwutlenku się nie mówi ,bo ktoś musi zapłacić za emisję.

Opublikowano

Wulkany emitują więcej CO2 niż ludzie. „Trzeba spojrzeć na ludzki wkład w zasoby atmosferycznego dwutlenku węgla. W ciągu ostatnich 250 lat ludzie dodali do atmosfery tylko jedną cząsteczkę CO2 na 10000 cząstek. Wulkan wyrzuca tyle jednym kaszlnięciem.

Opublikowano

A pamiętacie lata 90 te jak bombardowano nas kwaśnymi deszczami?

Dziś  moda na metan z krowiego zadu i CO2

Opublikowano

I ja dorzucę się. 😁

Bakterie z gleby dużo więcej metanu emitują do atmosfery i to chyba 100 x więcej niż wszystkie zwierzęta jakie są na planecie. Biomasa samych żyjątek które są w ziemi na pastwisku jest 10x większą niż biomasa krów będących na tym pastwisku. Ale o tym się nie mówi bo glizd się nie wyzbiera a krowy można wybić .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

17 godzin temu, mirro napisał:

Chopie, niech Ci Bozia szczęści w tym fedrowaniu.

30 minut temu, PRIMO napisał:

Bakterie z gleby dużo więcej metanu emitują do atmosfery 

ło matko tom ja przestępca, bo tych bakterii już jakiś cas, co roku wlewam trochę w pola.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
PRIMO napisał:

I ja dorzucę się. 😁

Bakterie z gleby dużo więcej metanu emitują do atmosfery i to chyba 100 x więcej niż wszystkie zwierzęta jakie są na planecie. Biomasa samych żyjątek które są w ziemi na pastwisku jest 10x większą niż biomasa krów będących na tym pastwisku. Ale o tym się nie mówi bo glizd się nie wyzbiera a krowy można wybić .

Glizdy to akurat Ty zostaw w spokoju. Metan znów, można pozbierać i spalić do H2O oraz CO2 co wykonuje się w biogazowniach jak i oczyszczalniach ścieków. Osad z takich reaktorów jest zajebiaszczym nawozem ale zanieczyszczonym, aktywnym czyli tymi bakteriami. No co roku bym nie wywalał tego na pole. Osad z ludzi jest jeszcze aktywny wirusowo no i tego pod warzywa.. w jakim międzyplonów niewarzywnym może.

Opublikowano
35 minut temu, DTaras napisał:

Glizdy to akurat Ty zostaw w spokoju. Metan znów, można pozbierać i spalić do H2O oraz CO2 co wykonuje się w biogazowniach jak i oczyszczalniach ścieków. Osad z takich reaktorów jest zajebiaszczym nawozem ale zanieczyszczonym, aktywnym czyli tymi bakteriami. No co roku bym nie wywalał tego na pole. Osad z ludzi jest jeszcze aktywny wirusowo no i tego pod warzywa.. w jakim międzyplonów niewarzywnym może.

Czyli w temacie nie na temat. 🤦‍♂️

Przeczytaj ostatnie zdanie. 

Opublikowano (edytowane)

To zdrowa dieta z pradziada na dziada anie z Lidla konserwanty .

Chleb jest u mnie pieczony smaczny .

tylko nie każdy będzie miał na to kasę na tak zdrową michę .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
13 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Po wprowadzeniu pakietu Fit For 55 będziemy na takiej diecie 

Dieta chłopów pańszczyźnianych, co jedli

To muszę się od moich pracowników poduczyć, do tego jeszcze musztarda i słonina i potrafią cały miesiąc przeżyć xD

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To muszę się od moich pracowników poduczyć, do tego jeszcze musztarda i słonina i potrafią cały miesiąc przeżyć xD

🤦‍♂️ słonina wedzona 19 zł  w sklepie a  szynki i kiełbasy obok były po 18 zł .

Opublikowano
20 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

oglądaliśta Kołodziejczaka na Polsacie? myślałem że będzie bardziej merytoryczny 😄

Parę razy go na YT widziałem, to ani razu nic merytorycznego nie słyszałem. Ot darcie japy, okrągłe haselka pod publike

19 godzin temu, mirro napisał:

Yyyyy muszę półoś w 936 , w przednim moście wymienić jedyne 13 tyś :lol:

A mnie bolało jak 2k na łożyska do skrzyni wydałem 😅

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v