Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, pafnucy napisał:

wiesz co Ulman? tak sobie myslę. twierdzisz że większość jest głupia. prawda?

no a tu kurde, mniejszość  wierzy w płaska ziemię....\

i teraz tak. albo Twoja teoria jest nic nie warta, albo Mariusz ma rację....

no patrzcie
Logika też może sprowadzić na manowce :D

tak to jest kiedy Wiarę Logiką tłumaczyć

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Przecież oni muszą zabrać żeby dać to co to za zysk. A po drodze jeszcze urzędasy sporą część przeżrą.

tak wygląda rozwój  gospodarczy , do pewnego etapu da się dojść bez socjalu ale jak się przekroczy pewien próg to następuje stagnacja . Takim przykładem jest usa w sumie kraj z wolnoscią gospodarczą i niskimi podatkami ale mają spore długi jako państwo ale i dodatkowo to usa sciąga dolary z całego świata przez co mogą się rozwijać natomiast takie kraje jak polska są zrudłem dobrobytu dla tej ameryki .  Wiele razy Podawałeś jako przykład chiny i ok. tylko już teraz i chiny zrozumiały żę bez własnego rynku dalej nie pójdą i stawiają na konsumcje i wplanach mają odpowiednik 500 plus 

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

Przejdźmy do polityki i niech każdy wierzy w co chce , nawet ateiści , wegetarianie , zieloni itp. tych ostatnich nie trawie .

A myślisz o kim pisałem w słowach: innym ludziom? Polityka... Polityka jest taka, że masz czytać Biblię aby rozterki wiary rozstrzygać a nie szukać tam naukowych potwierdzeń. Biblię nowożytną piszą encykliki przewodników a są to i tak tylko takie tam zalecenia. Masz rację, niech każdy wierzy jak chce. Nie spotkałem jednak kapłana nie oderwanego od ludzi który sprawy nauki powierzał Biblii.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

wiesz co Ulman? tak sobie myslę. twierdzisz że większość jest głupia. prawda?

no a tu kurde, mniejszość  wierzy w płaska ziemię....\

i teraz tak. albo Twoja teoria jest nic nie warta, albo Mariusz ma rację....

To nie jest mniejszość a skrajny odłam większości.

27 minut temu, jarecki napisał:

tak wygląda rozwój  gospodarczy , do pewnego etapu da się dojść bez socjalu ale jak się przekroczy pewien próg to następuje stagnacja . Takim przykładem jest usa w sumie kraj z wolnoscią gospodarczą i niskimi podatkami ale mają spore długi jako państwo ale i dodatkowo to usa sciąga dolary z całego świata przez co mogą się rozwijać natomiast takie kraje jak polska są zrudłem dobrobytu dla tej ameryki .  Wiele razy Podawałeś jako przykład chiny i ok. tylko już teraz i chiny zrozumiały żę bez własnego rynku dalej nie pójdą i stawiają na konsumcje i wplanach mają odpowiednik 500 plus 

USA to miało szybki rozwój, niskie podatki i  małe zadłużenie zanim się w socjal wdali. Mylisz skutek i przyczynę.

A czemu ludziom nie obniżyć podatku o te 500 ? Byłoby dużo łatwiej i taniej.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

Pamiętaj żę  akurat my też na tym korzystamy na tym socjalu , nawet już nie chodzi mi że bezpośrednio jak 500 plus ale pośrednio .

No i pośrednio dostajemy po łbie przez ten socjal. 

1 godzinę temu, jarecki napisał:

chyba zorganizujemy zrzutkę dla Ciebie na lot w kosmos to zobaczysz sobie jak wygląda ziemia .

Nie dość że pisowski pasożyt to jeszcze zrzutkę ?

Lot w kosmos to mogę mu zafundować za friko tylko niech się dobrze wypnie to dostanie takiego kopa że w mig na orbicie okołoziemskiej się znajdzie. 

