Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, Denwer napisał:

LIDL  Niemiecki  a  pomógł  Polskiemu  Rolnikowi  👏👏  Trza  wspierać  LIDL 

A nie wiesz po ile kupili od niego te buraki? 

Opublikowano

Broń sobie można zorganizować ale trzeba umieć ją chronić. Tak też powiedziałem dowódcy gdy z kibla bez giwery szedłem - kolega mi jej lepiej przypilnuje niż ja w czasie defekacji i jak chce niech pisze kwity. Strasznie oni jebnięci na tym punkcie we WOT. Nie mniej ostrzegam Denwera - lepiej klamy wszędzie nie noś.

mirro - napewno nie stracą 😉

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Broń sobie można zorganizować ale trzeba umieć ją chronić. Tak też powiedziałem dowódcy gdy z kibla bez giwery szedłem - kolega mi jej lepiej przypilnuje niż ja w czasie defekacji i jak chce niech pisze kwity. Strasznie oni j**nięci na tym punkcie we WOT. Nie mniej ostrzegam Denwera - lepiej klamy wszędzie nie noś.

mirro - napewno nie stracą 😉

U nas chłopak kiedyś w teren bez broni wyjechał. Jarnal się po 10km.

Opublikowano
15 minut temu, PRIMO napisał:

Według mnie to tylko cieniasy z niskim ego kupują broń tylko po to aby podnieść właśnie swoje wybujałe ego. 

Pewnie Kaczyński zaproponuje Narodowi deal tysiąclecia. Wprowadzi całkowity zakaz aborcji a na otarcie łez wszystkim rozda broń.:lol:

8 minut temu, DTaras napisał:

Nie mniej ostrzegam Denwera - lepiej klamy wszędzie nie noś.

Bo ci jeszcze odbiorą i zastrzelą z niej.:lol:

12 minut temu, DTaras napisał:

Tak też powiedziałem dowódcy gdy z kibla bez giwery szedłem - kolega mi jej lepiej przypilnuje niż ja w czasie defekacji

Karabinek przeszkadza podczas srania i to jest fakt poparty badaniami. Za to jak się sra w lesie to pistolet trza mieć pod ręką bo lepiej się sprawdza.

Opublikowano (edytowane)

@Denwer, weź mi ty powiedz, podobno w państwie PiS jest tak dobrze a ty:

-leczysz się prywatnie, czyli co, NFZ jest do kitu, czyli PiS źle rządzi ?

-masz własną broń, czyli co, PiS-owska Policja nie zapewnia Ci bezpieczeństwa ? nie czujesz się bezpiecznie w państwie gdzie ministerstwa siłowe nadzoruje Jarosław Wielki ? a ministrem sprawiedliwości i prokuratorem generalnym jest Zbigniew Z. ? 

-rano budzisz się do Polsat News, a nie do TVP INFO, czyli co, wierny fanatyk, a sam nie dajesz rady oglądać tego szlamu ?

Weź mi ty powiedz, niby tak dobrze, a sam pokazujesz że jest źle ;)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, daron64 napisał:

U nas chłopak kiedyś w teren bez broni wyjechał. Jarnal się po 10km.

Eeeeee tam ja kiedyś na Orzyszu znalazłem całego żołnierza z bronią co przełożeni zapomnieli go zdjąć z obstawy poligonu a ich jednostka już się ładowała na wagony żeby wracać do domu.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

Z wotami mieliśmy ćwiczenia jakiś czas temu. Chłopaki, podzieleni na grupy, rozbijali w lesie posterunki, a my mieliśmy parę razy gdzieś tam przejechać, sprawdzić jak się zakamuflowali i czy nas będą widzieć. Polowa spała już po godzinie w lesie 🤣 dojeżdżamy do ich przełożonego, który zresztą od nas się przeniósł do nich, no i chwilę postalismy, pogadaliśmy, wyszedł jeszcze jego kierowca z radiostacja i ta coś tam zaczęła się odzywać, jakieś dźwięki wydawać. Oni obaj na siebie - żaden nie miał pojęcia co to znaczy i co trzeba zrobić 😅 te posiadanie broni, to nie taki glupi pomysł 

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)

My tu o broni a w Sejmie PiS-iory przepychają ustawę wg której byle idiota będzie mógł zostać Ambasadorem RP ;) Aż nie mogę się doczekać jak wyślą Marecka na San Escobar ;) 

A posty wyżej pokazują tylko tyle ile warte są te wojska Antoniego M. ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 godziny temu, henio2 napisał:

Jakoś tyle lat sobie radzi l bez pomocy państwa bo SLD czy PSL czy po go nie wspierało jak Owsiak a

Ma po prostu głupszych i bardziej naiwnych darczyńców a na dodatek zbiera na siebie a nie dla innych. 

1 godzinę temu, Denwer napisał:

PiS nie straszy  prywatną  służbą  zdrowia  tylko  PRYWATYZACJĄ  PUBLICZNEJ SŁUŻBY  ZDROWIA   ty  naprawdę  jesteś  taki  głupi  czy  tylko  takiego  udajesz??

