Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mirro napisał:

Wilcy rozwleką i będzie problem.😂

No może być. Pozarażają się bidulki tymi tropikalnymi chorobami.

hubertuss napisał:

W Polsce też już to się zaczyna dziać. Zawodu ludzie nie chcą się uczyć bo nie chcą pracować. Każdy woli na studia bo potem jakoś to będzie. A dobry fachowiec zarobi dzisiaj więcej niż byle kto po studiach. Ale to i tak nie wiele zmienia. Dlatego potrzebujemy emigrantów, którzy tu legalnie przyjadą będą zweryfikowani td.

Tam mnóstwo gówniarzerii przejęły koncerny. Takie przyzakładówki. U nas werbują już do zawodówek najmniej 3 lata...

Opublikowano
19 minut temu, mirro napisał:

To cena w rodzinie.😂

Byłem po fakturę. Jak coś to 60t ma 2600

Opublikowano

Zapomniałeś, że od kopania są obecnie koparki. Często na łopacie leci ale i o nią się opiera majster co tematu pilnuje ...

Agrest napisał:

19 minut temu, mirro napisał:

To cena w rodzinie.😂

Byłem po fakturę. Jak coś to 60t ma 2600

2580 to w cenniku było jak sobie brałem na poprawę tarnogranu. Targować się chyba będzie w waszym przypadku warto.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, galan99 napisał:

Bo k**wa emigrant będzie za***rdalał na łopacie chyba się  pomyliłeś sam będziesz jebał łopatą a emigrant przywali ci pałą bo za mało wypracowałeś normy .

Niestety twoje pojęcie o świecie jest nikłe. Dzisiaj nikogo nie stać by puścić robotnika z łopatą do kopania np fundamentu. Tacy ludzie jak ty mają tak sprane mózgi że nie wiele rozumieją z tego co się teraz dziej np na budowach. Jak byś zobaczył firmę budowlaną z prawdziwego zdarzenia to byś nie uwierzył jak tam ludzie pracują.  Wszystko się robi maszynami, narzędziami. robotnicy ładnie i czysto ubrani z kaskami na głowach w odpowiednich butach itd. Robota jak w biurze od 7 do 15 w sobotę nikogo na budowie nie zobaczysz. To nie te czasy co robili brudni od świtu do nocy połowa pijanych w porwanych łachach piątek świątek czy niedziela. Zresztą nie każdy emigrant musi iść na budowę. Ojciec ma znajomego przyjechał z Syrii na studia za komuny jeszcze. Uczy angielskiego jego kolega też z Syrii dentysta inny ma komis samochodowy. Jak by na nich popatrzeć to tam przekrój społeczny jak i u nas. Są łajzy i są normalni ludzie chcący normalnie żyć. A wam pompują do głów, że każdy to terrorysta.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

Co się dzieje z ewakuowanymi z Awganistanu.

https://tvn24.pl/polska/ewakuacja-z-afganistanu-afganczycy-wyjezdzaja-z-polski-5494680

jej organizacja proponowała by talenty Afgańczyków, z których część mówi wieloma językami wykorzystać w trakcie kryzysu migracyjnego na polsko-białoruskiej granicy. Pomysł polegał na tym, żeby dosłownie "zalali" media społecznościowe i komunikatory informacjami o zagrożeniu czekającym uchodźców na granicy: że nie czeka ich bezpieczna, wygodna wycieczka przez Mińsk do Unii, ale las, chłód, często śmierć.

- Nasze postulaty trafiają w pustkę, nie ma żadnych odpowiedzi z Ministerstwa Spraw Zagranicznych lub innych instytucji - wylicza Magdalena Chrapek.

Opublikowano
9 minut temu, DTaras napisał:

Zapomniałeś, że od kopania są obecnie koparki. Często na łopacie leci ale i o nią się opiera majster co tematu pilnuje ...

2580 to w cenniku było jak sobie brałem na poprawę tarnogranu. Targować się chyba będzie w waszym przypadku warto.

Rozbieżności cenowe dziś horendalne. Nowa dostawa 2800.

Opublikowano (edytowane)

@agromatikBo w rządzie siedzą tacy jak @galan99 co myślą, że tam same głupki i terroryści. Zobaczcie ilu z nich po angielsku mówi. A pojedź do nas na wioskę i zapytaj kogoś po angielsku. Oczywiście, że można by skorzystać z tych ludzi do prowadzenia kontrataku hybrydowego w sieci i informowania tam ludzi, ze nie łatwo przejechać przez Polskę. Ale pis tego nie rozumie. U nich wszystko to policjant z pała na granicy. Innych narzędzi nie znają.

Opublikowano (edytowane)

Znam takich co zwiedzili duzo  swiata , albo pracowali w róznych miejscach swiata

nic im rozumu nie przybrało , 

są i tacy co maja sporo papieru  na połkach z róznych szkoł , ale to tylko papier który nic nie potwierdza 

Edytowane przez V12
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Oczywiście, że można by skorzystać z tych ludzi do prowadzenia kontrataku hybrydowego w sieci i informowania tam ludzi, ze nie łatwo przejechać przez Polskę. Ale pis tego nie rozumie. 

Nie przesadzaj zobacz na zdjęcie takiego np Sasinka czy nosacza Terleckiego z twarzy bije sama inteligencja aż oślepia. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

O dzięki. No to trza opierdzielić samochód groszku i będzie na sól.😂

Takie drobne to z lewej kieszeni.😁

Opublikowano (edytowane)

@agromatik A co powiesz o Suskim? Od niego to dopiero łuna bije światłości.

Terleckiego można by jakoś usprawiedliwić. Po tym kleju za młodu. Jak mówiła Kora kleili się przez jakiś czas. I widać butapren swoje zrobił.

15_1637167082_730269.jpg

Opublikowano
Agrest napisał:

9 minut temu, DTaras napisał:

Rozbieżności cenowe dziś horendalne. Nowa dostawa 2800.

A najlepiej, że to było chyba 2480. Wcześniej mieli tylko kornkali ale ja dopiero co siałem przewódki i to była świerza dostawa..

Opublikowano
4 godziny temu, DTaras napisał:

W górach pierwsza klasa?

chodziło mi o teren górzysty nie o typowe góry .. pierwsza klasa jest ale nie w naszych górach 

W Gąskowie dachował kombajn. Przewrócił się na wzniesieniu podczas prac polowych

3 godziny temu, Ulman napisał:

W świecie Romana wszystko jest możliwe. Jeździ 100 tys km rocznie, 100l/ha zuzywa na piachach, państwowe jest lepsze jak prywatne i jako prawdziwy prawicowiec.ma czysto lewicowe poglądy gospodarcze🤣

coś jeszcze mądrego ? z tym przebiegiem to gdzie twoja głowa to panie maju w zżyciu do pracy nie dojeżdżałeś no ale qurwa najmądrzejszy bo stara wpajała ze ma studia  

co z tego ze w życiu nic nie wychodzi....    twoje poglądy polityczne podobne  w d*pie był guwno widział ......

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, DTaras napisał:

jeden co myśli według, ulmana fizyczni to łopata 

5 minut temu, mirro napisał:

Teee Roman a to na Śląsku Wy nie używacie rury do wysypu tylko kombajn na grzbiet kładziecie do rozładunku zbiornika?😂 Można i tak .

5 w 1 serwis czyszczenie wysp łatwy dostęp do silnika szybszy dostęp do kabiny 

Lubelskie: Nietrzeźwy dachował kombajnem podczas żniw - Wykop.pl

Edytowane przez Roman176
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v