Opublikowano (edytowane)

Orbity okołoziemskiej nie ma bo przecie ziemia płaska😆

6 minut temu, DTaras napisał:

Jak czemu. Beneficjent musiałby pracować. W 2015 rynek pracy wskazywał tendencję w kierunku rynku pracownika a i tak wprowadzono to jak wprowadzono. Wszyscy wiemy dlaczego.

To chyba zupełnie naturalne ze jak pracuje to coś ma . Gdy dają za darmo tym co nie pracuja to jest oczywista patologia

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Co uczyni Polska w przypadku agresji Rosji na Ukrainę? Zdaniem wielu specjalistów, Rosja przygotowuje się do inwazji zbrojnej na Ukrainę, co według doniesień ukraińskich służb, może nastąpić na przełomie stycznia i lutego 2022 r. Jak w tej sytuacji powinna zachować się Polska? – "Wówczas Polska powinna udzielić Ukrainie wsparcia materiałowego. (…) Możemy np. stworzyć bank krwi, otworzyć polski system służby zdrowia dla rannych. Do tych form wsparcia dochodzą oczywiście jeszcze różnego rodzaju sankcje” – mówi prof. Przemysław Żurawski vel Grajewski. Politolog ocenia też możliwości nacisku UE i NATO na agresora ze Wschodu.

Opublikowano

Ty weź już nie cytuj tego vel dyplomaty, bo im więcej się się odzywa tym bardziej się go boję. Jak się k**wa ma zachować Polska? A tak jak dotąd. Wysłać Kaczyńskiego i niech własną piersią rozgoni ruską nawałę.😂

To może niech węgiel przestaną kupować z Rosji a wagony przekierują prosto do Niemiec. Przynajmniej Roman chwilę odetchnie.😂

8 minut temu, Ulman napisał:

Ukrainie najbardziej pomożemy  zajmując teren do linii Równe - Tarnopol - Czerniowce

No to i mur antyimigrancki wtedy trza będzie przenosić, postawion będzie nie w tym miejscu.😂

Opublikowano (edytowane)

no no
Pamiętam Twoje @mirro podsumowanie żałosności polskiej oferty - "ziemniaki i krew"
a tu masz całkiem poważnie

24 minuty temu, galan99 napisał:

Możemy np. stworzyć bank krwi,

ja tylko nieśmiało zapytam
- a ziemniaki nie mogą być?:ph34r:

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, dysydent napisał:

a tylko nieśmiało zapytam
- a ziemniaki nie mogą być?:ph34r:

A jak na Ukrainę, to do ziemniaków koniecznie słonina ;) 

Kartoszku, sało i cały rok przeżyją xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

no no
Pamiętam Twoje @mirro podsumowanie żałosności polskiej oferty - "ziemniaki i krew"
a tu masz całkiem poważnie

I weź tu co napisz , nawet dla śmichu, kiedy to za chwilę okazuje się proroctwem.😂

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, DTaras napisał:

Bez cebuli? No co Ty?

Zapomniałem o cebuli, niektórzy na surowo jak jabłko cebulę wcinają xD 

Sało, cebula i kartoszku i już mamy praktycznie całą dietę Ukraińca ;)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Taaa, najpierw nazmyślasz, nakłamiesz a teraz do św spokoju?  Czemu kłamiesz i zmyślasz? To od gorzały czy już tak się nauczyłeś ściemniać jak ekspyrty yntylygynty z TVPis?

Opublikowano

dobra sam chciałeś ..... gdzie napisałeś ze nie zgadzasz się na socjał z naszych podatków ... i miałeś do powiedzenia tyle co w 500+

8 minut temu, Ulman napisał:

yntylygynty z TVPis?

co dzisiaj było ?

Opublikowano

To przecież ci Taras wczoraj pisał i nadal nie dotarło? Nie możesz Romanek czegokolwiek wygrać argumentami więc musisz zmyślać i kłamać. Zobacz jak nisko upadłeś........

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v