Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Tu widzę oświetlona, szeroka, namalowane pasy środkowe i boczne, nawierzchnia nowa...

Co tu można poprawić?

Świadomość, że jadąc 36km/h przelatujemy w sekundę 10m, jadąc 144km/h tych metrów robi się 40. Czas reakcji w obydwu przypadkach jest taki sam, niestety metry przejechane bez reakcji nie. W pierwszym przypadku 3-4m w drugim 12-16m, ta różnica to niejednokrotnie czyjeś kalectwo czy też śmierć . 

Opublikowano (edytowane)

Jak sie ziści , to w styczniu bedziecie jeździć , średnia prędkościa traktora (ale takiego starszego bo juz teraz to średnią 50km/h cięzko uzyskać )  , wtedy każdy bedzie happy :D 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Jadąc na tempomacie, gdzie zadana prędkość 94, średnia wychodzi w okolicach 50. Każde ograniczenie zwalniam bo na tej trasie jeżdżą nadgorliwcy ze Spidu.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)

ale nic się nie zmieni po nowym roku  , to chyba w amsterdamie obniżyli prędkość do 30 km \ h a w Polsce bedzie w zabudowanym do 50 km\ h  apoza nim 90 km \ h ;)             

Trójmiasto zwalnia - na drogach pojawia się coraz więcej "stref do 30 km/h". W Gdyni w ciągu ostatnich dwóch lat takie znaki ustawiono na 95 trasach. W Gdańsku długość ulic z uspokojonym ruchem wynosi już 616,9 km. W Sopocie na terenie niemal całego miasta obowiązuje ograniczenie prędkości do 30 km/h.

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

nawet przez zagapienie , polecisz nie duzo wiecej i bedziesz miał pecha to szybko sobie przypomnisz co sie zmieniło , i to nie o hajs juz chodzi . 

2 minuty temu, jarecki napisał:

ale nic się nie zmieni po nowym roku  , to chyba w amsterdamie obniżyli prędkość do 30 km \ h 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Denwer napisał:

259794856_133656005697973_30227994691302

Widać że prawka nie masz, bo w takiej sytuacji policjant zawsze daje świeczkę do zdmuchniecia... 

Jakbyś mial cokolwiek pod kopułą to bys takich debilizmow nie wklejał.. 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Widać że prawka nie masz, bo w takiej sytuacji policjant zawsze daje świeczkę do zdmuchniecia... 

Marek nie ma czasu jeździc bo bydlaków pilnuje i memy wkleja. O dmuchanie to trzeba Romana zapytać bo on często daje w palnik.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Ciekaw jestem czy komuś z PiS prwko w takiej sytuacji zabrali? 

Im nie, za to kilku kierowcom z SOP tak. Zresztą muszą się z tym liczyć wstępując do Służby Ochrony Pacanów.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
2 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Chyba jesteś po obiedzie memowy z nową dostawą..... Ciekaw jestem czy komuś z PiS prwko w takiej sytuacji by zabrali? 

Zjadł schabowego, rosołek i nabrał sil na wklejanie memów ;)

Opublikowano (edytowane)

Pamiętaj  Przekraczając prędkość  w terenie  zabudowanym  o  50km/h  może  kogoś  zabić   STOP  Mordercą   drogowym 

258727225_700460160922740_16300988306945

259920353_2481541141980797_4462629965103

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
8 minut temu, Denwer napisał:

Pamiętaj  Przekraczając prędkość  w terenie  zabudowanym  o  50km/h  może  kogoś  zabić   STOP  Mordercą   drogowym 

258727225_700460160922740_16300988306945

259920353_2481541141980797_4462629965103

Jaki elektorat taki PIeS

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

W ogórkach co pryskac? Są inne metody z włączania chorób u doświadczonych hobbystów niż oprysk

Uwierz mi, że taki pół hobbysta, pół rolnik co na rynek szykuje to najgorszy typ towaru. Ja tam albo jem swoje warzywa, albo kupuje od profesjonalnych plantatorów. Żona na kontroli jakości pracuje w dużym zakładzie przetwórstwa owoców i warzyw, to największy problem jest u takich małych pseudoplantatorow, od tych dużych to pozostałości trzymają się w normie, gorzej u tych małych. Dam ci przykład, kto popełnia większy błąd, ten co da za dużo o 100ml oprysku na 10ar, czy ten co da za dużo o 100ml na 1 ha?? 

Sam widze że gorzej dobrać dawkę jak chce opryskac mały kawałek(10ar) niż jak robię zbiornik 500l na 1 ha truskawki ;)

Ten co lubi jedną flaszkę i cały sezon ją ci dwa tygle stosuje. Ten będzie najbardziej bruździł...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Denwer napisał:

Stop, kuźwa, komu? 

A tak już abstrahując od pisowni - ale Ty wiesz, że nie przekraczając prędkości też można kogoś zabić?

Edytowane przez daron64
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v