Czyli prywatyzacja służby zdrowia to zło a prywatna służba zdrowia jest dobra?

Ja mam pozwolenie na broń  i  cały  czas  praktycznie  leży  ona  w  szafie  pancernej. 

Ty to możesz mieć co najwyżej na bronisławę

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A posty wyżej pokazują tylko tyle ile warte są te wojska Antoniego M. ;) 

Nie wylewaj dziecka z kąpielą. Zaangażowania im odmówić nie można. W pewnych sytuacja to jednak siła luda pod ręką. Ale tez trzeba znać ograniczenia. Jak będą mieli mądrych przełożonych to jednak wartość dodana w postaci choćby nikłego przeszkolenia pojawi się. 

Opublikowano
30 minut temu, Tomasz0611 napisał:

-masz własną broń, czyli co, PiS-owska Policja nie zapewnia Ci bezpieczeństwa ? nie czujesz się bezpiecznie w państwie gdzie ministerstwa siłowe nadzoruje Jarosław Wielki ? a ministrem sprawiedliwości i prokuratorem generalnym jest Zbigniew Z. ? 

Oczywiście że ne czuje się bezpiecznie . On i jemu podobni maja nieustanny syndrom zagrożenia i oblęzenia. To ich konsoliduje . Od niepamiętnych czasów władza straszyła ciemnotę i to działa do dziś

Opublikowano
7 minut temu, daron64 napisał:

Nie wiem, czy lepiej iść w ilość, czy jakos

Błędem było założenie ilościowe. Tym bardziej że po latach tłustych przyjdą taraz dla WOT lata chude, gdzie będzie postępowała degradacja wyposażenia. Jak nie będą uzupełnić to szybka będzie wstyd patrzeć.

8 minut temu, Ulman napisał:

On i jemu podobni maja nieustanny syndrom zagrożenia i oblęzenia.

Raczej marzą im się bohaterskie czyny. Tylko okazji ni ma.:lol:

Opublikowano

I to by było bardzo dobre rozwiazanie . Ludzi którzy dali sie bez sensu zabić i nic to nikomu nie dało,  nie warto wychwalać a raczej traktować jako przestrogę by następne pokolenia tego nie powtarzały

Opublikowano
18 minut temu, mirro napisał:

Jak nie będą uzupełnić to szybka będzie wstyd patrzeć.

Kiedyś zabezpieczaliśmy jakiś niewybuch i przyjechali chłopaki z rozminowania, czy jak tam oni się fachowo nazywają i mówili, że mają wstrzymane wydawanie wszystkich przedmiotów umundurowania, bo wszystko na wot idzie. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

To na jaki uj ci klamka?

Według mnie to tylko cieniasy z niskim ego kupują broń tylko po to aby podnieść właśnie swoje wybujałe ego. 

A co  czytać  nie  potrafisz  pisałem że  takie  miałem marzenie  i gdy  nadarzyła  się  okazja  to  je  spełniłem😎 

Czyli  Politycy  Konfederacji  jak i  część  ich  wyborców  to  ,,cieniasy  z niskim ego,,  bo  chcą   dostępu  do  broni  bez  pozwolenia;)  ???

1 godzinę temu, mirro napisał:

A nie wiesz po ile kupili od niego te buraki? 

A jakie ma znaczenie  po ile  kupili   skoro  nikt nie chciał kupić   chłop  płakał  że  będzie  musiał  wyrzucić    zgłosił  się  LIDL  i   to kupił  chłop  zadowolony  i  to  się  liczy  😎  brawo  dla LIDL  że  poratował  chłopa  w potrzebie     widać  że  dobrze  że  tam  robię  zakupy   jak tylko  będę  w LIDL  a będą  te  buraczki  na  pewno  kupię :)

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

@Denwer, weź mi ty powiedz, podobno w państwie PiS jest tak dobrze a ty:

-leczysz się prywatnie, czyli co, NFZ jest do kitu, czyli PiS źle rządzi ?

-rano budzisz się do Polsat News, a nie do TVP INFO, czyli co, wierny fanatyk, a sam nie dajesz rady oglądać tego szlamu ?

Weź mi ty powiedz, niby tak dobrze, a sam pokazujesz że jest źle ;)

Chcę  aby  tacy  jak ty  mieli łatwiejszy  dostęp  do NFZ    dlatego  leczę  się  prywatnie😎  nie  w prywatnych  przychodniach  gdzie  obsługują na NFZ  tylko   tam  gdzie  nie  ma  ludzi  którzy  korzystają  z NFZ ;)

Takie  miałem  marzenie  mieć  broń   no  i  mam 😎  fajnie  jest  móc  spełnić  swoje  marzenia;) :P 

Ja  nie muszę  i  nie  oglądam  propagandy  TVPiS   bo mi to do  niczego  nie  potrzebne  nie  oglądam  wiadomości  na  TVP :P 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Pewnie Kaczyński zaproponuje Narodowi deal tysiąclecia. Wprowadzi całkowity zakaz aborcji a na otarcie łez wszystkim rozda broń 

BROŃ BOŻE !!!!! 😱😱😱😱😱

3 minuty temu, Denwer napisał:

A co  czytać  nie  potrafisz  pisałem że  takie  miałem marzenie  i gdy  nadarzyła  się  okazja  to  je  spełniłem😎 

Czyli  Politycy  Konfederacji  jak i  część  ich  wyborców  to  ,,cieniasy  z niskim ego,,  bo  chcą   dostępu  do  broni  bez  pozwolenia;)  ???

