Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

o Mirro z tymi fotoreporterami  to Wiesz jak jest , korespondent wojenny ma akredytacji a jej nie dają każdemu . można było by czołowym stacjom dać po 1 akredytacji  to reszta był mówiła że jej nie ma .  nawet dziennikarz udostepnił film jak żołnierz każę mu z samochodu wysiąść a ten ma głupie pytania po co , i weś takich wpuść jak by nie reagowali na zalecenia  .

Opublikowano

Jest coś takiego jak Combat Camera.  Przecież to nie problem. Niech współpracują z biurem prasowym MON albo SG i se ustalą. Ekipa przed wjazdem ma przejść krótki instruktaż, dostać warunki bezpieczeństwa i zasady ewakuacji albo postępowania w sytuacji zagrożenia. Będą walić w ch*ja, to wilczy bilet.

I tak wszystkie ekipy gromadziłyby się przy stołowce i kuchni polowej. W życiu nie widziałem żeby było inaczej.😂 Nawet na powodzi kiedyś nas obsępiali 😂 A jeden plutonowy wyhaczył w końcu  Panią z telewizji i ślubowali se wierność.😂

Opublikowano

Przecież wszyscy tam po to jadą.😂 Nikt nie będzie nagrywał emigrantów grających w szachy przy kawie.

Białorusini wezwali CNN i pokazali obraz od swojej strony. Przekaz poszedł w świat i ludzie zobaczyli wersję z lufami karabinów skierowanymi w obiektyw. Wersja z za pleców żołnierzy jest trochę inna i dobrze byłoby ją też pokazywać.

Opublikowano

no ale korespondenci wojenni nie których rzeczy nie widzą lub opisują w sposób ...  inaczej , nie oszukują  ale nie wszystko przekazują , jakoś ciężko było by wpuscić i dać akredytacje dziennikarzowi do np . iraku który nie popierał by działań wojsk usa  w tym kraju 

Opublikowano
22 minuty temu, jarecki napisał:

o Mirro z tymi fotoreporterami  to Wiesz jak jest , korespondent wojenny ma akredytacji a jej nie dają każdemu . można było by czołowym stacjom dać po 1 akredytacji  to reszta był mówiła że jej nie ma .  nawet dziennikarz udostepnił film jak żołnierz każę mu z samochodu wysiąść a ten ma głupie pytania po co , i weś takich wpuść jak by nie reagowali na zalecenia  .

Korespondent wojenny ma akredytację? Ale której strony? A może obie na raz je muszą dać? Nie ma żadnej akredytacji. Jedziesz na wojnę i tyle. Jedyna twoja akredytacja to kamizelka z napisem PRESS. Dzięki której może cię nie zastrzelą. 

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, jarecki napisał:

coś mi się zdaje że kilka stacji szukało by sensacji  na granicy 

Nie szukało by sensacji tylko pokazywało to co rząd chciał ukryć. Czyli pusch backi i ledwo żywych ludzi koczujących po lasach. To żadna sensacja.

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

dlatego trzeba ich ukierunkować ;)

Ich nie trzeba było kierunkować, czasem wystarcza jeden wyjazd np tam gdzie A10 rozpieprzały stanowiska na skraju wioski, żeby postrzeganie zmieniło sie o 180 stopni.

Opublikowano
hubertuss napisał:

22 minuty temu, jarecki napisał:

Korespondent wojenny ma akredytację? Ale której strony? A może obie na raz je muszą dać? Nie ma żadnej akredytacji. Jedziesz na wojnę i tyle. Jedyna twoja akredytacja to kamizelka z napisem PRESS. Dzięki której może cię nie zastrzelą. 

Do pracy przy wojsku ma. Po mieście chodzi na własny rachunek.

mirro napisał:

1 minutę temu, jarecki napisał:

dlatego trzeba ich ukierunkować ;)

Ich nie trzeba było kierunkować, czasem wystarcza jeden wyjazd np tam gdzie A10 rozpieprzały stanowiska na skraju wioski, żeby postrzeganie zmieniło sie o 180 stopni.

Ja bym powiedział, że robią się z czasem neutralni. W bambus by dostał kamieniem i tak by się stało. Z tego co kojarzę to dziennikarza do konfliktu się tak jakby przyzwyczajało.

Opublikowano

czy to czegoś nie przypomina z naszego podwórka? daleka ale jednak analogia

kolejnym tematem o bardziej niż doraźnym zasięgu czasowym jest bardziej nawet niż sam temat co fakt że Polsat się nim.... go propaguje jako jeden z pierwszych

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-11-22/sondaz-spada-poparcie-dla-pis-traca-wyborcow-od-roku/

tak jak nie ma już ratunku przed wzrostem inflacji (niestety) tak i ratunek dla PiS-u staje się coraz mniej realny (i tu dla jednych niestety dla innych wręcz panika bo jednak nepotyzm i w Polsce ma się całkiem całkiem)

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, galan99 napisał:

Policji , patrole straży granicznej w Zamojskim złapano emigrantów przedostali się przez granicę widocznie Ukraińską .

Przecież to było pewne, ze jak ich Łukaszenka przez Polska granice nie przepchnie, to pośle ich przez Ukrainę do Polski ;) Tylko PiSowskie niedojdy wierzyły, że mur na granicy z Białorusią załatwi sprawę ;)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Jak dla mnie to cały ten mur jest ch*ja warty, zamiast z sąsiadem próbować się dogadać to mur będziemy budować, tym bardziej na naszej ziemi historycznej - to jest porażka cywilizacyjna. 
Nigdy nie rozumiem ludzi którzy uparcie idą w jednym kierunku, zawsze z każdym można się dogadać. A ten mur to nawet uciśnięte białoruskie społeczeństwo uzna za zdradę z naszej strony. Jak by Niemiec mi mur budował to chyba bym sam pojechał i mu w twarz napluł 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, galan99 napisał:

A właśnie że wczoraj zatrzymano kilka osób .

ja jedynie potwierdzam kontrole policji sprzed kilku dni w zamojskim pod kątem migrantów
nie pytali o dokumenty a jedynie kazali pakę busa otworzyć. pełno było kartofli i nawet rozważali worki przerzucać ale mina kierowcy... dość że .... no nie nalegali :D ale głównie dla tego że jedno z Nich znało kierowcę.

w sumie - i dobrze
jak to Rosiewicz śpiewał? - "ktoś musi pilnować te nędzę (unijną tym razem) ale dlaczego za nasze piniędze?!"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

nie pytali o dokumenty a jedynie kazali pakę busa otworzyć. pełno było kartofli i nawet rozważali worki przerzucać

Bo Polska jakiegoś czasu ma do zaoferowania tylko krew  swoich obywateli iiiiiiiiiiii ziemniaki.😂 Bez zmian.

7 minut temu, DamianRolnikSkup napisał:

białoruskie społeczeństwo uzna za zdradę z naszej strony

No chyba że pociągniemy ten mur dalej tak jak via Baltica.😂

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mirro napisał:

Bo Polska jakiegoś czasu ma do zaoferowania tylko krew  swoich obywateli iiiiiiiiiiii ziemniaki.😂 Bez zmian.

no jeszcze trochę było na tym busie.... rzepy, cebuli a nawet fasoli.
znaczy - rozszerzamy ofertę, rozszerzamy :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
27 minut temu, galan99 napisał:

A właśnie że wczoraj zatrzymano kilka osób .

Przecież tam ciągle ktoś przełazi. Łapią i odstawiają do internatu all inclusive w Lubyczy Królewskiej. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v