Marzenie cieniasa o wybujałym ego. 😁

A co mnie konfa obchodzi. 🤨

Takie same cieniasy z wybujałym ego jak i ty marecku. 😁🤪

Opublikowano

tchórza  się  nie  boję  :P 

Tak  tak  konkurencja  widać  to  w rolnictwie  jaka  konkurencja  jest 🤣  a  ceny  takie  same    tylko  gamoń  może  wierzyć  w takie bzdury  co  tu  wypisujesz. 

Tak tak w prywatnej  przychodni  co ma umowę  z NFZ  tak  bo  skąpią  na  wszystko  żeby  więcej  wydusić  na  pacjenta  żeby  więcej  z tego  ryczałtu  zostało.

Wiem  więcej  jak ty. Mylisz  że  jak ci  pracodawca  opłaci  prywatny pakiet  opieki  to  jest  gieroj😂  i  czujesz  się  ważny  i  doceniony.  Ja  korzystam z prywatnej służby  zdrowia  gdzie  jest  tylko  i  wyłącznie  prywatnie  nie ma refundacji  z NFZ   są tylko  pacjenci  którzy  mają  kasę;)  

Tak ceny usług wyznacza rynek. Na rynku jest coraz więcej podmiotów i jest konkurencja także o jakimś zawyżaniu cen mowy być nie może. Dlaczego rolnicy nie zawyżają cen? Przecież jest coraz mniej producentów mięsa , mleka. Dlaczego nie zawyżają cen? Bo tego nikt nie kupi. Ceny zawsze reguluje popyt i podaż. Nawet tego nie wiesz. Ceny płodów rolnych gamoniu wyznacza popyt na nie. Nikt nie będzie ci więcej płacił niż klient jemu zapłaci za płody przetworzone. 

Nie wiem czy w prywatnej przechodni skąpią czy nie ale łatwiej dostać skierowania na badanie choćby krwi niż w państwowej gdzie lekarz stawia diagnozę najczęściej na podstawie doświadczenia lub stetoskopu. Zajdziesz do takiego lux medu to pierwsze co babka pisze oczywiście poza jakimiś przeziębieniami to skierowanie na badania krwi czy moczu itd.

Ja wcale nie jestem gieroj bo ja ten pakiet sam sobie opłacam. Nie pamiętam może i pracodawca coś tam dorzuca. Ale to działa na zasadzie zakupu grupowego. Płacą wszyscy pracownicy co miesiąc a skorzysta co któryś. Natomiast osoba, którą mam dopisaną to już w żadnym wypadku nie koszt pracodawcy. Pracodawca grosika mi za nią nie daje. 53 zł miesięcznie  płacę sam. Znowu nie wiesz jak to działa.

Jeszcze raz powtórzę wątpię byś korzystał z prywatnej służby zdrowia poza dentystą może. Bo w każdym swoim wpisie ewidentnie pokazujesz, że, nie wiesz jak ona działa, nie wiesz co się tam dzieje itd. Nie wiem co chcesz pokazać, ze cię stać jak pisałeś? Kto ci uwierzy skoro pojęcia o tym nie masz.

Opublikowano

A we WOT zamiast plecaka dają worek a potem chcą plecak i mówią po prostu, że niema. Mundur dostałem model roku 2010 czyli z guzikami odpadywajkami oraz jakiś gupi uj wymyślił tam rzepy. Chełmy są w ilości 30% kamizelek mniej i to z tą stalową płytką co to od razu idzie do plecaka. Raz miałem kevlar bez aramidu... To może na wschodzie tak wszystko jest. Teraz były potrzebne pojazdy do kontroli kwarantanny - niema, quad bez sensu a jak są to poprzypisywane do ludzi na etatach. Ładne wojsko uważam było jak formowali pierwsze bataliony - chwyt marketingowy. Ekwipunek muszą wydać na człowieka zatem koszt tego marketingu nikły. Dowodzenie jest w normie czyli przez służby gospodarcze.

Opublikowano
10 minut temu, PRIMO napisał:

Marzenie cieniasa o wybujałym ego. 😁

Możesz  to  sobie  tak  tłumaczyć;) mi to lotto, nie ruszają  mnie  opinię  takich  ludzi  jak ty  czy  twoi  koledzy  z tego forum;).  Ale  grunt  że  marzenie  zrealizowane i  to  się  liczy😎.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v